نسل دوم پردازنده های Ryzen Mobile معرفی شدند

در نمایشگاه CES 2019، شرکت AMD از نسل دوم پردازنده های Ryzen Mobile خود برای لپ تاپ ها رونمایی کرد. همچنین این شرکت برای اولین بار پردازنده هایی برای کروم بوک عرضه کرده است که نشان از ورود قدرتمند AMD به این عرصه دارد. با آراد مگ همراه باشید.

درحالی که همگان در انتظار معرفی پردازنده های ۷ نانومتری Ryzen و کارت گرافیک های Vega II بودند، شرکت AMD با غافلگیری همه، از نسل دوم پردازنده های Ryzen Mobile خود رونمایی کرد که بر پایه لیتوگرافی ۱۲ نانومتری توسعه یافته اند.

در سال های گذشته شرکت AMD پردازنده های معمولی را برای لپ تاپ ها توسعه می داد؛ اما اینبار نسل دوم سری Ryzen Mobile را برای تمامی دسته ها از لپ تاپ های گیمینگ گرفته تا اولترابوک ها و لپ تاپ های مقرون به صرفه و حتی کروم بوک ها عرضه کرده است.

لیست نسل دوم پردازنده های Ryzen Mobile:

  • AMD Ryzen 7 3750H: تعداد هسته: ۴ – ۸ رشته – ۱۰ هسته گرافیکی – سرعت کلاک پردازنده از ۲.۳ گیگاهرتز تا ۴.۰ گیگاهرتز
  • AMD Ryzen 7 3700U: تعداد هسته: ۴ – ۸ رشته – ۱۰ هسته گرافیکی – سرعت کلاک پردازنده از ۲.۳ گیگاهرتز تا ۴.۰ گیگاهرتز
  • AMD Ryzen 5 3550H: تعداد هسته: ۴ – ۸ رشته – ۸ هسته گرافیکی – سرعت کلاک پردازنده از ۲.۳ گیگاهرتز تا ۳.۷ گیگاهرتز
  • AMD Ryzen 5 3500U: تعداد هسته: ۴ – ۸ رشته – ۸ هسته گرافیکی – سرعت کلاک پردازنده از ۲.۱ گیگاهرتز تا ۳.۷ گیگاهرتز
  • AMD Ryzen 3 3300U: تعداد هسته: ۴ – ۴ رشته – ۶ هسته گرافیکی – سرعت کلاک پردازنده از ۲.۱ گیگاهرتز تا ۳.۵ گیگاهرتز
  • AMD Ryzen 3 3200U: تعداد هسته: ۲ – ۴ رشته – ۳ هسته گرافیکی – سرعت کلاک پردازنده از ۲.۶ گیگاهرتز تا ۳.۵ گیگاهرتز
  • AMD Athlon 300U: تعداد هسته: ۲ – ۴ رشته – ۳ هسته گرافیکی – سرعت کلاک پردازنده از ۲.۴ گیگاهرتز تا ۳.۳ گیگاهرتز

نمود قدرت Ryzen در لپ تاپ ها

با نگاهی به لیست بالا، متوجه خواهید شد که پردازنده های ۴ هسته ای نسل دوم Ryzen Mobile، حتی سریعتر از پردازنده های اینتل با معماری Whisky Lake و حتی Amber Lake هستند. پردازنده Ryzen 3 3300U شرکت AMD، درواقع دومین پردازنده پایین رده این شرکت در دسته لپ تاپ ها محسوب می شود؛ اما اگر بخواهید یک لپ تاپ ا پردازنده اینتل با این تعداد هسته های پردازشی خریداری کنید، باید به دنبال لپ تاپی با حداقل پردازنده Core i5-8265U و یا i5-8259U که از خانواده Coffee Lake هستند، باشید.

متاسفانه در بالا رده ترین پردازنده های معرفی شده، تنها ۴ هسته پردازشی یافت می شود؛ این در حالیست که تراشه های سری H خانواده Coffee Lake، تعداد هسته های خود را به عدد ۶ رسانده اند. البته گفتنیست که تنها ۲ پردازنده از سری H خانواده Coffee Lake معرفی شده است؛ با این وجود به نظر می رسد که اینتل تازه کار خود را در ساخت پردازنده های گیمینگ موبایل (موبایل به معنی قابل حمل است) آغاز کرده است.

قدرت سخت افزاری

بنابر گفته های AMD، پردازنده Ryzen 5 3500U در مقایسه با پردازنده Core i5-8250U شرکت اینتل (از خانواده Kaby Lake R)، تا ۱۴% سرعت بیشتری در مرور صفحات وب و همچنین ۲۷% قدرت بیشتری در زمینه ویرایش ویدیو را به ارمغان می آورد. در زمینه عمر باتری نیز، این شرکت وعده عمر باتری ۱۲ ساعته برای استفاده عادی و ۱۰ ساعت برای پخش ویدیو را داده است.

البته قدرت اصلی پردازنده های جدید و موبایل شرکت AMD، در قدرت گرافیکی آنها نمود پیدا می کند. این پردازنده ها، از واحد گرافیکی مجتمع Vega برای پردازش سه بعدی استفاده می کنند. این موضوع سبب شده تا پردازنده Ryzen 7 3700U این شرکت در مقایسه با پردازنده Core i7-8565U شرکت اینتل (از خانواده Whisky Lake) موفق شده تا اکثر بازی ها را در رزولوشن ۷۲۰p و تنظیمات گرافیکی Low، تا ۱۰ فریم و حتی بیشتر از رقیب خود اجرا کند.

همچنین AMD در نظر دارد تا با ارائه به روزرسانی ها نرم افزاری Radeon، تمامی پردازنده های قدیم و جدید خانواده Ryzen Mobile خود را برای انجام بازی های روز دنیا آماده سازد.

با اولین پردازنده های مختص کروم بوک های AMD آشنا شوید

شرکت AMD پس از معرفی نسل دوم پردازنده های Ryzen Mobile خود، از جدید ترین پردازنده های سری A خود رونمایی کرد که بطور اختصاصی برای کروم بوک های گوگل توسعه یافته اند. اطلاعات سخت افزاری این پردازنده ها به شرح زیر است:

  • AMD A6-9220C: تعداد هسته: ۲ – ۲ رشته – گرافیک Radeon سری R5 – سرعت کلاک پردازنده از ۱.۸ گیگاهرتز تا ۲.۷ گیگاهرتز
  • AMD A4-9120C: تعداد هسته: ۲ – ۲ رشته – گرافیک Radeon سری R4 – سرعت کلاک پردازنده از ۱.۶ گیگاهرتز تا ۲.۴ گیگاهرتز

در جنگ میان پردازنده A6-9220C شرکت AMD و Pentium N4200 شرکت اینتل، AMD اعلام کرد که پردازنده این شرکت، افزایش سرعت ۲۳ درصدی در مرور صفحات وب، افزایش ۲.۵ درصدی در ارسال و دریافت ایمیل، افزایش ۳۳ درصدی در ویرایش عکس و همچنین افزایش ۳۴ درصدی عملکرد پردازشگر گرافیکی در بازی ها را به نسبت به رقیب خود به دنبال دارد. به نظر می رسد که به لطف این پردازنده، انجام بازی های اندرویدی (به لطف پشتیبانی Chrome OS از نرم افزار و بازی های اندروید) در آینده به یکی از نقاط قوت کروم بوک ها تبدیل خواهد شد.

به نظر شما اینتل چه تدابیری را برای خارج نشدن از دور رقابت اندیشیده است؟ آیا لپ تاپ های سال ۲۰۱۹ محل جولان پردازنده های AMD خواهند شد؟

شادان غمگسار
عاشق تکنولوژی و فیلم و صدالبته بازی؛ میشه گفت یک بازی رو یا انجام نمی‌دم، یا اگه شروعش کنم باهاش زندگی میکنم...! مقداری با هنر آشنایی دارم و توی اوقات فراغتم سعی میکنم بیشتر بازی کنم =)))