چگونه از مدل پردازنده خود در ویندوز ۱۰ مطلع شویم؟

آیا شما هم می‌خواهید که از مدل پردازنده درون رایانه شخصی خود مطلع شوید؟ با توجه به مشکلات سخت افزاری اخیر که سر تیتر اکثر خبرها شده‌اند، ممکن است که دلتان بخواهد که هویت و مدل پردازنده دستگاه خود را شناسایی کنید. این اطلاعات به راحتی در ویندوز یافت می‌شوند و می‌توان آن‌ها را از چندین راه مشاهده کرد. با آرادمگ همراه باشید تا با هریک از این روش‌ها آشنا شویم.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]این مراحل برای تمامی نسخه­ های ویندوز ۱۰ برای شناسایی پردازنده داخل رایانه شخصی کاربران قابل استفاده است:

تنظیمات یا Setting را از منوی start اجرا کنید.

روی system و سپس About کلیک کنید.

به دنبال بخش <processor> در زیر قسمت مشخصات دستگاه <System Specification> باشید.[/box]

از طریق منوی Setting در ویندوز ۱۰

تشخیص پردازنده از طریق منوی تنطیمات

ساده‌ترین روش برای شروع، منوی تنظیمات (Setting) است، بنابراین برای شروع، تنظیمات را از منوی «Start» انتخاب و اجرا کنید.

برروی قسمت «System» و سپس صفحه «About» از منوی پیمایش در سمت چپ صفحه کلیک کنید. به قسمت مشخصات دستگاه «Device Secifications» بروید و به دنبال «Processor» بگردید.

 

در این بخش، نام پردازنده‌ی دستگاه به شما نمایش داده می‌شود. متنی که مشاهده می‌کنید ممکن است بسته به سازنده و مدل پردازنده متفاوت باشد، زیرا تشخیص هر پردازنده بر عهده خودش است. به طور معمول نام سازنده، نام مدل و سرعت ساعت پردازنده را مشاهده می‌کنید. در مثال زیر، دستگاه دارای پردازنده‌ی اینتل Core i۷۷۷۰۰K است که با سرعت ساعت ۴.۲ گیگاهرتز کار می­کند.

از طریق کنترل پنل ویندوز

تشخیص مدل پردازنده از طریق کنترل پنل

ویندوز ۱۰ بسیاری از ابزارهای مدیریتی خود را به منوی Setting منتقل کرده است، اما هنوز هم تعدادی کنترل عملکرد مفید در کنترل پنل وجود دارد. یافتن اطلاعاتی در مورد رایانه شخصیتان در منوی System یکی از آن‌هاست. برای دسترسی به این منو و نگاهی به مشخصات سخت افزار سیستم خود فقط کافی است که مراحل زیر را دنبال کنید:

  • عبارت «Control panel» را در نوار جستجوی ویندوز ۱۰ جستجو کنید و بر روی نتیجه مربوطه کلیک کنید.
  • بر روی «System» و سپس «System and Security» کلیک کنید.

 

سپس، ویندوز باید اطلاعات مهم سیستم مانند پردازنده و سرعت ساعت آن، میزان رم نصب شده روی سیستم و نسخه‌ی ویندوز شما را نمایش دهد. هم چنین می‌تواند نام سیستم شما و این که عضو چه گروه‌های کاری است را به شما نشان دهد، که می‌تواند در به اشتراک گذاری فایل‌ها و پوشه‌ها در شبکه نیز به شما کمک کند.

Task Manager ویندوز

تشخیص پردازنده از طریق Task Manager

یک راه ساده‌ی دیگر استفاده از Task manager می‌باشد.  Task manager ویندوز ۱۰  اطلاعات دقیق پردازنده را نیز نشان می‌دهد. بر روی نوار وظیفه (Taskbar) خود راست کلیک کرده و Task Manager را انتخاب کنید یا از میانبر Ctrl + Shift + Esc برای اجرای آن استفاده کنید. بر روی زبانه «Performance» کلیک کنید و «CPU» را انتخاب کنید. نام و سرعت پردازنده‌ی رایانه‌ی شما در اینجا ظاهر می‌شود. (اگر سربرگ Performance را نمی‌بینید، بر روی «More Details» کلیک کنید.)

در این صفحه می‌توانید میزان داده‌های مورد استفاده پردازنده و جزئیات دیگری، از جمله تعداد هسته‌های پردازنده‌ی دستگاهتان را مشاهده کنید.

DXDiag

جزئیات مدل پردازنده از طریق کادر DXDiag

DXDiag یک ابزار تشخیص مایکروسافت DirectX است که اطلاعات عمیق‌تری درباره‌ی پردازنده و کارت یا تراشه‌های گرافیکی به شما ارائه می‌دهد. برای دسترسی به این ابزار مراحل زیر را دنبال کنید:

عبارت «DXDiag» را در نوار جستجوی ویندوز ۱۰ تایپ کرده و بر روی نتیجه مربوطه کلیک کنید.

روش دیگر استفاده از کلیدهای میانبر Windows Key+R در صفحه کلید برای باز کردن کادر Run و تایپ عبارت «DXDiag» در این کادر است.

چند ثانیه طول می‌کشد تا DXDiag تجزیه و تحلیل خود از سیستم را کامل کند، اما زمانی که این کار تمام شود اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار می‌دهد. زبانه System نام سیستم شما، مدل ویندوز، پردازنده و سرعت ساعت آن و هم چنین میزان حافظه و اندازه‌ی پیج فایل شما را نشان می‌دهد.

 

System information

اگر DXDiag هم هنوز اطلاعات کافی مورد نیاز شما را ندارد، می‌توانید از ابزار system information ویندوز استفاده کنید.

در نوار جستجوی ویندوز عبارت «msinfo۳۲» یا «Information System» را جستجو کرده و بر روی نتیجه مربوطه کلیک کنید.

اولین صفحه‌ای که در System information مشاهده می‌کنید ممکن است کمی غیر معمول باشد، اما همه چیز به خوبی نام گذاری شده است تا به شما در درک بهتر همه‌ی این موارد کمک کند. با مرور این لیست، می‌توانید اطلاعات جدیدی از قبیل این که دقیقاً کدام ساخت ویندوز را استفاده می‌کنید، چقدر حافظه در دسترس دارید و مکان قرار گیری پیج فایلتان را پیدا کنید.

با استفاده از زبانه‌های موجود در منوی سمت چپ هم چنین می‌توانید به اطلاعات بخش‌های خاص دیگری از سیستم خود مانند کارت گرافیک و وضوح نمایشگر، دستگاه‌های خارجی که وصل کرده‌اید و  وظایفی که برای اجرا در هر راه اندازی سیستم برنامه ریزی کرده‌اید، دسترسی داشته باشید

برنامه های جانبی

ابزارهای فوق برای یافتن اطلاعاتی در مورد سیستم شما بسیار عالی هستند، هم چنین برخی از آن‌ها مانند System Information مقدار زیادی از اطلاعات مورد نیاز را در اختیار شما قرار می‌دهند. اما اگر می‌خواهید سیستم خود را اورکلاک کنید یا می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد اجزای خاص مانند پردازنده‌ی خود داشته باشید، ابزارهای جانبی بهتری برای این کار به غیر از ابزارهای موجود در خود ویندوز وجود دارند.

CPU-Z

یکی از ابزارهای کلاسیک اما کاربردی که هنوز هم مورد استفاده قرار می­گیرد، CPU-Z است که اطلاعات کامل و خاصی را در مورد پردازنده شما، مادربردهایی که به آن وصل شده اید و حافظه رمی که با آن هماهنگ شده اید، فراهم می کند. این ابزار یکی از بهترین ابزارها برای تشخیص اینکه ضرب کننده­ ی پردازنده ی شما چیست، یا این که حافظه ی شما با چه زمان بندی ای در حال اجرا است، می باشد و همینطور هم با سیستم های Intel و هم AMD سازگار است. این ساده ترین روش برای یافتن تمام این اطلاعات بدون استفاده از BIOS است.

HWInfo

HWInfo که از سیستم عامل Windows و DOS پشتیبانی می‌کند، یکی دیگر از ابزارهای قدیمی نظارت بر سیستم است که می‌تواند هر چیزی را که نیاز دارید به شما بگوید. این ابزار وسیع‌تر از CPU-Z است و به احتمال زیاد حتی به شما چیزی بیش از آنچه نیاز است بدانید را خواهد گفت، به همین دلیل با استفاده از آن دیگر نیاز به جستجو برای ابزارهای بیشتر نخواهید داشت.

فرانک محبتی
دانشجوی لیسانس نرم افزار.علاقه ی خیلی زیادی به تکنولوژی و صنعت فیلم و سریال همینطور فرهنگ و هنر ودارم:)