Snapdragon ۸۸۸ به طور رسمی مورد تست بنچمارک قرار گرفت

Snapdragon
Snapdragon

شرکت سازنده، تولید کننده و توسعه دهنده پردازنده‌های موبایل Qualcomm پس از رونمایی کردن از چیپست موبایل پرچمدار جدید خود به اسم Snapdragon ۸۸۸ در تاریخ ۱ دسامبر برابر با ۱۱ آذر ماه سال جاری شمسی، یک روز بعد تمام مشخصات آن با جزئیات کامل را نیز اعلام کرد.

اما اکنون ماجرا از این قرار است که Qualcomm تنها پس از گذشته کم‌تر از یک ماه از زمان رونمایی و معرفی شدن پردازنده موبایلی پرچمدار جدید خود برای سال ۲۰۲۱ میلادی که ظاهرا قرار است تا پایان ماه جاری میلادی در یک گوشی واقعی (احتمالا در سری Xiaomi Mi ۱۱) به کار برده شود، نتایج و عملکرد این چیپست در پلتفرم‌های بنچمارک گیری مختلف را به طور رسمی منتشر و اعلام کرده است. در واقع، آن‌ها با استفاده از این چیپست در یک گوشی واقعی سعی کرده‌اند شرایط واقعی ایجاد کنند و یک شبیه سازی بسیار نزدیک به محیط یک گوشی هوشمند به وجود بیاورند. در هر صورت، شما می‌توانید برای کسب اطلاعات و جزئیات تکمیلی بیشتر در رابطه با این موضوع و آگاهی پیدا کردن از عملکرد چیپست پرچمدار جدید شرکت Qualcomm به اسم Snapdragon ۸۸۸ همچنان در ادامه این مطلب نیز با آرادمگ همراه باشید.

قبل از این که به عملکرد و آمار و ارقامی که این چیپست در تست‌های بنچمارک جدید خودش به جای گذاشته است، بپردازیم، باید به این موضوع اشاره کنیم که همه این تست‌ها بر روی یک دستگاهِ مرجع ویژه از شرکت Qualcomm اجرا شده‌اند که در زیر بدنه خود به یک چیپست Snapdragon ۸۸۸ به عنوان مغز متفکر خود مجهز بوده است و مشخصات دیگری که در کنار این چیپست پرچمدار در این دستگاه وجود داشته است، شامل ۱۲ گیگابایت حافظه رم LPDDR ۵ به همراه ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی USF ۳.۰ و همینطور یک صفحه نمایش ۶.۵۵ اینچی با رزولوشن فول اچ دی با قابلیت پشتیبانی کردن از نرخ تازه سازی صفحه نمایش ۱۲۰ هرتز می‌شدند. علاوه بر مشخصات و ویژگی‌های داخلی و اجزاء دستگاه اجرا کننده این تست‌های بنچمارک، باید به این موضوع نیز اشاره کنیم که هر یک از این بنچمارک‌هایی که به ترتیب اجرا شده است، سه مرتبه تکرار شده تا Qualcomm بتواند از جمع بندی و بررسی همه آن‌ها در کنار یکدیگر، به یک امتیاز میانگین دست پیدا کند. این موضوع را هم اکنون در این بخش از مطلب باید اشاره کنیم که دستگاه مرجعی که این تست‌ها را اجرا کرده است، فقط دارای همان مشخصاتی که ذکر شد، بوده است و هیچ تغییر و تحول یا اورکلاک خاصی در آن ایجاد نشده بود تا عملکرد آن ارتقاء پیدا کند و از سطح استاندارد خارج شود. علاوه بر این، دستگاه مرجع از تنظیمات پیش فرض خود نیز استفاده کرده است. لیست کامل تست‌های بنچمارکی که توسط Qualcomm اجرا و انجام شدند، شامل AnTuTu, GeekBench, GFXBench Aztec Normal and Manhattan 3.0, Ludashi AiMark, AITuTu, MLPerf و همچنین UL Procyon می‌شدند. این شرکت یک ویدئو نیز در رابطه با این موضوع منتشر کرده است که یک نگاهی به نحوه شبیه سازی روش آزمایش انداخته است.

بررسی اجمالی و نگاه کوتاه خود به نتایج تست رسمی Qualcomm از چیپست موبایل پرچمدار جدید این شرکت به اسم Snapdragon ۸۸۸ را با پلتفرم بنچمارک گیری AnTuTu (نسخه ۸.۳.۴) آغاز می‌کنیم. جایی که وجود پردازنده موبایل Snapdragon ۸۸۸ در زیر بدنه این دستگاهِ مرجع به عنوان مغز متفکر و قلب تپنده آن باعث شده است که بتواند ۷۳۵ هزار و ۴۳۹ امتیاز در تست خود به دست بیاورد. شاید چندان غافلگیر کننده نباشد (زیرا همیشه این انتظار را از چیپست‌های پرچمدار جدید این سازنده و تولید کننده داشتیم) اما این امتیاز، یک رکورد جدید در این پلتفرم به جای گذاشته است که تا به حال کسی به آن دست پیدا نکرده بود. اگر بخواهیم این امتیاز را با دستگاه‌ها و گوشی‌های هوشمند دیگری که تا به حال در این پلتفرم مورد بررسی و تست بنچمارک قرار داده شده‌اند مقایسه کنیم، مشاهده خواهیم کرد که قهرمان کنونی پلتفرم بنچمارک گیری AnTuTu که گوشی هوشمند پرچمدار اخیر شرکت هوآوی به اسم Huawei Mate ۴۰ Pro Plus به شمار می‌رود، موفق به کسب کردن ۶۹۸ هزار و ۶۵۴ امتیاز شده است که از چیپست‌های خانواده Qualcomm نیز استفاده نمی‌کند و این در حالی است که قوی‌ترین عملکرد در بین دستگاه‌هایی که به چیپست Snapdragon ۸۶۵ مجهز بودند و ما تا به حال مشاهده کرده‌ایم، به گوشی هوشمند پرچمدار اخیر شرکت شیائومی به اسم Xiaomi Mi ۱۰ Ultra تعلق داشته است که موفق به کسب کردن ۶۷۱ هزار و ۴۵ امتیاز شده است.

از سوی دیگر، یک پلتفرم بنچمارک گیری معتبر و بزرگ دیگر نیز وجود دارد که Geekbench نام دارد. شرکت سازنده، تولید کننده و توسعه دهنده پردازنده‌های موبایل Qualcomm دستگاه مرجع خود را که به چیپست پرچمدار اخیر این شرکت به اسم Snapdragon ۸۸۸ مجهز بوده است را در نسخه ۵.۰.۲ این پلتفرم بنچمارک گیری مورد تست و بررسی قرار داده است تا این دستگاه در تست تک هسته خود موفق به کسب کردن ۱ هزار و ۱۳۵ امتیاز شود و در تست چند هسته خود نیز ۳ هزار و ۷۹۴ امتیاز به دست بیاورد. همانطور که پیش از این هم اشاره کوتاهی شد، این عملکرد متعلق به چیپست پرچمدار جدید Qualcomm به اسم Snapdragon ۸۸۸ است که دارای یک سری بهبودهای جزئی و ناچیز در مقایسه با نسل قبلی خود یعنی پردازنده موبایل SoC Qualcomm Snapdragon ۸۶۵ می‌باشد. بیشترین امتیازی که این چیپست در تست و بررسی خود توسط پلتفرم بنچمارک گیری Geekbench به دست آورده است، در بخش تک هسته حدود ۹۰۰ امتیاز برای آن به ثبت رسانده است و در بخش چند هسته آن نیز ۳ هزار و ۴۰۰ امتیاز برای آن به ثبت رسانده است. با توجه به آمار و ارقام کنونی که به طور رسمی توسط Qualcomm به اشتراک گذاشته شده است، این یعنی پردازنده موبایل پرچمدار جدید این شرکت حدود ۲۰ درصد عملکرد بهتری در تست تک هسته خود نسبت به نسل گذشته خود به دست آورده است و در عملکرد آن در بخش چند هسته نیز ۱۰ درصد بهبود در مقایسه با SD ۸۶۵ ایجاد شده است.

یک پلتفرم بنچمارک گیری دیگر به اسم GFX Bench نیز وجود دارد که اعلام می‌کند پردازنده گرافیکی (GPU) جدید چیپست پرچمدار جدید شرکت Qualcomm به اسم Snapdragon ۸۸۸ که یک Adreno ۶۶۰ می‌باشد، در تست Aztec Ruins Vulcan موفق شده است که به طور میانگین ۸۶ فریم در ثانیه اجرا کند و علاوه بر این، در بنچمارک Manhattan ۳.۰ نیز ۱۶۹ فریم در ثانیه عمل کرده است. هر دوی این تست‌ها در رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسل اجرا شده‌اند و به راحتی پردازنده موبایل Qualcomm Snapdragon ۸۶۵ پلاس را پشت سر گذاشته‌اند که در تست بنچمارک Manhattan خود نهایتا موفق به اجرا کردن ۱۳۳ فریم در ثانیه شده بود. این تست بر روی گوشی هوشمند گیمینگ ASUS ROG Phone III اجرا و انجام شده بود.

  

عرفان رحیمی صادق
علاقه‌مند به دنیای گیم و ماجراجویی با DualShock 4 در این هنر. بله هنر. به نظر من گیم یک هنر بزرگ است و هر بازی یک اثر هنری. گیم می‌تواند شما را در هر دنیایی که دوست دارید، قرار دهد.