چگونه آدرس IP خود را پیدا کنیم؟

پیدا کردن آدرس IP همواره یکی از دغدغه های اساسی کاربران است و نمی دانند که چگونه از IP خود مطلع شوند. در این مقاله این مشکل شما را مرتفع خواهیم کرد. پس تا اتنها با آراد موبایل همراه باشید.

آدرس IP شما درواقع شناسنامه دستگاه شما بر بستر شبکه است. دستگاه شما شامل دو IP می شود. یک آدرس Private که مربوط به شبکه داخلیست (Local) و کامپیوتر های خانگی، گوشی های هوشمند و پرینترهای موجود در شبکه است، در آن قرار دارند و دیگری آدرس Public است که آدرس IP شما بر بستر اینترنت است که دستگاه شما را از دیگر دستگاه های موجود در این کره خاکی متمایز می کند.

دانستن IP برای انجام کارهای روزمره ضروری نیست اما دانستن آن حتما کارا خواهد بود. شاید بخواهید از قابلیت Port Forwarding مودمتان برای بهبود تجربه آنلاین یک بازی استفاده کنید و یا به کسی اجازه دهید تا به صورت از راه دور به کامپیوتر شما متصل شود تا مشکلات سیستمتان را مرتفع سازد. هرچه که باشد دانستن و پیدا کردن IP کار سختی نیست.

چگونه Public IP Address را پیدا کنیم

گوگل را باز کنید و در آن عبارت “What’s my ip” را جستجو کنید. اولین نتیجه به نمایش درآمده آدرس IP شماست که در سطح اینترنت استفاده می شود.

اگر برای اطلاع از IP خود به گوگل اطمینان ندارید در همان جستجویی که انجام دادید سایت هایی به نمایش در آمده که آنها نیز آدرس IP خود را می توانید بیابید. سایت هایی مانند whatismyipaddress و یا iplocation در مدت کوتاهی Public IP شما را به نمایش در خواهند آورد.

حتی اگر این ها نیز شمارا راضی نمی کنند، سایت های دیگری نیز وجود دارند که به دلیل زیاد بودنشان از اعلام آنها خودداری می کنیم.

سایت های نام برده اطلاعات دیگری درباره شبکه شما در اختیارتان خواهند گذاشت. برای مثال می توانید از نام سرویس دهنده اینترنت خود (ISP) و یا موقعیت جغرافیایی خود و همچنین مرورگر اینترنتی ای که در حال استفاده از آن هستید، مطلع شوید.

چگونه Private IP Address را پیدا کنیم

  1. استارت را باز کرده و در کادر جستجو عبارت CMD را جستجو کنید و در نتایج آن Command Prompt را پیدا و آن را اجرا کنید. (و یا می توانید از کلید ترکیبی Win+R استفاده و در پنجره باز شده عبارت CMD را تایپ کرده و کلید Enter یا دکمه OK را فشار دهید.)
  2. در پنجره باز شده که به رنگ سیاه است (من رنگ Command Prompt خود را به آبی تغییر داده ام) عبارت ipconfig را تایپ کنید و کلید Enter کیبورد را بفشارید.
  3. حالا اطلاعاتی درباره آدرس های IP دستگاه شما به نمایش در می آید. گفتنی است که تمامی این اطلاعات سودمند هستند و فکر نکنید که تعدادی از آن اضافیست. شما باید دنبایل Ipv4 Address بگردید. در جلوی آن تعدادی عدد به همراه نقطه هایی در میان آن به نمایش در خواهد آمد. برای مثال: ۱۹۲.۱۶۸.۱.۳۰
  4. این آدرس درواقع آدرس IP شماست.
همانطور که مشاهده می کنید آدرس IP من ۱۹۲.۱۶۸.۱.۵ است.

توجه:

بنا بر تعداد آداپتورهای شبکه ای که دارید ممکن است تعداد زیادی Ipv4 Address مشاهده کنید. توجه کنید که IP شما با ۱۹۲ شروع می شود (اگر DHCP مودم دستکاری نشده باشد). پس اگر آدرس IP جلوی Ipv4 Address با شماره ۱۹۲ شروع نشده بود آن را در سطرهای دیگر جستجو کنید.

اطلاعات دیگری که در این صفحه بدرد بخور و کاربردیست، آدرس Default Gateway است که درواقع همان آدرس IP مودم شماست. پس هرگاه که نمی دانستید IP مودمتان چیست، می توانید از این طریق آن را پیدا کنید.

درصورتی که سوال یا مشکلی در این زمینه داشتید در بخش نظرات آن را مطرح کرده تا همکاران ما در اسرع وقت بدان پاسخ دهند و شما را راهنمایی کنند. همچنین مانند همیشه پذیرای نظرات و پیشنهادات شما برای هرچه بهتر کردن مقاله های آموزشی آراد موبایل هستیم.

شادان غمگسار
عاشق تکنولوژی و فیلم و صدالبته بازی؛ میشه گفت یک بازی رو یا انجام نمی‌دم، یا اگه شروعش کنم باهاش زندگی میکنم...! مقداری به هنر آشنایی دارم و توی اوقات فراغتم سعی میکنم بیشتر بازی کنم =)))