بررسی Huawei Y9s – آشنایی با نقاط قوت و ضعف آن

شاید خیلی از ما تصور می‌کردیم که پس از تحریم‌های سخت و ناجوان مردانه‌ای که دولت آمریکا بر علیه شرکت هوآوی تصویب کرد، این شرکت به جز بازار داخلی خود در کشور چین، دیگر هیچ وقت نمی‌تواند در سایر کشورهای دنیا رنگ موفقیت را ببیند.

اما Huawei Y9s یکی از چندین و چند گواهی است که نشان می‌دهند این تحریم‌ها حداقل در کشور ما، تقاضای گوشی‌های هوشمند شرکت هوآوی را به صفر نرسانده است زیرا هنوز هم تعداد متقاضیان و مشتریان گوشی‌های این شرکت در ایران زیاد است. با این وجود، در این که بازار شرکت هوآوی پس از تحریم‌های دولت آمریکا، در بسیاری از کشورهای دنیا با شکست‌های سنگین و سختی مواجه شده است، جای هیچ شکی نیست. اما بیشترین مناطقی که این شرکت در طی این مدت از آن‌ها ضربه خورده است، بیشتر شامل کشورهای اروپایی می‌شوند و تقاضای مردم برای گوشی‌های هوشمند هوآوی در برخی از کشورها از جمله کشور خودمان، هنوز چندان کاهش پیدا نکرده که بگوییم این شرکت دچار ورشکستگی شده است. همچنان با آرادمگ همراه باشید.

پس از این که این تحریم‌ها بر علیه یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در حوزه گوشی‌های هوشمند و تجهزیات وابسته به آن اعمال شد، شاهد شروع فعالیت‌های تازه‌ای از سوی آن‌ها بودیم. علیرغم این که Huawei Mobile Services پیش از تصویب تحریم‌های آمریکا نیز وجود داشت و فعالیت خودش را آغاز کرده بود، اما دوران اوج شکوفایی آن پس از این تحریم‌ها آغاز شد؛ جایی که هوآوی مجبور بود برای جبران خساراتی که به واسطه از دست دادن Google Mobile Services (به اختصار: GMS) و اپ‌های این پلتفرم متحمل شده بود، HMS را تقویت کند و آن را جایگزین GMS کند.

خوشبختانه دستگاه‌هایی از شرکت هوآوی که قبل از تاریخ معینی ساخته شده بودند، شامل این تحریم‌ها نبودند و هنوز هم می‌توانستند از GMS استفاده کنند و به استفاده کردن از آن نیز ادامه دهند. گوشی هوشمند Huawei Y9s یکی از همین دستگاه‌ها است. بنابراین، این دسته از گوشی‌های موبایل هوشمند از یک مزیت بزرگ برخوردار هستند که به آن‌ها اجازه می‌دهد از هر دو سرویس Huawei Mobile Services و همینطور Google Mobile Services استفاده کنند. با توجه به این موضوع، کاربرانی که قصد خریداری کردن Y9s را دارند، برخلاف کاربران گوشی‌های هوشمند جدید این شرکت، می‌توانند با یک تیر دو نشان بزنند و از وجود اپ‌ها و خدمات گوگل در کنار Huawei Mobile Services بهره مند شوند.

طراحی

به طور کلی، با دو دیدگاه مختلف می‌توان طراحی و شکل ظاهری گوشی هوشمند Huawei Y9s را مورد بررسی قرار داد. در ابتدا، می‌توان آن را با گوشی‌های هوشمند امروزی و بر اساس متر و معیار طراحی و شکل ظاهری آن‌ها مقایسه کرد. در این صورت، می‌توان گفت Y9s دارای یک طراحی ساده و رنگامیزی زیبا (در رنگ Breathing Crystal) است که کاملا واضح و روشن است که هدف هوآوی در ساخت آن این بوده که “سادگی” را بیشتر از هر فاکتور دیگری در آن نمایان کند؛ همین و بس. اما دیدگاه دوم درمورد طراحی و شکل ظاهری Huawei Y9s این است که آن را با گوشی‌های زمان خودش، یعنی نوامبر ۲۰۱۹ و حوالی آن مقایسه کنیم. در این صورت، می‌توان گفت که این گوشی دارای یکی از بهترین زبان‌های طراحی است که گوشی‌های هوشمند در این دوره در اختیار داشتند.

یکی از ویژگی‌های طراحی Huawei Y9s این است که در مقایسه با گوشی‌های دیگری که معمولا در این رنج وجود دارد، وزن بیشتری دارد اما از نظر ضخامت و خوش دست بودن، گوشی کاملا انتخاب خوب و مناسبی است. ویژگی‌های شاخص طراحی این گوشی را می‌توان سنسور جانبی اثر انگشت روی لبه کناری بدنه این گوشی و همینطور دوربین سلفی پاپ آپ آن معرفی کرد که در مقایسه با گوشی‌های هوشمند دیگری که در نوامبر سال ۲۰۱۹ و همان محدوده زمانی عرضه شده بودند، ویژگی قابل توجهی به شمار می‌رود. بنابراین، Y9s یکی از پیشتازان این فناوری نیز محسوب می‌شود.

صفحه نمایش

Huawei Y9s
Huawei Y9s

می‌توان گفت که بزرگ‌ترین تلاشی که هوآوی در ساخت گوشی هوشمند Huawei Y9s به خرج داده، این است که یک تجربه کاربری خوب با قیمت مقرون به صرفه در اختیار کاربران خود قرار دهد. البته، شاید بتوان گفت که این تلاش در تعداد زیادی از گوشی‌های هوشمند دیگر این شرکت نیز قابل مشاهده است اما Huawei Y9s سعی کرده این تجربه را به سمت پیشرفت هدایت کند. با توجه به این موضوع، نباید انتظار داشته باشید که Y9s دارای بهترین نمایشگر در بین گوشی‌های میان رده باشد و یا تجربه‌ای هم سطح با گوشی‌های میان رده شرکت سامسونگ در اختیار شما قرار دهد. اما از سوی دیگر، تجربه آن آنقدر هم بد نیست که از نگاه کردن به نمایشگر Huawei Y9s دلسرد و ناامید شوید. به نظر ما، تعادل بین قیمت و کیفیت در صفحه نمایش این گوشی کاملا به خوبی برقرار است.

بنابراین، تجربه‌هایی مانند تماشای فیلم یا بازی کردن (که در بخش سخت افزار بیشتر درمورد آن توضیح خواهیم داد) تجربه‌ای خوب و لذت بخش در این گوشی هستند اما نمی‌توان آن را با گوشی‌های میان رده سامسونگ در یک رده قرار داد. با این وجود، تعادل رنگ‌ها کاملا خوب است و به واقعیت نزدیک هستند. وضوح تصویر هم در سطح قابل قبولی قرار دارد.

سخت افزار

Huawei Y9s
Huawei Y9s

در این رده از بازار، نمی‌توان انتظار داشت که عملکرد سخت افزاری چندان چشمگیری مشاهده کرد. با در نظر گرفتن این نکته، باید به سراع خرید Huawei Y9s بروید. اما همانطور که در بخش‌های قبلی نیز اشاره کردیم، برقراری تعادل بین قیمت و مشخصات این گوشی، یکی از بزرگ‌ترین نکته‌هایی بوده که هوآوی در پروسه ساخت آن در نظر داشته است. بنابراین، نباید با چنین تصوری Y9s را خریداری کنید که بتوانید عملکردی در حد گوشی‌های پرچمدار در اختیار داشته باشید. اما در عین حال، Huawei Y9s همیشه یک سطح قابل قبول و خوب از سرعت در بارگزاری اپ‌ها و اجرای آن‌ها در اختیار شما قرار می‌دهد. یکی از نکته‌هایی که ما در حین تجربه کاربری خود با این گوشی متوجه شدیم، این بود که وقتی با آن کار می‌کنید، کمی هم باید صبر و حوصله داشته باشید. علیرغم این که در اغلب اوقات همه چیز کاملا نرم و روان اجرا و انجام می‌شود، اما هر از چند گاهی نیز ممکن است دچار یک لگ یا تاخیر جزئی شود که ما در زمانی که از این گوشی استفاده می‌کردیم، مشکل چندان بزرگی ایجاد نکرد اما در هر صورت، غیر قابل اجتناب است.

نکته بعدی، تجربه گیمینگ Huawei Y9s است. این گوشی بازی‌های دو بعدی و نه چندان سنگین را به بهترین شکل اجرا می‌کند و هم سریع آن‌ها را باز می‌کند و هم بدون هیچ لگ خاصی آن‌ها را اجرا می‌کند. اما قطعا عده زیادی از کسانی که این گوشی را به عنوان یکی از گزینه‌های خود در نظر دارند، دوست دارند بدانند که عملکرد آن در اجرای بازی‌های سنگین‌تر و گرافیکی از قبیل Call of Duty Mobile و یا PUBG Mobile چطور است. درمورد اجرا این دسته از بازی‌ها در Y9s باید بگوییم خوشبختانه هنوز هم می‌توانید آن‌ها را با تنظیمات گرافیکی متوسط اجرا کنید و از بازی کردن آن‌ها لذت ببرید. اما اگر تنظیمات گرافیکی آن‌ها را به High ارتقاء دهید، ممکن است دچار لگ و تاخیر شوند و تجربه چندان خوبی نداشته باشند.

نرم افزار

Huawei Y9s
Huawei Y9s

مشخصات نرم افزاری گوشی‌های هوشمند شرکت هوآوی همیشه یکی از علامت‌های سوال بزرگ کاربران و مشتریان احتمالی آن‌ها بوده است. این که دارای خدمات و اپ‌های گوگل هستند یا نه؟ قابل آپدیت هستند یا نه؟ خوشبختانه، جواب هر دوی این سوالات مثبت است. Huawei Y9s یکی از گوشی‌هایی است که قبل از تاریخی که تحریم‌های آمریکا بر علیه هوآوی اعمال شوند، ساخته شده است و به همین دلیل (همانطور که در تصویر بالا نیز می‌توانید مشاهده کنید)، دارای خدمات و اپ‌های گوگل یا همان Google Mobile Services است. بنابراین، اگر قصد خرید و تهیه کردن این گوشی را دارید، خیالتان باید راحت باشد که می‌توانید حساب کاربری گوگل خود را نیز روی آن همچنان در اختیار داشته باشید. علاوه بر این، Huawei Y9s به صورت پیش فرض به اندروید ۹ مجهز است و خوشبختانه، قابل آپدیت هم هست. زیرا آپدیت‌های نرم افزاری، معمولا توسط شرکت‌های تولید کننده در اختیار کاربران گوشی‌های هوشمند آن‌ها قرار داده می‌شوند و فقط گوشی‌های Pixel از شرکت گوگل هستند که آپدیت‌های خود را به طور مستقیم از گوگل دریافت می‌کنند.

نکته قابل توجه بعدی در مشخصات نرم افزاری Huawei Y9s نرم و روان اجرا شدن آن است که در بخش سخت افزار نیز به آن اشاره کردیم. اما همانطور که می‌توانید حدس بزنید، یکی از بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین دلایل این نرم و روان بودن، بهینه سازی بسیار خوب مشخصات نرم افزاری با سخت افزار این دستگاه است. تجربه کاربری این گوشی، اغلب اوقات کاملا سریع، هوشمند و بدون کندی است و این باعث شده است که با وجودی که این گوشی در سال ۲۰۱۸ ساخته شده است، اما هنوز هم یک تجربه بسیار خوب در اختیار کاربران خود قرار دهد.

دوربین

Huawei Y9s
Huawei Y9s

بدون شک، یکی از ویژگی‌های شاخص و قابل توجه Huawei Y9s دوربین سلفی پاپ آپِ آن است که علیرغم این که در زمان خودش فناوری پیشرفته‌ای محسوب می‌شد، هنوز هم می‌تواند توجه عده بسیار زیادی از کاربران را جلب کند. هوآوی در این مکانیزم از یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی استفاده کرده است که با وجودی که این گوشی ساخت سال ۲۰۱۹ است، هنوز هم نمونه عکس‌های آن در بین گوشی‌های میان رده دیگر نیز کاملا خوب و قابل قبول است. نمونه عکس‌های آن دارای وضوح بسیار خوبی هستند و جزئیات آن‌ها نیز کاملا بالا است. اگر نور محیط به اندازه کافی زیاد باشد، سلفی گرفتن یکی از لذت بخش‌ترین کارهایی است که در این گوشی می‌توانید انجام دهید. اما هر چه نور محیط کم‌تر باشد، برای گرفتن یک عکس خوب، بیشتر به دردسر خواهید افتاد. این مکانیزم در زمان عرضه خود یک فناوری جدید و پیشرفته به شمار می‌رفت که تعداد دستگاه‌هایی که آن را در اختیار داشتند، حتی به انگشت‌های یک دست هم نمی‌رسید. کم کم سازنده‌ها و گوشی‌های هوشمند بیشتری به استفاده از این مکانیزم روی آوردند اما Huawei Y9s هنوز هم در بین تمام آن‌ها به عنوان یکی از پیشگامان، شاخص و برجسته باقی مانده است.

در پنل پشتی بدنه Huawei Y9s سه دوربین وجود دارد که در راس آن‌ها یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی قرار داده شده است. خروجی آن به عنوان یک گوشی میان رده، قابل قبول است. در محیط‌هایی که نور زیادی وجود داشته باشد، جزئیات عکس‌ها بالا است و علاوه بر این، نهایت کیفیت فیلم برداری Y9s نیز به رزولوشن ۱۰۸۰ با ۶۰ فریم در ثانیه محدوده شده است. یعنی شما قادر به تجربه کردن کیفیت ۴K در Huawei Y9s نیستید اما اگر زیاد سخت گیری نکنیم، می‌توانیم بگوییم واقعا هم انتظار وجود فیلم برداری ۴K در این گوشی انتظار زیادی است. زیرا حتی امروز که حدود یک سال از عرضه Y9s سپری شده، دستگاه‌های کمی وجود دارند که از این قابلیت برخوردار باشند. با این حال، خوشبختانه دوربین فوق عریض که این روزها کاربرد زیادی پیدا کرده است، در این گوشی وجود دارد. عملکرد آن چندان درخشان و فوق العاده نیست اما هنوز هم در محیط‌های پرنور تجربه متوسطی در اختیارتان قرار می‌دهد که حداقل به درد به اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی می‌خورند.

باتری

Huawei Y9s
Huawei Y9s

انتظار ما از باتری گوشی‌های هوشمند میان رده شرکت هوآوی همیشه بالا است. با وجود این که اکثر آن‌ها مانند Galaxy M31 دارای باتری‌های عظیم الجثه ۶ هزار میلی آمپری نیستند، اما به عنوان مثال، یکی از پیشگامانی هستند که باتری‌های ۴ هزار میلی آمپری را به یک استاندارد نانوشته یا یک خط قرمز فرضی در گوشی‌های میان رده تا پرچمدار تبدیل کردند. به همین دلیل است که امروزه تعداد گوشی‌هایی که دارای باتری‌های ۴ هزار میلی آمپری و کم‌تر هستند، به شدت کاهش یافته است و کم کم در حال ناپدید شدن هستند. بنابراین، Huawei Y9s نیز به چنین باتری خوبی در زیر بدنه خود مجهز است که اگرچه، امروزه رقیبان بزرگ زیادی پیدا کرده است، اما هنوز هم به اندازه‌ای که بتوانید یک روز کامل از آن استفاده کنید، کافی است و حتی گاهی اوقات که استفاده چندان زیادی نداشته باشید، ممکن است کمی انرژی برای روز بعد نیز در اختیار داشته باشید.

پروسه شارژ کردن Huawei Y9s چندان سریع انجام نمی‌شود. امروزه گوشی‌های میان رده بسیار زیادی در بازار وجود دارند که در عرض یک ساعت می‌توانند ظرفیت باتری را از صفر به صد و یا نزدیک به آن برسانند اما نمونه‌های دیگری نیز وجود دارد که این کار را در ۴۰ و یا حتی ۳۰ دقیقه نیز انجام می‌دهند که استثناء هستند. البته، سرعت شارژ Huawei Y9s مانند تعداد بسیار زیادی از دستگاه‌ها و گوشی‌های هوشمند دیگری است که در اواخر سال ۲۰۱۹ عرضه شده‌اند. بنابراین، این که اکنون حدود یک سال از عمر این گوشی سپری شده، باعث شده بسیاری از مشخصات آن که در زمان خودشان خوب و قابل قبول بودند، امروزه قدیمی و بلااستفاده شده باشند که پروسه شارژ شدن Y9s نیز یکی از همین ویژگی‌ها است. این موضوع درمورد باتری این گوشی نیز صدق می‌کند. ظرفیتی که در زمان عرضه Y9s بسیار خوب و حتی بیش از حد نیاز محسوب می‌شد، امروزه دیگر چندان چشمگیر نیست.

جمع بندی

اکنون حدود یک سال از عمر گوشی هوشمند Huawei Y9s سپری شده است و با صرف نظر کردن از تمام مشخصات و ویژگی‌های سخت افزاری که هوآوی در آن به کار برده، این بزرگ‌ترین فاکتوری است که در هنگام خرید این گوشی باید در نظر داشته باشید. زیرا برخی از مشخصات Y9s از قبیل باتری ۴ هزار میلی آمپری و قدرت شارژر آن، امروزه کاملا معمولی است. این موضوع درمورد برخی دیگر از مشخصات آن مانند سخت افزار و دوربین نیز صدق می‌کند. اما با توجه به این که امکان دسترسی به اپ‌ها و خدمات گوگل در گوشی‌های امروزی و جدیدتر هوآوی وجود ندارد، Y9s با در اختیار داشتن این خدمات‌، خودش را در بین گوشی‌های دیگر این غول دنیای فناوری چینی به خوبی متمایز کرده است. از سوی دیگر، این روزها برخی دیگر از برندهای فعال در بازار گوشی‌های هوشمند نیز نمایندگان شاخصی در این رده در اختیار دارند که به رقیبان بزرگی برای Y9s تبدیل شده‌اند و باید به آن‌ها نیز توجه داشته باشید. از این دست می‌توان به Redmi Note 9 از شیائومی و یا حتی Galaxy A51 از سامسونگ اشاره کرد. درست است که شاید قیمت بیشتری از Huawei Y9s داشته باشند، اما به همان ترتیب، مشخصات مدرن‌تری نیز در اختیار شما قرار می‌دهند. بنابراین، وجود Google Mobile Services در گوشی مورد بررسی امروز ما، بزرگ‌ترین مزیت آن محسوب می‌شود.

نقاط قوت:

  • طراحی زیبا و باکیفیت
  • وجود اپ‌ها و خدمات گوگل در کنار Huawei Mobile Services
  • بدنه باریک
  • ضفحه نمایش یکپارچه‌ی بدون ناچ و بریدگی

نقاط ضعف

  • قدرت کم شارژر و عدم پشتیبانی از فست شارژ
  • سخت افزار نه چندان قدرتمند
  • دوربین متوسط

 

عرفان رحیمی صادق
علاقه‌مند به دنیای گیم و ماجراجویی با DualShock 4 در این هنر. بله هنر. به نظر من گیم یک هنر بزرگ است و هر بازی یک اثر هنری. گیم می‌تواند شما را در هر دنیایی که دوست دارید، قرار دهد.