بررسی تخصصی بلندگوی هوشمند Home Mini گوگل

گوگل ماه پیش طی کنفرانسی در شهر نیویورک از اسپیکر هوشمند جدید و کوچک خود با نام Home Mini پرده برداری کرد. این اسپیکر در فرم فکتوری کوچک تولید شده و با قیمتی مناسب نیز عرضه شده است. در ادامه با ما همراه باشید تا این اسپیکر هوشمند را مورد بررسی قرار دهیم.

کوچک، زیبا، قیمت نتاسب. این کلماتیست که در نگاه اول به Home Mini به دهنتان خواهد آمد. بلندگوی جدید گوگل دارای برچسب قیمتی ۴۹ دلاریست که آن را در زمره ی ارزان ترین بلندگوهای هوشمند قرار می دهد. البته قیمت پایینِ Home Mini باعث نمی شود تا قابلیت های آن کاهش یابد؛ بلکه مواردی بیشتر از دیگر بلندگو ها نیز دارد. یکی از این موارد بهره گیری از دستیار هوشنمند گوگل یعنی Google Assistant است. با استفاده از این دستیار صوتی هوشمند می توانید پاسخ سوال هایتان را پیدا کنید، موزیک پخش کنید، چراغ های خانه را خاموش و روشن کنید و یا شروع به تماشای یک برامه تلویزیونی کنید. تمامی این کارها و چیزی حتی بیشتر از اینها همه و همه تنها با صدای شما انجام می شود که راحت ترین کار ممکن به نظر می رسد.

در زمینه قدرت هوش مصنوعی و دستیار صوتی، Home Mini دقیقا به اندازه نسخه بزرگتر یعنی Google Home  و حتی نسخه قدرتمند تر Google Home Max قدرت دارد. وجه تمایز این بلندگو ها در بخش کیفیت صدای آنهاست که Google Home Mini در این زمینه کمی دچار مشکل می شود چرا که نمی توان به تنهایی از Google Home Mini برای استفاده در خانه ی هوشمند بهره گیرید. کیفیت و قدرت صدای پایین تر پاشنه آشیل این دستگاه است که البته به دلیل قیمت پایین، انتظارِ یک بلندگوی با صدایی قوی و واضح از آن نمی رود.

همانطور که گفته شد، کیفیت صدا چیزی نیست که بحث درمورد آن برای Google Home Mini عادلانه باشد. اما مطمئنا همه بر این عقیده هستند که دایره توانایی های این بلندگو زیاد نیست. صدای تولید شده توسط بلندگو با وجود اینکه گوگل عوان کرد که صدای خروجی Home Mini بصورت ۳۶۰ درجه است، اما همچنان شاهد صدایی تخت و یکنواخت هستیم. با وجود اینکه این بلندگو توانایی پخش کردن یک موزیک خاص در میان تعداد زیادی از سرویس های استریم موزیک را دارد، اما به علت فرم فکتور کوچکش مدتی طول می کشد تا دستور شما پردازش و اجرا شود.

در روی دیگر، اگر یک بلندگوی Google Home و یا یک اسپیکر متصل به Chromecast Audio داشته باشید، Google Home Mini تجربه گوش دادن به موزیک را بهتر نیز می کند؛ بدین گونه که صداهای پس زمینه مانند آواز پس زمینه موزیک و یا صدای خنده و دیگر صداهای ریز با کیفیت بسیار خوبی از Home Mini پخش خواهند شد. اگر بخواهیم این بلندگو را با دیگر بلندگو ها مقایسه کنیم، آنچنان توانمند به نظر نمی رسد اما با قرار دادن فاکتور قیمتی، یک خرید مناسب به حساب می آید.

به طور کلی نمی توان این این بلندگوی کوچک و دوست داشتنی را به دیگران توصیه نکرد. Google Home Mini هوشمند و کوچک و خوش قیمت است و با تمام قابلیت هایی که دارد به راحتی می تواند در بخشی از خانه هوشمند شما جا خوش کند.

اجزای داخلی Google Home Mini
اجزای داخلی Google Home Mini

طراحی

در طراحی Home Mini اینطور به نظر می رسد که گوگل بلندگوی Home را برعکس کرده باشد؛ و سپس ضربه ای بر سر آن زده باشد تا سایز آن کوچک گردد. نصف بالایی بلندگو از روکشی با پارچه ای با کیفیت پوشیده شده و قسمت پایینی نیز از پلاستیک ساخته شده است. اگر بخواهیم این بلندگو را با غذاها مقایسه کنیم، شباهت بی بدیلی به شیرینی Macaron دارد.

بلندگوی Home Mini شرکت گوگل اندازه کف دست است و به وهله اول به نظر می رسد که روکش پارچه ای آن برای زیباتر به نظر رسیدن آن است؛ اما در اصل قسمت هایی از سطح دستگاه لمسیست و می توانید با فرمان های لمسی نیز بلندگو را کنترل کنید. برای مثال لمس کردن قسمت بالایی آن موزیک را پخش/متوقف می کند. گوگل در روند ساخت Home Mini در نظر داشت تا با لمس و نگه داشتن بخش وسطی دستگاه، Google Assistant اجرا شود اما بر اساس خبر های منتشر شده این قابلیت در روزهای پایانی به دلیل مشکلات امینتی و حریم خصوصی لغو شد.

همانطور که انتظار می رود با لمس سمت راست و چپ سطح دستگاه نیز صدای بلندگو کاهش و افزایش پیدا می کند. در نهایت هرکاری که با Home Mini انجام می دهید، چه با لمس باشد و چه با صدا، چهار LED در وسط سطح آن به دستور شما واکنش نشان می دهد که به معنی دریافت دستور توسط بلندگوست.

دکمه قطع کردن میکروفون
دکمه قطع کردن میکروفون

کمی پایینتر یعنی در وسط میانه دستگاه، یک پورت Micro USB وجود دارد که برای تامین برق دستگاه به کار می رود. گفتی است که این دستگاه نیز همانند Echo Dot شرکت آمازون فاقد باتری داخلی است و تنها با برق مستقیم روشن می شود. در کنار این پورت یک سوییچ میکروفون وجود دارد که به موجب آن می توانید دستورات صوتی را خاموش کنید و از آن مانند یک اسپیکر عادی و از طریق لمس سطح آن، استفاده کنید.

در زیر دستگاه نیز یک نوار پلاستیکی مات قرار داده شده تا بلندگو را در سطوح مختلف ثابت نگه دارد و مانع از سر خوردن آن شود. نسخه که ما در حال بررسی آن هستیم، به رنگ آبی مرجانیست. اما گوگل این بلندگوی زیبا را در رنگ های خاکستری و مشکی نیز عرضه کرده است.

Google Home Mini در کنار Google Home
Google Home Mini در کنار Google Home

سرعت و کارایی

بلندگوی هوشمند Home Mini مقرون به صرفه ترین بلندگوی شرکت گوگل است که از دستیار صوتی این شرکت یعنی Google Assistant استفاده می کند. خوشبختانه تشخیص صدای بلندگو بر خلاف دیگر قابلیت های آن، دچار کاهش نشده و همچنان به بهترین شکل صدای کاربر را تشخیص و به اجرای آن می پردازد. طبق تست های ما Home Mini گوگل صدای کاربر را از فاصله ۳ متری به خوبی تشخیص می دهد.

اما اگر بخواهیم کارهایی که Home Mini از پس آنها برمی آید را بگوییم، حقیقتا لیست بلند بالایی خواهد شد. از این بلندگو می توان برای برقراری تماس رایگان در ایالات متحده استفاده کرد که در انتهای سال نیز این قابلیت برای انگلستان عرضه خواهد شد. همچنین اگر علاقه مند به موسیقی هستید می توانید Home Mini را به تعداد زیادی از سرویس های استریم موسیقی مانند Pandora، اسپاتیفای، YouTube Music، iHeartRadio  و بسیاری از سرویس های دیگر متصل کرد.

از توانایی های این دستگاه که اشاره به آن خالی از لطف نیست، قابلیت دستور دادن به Home Mini برای پخش یک ویدیو از YouTube در Chromecast است که به راحتی این وظیفه را انجام می دهد. از Home Mini می توان به عنوان مدیریت کننده سیستم های هوشمند خانه نیز استفاده کرد که به اختصار IoT نامیده می شوند. این بلندگو توانایی برقراری ارتباط با دستگاه های شرکت های بزرگی همچون TP-Link، فیلیپس، Wemo و بسیاری را دیگر را دارد که دایره توانایی های این کوچولوی دوست داشتنی را بیش از پیش افزایش می دهد.

اما اگر توانایی های هوشمند دستگاه را کنار بگذاریم، Home Mini گوگل قابلیت های مهم دیگری دارد که به واسطه آن اگر حوصله صحلت کردن با بلندگوی خود برای انجام وظایف و یا اتصال سرویس های مختلف به آن را ندارید، به محض خارج کردن آن از دستگاه می توانید آنها را به کار گیرید.

Google Home Mini در کنار Amazon Echo Dot
Google Home Mini در کنار Amazon Echo Dot

اتصال دستگاه به سرویس های مختلف از طریق برنامه Google Home برای گوشی های هوشمند، به سادگی هرچه تمام تر صورت می گیرد. حتی درون برنامه آموزش هایی برای استفاده از سرویس های مختلف مانند چگونگی دسترسی به میلیون ها موزیک رایگان؛ وجود دارد تا اگر برای اولین بار است که چنین بلندگویی را راه اندازی می کنید، بی نیاز از هرگونه راهنمایی از شخص دیگری خواهید شد. اگر نیاز دارید تا تعدادی بلندگوی بلوتوث دیگر را به Home Mini متصل کنید، از طریق برنامه یاد شده به راحتی می توانید آن ها را با دستگاه Pair کنید تا از صدای فراگیر تری لذت ببرید.

وقتی Home Mini را به گوشی هوشمند خود متصل کنید، گوش دادن به موزیک راحت تر از قبل خواهد شد؛ کافیست تا برنامه استریم مورد علاقه خود را باز کرده و سپس با کلیک بر روی دکمه Cast، بلندگوی خود را انتخاب کنید تا صوت دلخواه شما بطور مستقیم از طریق گوشی ما در بلندگوی Home Mini پخش شود.

از قابلیت Cast کردن صحبت کردیم؛ گوگل هوم مینی به بهترین نحو با دستگاه هایی که از Cast پشتیبانی می کنند کار می کند. من در خانه خود به وسیله یک Google Home، یک ساوند بار که به Chromecast Audio متصل شده و یک Google Home Mini توانستم تا یک سیستم صوتی surround ایجاد کنم. وقتی اینها باهم ترکیب شوند، یک سیستم بسیار پیشرفته به وجود می آورند که در زمان استفاده از آن، صداهای ریز و پس زمینه از طریق Home Mini، صداهای میانه با Google Home و صداهای اصلی از طریق ساوندبار پخش می شوند. این یک ترکیب عالیست که سیستم ایجاد شده توسط گوگل، به هوشمندی هرچه تمام تر این کار را انجام می دهد.

اما اگر Home Mini گوگل را به تنهایی استفاده کنید، چیزی بیشتر از یک رفیق کوچک در کنار میزتان نخواهد شد. در اینصورت نهایت کاری که می توانید با آن انجام دهید، چک کردن رویدادهای تقویمتان، گوش داده به آخرین خبرها و یا برقراری تماسی رایگان با دوستتان است (همیانطور که گفته شد این قابلیت در حال حاضر تنها در ایالات متحده امکان پذیر است). اگر می خواهید از Google Home Mini به عنوان یک بلندگو برای گوش فرا دادن به موسیقی استفاده  کنید، باید بگوییم که این بلندگو گزینه خوبی برایتان نخواهد بود. صدای این بلندگو زیاد است، اما به علت نداشتن Bass هیچ لذتی از موزیک نخواهید برد.

جمع بندی

بلندگوی Home Mini شرکت گوگل درواقع رقیبی برای Echo Dot شرکت آمازون است تا به واسطه آن، دستیار هوشمند گوگل در خانه های بیشتری مورد استفاده قرار بگیرد. این بلندگو تمامی قابلیت های Google Home را داراست و علاوه بر آن از کیفیت ساخت بسیار مناسب است که در کنار قیمتی اقتصادی آن را تبدیل به اولین گزینه برای علاقه مندان به بلندگوی های هوشمند جمع و جور کرده است.

اگر در بازار به دنبال یک اسپیکر ارزان قیمت می گردید، Home Mini برای شما گزینه ای عالی خواهد بود که فراتر از بازه قیمتی خود ظاهر خواهد شد. اما به خاطر داشته باشید که بهترین کارایی این بلندگو در کنار دیگر اعضای خانواده آن یعنی خانواده Home میسر خواهد شد. برای کسانی که در حال حاضر در حال استفاده از دستگاه های مختلف سری Google Home هستند و می خواهند یک بلندگوی جدید و ارزان قیمت برای افزایش کارایی در نقاط مختلف خانه بدان اضافه کنند، مطمئنا Home Mini بهترین گزینه خواهد بود.

درست است که Home Mini قیمتی برابر با نصف قیمت Google Home دارد و همچنین اندازه آن نیز نصف Home است، اما این دلیل نمی شود که Home Mini کارایی ای نصف برادر بزرگتر خود داشته باشد. Home Mini یک دستگاه تمام کامل با ویژگی های بسیار زیادی است که به راحتی می تواند در زمره مقرون به صرفه ترین بلندگوهای هوشمند قرار بگیرد. همین موضوع می تواند آن را به یک رقیب جدی برای Echo Dot تبدیل کند که زنگ خطری برای آمازون و دستیار هوشمند آن یعنی Alexa خواهد بود. گفتی است که ما پیشتر در آراد موبایل به بررسی بلندگوی هوشمند Amazon Echo Plus پرداختیم که می توانید در اینجا به مطالعه آن بپردازید.

نظر شما درباره Google Home Mini چیست؟ آیا گوگل می تواند بازاری که کمی دیر اقدام به ورود آن کرد را بدست بگیرد؟ آیا این شرکت موفقیتی که در ارائه سرویس های خود در دیگر پلتفرم ها به دست آورد را در حوزه خانه هوشمند نیز تکرار خواهد کرد و به سلطان بلامنازه آن تبدیل خواهد شد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

شادان غمگسار
عاشق تکنولوژی و فیلم و صدالبته بازی؛ میشه گفت یک بازی رو یا انجام نمی‌دم، یا اگه شروعش کنم باهاش زندگی میکنم...! مقداری با هنر آشنایی دارم و توی اوقات فراغتم سعی میکنم بیشتر بازی کنم =)))