در قسمت اول بررسی پردازنده Core i9-9900K اینتل به معرفی پردازنده و بررسی مشخصات سخت افزاری آن پرداختیم. سپس آن را وارد میدان مبارزه با پردازه های Core i7-8700K و Ryzen 7 2700X کردیم تا حداکثر توان خود را به رخ بکشد. تست مدل سازی سه بعدی انجام شد و Core i9-9900K از آن سربلند بیرون آمد. حال نوبت به دیگر تست های ما می رسد. با آراد مگ همراه باشید.
در قسمت پیشین مشاهده کردید که Core i9-9900K به راحتی رقبای خود را یکی پس از دیگری کنار زده و در صدر جداول جا خوش کرد. این موضوع همانطور که در مقاله پیشین نیز گفته شد، به لطف هسته های پرقدرت این پردازنده است که سراعت کلاک آن تا ۵ گیگاهرتز در حالت توربو افزایش پیدا می کند. در ادامه باید ببینیم که آیا Core i9-9900K می تواند جایگاه خود را در دیگر تست ها نیز حفظ کند یا خیر.
همانطور که گفته شد تاکنون درباره اطلاعات سخت افزاری پردازنده قدرتمند Core i9-9900K صحبت کردیم و به کند و کاو زیر و بم آن پرداختیم. مشخصات سیستم های مورد بررسی را عنوان کردیم و درباره روشن بودن یا نبودن قابلیت MCE نیز صحبت کردیم و توضیحاتی درباره عملکرد آن نیز خدمت شما همراهان آراد مگ، ارائه دادیم.
پس از بررسی عملکرد این پردازنده در مدل سازی های سه بعدی، حالا نوبت به بررسی دیگر ابعاد آن می رسد تا ببینیم که آیا Core i9-9900K می تواند پادشاه بلامنازع دنیای گیمینگ باشد؟
آزمون اِنکُد ویدیو و سرعت ویرایش آن
نوبت به آزمون ویرایش ویدیو می رسد که ما آن را با برنامه رایگان و پرطرفدار HandBrake آغاز می کنیم. در تست جدیدمان، از آخرین نسخه HandBrake استفاده می کنیم که به وسیله آن می خواهیم یک ویدیو ۴K را به ۱۰۸۰p 30fps به فرمت MKV تبدیل کنیم.
در این تست، Ryzen 7 2700X در استفاده از H.265 از خود ضعف بسیاری نشان داد که حقیقتا انتظار آن را نداشتیم. متوجه نشدیم که مشکل پردازنده چیست اما هرچه که هست به الگوریتم های پردازشی آن برمیگردد. پردازنده Core i9-9900K چیزی حدود ۲۳ درصد سریعتر از Ryzen 7 2700X است و پردازنده ۶ هسته ای Core i7-8700K نیز تقریبا لبه به لبه پردازنده AMD پیش رفت و از آن با اختلاف خیلی کم پیشی گرفت.
اما اگر بخواهمی نشان دهیم که پروفایل مورد بحث چقدر در خروجی آن تاثیر دارد، تصمیم گرفتیم تا یک ویدیو ۱۰۸۰p را با استفاده از پروفایل Apple تبدیل کنیم. مشخص است که تبدیل کردن این پروفایل برای Ryzen 7 2700X بسیار راحت تر است که همی امر باعث کاهش فاصله میان این پپردازنده با Core i9 به ۷ درصد شد.
در تست بعدی از برنامه Adobe Premiere Pro CC 2019 استفاده می کنیم که با استفاده از آن می خواهیم از یک ویدیوی ۴K که بر روی دوربین Sony Alpha ضبط شده است را Export بگیریم. این ویدیو توسط تیم ما گرفته شده است و در واقع این تست به طور کلی نزدیک ترین تجربه به واقعیت است. در تست اول میخواهیم برای رندر گیری از پروفایل H.265 استفاده کنیم و تمامی گزینه های رندر را نیز بر روی بالاترین حد گذاشتیم.
همچنین برای انکد کردن این ویدیو، از CPU به جای GPU به عنوان دستگاه اصلی پردازش استفاده کردیم. کسانی که به نوعی خوره تبدیلات ویدیویی هستند، بر این باروند که CPU ویدیوهای به مراتب بهتری را نسبت به GPU ارائه می دهد.
در این مورد خاص، برای اینکه حافظه تبدیل به یک عنصر تاثیر گذار و یک بازیگر اصلی تبدیل نشود، از حافظه جامد (SSD) شرکت Plextor استفاده کردیم که از درگاه PCIe بهره می برد. این حافظه پس از اتمام تست روی هر سیستم، به سیستم دیگر منتقل می شد تا حافظه به طور کامل یکسان باشد.
همانطور که در تست HandBrake با پروفایل H.265 مشاهده کردیم، در این تست نیز Core i9-9900K برتری فاحشی نسبت به رقیب خود یعنی Ryzen 7 2700X هشت هسته ای دارد. حتی Core i7-8700K که شش هسته دارد هم از Ryzen 7 بهتر ظاهر شده است که جای تعجب دارد.
اینکه چرا پروفایل H.265 در تست HandBrake و Adobe Premiere چنین مشکلاتی را برای Ryzen 7 2700X ایجاد می کند برای ما هم روشن نیست. اما اگر شما از این پروفایل برای خروجی گرفتن از ویدیوهایتان استفاده می کنید، پردازنده های اینتل بهترین انتخاب برای شماست.
برای اینکه رقابتمان عادلانه باشد، تصمیم گرفتیم تا تست Blu-ray را نیز انجام دهیم. ویدیویی که از آن خورجی می گیریم همان ویدیوی تست قبلیست اما اینبار با پروفایل Blu-ray بر پایه H.264 این تست را انجام می دهیم. پرواضح است که در این تست، Ryzen 7 رقیب جدی تری برای Core i9 محسوب می شود.
داشتن اطلاعات بیشتر، بهتر از نداشتن آن است. از همین رو تصمیم گرفتیم تا آخرین تست Premiere را نیز انجام دهیم و در آن به جای CPU از GPU برای انجام پردازش های خروجی استفاده کنیم. به طور کلی در این تست هم هسته های بیشتر کمک شایان ذکری می کنند اما در نهایت همانطور که می بینید Intel یا AMD بودن آن فرقی برای نتایج نمی کند.
سرعت فشرده سازی Core i9-9900K
به سراغ تست فشرده سازی می رویم. برای این تست از ابزار بنچمارک WinRAR 5.60 استفاده کردیم تا ببینیم کدام یک از پدازنده ها عملکرد بهتری خواهند داشت. ابزار یاد شده به صورت پیشفرض در داخل برنامه قرار داده شده است. نتایج به دست آمده لبخند رضایت را بر لبان Intel نقش خواد بست؛ چرا که به راحتی حتی Core i7-8700K نیز پردازنده Ryzen 7 2700X را از دور خارج کرد!
سرعت پایین Ryzen 7 2700X آنچنان هم جای تعجب ندارد چرا که پیش از این نیز در تست های فشرده سازی ثابت شد که WinRAR آنچنان از Ryzen و الگوریتم های آن خوشش نمی آید. اما چه چیزی دلیل این اتفاق است؟ حدس ما این است که دلیل اصلی، معماری fabric هسته های Zen است که باعثِ چنین عملکرد ضعیفی می شود. این موضوع را در پردازنده های سری Core X نیز دیدیم که به واسطه معماری fabric عملکرد ضعیفی در بنچمارک های فشرده سازی ثبت کرد.
WinRAR برنامه ای پولیست که بیشتر افراد به جای آن برنامه رایگان ۷Zip را پیشنهاد می کنند. در کنار رایگان بودن این نرم افزار، حتی از برنامه فشرده سازی داخلی ویندوز نیز عملکرد بهتری دارد. پس با استناد به این موضوع، ما ۷Zip را دانلود کرده و اقدام به ثبت بنچمارک، بسیار سریعتر از برنامه داخلی ویندوز، کردیم.
برنامه ۷Zip به طور داخلی دارای برنامه بنچمارک است که به واسطه آن توانستیم هم سرعت فشرده سازی و هم سرعت خارج کردن از حالت فشرده را اندازه گیری کنیم. این یک تست چند رشته ای است که سرعت فشرده سازی در آن، از میان دیگر فاکتورها بیشتر به سرعت integer بستگی دارد. در این تست نیز Core i9-9900K به راحتی در رتبه اول قرار گرفت و با برتری ۳۰ درصدی از Core i7-8700K و Ryzen 7 2700X پیش گرفت. اینکه چرا Core i7 چنین امتیازی را کسب کرده خب به ۶ هسته ای بودن آن ربط دارد. اما اینکه Ryzen 7 با ۸ هسته مشابه آنچه در Core i9 میبینیم، با فاصله ای زیاد توانسته چنین امتیازی را به ثبت برساند، برای ما جای تعجب دارد.
تست خارج کردن از حالت فشرده رابطه مستقیمی با پهنای باند حافظه دارد که در این تست Ryzen 7 با موفقیت توانست فاصله خود را با Core i9 به شدت کاهش دهد و به نوعی آبرو ریزی تست قبلی را جبران کند. در اینجا باید به فاصله کم Core i9 با رقیب خود اشاره کنیم که با وجود فاصله قیمتی ۱۵۰ دلاری از آن، به چنین امتیاز نزدیکی با Ryzen 7 دست پیدا کرده است.
سرعت کدگذاری Core i9-9900K
در آخرین تست نرم افزارهایمان، به تست کدگذاری می رسیم که در آن از برنامه VeraCrypt کمک گرفته ایم تا سرعت کدگذاری AES را اندازه گیری کنیم. باز هم Core i9 خوش درخشید و در عین حال Ryzen 7 حتی از پردازنده ۶ هسته ای Core i7 هم جا ماند!
در قسمت بعدی که قسمت آخر بررسی ما نیز هست، به سراغ کند و کاو عملکرد پردازنده Core i9-9900K در بازی های مختلف خواهیم رفت تا ببینیم که آیا این پردازنده که به گفته اینتل بهترین پردازنده گیمینگ حال حاضر جهان است، در واقع هم این موضوع را ثابت می کند؟
نظرات خود را پیرامون این قسمت با ما در میان بگذارید. نظرات شما ما را در ارائه بررسی های بهتر و خواناتر کمک می کند و باعث می شود که در آینده بررسی های حرفه ای تری را تقدیم حضور شما خوانندگان عزیز آراد مگ کنیم.
پاسخ دهید