بررسی پردازنده Core i9-9900K اینتل (قسمت آخر)

در دو قسمت پیشین از بررسی پردازنده Core i9-9900K شرکت اینتل، با معرفی کامل سخت افزار مورد تست، رقابت میان پردازه های Core i9-9900K و Core i7-8700K و پردازندده قدرتمند Ryzen 7 2700X شرکت AMD را به تماشا نشستیم. حال نوبت به آخرین قسمت از بررسی ما رسیده است. با آراد مگ همراه باشید تا پردازنده Core i9-9900K را در رقابتی با دو پردازنده دیگر در تست گیمینگ قرار دهیم تا ببینیم طبق ادعای اینتل، آیا این پردازنده حقیقتاً بهترین پردازنده گیمینگ است؟

بالاخره به آخرین قسمت و به نوعی مهمترین قسمت از بررسی پردازنده Core i9-9900K رسیدیم. پیشتر خواندید که چطور این پردازنده در همه بررسی های انجام شده، مانند تست مدل سازی سه بعدی، آزمون رمز گذاری و رمز گشایی و غیره، سربلند بیرون آمد و اصلی ترین رقیب خود یعنی Ryzen 7 2700X را شکست داد.

حالا در این مقاله سعی داریم تا این قدرت پردازنده را در اصلی ترین فیلد کاریش، یعنی بازی های رایانه ای بسنجیم. در این تست نیز ما از همان سیستم قبلی که در قسمت ۱ توضیح داده شد استفاده کرده ایم تا عدالت برقرار شود. همچنین در هر قسمت از آزمون های پیش رو، اگر موردی برای گفتن وجود داشته باشد که بر روی خروجی بررسی تاثیر بگذارد، حتماً گفته خواهد شد.

اگر دو قسما قبلی را مطالعه نکرده اید، ابتدا پیشنهاد می کنیم تا این قسمت ها را خوانده و سپس این مقاله را مطالعه کنید. لینک این دو قسمت در زیر مشاهده می کنید:

بررسی پردازنده Core i9-9900K اینتل (قسمت اول)

بررسی پردازنده Core i9-9900K اینتل (قسمت دوم)

بهترین پردازنده گیمینگ؟

خوشبختانه حتی مشتاق ترین طرفداران AMD هم قبول دارند که سرعت و عملکرد Core i9-9900K در بسیاری از تست ها از دیگر رقبا بهتر است. اما سوال اینجاست که آیا اینتل می تواند پرچم خود را به عنوان بهترین پردازنده گیمینگ بر زمین بکوبد؟

برای عادلانه بودن تست ها، از بازی هایی استفاده کردیم که برای پردازنده های AMD بهینه شده اند یا به عبارت دیگر بطور کامل با آنها سازگار هستند. همچنین برای واقعی تر بودن تست ها، هر دو طرف موضوع یعنی هم گرافیک و قدرت پردازنده را در نظر گرفتیم. برای اینکار علاوه بر تست ۱۰۸۰p، تست Low Settings نیز انجام دادیم تا با برداشتن بار از روی دوش کارت گرافیک، عملکرد پردازنده را به طور مستقیم بسنجیم.

در تست دیگر نیز که مانند تجربیات واقعی، گرافیک را در حداکثر قرار داده تا عملکرد یک سیستم با پردازنده Core i9 را با پردازنده های Core i7 و Ryzen 7 بسنجیم.

بازی Deus Ex: Mankind United

برای اولین آزمون خود، بازی Deus Ex: Mankind United را برگزیدیم. رزولوشن بازی بر روی ۱۹۲۰×۱۰۸۰ قرار گرفت و تنظیمات گرافیکی نیز همگی بر روی Ultra قرار داشتند. همچنین تنظیمات DirectX 12 نیز روشن بود. همانطور که مشاهده می کنید، عملکرد پردازنده های ۸ هسته ای یعنی Core i9-9900K و Ryzen 7 2700X تقریبا مساویست. از همین رو برای اینکه متوجه شویم که تاثیر حقیقی پردازنده ها بر روی عملکرد بازی چقدر بوده و همچنین تاثیر گرافیک GTX 1080 را از روی نتایج حذف کنیم، تصمیم به انجام تست دوم گرفتیم.

با پایین آوردن تنظیمات گرافیکی بازی Deus Ex: Mankind United و قرار دادن آن در حالت Low، توانستیم تاثیر گرافیک را حذف کنیم و متوجه شویم که کدام پردازنده قوی تر است. کلاک بالاتر پردازنده های اینتل باعث شد تا عملکرد بهتری نسبت به پردازنده AMD داشته باشند. همچنین مشاهده می کنیم که عملکرد Core i9-9900K و i7-8700K چیزی در حدود ۲۰ الی ۲۵ درصد بهتر از Ryzen 7 2700X است.

بازی Ashes of the Singularity: Escalation

بازی بعدی ما در این تست، بازی Ashes of the Singularity: Escalation است که یکی بازی در سبک استراتژیک به حساب می آید. از همین رو به دلیل استفاده بیشتر این بازی از DirectX 12 تصمیم گرفتیم تا بررسی تنظیمات گرافیکی High را لغو به تنها به آزمون عملکرد CPUها بپردازیم. بنابراین تنظیمات گرافیکی را در حالت Low قرار دادیم تا تاثیر کارت گرافیک را به کل از نتایج بررسی خارج کنیم.

بنچمارکی بر اساس CPU اجرا کردیم تا پردازنده هایمان را مجبور به پردازش فیزیک و دیگر اجزای بازی کنیم. تعجبی ندارد که در این تست نیز، Core i9-9900K توانست برتر از دیگر پردازنده ها ظاهر شود و حدود ۱۹ درصد قوی تر از Ryzen 7 2700X باشد.

بازی F1 2016

بازی بعدی ما F1 2016 نام دارد. یک بازی بسیار محبوب در سبک اتوموبیل رانی فورمول ۱. ابتدا به طور مستقیم آزمون مبتنی بر CPU را اجرا کردیم. باز هم Core i9 از دیگر پردازنده ها عملکرد بهتری داشت و پیروز میدان شد. این موضوع به دلیل کلاک بالاتر هسته های این پردازنده است. در این تست، پردازنده Core i9 برتری ۲۷ درصدی نسبت Ryzen 7 2700X داشت.

برای تست دوم نیز بازی F1 2016 را در بالاترین تنظیمات گرافیکی و با رزولوشن ۲۵۶۰×۱۶۰۰ اجرا کردیم. نتایج همانطور پیش رفت که انتظار داشتیم. کاملا مشابه. این بازی با توجه به گرافیک بسیار بالای آن، بیشتر مبتنی بر کارت گرفیک است تا CPU. از همین رو حتی اگر پردازنده ها قوی تر نیز باشند، باز هم با همین نتایج مواجه می شویم. اگر کارت گرافیک قوی تری مانند RTX 2080 داشتیم، عملکرد آن تماشایی بود. شاید در آینده این تست را با این پردازنده نیز انجام دادیم 🙂

بازی Hitman Absolution

به بازی Hitman Absolution می رسیم. یک بازی در سبک مخفی کاری که طرفداران سینه چاکی در سراسر جهان دارد. اول از همه بگوییم که به نظر می رسد این بازی با الگوریتم های پردازشی AMD میانه خوبی ندارد. این موضوع را از نتایج آزمون به راحتی خواهید فهمید. بازی بر روی کیفیت ۱۹۲۰×۱۰۸۰ و بر روی تنظیمات Ultra اجرا شده است. در کمال ناباوری Core i9-9900K اینتل چیزی در حدود ۳۷ درصد بهتر از Ryzen 7 عمل کرده است. به نظر می رسد این بازی نیز تکیه بسیاری بر سرعت کلاک پردازنده دارد. چرا که Core i7-8700K نیز عملکرد بهتری را نسبت به Ryzen 7 به نمایش گذاشته است.

پس از این بررسی به سراغ وارد کردن فشار بیشتر به گرافیک GTX 1080 رفتیم. اما Core i9-9900K همچنان یکه تاز میدان بود. یکی از اصلی ترین دلایل چنین اختلافی میان پردازنده اینتل با پردازنده Ryzen 7 2700X در این است که بازی Hitman Absolution از ابتدا بهینه سازی مناسبی برای پردازنده های Ryzen نداشت. البته فاکتور دیگر کلاک ۵ گیگاهرتزی پردازنده Core i9 است که آن را پیروز میدان کرده است.

عملکرد Core i7-8700K نیز قابل تحسین است. این پردازنده توانسته فریم بیشتری (۲۵ فریم) نسبت به پردازنده AMD به نمایش درآورد. این نتیجه در نوع خود جالب توجه است.

بازی های Shadow of the Tomb Raider و Rise of the Tomb Raider

می خواهیم پرونده بررسی عملکرد پردازنده های مورد بررسیمان را با بازی های Lara Craft به اتمام برسانیم. ابتدا بازی Rise of the Tomb Raider را بررسی می کنیم. برای این تست کیفیت بازی را بر روی ۱۹۲۰×۱۰۸۰ و تنظیمات گرافیکی آن را بر روی Very High قرار داده و حالت DirectX 12 را نیز فعال کردیم. حتی در این رزولوشن هم به نظر می رسد که بازی Rise of the Tomb Raider به شدت وابستگی به پردازنده گرافیکی دارد. از همین رو مشتاقیم تا ببینیم این بازی بر روی RTX 2080 چه عملکری دارد. البته این باشد برای بعد.

نتایج آزمون بر روی پردازنده های مختلف تقریبا یکسان بوده که این امر، وابستگی این بازی به کارت گرافیک را تایید می کند.

با پایین آوردن کیفیت گرافیکی و قرار دادن آن در حالت Low، عملکرد پردازنده های اینتل و AMD را بررسی کردیم. مشاهده می کنید که همچنان پردازنده Core i9 اینتل با اقتدار پرچمدار اینتل در این میدان است. البته از عملکرد ضعیف Ryzen 7 2700X نمی توان چشم پوشی کرد.

با توجه به اینکه بازی Rise of the Tomb Raider کمی قدیمیست، حالا به سراغ قسمت جدیدتر این سری یعنی Shadow of the Tomb Raider می رویم. این بازی، پشتیبانی بهتری از پردازنده های چند هسته ای را حالت DirectX 12 به ارمغان می آورد. در تست هایی که انجام دادی هم این امر را ثابت کرد.

بنچمارک داخلی خود بازی، علاوه بر فریم ریت کلی، میانگین فریم ریتِ CPU را نیز نمایش می دهد که درواقع نشان دهنده زمانیست که تمرکز بر روی گرافیک نبوده و خود CPU پردازش ها را انجام داده است.

با قرار دادن کیفیت بر روی ۱۰۸۰p و همچنین استفاده از بالاترین تنظیمات گرافیکی، مشاهده می کنید که همان سناریویی ک در بازی Deus Ex: Mankind United اتفاق افتاد در اینجا نیز مشاهده می شود: برتری قابل توجه پردازنده های ۸ هسته ای نسبت به پردازنده ۶ هسته ای Core i7-8700K.

زمانی که تنظیمات گرافیکی را بر روی Low قرار دادیم، پردازنده Core i7-8700K از پردازنده Ryzen 7 2700X پیش افتاد و Core i9-9900K نیز مانند همیشه یکه تاز آزمون بود.

برای آخرین تست نیز، ویژگی MCE پردازنده Core i9 در دو حالت Auto و On نیز بررسی کردیم. این امر باعث می شود تا کلاک پردازنده از ۴.۳ گیگاهرتز برای تمامی هسته ها به ۴.۷ گیگاهرتز در حالت Auto و ۵ گیگاهرتز در حالت On برسد. همانطور که در نتایج مشاهده می کنید، کلاک بیشتر هسته ها برابر است با برتری بیشتر پردازنده.

بررسی عملکرد کلی پردازنده Core i9-9900K

برای بستن پرونده تست سرعت و عملکرد پردازنده Core i9-9900K از برنامه بنچمارک Cinebench R15 استفاده کردیم. این برنامه عملکرد پردازش تک رشته ای و بیشتر را در پردازنده ها بررسی می کند. ابتدا پردازنده Core i9-9900K را در برابر Core i7-8700K قرار می دهیم. با توجه به نتایج نتایج کاملا روشن است که پردازنده ۶ هسته ای Core i7-8700K توانایی رقابت با Core i9-9900K را ندارد.

مشکلی که با جدول بالا وجود دارد این است که نمی توانید دقیقا افزایش سرعت را نسبت به پردازنده رقیب تخمین بزنید. از همین رو ما این اختلاف را تبدیل به اعداد کردیم تا بهتر متوجه تفاوت این دو پردازنده بشوید.

همانطور که می بینید در حجم کمتر کاری، پردازنده Core i9 با سرعت کلاک بالاتری نسبت به Core i7 در حال فعالیت است. این تفاوت چیزی در بین ۷ تا ۱۰ درصد است. اما قدرت اصلی این پردازنده در عملکرد ۸ رشته ای به بالا خود را نشان می دهد. Core i9-9900K در زمان فشار بیشتر بر روی رشته ها، ۳۱ تا ۴۴ درصد عملکرد بهتری نسبت به پردازنده Core i7-8700K دارد.

اما هدف اینتل رقابت با پردازنده های خودش نبود. این شرکت در زمان عرضه Core i9 پردازنده های AMD را هدف گرفته بود. پس بهتر است پردازنده این شرکت را با Ryzen 7 مقایسه کنیم. همانطور که در جدول زیر مشاهده می کنید، پردازنده اینتل هیچ یک از مراحل را به پردازنده Ryzen 7 2700X واگذار نکرده؛ بطور واضح تر، Core i9-9900K یک قول بی شاخ دم به معنای واقعیست!

همانند مرحله پیش، برتری پردازنده اینتل نسبت به پردازنده AMD را به اعداد تبدیل کردیم تا به طور دقیق تر متوجه برتری این پردازنده شوید. نقطه ضعف اصلی Ryzen 7 2700X در زمانیست که فشار کمتری روی هسته هایش است. در مراحلی که فاصله میان Core i9 با Core i7 تنها ۷ الی ۱۰ درصد بود، درمورد Ryzen 7 2700X این فاصله به چیزی نزدیک به دو برابر رسید. در تمامی مراحل تا تست ۱۱ رشته ای و بعد از آن، پردازنده Core i9 حدود ۲۰ درصد عملکرد بهتری از خود نشان داد.

اما به MCE برمیگردیم تا ببینیم که چقدر بر روی عملکرد پردازنده تاثیرگذار است. MCE معمولا بر روی مادربوردهای ۱۳۰ دلاری به بالا وجود دارد. اگر از مادربوردهای گران قیمت تری استفاده شود، قاعدتا قدرت پردازنده نیز در سطح بالاتری قرار خواهد گرفت. پس اگر یک مادربورد بهتری استفاده کنید، شاهد افزایش چشمگیری در عملکرد سیستم MCE خواهید بود. و زمانی که MCE بر روی حالت On باشد، Core i9-9900K به یک هیولای رام نشدنی تبدیل خواهد شد.

سخن پایانی: Core i9-9900K ارزشش را دارد؟

اگر بخواهیم صادق باشیم، در ابتدا نسبت به عملکرد Core i9-9900K کمی شک داشتیم. آخر با وجود پردازنده Ryzen 7 1700X که ۸ هسته در خود دارد و با قیمت ۳۰۰ دلار به فروش می رسد و فن بسیار خوبی نیز همراهش فروخته می شود، اینتل با عرضه یک پردازنده ۸ هسته ای با قیمت ۵۲۹ دلار، که حتی یک فن درست و حسابی هم با خود به همراه ندارد، چه فکری با خودش می کند؟

درست است که Core i9-9900K یک پردازنده ۸ هسته ای با سرعت و قدرت بسیار بالاییست؛ اما آخر ۵۲۹ دلار؟ که وقتی یک فن خوب هم به آن اضافه کنیم بالغ بر ۵۸۰ دلار خواهد شد؟ تفاوت قیمت این دو پردازنده آنقدر زیاد است که می توانید با آن یک کارت گرافیک، مقدار زیادی رم و یا حتی یک حافظه SSD با حجم زیاد بخرید.

اما اگر بخواهیم از نگاه سرعت و قدرت به این پردازنده نگاه کنیم، Core i9-9900K مطمئناً ارزش چنین قیمتی را دارد و پردازنده ایست که به راحتی تمامی رقیبان را کنار خواهد زد. Core i9-9900K یک هیولای به تمام معناست که راحتی می تواند عنوان پرسرعت ترین پردازنده دسکتاپ و بهترین پردازنده گیمینگ را ازآن خود کند. این ها چیزهایی نیستند که بتوان با قیمت کم به دست آورد.

پس اگر بودجه محدودی دارید، بهتر است به سراغ Ryzen 7 1700X و یا حتی Core i7-8700K بروید و با مابه التفاوت این پردازنده ها با Core i9-9900K، یک گرافیک بهتر و یا رم بیشتر تهیه کنید. اما اگر هزینه برایتان مهم نیست و فقط می خواهید که بهترین پردازنده برای گیمینگ و دیگر کارهای سنگین را داشته باشید، ما بدون شک به شما Core i9-9900K را پیشنهاد می کنیم.

به انتهای بررسی پردازنده Core i9-9900K شرکت اینتل رسیدیم. همانطور که مشاهده کردید سعی کردیم تا این پردازنده را از دیدگاه های مختلف و برای فیلدهای کاری مختلف مورد ارزیابی قرار دهیم تا شما به شکل هرچه بهتر به قدرت این پردازنده پی ببرید. از شما همراهان همیشگی آراد مگ تشکر می کنیم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید.

در انتها یادآورد می شویم که نظرات سازنده شما مارا در پیشبرد اهدافمان که ارائه مقاله های باکیفیت برای شما عزیزان است، یاری می کند.

شادان غمگسار
عاشق تکنولوژی و فیلم و صدالبته بازی؛ میشه گفت یک بازی رو یا انجام نمی‌دم، یا اگه شروعش کنم باهاش زندگی میکنم...! مقداری به هنر آشنایی دارم و توی اوقات فراغتم سعی میکنم بیشتر بازی کنم =)))