شرکت LG بزرگترین سازنده تلویزیونهای OLED در جهان، و بزرگترین تولید کننده پنلهای OLED برای دیگر سازندگان است. این شرکت با فناوری OLED توانسته است تا به چشم انداز ۲۰ درصد از تمامی سهم بازار دست پیدا کرده و حالا در ادامه هم برای سال ۲۰۱۹ برنامههای جدیدی دارد. در ادامه به تکنولوژی، سختافزاری و مدلهای جدیدی از تلویزیونهای OLED ال جی خواهیم پرداخت که به زودی وارد میدان مبارزه شده و یا در حین نوشتن این مطلب، پا به بازار نهادهاند.
کمپانی کرهای LG که به خوبی متوجه ورود دستیارهای صوتی به اتاق نشیمن شده بود، به تازگی با Alexa و Google Assistant آمده است؛ دو دستیار صوتی مشهور و صاحب نام جهان که ضمن دقت بالا، با پلتفرم و شبکههای بسیاری سازگاری کامل دارند. همچنین اسمارت تی ویهای LG ThinQ در سال ۲۰۱۹ با پشتیبانی از Airplay 2، امکان پخش محتوای آنلاین iTunes را ممکن ساخته اند. همچنین برای اصلاح بهتر رنگ و پشتیبانی از نرخ فریم ۱۲۰ فریم در ثانیه در تلویزیونهای سطح بالای LG، این شرکت نسل دوم از پردازندههای Alpha A9 را به خدمت گرفته است.
سری تلویزیونهای LG Signature را میتوان نخستین مدلهای جدید با پردازنده Alpha A9 دانست. ترکیب LG برای ادامه سال ۲۰۱۹، همچنان همان ترکیبی است که انتظار میرفت؛ یعنی ترکیبی از تلویزیونهای OLED، Super UHD و NanoCell. البته همان طور که احتمالا میدانید، شرکت LG با احداث دومین کارخانه خود در کشور چین، تولید پنلهای OLED را به صورت چشمگیری افزایش یافته و در نتیجه در پایان امسال و سالهای آتی، تعداد تلویزیونهای OLED فروخته شده بیشتر خواهند بود. همچنین انتظار میرود که قیمت نهایی این تلویزیونها نیز کاهش یابد.
نسل دوم از پردازندههای Alpha 9 تا ۳۵ درصد افزایش کارایی در CPU و GPU را به همراه داشته و همچنین افزایش کنتراست، بهبود وضوح و برجسته سازی جزئیات در تصاویر را ارائه کرده است. از جمله ویژگیهای خاص این پردازنده، True Color Accuracy Pro است. ال جی اعلام کرده است که در تولید این پردازندهها، تمرکز اصلی خود را بر هوش مصنوعی هوشمند و الگوریتمهای یادگیری ماشین با هدف تقویت عملکرد تصویر ، صدا و نرم افزار قرار داده است.
تلویزیونهای پرچمدار این شرکت با سیستم صوتی Dolby Atmos 5.1 معرفی شده و جالب است بدانید که پردازنده جدید LG میتواند صدای استریو (دو کانال) را شبیه سازی کرده و به صدای دالبی مبدل کند. این پردازنده در برخی مدلها از جمله سیگنیچر، Z9, W9, C9 و سری E9 استفاده خواهد شد. پشتیبانی پردازندههای جدید از High Frame Rate با نرخ ۱۲۰ فریم در ثانیه، حتی برای تصاویر ۴K، تصاویری کم نظیر را برای ما نمایان خواهد کرد. از تصاویر ورزشی گرفته تا فیلمهای اکشن، در نتیجه هیچ تاری دیدی وجود نخواهد داشت.
سال گذشته کاربران میتوانستند با پخش HFR از پخش کنندههای آنلاینی مانند Netflix, YouTube, BBC, FOX Sports, Amazon و … استفاده کنند. البته کمبود محتوای سازگار هم یکی از مشکلات این بخش بود که حالا شاهد روزافزون محتوا در این زمینه هستیم. در ماه می سال ۲۰۱۸، شرکت LG برای اولین بار Google Assistant را در تمامی OLEDهای خود و البته تلویزیونهای Super UHD مورد استفاده قرار داد. به این معنی که شما میتوانید از صدای خود برای جابجایی ورودیها ، تغییر کانال ، اتصال به سایر دستگاه های خانگی هوشمند و … استفاده کنید.
همچنین میتوانستید از برنامههای Google Photos و Google Map با دستیار صوتی لذت ببرید. حال این شرکت دستیار صوتی دیگر با نام Alexa را به تلویزیونهای جدید اضافه کرده است. خوشبختانه باید بگوییم که در سال ۲۰۲۰ ال جی تلویزیون های OLED کوچکتری را در کنار مدلهای فعلی تولید میکند؛ به عنوان مثال مدلهای ۴۸ اینچی با قیمت یک تلویزیون ۵۵ اینچی فعلی. این مسئله به معنی کاهش قیمت همه گیر در تلویزیونهای OLED است. در ادامه به سراغ برخی تلویزیونهای هوشمند جدید و آتی این شرکت خواهیم رفت.
تلویزیون های پروضوح و بزرگ
تلویزیونهای LG Signature Series OLED R که در حال حاضر با مدل ۶۵ اینچی موجود است؛ تلویزیونی خیره کننده با قابلیت انعطاف که مانند یک کاغذ خم شده و یک تلویزیون رول شدنی است. ۶۵R9 یک تلویزیون بسیار باریک و مدرن، با قابلیتهای هوشمند است که از همان نسل دوم پردازندههای آلفا استفاده میکند. خب اگر جیبی پر پول داشته باشید، با این تلویزیون قطعا تمام افرادی که به خانه شما میآیند را سورپرایز خواهید کرد.
اگر امکان خرید یک غول فناوری گران قیمت را ندارید، میتوانید به سراغ مدلهای دیگر، از جمله سری LG OLED Z9 بروید که در حال حاضر با یک مدل ۸۸ اینچی در اروپا توزیع شده است. اما جالب است بدانید که LG OLED Z9 یک تلویزیون ۴K نبوده و LG پا را از این مقادیر فراتر گذاشته است؛ LG OLED Z9 یک تلویزیون ۸K بسیار پیشرفته و قدرتمند است. این تلویزیون در ابعاد ۸۸ اینچ، از پردازنده نسل دوم a9 به عنوان یک پرچمدار استفاده میکند. البته LG OLED Z9 تلویزیونی باریک، مدرن و هوشمند است که به خودی خود بسیار هم زیبا است.
در ادامه به سراغ تلویزیون LG OLED W9 میرویم؛ این تلویزیون پرچمدار در ابعاد ۶۵ و ۷۷ اینچ تولید شده و نسخه ارتقاء یافته W8 به حساب میآید. این تلویزیون از فناوریهای بصری High Frame Rate, HDR به همراه قابلیت هوش مصنوعی در ارتقاء تصاویر بهره برده و بسیار باریک طراحی شده است. به طوری که پهنای آن با یک قاب عکس باریک رقابت میکند. ال جی یک آمپلی فایر با توان ۶۰ وات را درون آن جای داده و از آرایش ۴.۲ پشتیبانی میکنند که منجر به تولید صدای Dolby Atmos میشود. مدل ۶۵ اینچی با قیت ۷۰۰۰ دلار و مدل ۷۷ اینچی هم با قیمت ۱۳۰۰۰ دلار فروخته میشود.
اینک نوبت به تلویزیون های LG OLED E9 می رسد؛ ال جی این خانواده را در ابعاد ۵۵ و ۶۵ اینچ تولید کرده و یک پله پایین تر از سری W9 قرار می گیرند. با این وجود همچنان با قدرت هرچه تمام تر، قابلیت های خود را حفظ کرده اند. سری تلویزیون های LG OLED E9 هم از رزولوشن ۴K بهره برده و از نظر ظاهری بسیار شبیه به سری W9 هستند. ضخامت بسیار کم و بدنه شیشه ای از ویژگی های آنها است.
سری بعدی، شامل تلویزیون های LG OLED C9 می شود؛ این خانواده در ابعاد ۵۵، ۶۵ و ۷۵ اینچ تولید شده و همچنان به رزولوشن ۴K مجهز هستند. این خانواده با یک ساند بار ۲.۲ عرضه شده و برای مدل ۵۵ اینچی، برچسب قیمت ۳۳۰۰ دلار در نظر گرفته شده است. مدل های ۵۵ و ۷۵ اینچی نیز به ترتیب با قیمت های ۴۶۰۰ و ۷۰۰۰ دلار به فروش می رسند.
اینک به سراغ تلویزیونهای LG OLED B9 میرویم؛ با وجود آنکه با یک سری میانیتر اما همچنان پرچمدار ربرو هستیم، LG از پردازنده نسل دوم آلفا هم در این سری استفاده کرده است. پنل OLED مورد استفاده و ویژگیهای آن به مراتب ارزانتر از دیگر نمونهها هستند. این تلویزیون در ماه جاری وارد بازار خواهد شد. از جمله مدلهایی است که احتمالا بسیاری در انتظار عرضه آنها هستند.
پس از معرفی OLEDهای جدید، به سراغ تلویزیونهای LG NanoCell می رویم؛ نسل جدید تلویزیونهای LG NanoCell در مدلهایی مانند SM9975 معرفی میشوند که در ادامه به سراغ آنها خواهیم رفت. جالب است بدانید که SM9975 یک تلویزیون ۸K پرچمدار بسیار پیشرفته در سایز ۷۷ اینچ است که تنها در بازار آمریکا به فروش خواهد رسید. حتی بعید است که به اروپا هم بیاید. این تلویزیون به فناوری High Frame Rate مجهز است.
سری بعد از نانوسل شامل تلویزیونهای LG SM9500 / SM9800 میشوند؛ آنها از پردازندهای کمی ضعیفتر، یعنی Alpha 7 بهره میبرند. افزایش کنتراست، سطح تصاویر مشکی و دقت بالا در این تلویزیونها با فناوریهای Full Array Dimming Pro و Dolby Vision تضمین میشود. آنها تحت پوشش پلتفرم اختصاصی LG ThinQ AI هستند.
سپس به سراغ تلویزیونهای SM9000 میرویم؛ این خانواده در ابعاد ۷۹، ۵۵، ۶۵ و ۷۵ اینچی تولید شده و از پردازنده Alpha 7 استفاده میکنند. دیگر قابلیتهای آنها را میتوان Full Array Dimming و سیستم افزایش کیفیت تصویر نسخه PRO دانست. البته یک مدل ۸۶ اینچی هم از این سری تولید میشود که با قیمت ۴۵۰۰ دلار به فروش میرسد.
اگر به دنبال یک سری ارزانتر از تلویزیونهای نانوسل سری SM باشید، میتوانید به سراغ SM8600 / SM8500 بروید. آنها همچنان قابلیتهای Full Array Dimming و پردازنده Alpha 7 را حفظ میکنند. این خانواده در ابعاد ۷۹، ۵۵، ۶۵ و ۷۵ اینچی تولید شده در مدلهای ۴۹، ۵۵ و ۶۵ اینچی به ترتیب با برچسبهای ۸۰۰ دلار، ۱۰۰۰ دلار و ۱۵۰۰ دلار فروخته خواهند شد. به هر حال پرداخت ۱۵۰۰ دلار برای یک تلویزیون ۶۵ اینچی منطقی به نظر میرسد.
تفاوتهای OLED با رقبا
نزدیکترین رقیب تلویزیونهای OLED، تلویزیونهای QLED شرکت سامسونگ هستند. تلویزیونهای QLED با تکیه بر فناوری نقاط کوانتومی، موفق به بالا بردن عمق رنگهای مشکی، وضوح، شارپ بیشتر و دقت رنگ بالا شدهاند. با این وجود تلویزیونهای OLED هم مزایای خود را دارند؛ ضخامت بسیار پایین، مصرف انرژی پایین، حذف نور پشت پنل که باعث باریک شدن تلویزیون شده است، از ویژگیهای تلویزیونهای OLED است.
شاید تنها ایرادی که میتوان از تلویزیونهای OLED گرفت، قیمت نسبتاً بالای آنها است که حالا LG با حداث کارخانه خود در کشور چین، ضمن بالا بردن تیراژ تولید، قیمت را نیز کاهش خواهد داد. این شرکت در سال ۲۰۲۰ تا ۴۰ درصد افزایش تولید را تنها در زمینه تلویزیونهای OLED به همراه خواهد داشت. پس از تلویزیونهای QLED، ال جی تقریبا رقیب خاصی در این زمینه ندارد.
البته این شرکت تنها تولید کننده تلویزیونهای OLED نیست. کمپانیهای دیگری مانند پاناسونیک و فیلیپس هم در سبد کالای خود، تلویزیونهای OLED را دارند. با این وجود از آنجایی که LG پرچمدار تولید کنندههای OLED در جهان بوده و حالا با پردازندههای اختصاصی خود وارد میدان شده است، میتوان گفت که بهترین OLEDهای جهان را در اختیار دارد. البته فناوری OLED نه فقط در تلویزیونها، بلکه در گجتهای هوشمند، پوشیدنی، گوشیهای هوشمند، لپ تاپ و حتی مانیتورها نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
تلویزیونهای OLED از نظر ترکیب رنگ، دقت بالا، سرعت واکنش به فرکانس، نرخ بروزرسانی، کاهنده نورهای آبی مزاحم، اشباع رنگ و مواردی از این دست، حرفهای بسیاری برای گفتن دارند. این شرکت با ترکیب پردازنده نسل دومی Alpha A9 و سیستم عامل هوشمند WEB OS، یک پلتفرم جامع را برای خریداران فراهم میکند که ضمن دسترسی به پخش کنندههای آنلاین مطرح جهان مانند NETFLIX، بتوانند با دستورات صوتی محیط اطراف، سرگرمی و تلویزیون خود را کنترل نمایند.
هر روز شاهد افزودن ویژگی و فناوریهای بیشتر به تلویزیونهای LG هستیم؛ حتی با بروزرسانی نرم افزاری هم برای مدلهای فعلی و قدیمی این شرکت قابلیتهایی اضافه میشود. سیستم عامل WEB OS را می توان به نوعی رقیب Android TV و Tizen دانست. LG سعی کرده است تا با افزودن مدلهای ارزانتر، بدون از دست رفتن قابلیتهای اصلی و کیفیت محور، امکان خرید محصولات خود را برای تمام مردم فراهم سازد.
چند ویژگی دیگر تلویزیونهای OLED
مشکی مطلق باعث نمایش بهترین کنتراست و در نتیجه امکانات بسیار زیادی میشود این سطح از کنتراست خیرهکننده باعث افزایش عمق تمام رنگها، بروز جزئیات و ویژگیهای عکسها شده و تجربه تصاویر سینمایی برای شما فراهم میآورد. LG OLED TV با بیش از ۸ میلیون پیکسل با قابلیت نور دهی مستقل که میتوانند روشنایی خود را کنترل کنند و مشکی مطلق را ارائه دهد. این قابلیت باعث غنی بودن تمام رنگها شده و جزئیات پنهان و رنگهای زنده را به نمایش در می آورد.
فناوری Dolby Vision امروزه مهم ترین تکنیک هالیوود است که تحسین و حیرت همگان را به دنبال دارد؛ این فناوری در تمامی پرچمداران OLED مورد استفاده قرار می گیرد. در پایان هم باید بگوییم که احتمالا از خرید یک تلویزیون LG OLED پشیمان نخواهید شد.
در مجموع باید بیان داشت که شرکت ال جی درصدد است تا با روی کارآوردن تلویزیونهای هوشمند جدید کار را برای رقبا بسیار دشوار سازد. در سالهای گذشته شاهد معرفی تلویزیونهای هوشمند برجسته از سوی این برند کرهای بودیم. در این بین برای سال ۲۰۱۹ نیز به دنبال رونمایی مدلهای جدید دیگری است که حرف بسیاری برای گفتن خواهند داشت.
پیش بینی میشود بزودی نسل جدید تلویزیونهای هوشمند ال جی را با طراحی بسیار باریک، پنل پروضوح و شارپ و قیمتی مناسب در بازار شاهد باشیم. شایان ذکر بوده با نزدیکی به نمایشگاه ایفا ۲۰۱۹ که هر سال ال جی در این رویداد حضور پررنگی دارد، احتمال معرفی نسل جدید تلویزیونهای هوشمند قابل توجه LG کم نیست.
ال جی سعی داشته در رقابت با سامسونگ سربلند باشد و حتی در این راه با شرکتهای بزرگی نیز همکاری داشته و توانسته به موفقیت کلیدی دست یابد و نباید آن را دست کم گرفت. موارد مورد اشاره نیز بخشی از تولیدات جدید این شرکت هستند که به آنها پرداختیم تا با محصولات جدید LG آشنایی بیشتری پیدا کرده باشید. البته در زمان عرضه بررسی مفصلی هم خواهیم داشت تا این آشنایی بیش از پیش شود و در صورت تمایل به تهیه این تی ویهای هوشمند بپردازید.
پاسخ دهید