گوشی هوشمند جدید پیکسل ۴ ایکس ال گوگل، قطعا مخفیانهترین پروژه این شرکت نبوده و کاربران هفتهها قبل از این رویداد با آن آشنا شده و درباره قابلیتهای تشخیص چهره و Motion Sense آن با خبر شده بودند.
در واقع سری جدید گوگل پیکسل ۴ XL ثمره ۳ نسخه پیشین است و گوگل با توجه به استقبالی که از نسخههای قبلی شده بود تصمیم گرفت گوشی هوشمندی بهینهتر و قدرتمندتر از همیشه را به بازار فروش جهانی روانه کند. یکی از مهمترین درسهای گوگل در سالهای اخیر، گوشی هوشمند میان رده پیکسل ۳a بوده است که بسیار با استقبال مواجه شد.
حال در سال جاری گوگل با گوشی جدید خود پیکسل ۴ ایکس ال، پا را فراتز گذاشته و نه تنها تغییراتی در طراحی بلکه دوربینهای آن را نیز بسیار تقویت کرده است. معرفی مد Astrophotography و منظره یاب که قبل از ثبت تصویر تاثیرات HDR+ را برایتان به نمایش در میآورد. به علاوه یک دوربین جدید تلهفوتو برای آن طراحی شده است که در کنار قابلیت Super Res Zoom ترکیب بسیار قدرتمندی را خلق کرده است. کاربران با استفاده از این ویژگی قادر هستند تصاویر خود را از فواصل بسیار دور شکار کنند.
گوگل برای اولین بار از اسکنر اثر انگشت خود بر روی نسل نهایی دستگاههای Nexus رونمایی کرد که ۶P و ۵X نام دارند. حال با پیکسل ۴ و پیکسل ۴ XL، گوگل ویژگی Pixel Imprint را با قفل چهره جایگزین کرده است. کارکرد این قابلیت امنیتی جدید بسیار مشابه Face Unlock شرکت اپل خواهد بود و در دستگاههای گوگل قطعا قدم تازهای رو به جلو محسوب میشود.
مشخصات گوگل پیکسل ۴ ایکس ال گوگل
- بدنه: فریم آلومینیومی با سطحی از گوریلا گلس ۵
- صفحه نمایش: ۶.۳ اینچی با نمایشگر P-OLED، رفرش ریت ۹۰ هرتز با نسبت ابعاد ۱۹:۹، ۳۰۴۰ × ۱۴۴۰ با گوریلا گلس ۵
- چیپست: اسنپ دراگون ۸۵۵
- مموری: ۶ گیگابایت رم با حافظه داخلی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت
- سیستم عامل: اندروید ۱۰
- دوربینها: لنز اصلی ۱۲.۲ مگاپیکسلی، تلهفوتو ۱۶ مگاپیکسلی، ۲X زوم ابتیکال، فلش، HDR، Suoer Res Zoom با فیلمبرداری ۷۲۰p با ۲۴۰ فریم بر ثانیه، ۱۰۸۰p با ۱۲۰ فریم بر ثانیه و ۲۱۶۰p با ۳۰ فریم بر ثانیه
- دوربین جلو: ۸ مگاپیکسل با سنسور ToF 3D
- باتری: ۳۷۰۰ میلیآمپری یا شارژر ۱۸ واتی و شارژر بیسیم ۱۱ واتی
گوگل همچنین برای سختافزارهای جدیدش یک فناوری حسگر مبتنی بر رادار با نام Motion Sense طراحی کرده است که حرکات کاربر را ردیابی کرده و با توجه به دستورات لازم، وظایف مخصوصی را به عهده خواهد گرفت. به عنوان مثال وقتی گوشیتان را بلند کنید خود به خود صفحه را روشن کرده و در نرمافزارهای پشتیبانی شده برای جابجایی میان موسیقیها بسیار کاربردی خواهد بود.
در بخش طراحی نیز همانطور که مشاهده میکنید، گوگل بعد از چند سری از گوشیهای هوشمند به یک طراحی واحد رسیده و گوگل پیکسل ۴ را با توجه به نسخههای پیشین با بهبودهایی در کیفیت ساخت تولید کرده است. خوشبختانه دیگر خبری از ناچ بزرگ سری سوم پیکسل XL نیست و در سری جدید تغییراتی در این زمینه ایجاد شده است. به جای طرح قطرهای، یک پیشانی بزرگ برای آن در نظر گرفته شده که جایگاه قفل چهره و قابلیت Motion Sense میباشد. نکته مثبت اینجاست که این سنسورها و سختافزارهایشان بدون ایجاد مزاحمت در صفحه نمایش به خوبی در جای خود قرار گرفته و در در پشت پنل جلویی پنهان شدهاند.
به علاوه، دیگر خبری از بافت پنجرهای دوتایی نیست و یک بافت شیشهای نرم شده، پنل پشتی این گوشی هوشمند را پوشش خواهد داد. از این بافت شیشهای در طرحهای سفید و نارنجی استفاده شده است و بسیار زیبا و راحت به نظر میرسد. مدل مشکی رنگ تنها مدلی است که از همان شیشه معمولی همیشگی بهره میبرد.
از آنجایی که امنیت سیستمهای وابسته به اینترنت مثل گوشی، لپتاپ، کنسول و … در دنیای امروزی بسیار حائز اهمیت است، گوگل با توسعه نسخه دهم سیستم عامل اندروید، پلتفرم این گوشی هوشمند را بروز کرده و با معرفی قابلیتها و ویژگیهای جدید در حفظ امنیت حریم شخصیتان کوشاتر خواهد بود.
این ویژگیهای جدید اندروید ۱۰ کنترل دقیقتری بر روی اعلانها و دسترسیهای مختلف داشته و بخشهای مختلف گوشی شما را خیلی بهتر از قبل ایمن میکنند. همچنین کنترلهای حرکتی بسیار بهبود یافته و دستیار صوتی گوگل پاسخگوتر از همیشه خواهد بود. در نهایت همه این پیشرفتهای نرمافزاری در راستای حفظ امنیت حریم شخصی کاربران شکل گرفته و قطعا مخاطبان را به این سری گوشی جذب میکنند.
پیکسل ۴ و پیکسل ۴ ایکس ال از برچسبهای قیمتگذاری مشابهی نسبت به سری سوم پیکسل و پیکسل ۳ XL برخوردار هستند و با همان حافظههای داخلی به فروش خواهند رسید. حال دو سوال ممکن است برایتان پیش بیاید. آیا گوگل به اندازه کافی برای توجیه همان قیمت در خرده فروشیها برای پیکسل جدید کار کرده است؟
و سوال مهمتر اینکه اگر ما نسخه نسل پیش پیکسل شرکت گوگل را خریداری کرده باشیم، ارزش دارد که گوشی هوشمند خود را به سری جدید ارتقا دهیم؟ برای پاسخ این سوالها با جعبه گشایی پیکسل ۴ ایکس ال کار خود را شروع میکنیم.
جعبه گشایی
سری جدید گوشیهای هوشمند پیکسل شرکت گوگل با جعبههای جمع و جور مینیمال به بازار عرضه شدهاند. یک طرح زیبا و تزئین شده جلوی جعبه را پوشانده و بقیه سطح آن با رنگ سفید طرحریزی شده است. اگرچه ما پیکسل خود را با جعبههای خردهفروشیها دریافت کردیم اما بسیاری از کاربران در نسخههای اولیه با جعبههای غلات گوگل روبهرو شدهاند.
مانند بسیاری از گوشیهای هوشمند دیگر، وقتط جعبه پیکسل ۴ XL گوگل را باز کنید، گوشی خود را پیچیده شده در پلاستیک محافظ مشاهده خواهید کرد. در پایین این پک، برگهها و راهنماها قرار گرفته که در کنار یک ابزار سیمکارت بخشی از محتوای جعبه را تشکیل میدهند. در پایین جعبه؛ آداپتور ۱۸ واتی یواسبی تایپ سی، کابل شارژ، آداپتور تبدیل یواسبی تایپ سی به تایپ A که برای انتقال اطلاعات از گوشیهای قدیمی مفید خواهد بود، قرار دارند.
خبری از هدفونهای بیسیم درون جعبه پیکسل ۴ ایکس ال نیست و هیچ تبدیل خاصی نیز به عنوان جک ۳.۵ میلیمتری در نظر گرفته نشده است. ما تعجب میکنیم از اینکه میبینیم گوگل در سری گذشته باندلهای پیکسل ۳ را با هدفونهای بیسیم معرفی کرد و حال در سری جدید خبری از آنها نیست. اگرچه به نظر میرسد که این شرکت چنین طرح و استراتژی را برای فروش بیشتر هدفونهای توسعه یافته جدیدش گرفته است اما خبر بد اینجاست که این هدفونهای جدید تا سال آینده منتشر نخواهند شد. به همین روی تنها دلیل اینکار به نظر ما این بوده است که گوگل بعد از ترفند سال گذشتهاش برای نسل سوم پیکسل، امسال سعی کرده که کمی پول برای خود ذخیره کند.
حال که درون جعبه پیکسل ۴ XL را بررسی کردیم، بهتر است نگاهی داشته باشیم به طراحی آن و ببینیم که گوگل چه طرحها و ترفندهایی را برای فروش نسل جدید گوشیهای هوشمندش در نظر گرفته است.
طراحی و دیزاین
تقریبا واضح است که سریهای مختلف گوشی هوشمند پیکسل در طول عمر خود عموما از طراحیهای روز دنیا استفاده نکرده و سبک خاص خود را در این راستا دنبال میکنند. همانطور که در سال گذشته دیدید، پیکسل ۳ XL با یک ناچ بزرگ به بازار عرضه شد و امسال هم به نظر نمیرسد که گوگل بخواهد روند گذشتهاش را تغییر دهد. اگرچه در سری جدید طراحی آن کمی فرق کرده و شکل و شمایل ناچ با سبک تازهای برای پیکسل ۴ XL معرفی شده اما همچنان واضح است که گوگل چندان اهمیتی به نسبت سایز صفحه نمایش و لبههای کناری نمیدهد. پیکسل ۴ XL احتمالا همان چیزیست که کاربران در طراحی نسل سوم آن دوست داشتند ببینند، نبود ناچ غول پیکر.
تصور کنید که گوگل ناچ پیکسل ۳ XL را برداشته و با پایین آوردن نمایشگر، به طرحهای کناری و پیکسلهای آن بیافزاید. این دقیقا همان کاریست که گوگل با نسل چهارم پیکسل XL کرده است. اگر کلی نگاه کنیم، چنین طرحی در رقابت با سامسونگ و وان پلاس چندان حرفی برای گفتن ندارد و قطعا گوگل قادر بود که سبکی امروزیتر را در چرخه تولید و طراحی آن در نظر داشته باشد.
پیکسل ۴ XL دارای یک لبه و حاشیه بزرگ در قسمت بالایی پنل جلویی است که جایگاه بخشی از سیستمهای سختافزاری از جمله؛ رادار سنسور حرکتی، دوربین جلو و سنسور تشخیص چهره خواهد بود. در ادامه مطلب بیشتر به موضوعات سختافزاری آن میپردازیم، اما در این بخش متاسفانه باید بگوییم که چنین طرحی بسیار جای پیشرفت داشت و گوگل باید فکری به حال لبههای بزرگ گوشیهای هوشمندش کرده تا قادر باشد رنج مخاطبان بیشتری را به سمت موبایلهای خود جذب کند. حال با این طرح نه چندان امروزی باید ببینیم که این سنسورها و سیستمهای درون ناچ بالایی واقعا ارزش این فداکاری را داشتهاند یا نه.
گوگل همچنین جایگاه بلندگوها را به پایین پنل تغییر داده و نه تنها منجر به کاهش حاشیهها شده بلکه به اصالت سری گوشیهای هوشمند پیکسل نیز بازگشته است.
قاب دور پیکسل ۴ XL توسط طرح نرمی پوشیده شده است. نسخه مورد استفاده ما در این نقد و بررسی مدل سفید رنگ گوشی خواهد بود که توسط فریم مشکی و گوریلا گلس ۵ تزئین شده که برای نسخه نارنجی نیز مشابه خواهد بود. اما مدل مشکی این گوشی جدید با پنل شیشهای معمولی ساخته شده است. کلید روشن و خاموش گوشی نارنجی رنگ بوده و جلوه خاصی را به آن میافزاید.
کلید روشن و خاموش و میزان صدا در سمت راست پنل پیکسل ۴ XL قرار دارد و جایگاه سیمکارت در سمت مخالف خواهد بود. یک سوراخ میکروفون در بالا و در پایین پنل درگاه یواسبی تایپ سی را مشاهده میکنید که کنار پورتهای صوتی دوگانه قرار گرفتهاند. درگاه سمت چپ برای میکروفون و درگاه سمت راست برای بلندگو میباشد. در هیچ یک از مدلهای پیکسل ۴ جک ۳.۵ میلیمتری هدفون وجود نخواهد داشت.
با اینکه پنل پشتی به نظر شیشهای نمیرسد، با ریختن مقداری پودر روی آن احساس میکنید که سطح آن از فلز مسطح پولیش شده تشکیل شده است. لوگو و آرم G در پایین آن تنها چیزی است که از طرح اصلی شیشه به جای مانده و به لطف سبک طراحیاش سه بعدی به نظر خواهد رسید.
از آنجایی که شیشه نرم پنل متخلخل است، اثر انگشت و جای چربی خیلی کمتر روی سطح آن دیده میشود، اما همچنان اثر انگشت خیلی هم نامرئی نخواهد بود. صفحه آن دیدن لکهها را بسیار سخت میکند و همانطور که میبینید فریم آن نیز از جنس مشابهی تشکیل شده است. با اینحال جایگاه مربعی شکل دوربینهای کاملا شیشهای است، در نتیجه هر از گاهی به فکر تمیز کردن آن باشید.
پیکسل ۳ یک پنجره شیشهای داشت که آن را از دیگر اعضای خانواده متمایز میکرد. اما اینبار با پیکسل ۴ XL گوگل پا را فراتر گذاشته و سطح شیشهای آن را بسیار نرم کرده است. طراحی گوشیهای هوشمند این سری همچنان در حال تکامل است اما پنل جلویی به خلاقیت بیشتری نیاز خواهد داشت.
این اولین باری است که میبینیم گوگل از دو دوربین اصلی برای سری پیکسل و نکسوس خود استفاده میکند. و همانطور که مشاهده میکنید برای جای دادن این ترکیب، از طراحی مربعی شکل پیروی کرده است. گوگل در گذشته اذعان داشت که نیازی به دوربین دوم برای عکسهای پرتره ندارد و این کمبود لنز تلهفوتو توسط Super Res Zoom رفع خواهد شد. اما مسئله در سال جاری بسیار متفاوتتر از گذشته است و میبینیم که لنز تلهفوتو در واقع یک پیشرفت روبه رو جلو محسوب میشود.
بسیاری از کاربران طرح دوربینهای پیکسل ۴ XL شرکت گوگل را با آیفون مقایسه کرده و از تشابهات بسیار آنها با یکدیگر صحبت میکند. هر چه که هست، گوگل موفق شده است که این ترکیب را طوری طراحی کند که گوشی بر روی سطوح صاف دچار لغزش نشود. با اینکه این شکل مربعی کمی از پنل دستگاه خارج است اما در استفادههای مختلف، مخصوصا روی یک میز مسطح چندان مشکلی برایتان ایجاد نخواهد کرد.
ابعاد پیکسل ۴ XL شرکت گوگل به این صورت است: ۸.۲ × ۷۵.۱ × ۱۶۰.۴ میلیمتر با ۱۹۳ گرم وزن. این گوشی هوشمند به سختی بزرگتر و سنگینتر از سریهای پیشین است و نمایشگر جدید نیز به لطف نسبت ابعاد ۱۹:۹ کمی بلندتر از قبل خواهد بود. در غیراینصورت شرایط برای سری جدید کاملا مشابه است و پیکسل ۴ XL از همان صفحه نمایش ضدآب IP68 بهره خواهد برد.
نمایشگر
در حالی که سایر تولیدکنندگان در حال طراحی نمایشگرهای بزرگتر هستند، گوگل همچنان صفحه نمایش ۶.۳ اینچی پیکسل ۳ XL را نگه داشته و در سری جدید خود نیز از آن استفاده کرده است. اگرچه پیکسل ۴ XL به لطف نسبت ابعاد ۱۹:۹ و تغییراتی در شکل پنل، به نظر کمی باریکتر شده است. وقتی که سایر رقبا در ساخت نمایشگرهای با رفرشریت بالا تلاش میکنند، گوگل نیز تصمیم گرفته پا به میدان گذاشته و صفحه نمایشهای ۹۰ هرتزیاش را در هر دو سری پیکسل ۴ به بازار عرضه کند.
با اینکه نمایشگر ۹۰ هرتزی خیلی ضروری به نظر نمیرسد اما هنگام کار و جابجایی میان صفحات و تبهای مختلف متوجه بهبودهایی در سرعت و نرمی آن خواهید شد. به علاوه انیمیشنها نیز با سرعت و ریت فریم بالاتری پخش شده و در نهایت در راستای راحتی کار کاربران در بازیها نیز بهبودهایی خواهند داشت.
نمایشگر پیکسل ۴ XL، ۶.۳ اینچی اولد میباشد و ما خوشحالیم که میبینیم در نبود ناچ بزرگ، روابط کاربری و تداوم صفحه نمایش خیلی بهتر از قبل شده است. اگر به دنبال شفافترین عکسها میگردید، رزولوشن تصویر این گوشی هوشمند ۳۰۴۰ × ۱۴۴۰ پیکسل QHD+ با۵۳۷ppi میباشد. یک لایه از گوریلا گلس ۵ از آن محافظت کرده و همانند پیکسل ۳ XL، پیکسل ۴ XL نیز برای پخش ویدیوهای HDR با کیفیت ۱۴۴۰p، ۶۰ فریم بر ثانیه را فراهم کرده است.
یک قابلیت جدید برای پیکسل ۴ معرفی شده که Ambient EQ نام دارد. این ویژگی رنگهای نمایشگر شما را با محیطی که در آن قرار گرفتهاید هماهنگ میکند. به عنوان مثال اگر در یک محیط گرم از گوشی هوشمند خود استفاده کنید، پیکسل ۴ رنگ صفحه نمایش را با فضای پیرامون شما متناسب خواهد کرد. در واقع هدف از این فناوری این بوده است که رنگ تولیدی نمایشگر را با محیط سازگار کند تا تصویر نهایی از تعادل بهتری برخوردار شود. به علاوه از آنجایی که دوربینهای سری پیکسل عموما به طیف رنگی سرد تمایل دارند، چنین قابلیتی برای آنها بسیار کاربردی و مفید خواهد بود.
این فناوری به صورت پیش فرض بر روی پیکسل ۴ XL فعال است و به خاطر قابلیتهایش لازم نیست خیلی نگران آن باشید. اگرچه این فناوری در گوشیهای هوشمند چندان هم تازه نیست و در گذشته شرکتهایی مثل اپل از آن برای گوشیهای خود استفاده کرده بودند.
در آزمایش روشنایی ما این گوشی جدید شرکت گوگل توانست عدد نهایی ۴۳۶ نیت را برای خود به ثبت برساند. لازم به ذکر است که این امتیاز بدون استفاده از افزایش روشنایی به دست آمده است. چنین امتیازی در رقابت شاید چندان هم هیجان انگیز نباشد اما قطعا در نور آفتاب قادر هستید صفحه نمایش گوشی خود را به راحتی مشاهده کنید. همچنین نسبت به پیکسل ۳ XL با ۴۵۱ نیت خیلی هم روشنتر نخواهد بود. اگر جدولهای مقایسه مختلف را بررسی کنید متوجه میشوید که پرچمدارهای اپل و سامسونگ تقریبا رنج ۷۰۰ نیت را کنار زده و به سطوح بالاتری قدم گذاشتهاند.
نمایه Adaptive به صورت پیش فرض تنظیم شده است و اشباع آن چندان زیاد نیست. رنگها دلپذیر و پر جنب و جوش هستند اما خوشبختانه خیلی تیز و زننده نخواهند بود. در این سناریو میبینیم که میزان اندازهگیری شده برای آن، deltaE میانگین ۳.۵ بوده است و نمره ۷ برای حداکثر سبز توسط پیکسل ۴ XL ثبت شده است. طیف سفید تقریبا در رنج deltaE 2 اندازه گرفته شده، در نتیجه با چشم غیر مسلح نمیتوان آنها را تشخیص داد.
طیف رنگ طبیعی، دقیقترین پروفایل را با متوسط deltaE ۱.۹ و حداکثر ۳.۱ داشته است. در حالی که پروفایل Boosted با میانگین deltaE ۲.۸ تقریبا میان Adaptive و Natural قرار خواهد گرفت. طیف رنگی سفید در تمامی پروفایلها سازگار هستند و تنها در تن و شدت تغییر میکنند.
برخلاف OEMهای دیگر، گوگل گزینههای رنگی را بسیار ساده نگه داشته است. تنظیم رنگی جداگانه خاصی در نظر گرفته نشده و امکان شخصی سازی کالیبراسیون رنگی وجود نخواهد داشت.
ویژگی نمایش ۶۰ هرتزی نمایشگر با تنظیمات خاصی مواجه است. بدین معنا که اگر سیستم شما احساس کند که نیازی به آن ندارد، به صورت خودکار آن را خاموش میکند. در حال حاضر برای تماشای فیلمها و وقتی که گوشی در حالت نگهداری باتری باشد، سیستم خود به خود از ۹۰ هرتز بر خواهد گشت.
حدودا بعد از عرضه پیکسل ۴ به بازار، متوجه شدند که ۹۰ هرتز فقط در مواقعی وارد میدان میشود که باتریتان بیش از ۷۵ درصد باشد. اما همانطور که مشاهده میکنید، گوگل در بیانیهای گفت که تصمیم دارد این قابلیت را به روز کرده و در شرایط نوری متفاوتی آن را برای گوشی هوشمند جدیدش فعال کند.
دلیل از انجام اینکار طبق یادداشتهای کد منبع این بوده است که وقتی گوشی شما در نور کم تنظیم شده باشد، برای جابجایی میان ۹۰ هرتز به پایینتر دچار مشکل نشود. از آنجایی که پیکسل از نرخ واقعی پویا رفرشریت بیبهره است، این اختلال وابسته به تغییرات رنگی در کالیبراسیونهای متفاوت میان رفرشریتها خواهد بود.
گوگل تصمیم گرفت که این اختلال را با بروزرسانیهایی رفع کند اما خیلی زودتر از اینها باید به فکر این مشکل میبود. خوشبختانه گزینهای وجود دارد که توسط آن گوشی شما همیشه در حالت ۹۰ هرتزی باقی خواهد ماند. اما برای فعال کردن آن باید به اعماق تنظیمات توسعه دهنده رفته و احتمالا ممکن است در عمر باتریتان تاثیرگذار باشد.
در نهایت گوگل تنظیمات Screen attention را برای اندروید خام خود منتشر کرد. اگرچه این گزینه خیلی هم مورد جدید و عجیبی نیست از آنجایی که از زمان Galaxy S4 شرکتهایی مثل سامسونگ از آن بهره میبردند.
عمر باتری
در سالهای اخیر پرچمدارها در حیطه ظرفیت باتری بسیار پیشرفت کرده و در این زمینه وارد دوره جدیدی شدهاند. با اینحال، به هر دلیلی به نظر میرسد که گوگل تصمیم دارد رویکرد محافظه کارانهای را در زمینه عمر باتری برای گوشیهای هوشمند خود اتحاذ کند. باتری پیکسل ۴ XL ۳۷۰۰ میلیآمپری است و قطعا یک قدم رو به جلو نسبت به باتری ۳۴۵۰ میلیآمپری پیکسل ۳ XL محسوب میشود. اما متاسفانه از آنجایی که اندازه این باتریها با هم تفاوتی ندارد خیلی هم روی پیشرفتهای آن نمیتوان حساب کرد.
در بررسیهایی که انجام دادیم، دیدیم که بر خلاف انتظارمان استقامت باتری کمتر از آنچیزی بود که فکر میکردیم. پیکسل ۴ XL میانگین استقامت باتری ۷۳ ساعتی را برای خود به ثبت رساند که خیلی هم جالب نیست. آن هم در شرایطی که اکثر تولیدکنندگان بازی خود را ارتقا داده و در سطح بسیار بالاتری باتریهای مقاومتر و قدرمندتری را به بازار عرضه میکنند.
در بخش مکالمه این گوشی هوشمند توانست ۲۳ ساعت و ۳۲ دقیقه دوام بیاورد و در تستهای مرورگر و پخش فیلم این ارقام به ترتیب به ۱۰ ساعت و ۴۹ دقیقه و ۱۱ ساعت و ۲۹ دقیقه خواهد رسید.
این امتیازات با روشن بودن نمایشگر ۹۰ هرتزی اندازهگیری شده و وقتی که آن را خاموش کردیم، با بهبودهای در تست مرورگر مواجه شدیم. با اینحال در نهایت تفاوت آنقدر زیاد نیست که بخواهیم خیلی روی آن حساب کنیم.
با اینکه خاموش کردن نمایشگر ۹۰ هرتزی و قابلیت Motion Sense در زمینه باتری ممکن است به شما کمک کند، اما در نظر داشته باشید که هدف اصلی داشتن این تکنولوژیها در وهله اول نیز استفاده از آن در راستای بهبود کار است نه کاهش عملکرد. از آنجایی که میبینیم صنعت تکنولوژی در زمینه عمر و استقامت باتری چقدر پیشرفت کرده و گوگل همچنان آگاهانه از باتریهای ۳۷۰۰ میلیآمپری در چرخه تولید خود استفاده میکند، به ما حق دهید که کمی به آن خرده بگیریم.
دو راه برای شارژ کردن این باتری نه چندان قدرتمند وجود دارد. با استفاده از آداپتور ۱۸ واتی، پیکسل ۴ XL در ۳۰ دقیقه ۴۰ درصد و در یک ساعت حدود ۷۷ درصد توانست ظرفیت باتریاش را تکمیل کند. برای شارژ کامل و ۱۰۰ درصدی آن تقریبا به یک ساعت و ۲۰ دقیقه زمان احتیاج خواهید داشت.
این گوشی هوشمند از شارژر بیسیم Qi نیز پشتیبانی میکند، اما گوگل نسبت به گذشته قدرت آن را از ۱۰ وات در نسل سوم پیکسل به ۱۱ وات در نسل جدید رسانده است که چندان پیشرفت و بهبود خاصی محسوب نمیشود.
بلندگو
بلندگوهای استریو همیشه استاندارد گوشیهای پیکسل بودهاند. حال در سری جدید پیکسل ۴ این بلندگوهای در زمینه سختافزار کمی تغییر کردهاند. در حالی که بلندگوهای نسل سوم پیکسل در پنل جلویی قرار داشتند، پیکسل ۴ آن طرح را با طرح پنل پیکسل ۳a جایگزین کرده است. حال بلندگوها به جای قسمت پایینی پنل جلویی، در کف گوشی قرار گرفتهاند.
بلندی صدای این اسپیکرها تقریبا بالاست و صدای خروجی به خوبی شنیده میشود. اما در نگاه کلی، ما بلندگوهای دوگانه وان پلاس ۷T را به اینها ترجیح میدهیم. در مقایسه، اسپیکرهای پیکسل ۴ شاید صدای کمتری داشته باشند که به دلیل پورتهای کوچتر نسبت به نسل گذشته آن خواهد بود.
کیفیت صدا
خوشبختانه گوگل پیکسل ۴ XL در آزمایشات آمپلی فایر ما نتایج درخشانی دریافت کرد. دقیقا همانطور که انتظار داشتیم کیفیت صدای خروجی خوب و بلندی آن قابل قبول است.
از طرف دیگر هدفون در بخشهایی مثل استریو با مشکلاتی کوچکی دست و پنجه نرم میکرد اما این مشکلات در دیگر نقاط به هیچ وجه دیده نخواهند شد. بلندی صدا خوب است و کیفیت خوب همچنان پا برجاست. در نهایت در این بخش نیز عملکرد این گوشی هوشمند کاملا قابل قبول خواهد بود.
اندروید ۱۰
تا به این جای کار تعداد انگشت شماری از گوشیهای هوشمند را بررسی کردیم که با اندروید ۱۰ به بازار عرضه شده بودند. اما اینبار قضیه کمی فرق میکند. پیکسل ۴ از آنجایی که محصول خود گوگل است واقعا دوست داریم که ببینیم که این شرکت چه ترفندهایی را برای آن در نظر گرفته و چگونه پلتفرم اندرویدیاش را ارتقا داده است.
در قدم اول میبینیم که عموم تغییرات در سیستم تشخیص چهره، ناوبری حرکات و یک شکل تازه برای دستیار گوگل بوده است. در رویدادی که شکل گرفت، گوگل اذعان داشت که به خاطر ثبت دستورات صدا به گفتار محلی در یک پایگاه دادههای کوچکتر، میتواند دادههای صوتی را خیلی زودتر از گذشته پردازش کند.
هنگام شروع کار از شما خواسته میشود که چهره خود را برای افزایش امنیت به سیستم معرفی کنید. در این مرحله ممکن است متوجه شوید که خبری از حسگر اثر انگشت نیست، و دلیل اینکار این بوده است که گوگل میخواست در راستای بهبود امنیت حریم شخصی یک سیستم Face Unlock جدید را برای گوشی هوشمند خود معرفی کند.
وقتی که اپل همین کار را برای گوشیهای خود انجام داد، در آن دوره تغییر بسیار بزرگی محسوب میشد. این شرایط برای گوگل نیز در جریان است. رادارهای جدیدی در کنار دوربینهای پیکسل تعبیه شدهاند که خیلی عمیقتر و دقیقتر از گذشته چهره کاربر را شناسایی میکنند. این قابلیت امنیتی در کنار Motion Sense یک ترکیب قدرتمند را شکل داده و به سرعت قفل گوشی شما را باز خواهد کرد.
دقیقا بعد از ثبت چهره خود و استفاده از قابلیتهای امنیتی پیکسل نسل چهار، متوجه شدیم که قفل دستگاه در صورت بسته بودن چشم نیز باز میشود. از آنجایی که گوگل توصیه میکند از قفلهای رمزی استفاده کنید، مشخص است که از چنین مشکلی با خبر است. به هر روی گوگل در بروزرسانیهایی که در آینده منتشر میشوند احتمالا برنامههایی برای این مشکل دارد اما مشخص نیست که این بروزرسانیها در چه تاریخی به بازار روانه میشوند.
یکی دیگر از موانع Face Unlock، حمایت از موسسات بانکی است. سالها طول کشید تا نرمافزارهای بانکی بتوانند از حسگر اثر انگشت استفاده کنند. در حال حاضر گوگل با تشخیص چهره کار میکند و اکثر نرمافزارهای موجود برای پشتیبانی ازFace Unlock به بروزرسانی نیاز دارند. چندین نرمافزار وجود دارند که با این ویژگی سازگار هستند اما عموما در راستای حفظ و مدیریت رمز عبور فعالیت میکنند.
بعد از فعالسازی درست Face Unlock، مراحل نصب به سرعت به شما نحوه استفاده از قابلیتهای جدید اندروید ۱۰ و دستورات حرکتی را آموزش خواهند داد. بعد از فراگیری دستورات حرکتی میتوانید از گوشی خود استفاده کرده و در صفحات مختلف آن چرخ بزنید.
خوشبختانه یک بخش جدید برای شخصیسازی ایجاد شده است که از طریق آن به عکسها و والپیپرهای متعددی دسترسی خواهید داشت. وقتی که Project Soli برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ رونمایی شد، آن را به عنوان دستیابی به موفقیت در فناوری سنجش حرکات و دستورات حرکتی معرفی کردند.
Motion Sense اولین قدم گوگل برای توسعه این پروژه بوده و به نظر میرسد که هنوز برای آن جای پیشرفتی هست. تعداد کارهای مفیدی که میتوانید توسط Motion Sense انجام دهید انگشت شمار هستند و اکثر نرمافزارها عموما برای پخش کردن و جلو عقب رفتن موسیقیها از آن بهره خواهند برد. با دست تکان دادن جلوی دستگاه میتوانید آلارمهایتان را غیرفعال کرده و تقریبا فعالیتهای کارآمد این فناوری به همین جا ختم خواهند شد.
Motion Sense قادر است تشخیص دهد که شما میخواهید از گوشی خود استفاده کنید و با سنجش حرکات دست شما، برای باز کردن قفل گوشی Face Unlock را فعال کرده و سختافزار مورد نیاز را درگیر میکند. در طول استفاده متوجه شدیم که اگر آن را روی میز کامپیوتر قرار دهید، با حرکت دست هنگام کار با ماوس و کیبورد این قابلیت به اشتباه مکررا فعال خواهد شد. اگر تصمیم گرفتید این قابلیت را غیرفعال کنید همچنان قادر هستید از دو بار ضربه روی صفحه و دیگر گزینهها برای روشن کردن گوشی هوشمندتان استفاده ببرید.
با روشن کردن قابلیت Face Unlock تقریبا با Lock Screen هیچ ارتباطی نخواهید داشت. به همین روی تنظیماتی در دسترس است که اجازه میدهد در صفحه قفل خود به اعلانها و دیگر جزئیات احاطه داشته باشید و آنها را بررسی کنید. ویژگی Always on Display نیز به صورت پیش فرض فعال است و این نمایشگر جزئیاتی از اعلانها، تقویم، درصد باتری و … را به شما نمایش خواهد داد.
در اندروید ۱۰، دسترسیها و اعلانها کنترل بسیار راحتتری را نسبت به گذشته ارائه میدهند. کشیدن نمایه به سمت پایین با تنظیمات بسیار سادهای همراه خواهد بود و اعلانها به ترتیب اهمیت از بالا به پایین چیده میشوند. دیگر اعلانهای کم اهمیت بدون صدا فرستاده شده و محیط کمتری را برای خود اشغال میکنند.
در اندروید جدید میتوانید مشاهده کنید که یک نرمافزار چند بار در روز و هفته به اعلانها دسترسی خواهد داشت. از این طریق کاربران قادر هستند تشخیص دهند که چه برنامهای از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و چقدر نیاز به توجه دارد.
همچنین مد تاریک در اندروید ۱۰ نسبت با گذشته پیشرفتهایی داشته و از طریق تنظیمات نمایشگر در دسترس کاربران خواهد بود. میتوانید آن را برای نرمافزارهای مختلف فعال کنید با این شرط که از این قابلیت پشتیبانی کنند. دو نرمافزار جدید هستند که برای پیکسل ۴ XL طراحی شدهاند. یکی از آنها امکانات اورژانسی را تنظیم میکند و به شما در راستای اطلاعات پزشکی و پروندههای درمانی کمک خواهد کرد.
برنامه دیگر به لطف برنامه نویسیهای گوگل به شما اجازه میدهد که هنگام ضبط صدا نوتهای صوتی را در زمان واقعی رونویسی کنید. نیازی به اینترنت ندارد و خودش به خوبی کار را انجام میدهد. این نرمافزار قادر است یادداشتهای صوتی شما را رونویسی کرده و کار جستجو میان فایلهای ضبط شده مختلف را بسیار راحت میکند.
بنچمارکهای مصنوعی
گوگل با سری جدید گوشیهای خود چندان تحولی در عرصه فناوری ایجاد نکرده و خیلی محافظ کار تولید آنها را دنبال میکند. هر دو مدل پیکسل از تراشه اسنپ دراگون ۸۸۵ استفاده کرده و با رم ۶ گیگابایتی به بازار عرضه شدهاند. متاسفانه گوگل تراشه اورکلاک شده ۸۵۵+ را از دست داد که قطعا میتوانست بهبودهایی در عملکرد نهایی گوشی ایجاد کند. این اتفاق کاملا مشابه نسل گذشته است که گوگل تصمیم گرفت از تراشه آندرکلاک ۸۴۵ برای پیکسل ۳ خود استفاده ببرد. اگر وانپلاس قادر است مدل پیشرفتهتر ۷T را با تراشه ۸۵۵+ به بازار عرضه کند، چرا گوگل نتواند؟
با اینکه اسنپ دراگون ۸۵۵ آخرین و بهترین تراشه موجود در بازار نیست اما قطعا بسیار قدرتمند بوده و تقریبا از پس هر کاری بر میآید. خبر خوب این است که گوگل بالاخر رمهای خود را ۶ گیگابایت ارتقا داد. یکی از مشکلاتی که با گوگل پیکسل ۳ داشتیم نیز همین بود. نرمافزارها مرتبا از حافظه سیستم خارج میشدند و خوشبختانه این بهبود در نسل جدید کار را کمی راحتتر میکند. اگرچه اگر بخواهیم واقعگرایانه قضاوت کنیم میبینیم که بسیاری از رقبا از حافظههای رم ۸ و ۱۲ کیگابایتی بهره میبرند و در سطوح بالاتری عملکرد خود را به نمایش میگذارند.
اگر نگاهی به نتایج بنچمارکها داصته باشیم، میبینیم که پیکسل ۴ ایکس ال با همان پردازنده، در آزمایش تک هستهای عملکرد بسیار ضعیفی نسبت به رقبایش داشته است. آزمایشات چند هستهای نیز خیلی تعریفی ندارند و با توجه به جدول زیر، باز هم پیکسل از رقبای خود عقب مانده است. آیفون ۱۱ پرو همچنان در صدر جدول قرار گرفته و انتظار نمیرود که حالا حالاها مقام خودش را از دست بدهد.
عملکرد GPU از طرف دیگر کمی بهتر است. میان گوشیهای اندرویدی، وان پلاس ۷T پرو رهبری را با تراشه ۸۵۵+ در دست گرفته و همچنان آیفون ۱۱ پرو در بالای جدول قد علم کرده است. آزمایش گرافیکی ۳Dmark خیلی بهتر از دیگر تستها پیش رفت. در جدول میبینید که وان پلاس در صدر قرار گرفته و بعد از آن پیکسل گوگل به کار خود ادامه میدهد. اینجاست که متوجه میشوید تمام معیارها یکسان نیستند و آزمایشات در شرایط متفاوتی انجام میگیرند.
از آنجایی که پیکسل ۴ XL شرکت گوگل نمایشگری با رزولوشن ۱۴۴۰P دارد، برای اجرای بازیها به انرژی بیشتری احتیاج پیدا میکند. به همین روی در جدول زیر تاثیر این نمایشگر در روند عملکرد این گوشی هوشمند به وضوح مشخص است و قطعا با چنین نمایشگری نمیتوان انتظار خیلی بیشتری از آن داشت وقتی بسیاری از رقبا با صفحه نمایشهایی Full HD+ در این رقابت شرکت کردهاند.
در Antutu نیز میبینید که عملکرد سختافزاری پیکسل سری جدید نسبت به نسل سوم ۲۵ درصد افزایش داشته است، اما رقبا همچنان پیشتاز هستند و پیکسل ۴ XL از دیگر گوشیها با تراشه ۸۵۵ عقب مانده است. با اینکه تراشه ۸۵۵ با مدل بهبود یافته جایگزین شده است اما تفاوت میان آنها چندان هم زیاد نیست. اما آنچیزی که واضح میباشد این است که گوگل همواره با داشتن تراشه قدرتمند، باز هم در همه نسلها از رقبای خود شکست میخورد. به نظر میرسد که گوگل عملکرد این پردازندهها را محدود کرده تا از حد و حدود معین شده تجازو نکنند.
در نتیجه اگر به دنبال بهترین گوشی هوشمند برای بازی میگردید، پیکسل ۴ XL گزینه مناسبی برای شما نخواهد بود. همچنین حافظه رم ۶ گیگابایتی آن در رنج میان رده قرار گرفته و نمیتوان برای بهترین تجربه گیمینگ روی آن حساب کرد.
دو برابر HDR+
پیکسل یکی از تنها برندهایی بوده است که گوگل به تک دوربینه بودن آن تاکید داشت. اما با گذشت زمان و توسعه فناوری به نظر میرسد که گوگل متوجه تغییر و تحولات شده است و در سری جدید از سنتهای گذشتهاش دست برداشته.
حال در کنار لنز اصلی ۱۲.۲ مگاپیکسلی، یک لنز ۱۶ مگاپیکسلی نیز قرار گرفته است که وظیفه عکسبرداری تلهفوتو را بر عهده خواهد داشت. این دوربینهای جدید با پیشرفتهای نرمافزاری همراه بوده و با کمک الگوریتم HDR+ گوگل در زمینه کیفیت تصاویر روند رو به رشدی را تجربه میکنند. قابلیت جدید HDR+ قبل از ثبت عکس به شما نشان میدهد که نتیجه نهایی به چه شکلی خواهد بود. این ویژگی در پردازش عکسها به کاربران کمک کرده و قطعا نتیجه نهایی را بهبود میبخشد.
همچنین قادر هستید سایهها و جزئیات اصلی را تنظیم کنید تا همان تصویری را که میخواهید به ثبت برسانید. روابط کاربری نرمافزار دوربین نیز نسبت به نسل گذشته تغییر کرده و شما میان حالتهای مختلف به راحتی جابجا خواهید شد. Night Sight، Portrait، Camera، Video و صفحات بیشتری برای دسترسی به Panorama، Photo Sphere، Slow Motion، Time Lapse، Playground و Lens.
همچنین در دراور میتوانید به تنظیمات فلش و موشن دسترسی داشته باشید و گزینههای مورد نظر خود را اعمال کنید.
کیفیت تصویر
کیفیت تصویر در سری جدید نسبت به نسل سوم بهبود یافته و به لطف HDR+ میبینیم که عکسها خیلی بیشتر به واقعیت نزدیک شده و از تعادل رنگی بهتری برخوردار هستند.
عموما وقتی عکس ثبت شده با واقعیت تفاوت زیادی دارد به این دلیل است که دوربین سعی میکند نکات برجسته را جبران کند. نقطه قدرت پیکسل جایی است که بخواهید جزئیات را در کنتراست بالا دریافت کنید. اما اگر بخواهید کنتراست را در سایهها محو کنید با نویز کوچکی مواجه خواهید شد.
در عکس بالا میتوانید مقایسه برخی از تصاویر را با پرچمدار وان پلاس مشاهده کنید.
تلهفوتو ۲برابر
این لنزهای جدید کاملا مشابه دوربین اصلی، با اینکه ۱۶ مگاپیکسلی است اما تصاویر را با کیفیت ۱۲.۲ مگاپیکسل ثبت خواهد کرد. در واقع در نگاه اول اصلا نمیتوان متوجه تفاوتهای عکسهای تلهفوتو و لنز اصلی شد. برای بهتر متوجه شدن تفاوتها باید این دو سنسور را در نور کم بررسی کرده و نتایج را مقایسه.
با اینکه در نور کم هم خیلی مشخص نیست که کدام عکس توسط چه لنزی ثبت شده اما لنز اصلی در این شرایط با نویز بیشتر و طبیعتا جزئیات کمتری همراه است. در مقایسه با پرچمدار وان پلاس، واضح است که پیکسل در این زمینه بسیار قدرتمند ظاهر شده و تصاویر تلهفوتو با کیفیتی خلق میکند.
در ادامه عکسهای تلهفوتو را با Super Res Zoom مشاهده میکنید که به شما اجازه میدهد فواصل بسیار دور را توسط لنز خود شکار کنید.
پرتره
به لطف دوربین تلهفوتو، با ایجاد افکت بوکه عکسهای پرتره در شرایط بهتری ثبت میشوند. عکسهای پرتره پیکسل واقعا فوقالعادهاند و همانطور که میبینید پس زمینه به خوبی تار شده است و جزئیات خیلی راحت دیده میشوند.
Night Sight
قبل از معرفی Night Sight در سال گذشته، دوربینهای پیکسل در نور کم بهترین عملکرد را به نمایش میگذاشتند. اما طی این دو سه سال، بیشتر OEMها کار خود را در این زمینه ارتقا داده و رقابت را خیلی سختتر دنبال میکنند.
حال بیاید در شرایط نور کم دوربین این گوشی هوشمند را با روشن بودن Night Sight و خاموش بودن آن مقایسه کنیم. عموما در نور کم عکسها با جزئیات کم و نویز بالا ثبت شده و وقتی روی آنها زوم کنید متوجه کمبودهایشان خواهید شد.
با اینحال بعد از روشن کردن Night Sight میبینیم که خیلی واضح کیفیت نهایی بهبود مییابد. جزئیات افزایش یافته اما نویز همچنان به میزان کمی احساس میشود. در تصاویر مختلف پایین میتوانید عکسهای ثبت شده توسط این گوشی هوشمند و پرچمدار وان پلاس را در حالت شب مشاهده کنید.
با اینحال اگر از لنز تلهفوتو با روشن سازی مد شب استفاده کنیم، نتایج چندان تعریفی ندارند اما همین که چنین گزینهای وجود دارد بسیار خوشحال کننده است.
Astrophotography
این قابلیت جدید به شما کمک میکند که در نبود تنظیمات دستی عکسها را با نورهای طولانی در محیط ثبت کنید. حال به لطف این ویژگی قادر خواهید بود آسمان خراشهای ستارهای را در تصاویرتان جای دهید.
برای استفاده از این حالت باید گوشی خود را وارد حالت Night Sight کرده و روی یک سه پایه قرار دهید. سپس بعد از تنظیم لنز کافی است شاتر را لمس کنید و حال خود دوربین تصمیم میگیرد که چه زمانی آماده عکسبرداری است. بسته به نور محیط ممکن است ۲ تا ۴ دقیقه این پروسه به طول بیانجامد.
عکسهای دریافتی بسیار زیبا هستند و وجود چنین قابلیتی واقعا امیدوارکننده است. با اینکه این دسته از فناوریها برای هر شخصی کاربرد ندارند و خیلی همگانی نیستند، اما برای کاربرانی که مرتبا عکاسی میکنند و به چنین امکاناتی علاقه دارند بسیار کاربردی خواهند بود.
سلفی
عکسهای ذخیره شده توسط دوربین جلو از تعادل خوبی برخوردار هستند و نور به میزان مناسبی در آنها ثبت میشود. پس زمینه به خوبی تار شده و جزئیات به وضوح دیده میشوند. عکسهای بوکه از طرف دیگی خیلی فوقالعاده نیستند و عملکرد آن به اندازه لنزهای اصلی خوب نیست.
در نور کم نیز لنزهای پیکسل نسل چهار عملکرد خوبی از خود به نمایش گذاشته اگرچه در پس زمینه برخی از آنها نویز با میزان کمی مشهود است.
ویدیو
با اینکه توجه زیادی جلب این موضوع شد که دوربینهای پیکسل ۴ گوگل قادر نیستند به صورت ۴k با ۶۰ فریم فیلمبرداری کنند، بعید میدانم که عموم مردم بخواهند با این نرخ فریم فیلمبرداری کرده و از این پتانسیل استفاده ببرند.
خوشبختانه با اینکه ۴k با ۶۰ فریم در دسترس نیست اما در در کیفیت ۱۰۸۰p جزئیات به خوبی ثبت شده و نویز خیلی کم مشاهده میشود. تفاوتهای ۶۰ فریم با ۳۰ فریم در جزئیات چندان مشهود نیست، اما نویز در فریمهای بالاتر بیشتر احساس میشود.
تصاویر ۴K نیز از رنگ و جزئیات مناسبی برخوردار هستند و اگر بخواهیم سختگیر باشیم در برخی از فضاها همچنان نویز مشاهده میشود که کاملا طبیعی است.
رقابت
گوشی هوشمند پیکسل ۴ ایکس ال گوگل در زمینه رقابت با گوشیهای سرسخت و قدرتمندی همچون آیفون ۱۱، پیکسل ۳a XL، گلکسی نوت ۱۰ و وان پلاس ۷T مواجه است. قیمت شروعی آن ۸۹۹ دلار است و با حافظه ۶۴ گیگابایتی به بازار عرضه میشود.
هر کدام از گوشیهای اشاره شده بسیار قدرتمند هستند و در زمینههای متنوعی با پیکسل رقابت میکنند. برخی حافظه بیشتری دارند، برخی ظرفیت باتری بالاتر. انتخابها آنقدر زیاد هستند که برای هر شخص قطعا چند گزینه مختلف وجود دارد.
به هر روی توصیه میکنیم قبل از خرید حتمی در مورد گوشیهای دیگرهم تحقیق کرده تا بتوانید از خرید نهایی خود لذت ببرید.
پاسخ دهید