بررسی تخصصی iPhone Xs Max اپل

Apple iPhone XS Max

زمانی که iPhone XS Max در سپتامبر سال ۲۰۱۸ به عرضه رسید، بزرگ‌ترین تلفن هوشمندی بود که Apple تا آن زمان ساخته بود. این گوشی با داشتن یک صفحه نمایش بزرگ ۶.۵ اینچی با لبه‌های باریک و یک ناچ زیبا که در زمان خودش بسیار رایج شده بود، کاملا دست را پر می‌کرد. این گوشی قطعا دیگر آخرین محصول سری Max شرکت اپل نیست چرا که در حال حاضر iPhone 11 Pro Max جایگزین آن شده و دو محصول دیگر این شرکت به اسم iPhone 11 و همینطور iPhone 11 Pro نیز عنوان جدیدترین آیفون موجود را از آن گرفته‌اند. اما این گوشی هنوز هم بسیار جذاب و چشم نواز است که خرید آن همچنان هیجان انگیز به نظر می‌رسد. از راه رسیدن لاین آپ گوشی‌های جدید شرکت اپل به این معنی است که خط  تولید مدل‌های قبلی این شرکت مثل همین iPhone XS Max مورد بررسی، متوقف شده است تا تمرکز این شرکت از این به بعد فقط روی تولید و ساخت مدل‌های جدیدتر گذاشته شود و خط تولید بیش از حد شلوغ نباشد. اما جای نگرانی نیست چرا که شما هنوز هم می‌توانید از فروشگاه‌های مختلف مدل نو و بدون کارکرد XS Max را خریداری کنید.

از طرفی دیگر، با توجه به این که خط تولید این گوشی اکنون متوقف شده و محصولات جدید شرکت اپل جایگزین آن شده‌اند، قیمت XS Max کاهش پیدا کرده و فرصت بسیار خوبی برای خرید این گوشی به وجود آمده است. این قیمت نسبت به زمانی که XS Max در خط تولید اپل در حال تولید شدن بود، کاهش پیدا کرده تا یک موقعیت مناسب برای علاقه مندانی که

زمان معرفی این گوشی به هر دلیلی موفق به خرید آن نشده بودند، به وجود بیاورد و فرصت تازه‌ای در اختیار این افراد قرار دهد.

این گوشی کاملا جیب شما را پر می‌کند؛ هم از نظر سایز و هم از نظر قیمت. این گوشی در زمان معرفی خود تمام “ترین‌”هایی که ممکن بود را در اختیار داشت، مثل بزرگ‌ترین، گران قیمت‌ترین، جدیدترین و همینطور بهترین. که البته همه این عناوین در حال حاضر از آن گرفته شده و به مدل‌های جدیدتر واگذار شده است.

مشخصات سخت افزاری

شبکه تکنولوژی GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE
عرضه معرفی سپتامبر ۲۰۱۸
  وضعیت موجود، سپتامبر ۲۰۱۸
بدنه ابعاد ۷.۷ × ۷۷.۴ × ۱۵۷.۵ میلیمتر
  وزن ۲۰۸ گرم
  مواد به کار رفته پشت و جلو شیشه، فریم استیل ضد زنگ
  سیم کارت تک سیم کارت (نانو سیم کارت) – نسخه چین دو سیم کارت
  ضد آب دارد – از نوع IP68 مقاومت تا عمق ۲ متر به مدت ۳۰ دقیقه
صفحه نمایش نوع Super Retina XDR OLED، قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ
  اندازه ۶.۵ اینچ
  دقت ۲۶۸۸ × ۱۲۴۲ پیکسل، نسبت ۱۹.۵:۹، چگالی پیکسلی ۴۵۸
  ویژگی ها حداکثر روشنایی ۸۰۰ نیتدالبی ویژن

HDR10

سرعت تشخیص لمس ۱۲۰ هرتز

  رابط کاربری
پلتفرم سیستم عامل iOS 12
  تراشه Apple A12 Bionic (لیتوگرافی +۷ نانومتری)
  پردازنده مرکزی ۶ هسته ای۲ هسته ۲.۵ گیگاهرتز Vortex

۴ هسته ۱.۶ گیگاهرتز Tempest

  پردازنده گرافیکی Apple GPU (تراشه ۴ هسته‌ای)
حافظه شیار حافظه ندارد
  داخلی ۴ گیگابایت رم – ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی

۴ گیگابایت رم – ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی

۴ گیگابایت رم – ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی

دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/1.8، لنز ۲۶ میلیمتر (عریض)، اندازه سنسور ۱/۲.۵۵ اینچ، اندازه پیکسل ۱.۴µm، فوکوس خودکار دوال پیکسل، لرزشگیر تصویر سخت افزاری

۱۲ مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/2.4، لنز ۵۲ میلیمتر (زوم ۲ برابر)، اندازه سنسور ۱/۳.۴ اینچ، اندازه پیکسل ۱.۰µm، لرزشگیر تصویر سخت افزاری

  قابلیت ها فلاش ۴تایی LED دو رنگ، پانوراما، Auto-HDR
  فیلمبرداری ۲۱۶۰p@24/30/60fps1080p@30/60/120/240fps
  سلفی ۷ مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/2.2، لنز ۳۲ میلیمتر (عریض)دوربین ۳ بعدی SL
  قابلیت ها HDR
  فیلمبرداری ۲۱۶۰p@24/30/60fps1080p@30/60/120fps
صدا بلندگو دارد – استریو
  جک ۳.۵ میلی متری ندارد
  قابلیت ها کاهش دهنده نویز مکالمه با استفاده از میکروفون اختصاصیپشتیبانی
ارتباطات بی سیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax
  بلوتوث نسخه ۵.۰، LE
  GPS دارد
  NFC دارد
  USB ۲.۰، دو طرفه لایتنینگ
قابلیت ها سنسورها سنسور تشخیص چهره FaceID، سنسور مجاورت، قطب نما، بارومتر، ژیروسکوپ، شتاب سنج
باتری ظرفیت غیر قابل تعویض ۳۱۷۴ میلی آمپری
  شارژ سریع دارد
  شارژر ۱۵ وات – شارژ %۵۰ در مدت ۳۰ دقیقهپشتیبانی از شارژر بی‌سیم QI
متفرقه رنگ خاکستری، طلایی، نقره‌ای
  قیمت حدود ۶۱۹.۹۵ یورو
آیفون XS Max Apple
آیفون XS Max Apple

طراحی

از نظر طراحی، iPhone XS Max دارای تمامی استاندارها و موادی است که برای اولین بار در ساخت سری X لاین آپ گوشی‌های آیفون معرفی و به کار گرفته شده بود که شامل یک حاشیه استیل ضد زنگ، بدنه پشتی شیشه‌ای و صفحه نمایش تقریبا تمام صفحه و بدون حاشیه است. در حقیقت، اگر iPhone X را از چهار طرف بِکِشید، یک iPhone XS Max خواهید داشت. البته طراحی این گوشی مشکلاتی هم دارد. iPhone XS Max یک گوشی بزرگ است و من احساس می‌کنم اپل می‌توانست برای کنار آمدن با اندازه و سایز بزرگ آن راهکارهای بهتری به کار بگیرد. به عنوان مثال سامسونگ در Galaxy Note 9 با طراحی کردن لبه‌های خمیده سعی کرده گوشی خوش دست‌تری تولید کند و کاری کند که در دست گرفتن آن راحت‌تر باشد که باعث می‌شود احساس کنید کوچک‌تر هم هست. اما اپل در طراحی iPhone XS Max از این راهکار استفاده نکرده که نتیجه آن نیز منجر به داشتن یک گوشی ضخیم‌تر و بزرگ شده است که گرفتن آن با یک دست کار چندان ساده‌ای نیست.

از نظر سایز اگر بخواهیم آن را بررسی کنیم، این گوشی دارای ۱۵۷.۵ میلی‌متر طول، ۷۷.۴ میلی‌متر عرض و ۷.۷ میلی‌متر ضخامت است که ۲۰۸ گرم هم به آن وزن می‌دهد. اپل ادعا کرده است که جنس بدنه شیشه‌ای و نمایشگر این گوشی سخت‌ترین و مقاوم‌ترین نمونه‌ای است که تا به حال ساخته شده است، اما به هر حال از جنس شیشه ساخته شده و بهتر است همیشه مراقب آن باشید تا روی سطوح سخت به زمین انداخته نشود. استاندارد مقاومت در برابر گرد و غبار و آب در این گوشی از IP67 به IP68 رسیده است که ۳۰ دقیقه مقاومت بیشتر به شما می‌دهد. اگر اطلاع کافی ندارید، باید بدانید iPhone XS Max جک هدست ۳.۵ میلی‌متری ندارد اما به جای آن می‌توانید از ایرپادهای اپل برای مکالمه و موسیقی گوش دادن استفاده کنید.

آیفون XS Max Apple
آیفون XS Max Apple

نمایشگر

صفحه نمایش iPhone XS Max یک نمایگر ۶.۵ اینچی OLED است که توسط شرکت سامسونگ ساخته شده است و یک بریدگی در بالای آن دیده می‌شود که محل قرار گیری دوربین جلو و بقیه سنسورهای لازمه است و مانند سایر بخش‌های نمایشگر، مقاومت بسبار بالایی دارد. این گوشی به عنوان پرچمدار سال گذشته گوشی‌های آیفون از چگالی یکسانی نسبت به iPhone X و XS بهره می‌برد که ۴۵۸ppi است و رزولوشن نمایشگر نیز ۱۲۴۲ x 2688 پیکسل می‌باشد. نمایشگر iPhone XS Max هم از HDR 10 پشیبانی می‌کند و هم از Dolby Vision که با معیارهای یک گوشی پرچمدار کاملا هماهنگی دارد.

در حقیقت اگر بخواهیم نمایشگر XS Max را با نسخه‌های دیگر سری X مقایسه کنیم، شاید یکی از اصلی‌ترین (یا بهتر است بگوییم تنها) تغییر نمایشگری که در این گوشی به وجود آمده، افزایش اندازه آن از ۵.۸ اینچ به ۶.۵ اینچ باشد. پنل OLED که منجر به بوجود آمدن نمایشگر Super Retina HD در این گوشی شده است، رنگ‌های بسیار درخشان و روشنی به وجود می‌آورد که در آن، تصاویر و متن‌ها به واضح‌ترین شکل ممکن به نمایش گذاشته می‌شوند. همچنین اپل ادعا می‌کند که نمایشگر iPhone XS Max (و همینطور iPhone XS)، در مقایسه با iPhone X محدوده دینامیکی را ۶۰ درصد افزایش می دهد که باعث می‌شود ویدئوها و تصاویر زنده‌تر به نظر برسند.

آیفون XS Max Apple
آیفون XS Max Apple

Face ID

این روزها انتخاب اپل برای تضمین امنیت بایومتریک گوشی‌های خود  Face ID است که جایگزین حسگر اثر انگشت Touch ID شده و در ناچ این گوشی، در بالای صفحه نمایشگر خودش را جای داده است. اپل ادعا می‌کند که این راهکار امنیت بیشتری به کاربران می‌دهد به طور قابل توجهی‌ هم سریع‌تر است اما در حقیقت، به اندازه کافی عالی و کامل نیست. ما این روزها گوشی‌های زیادی را با حسگر تشخیص چهره دیده‌ایم و تست کرده‌ایم و به نظر ما Face ID در مقایسه با آن‌ها هنوز هم کمی کند است و می‌تواند به عملکرد بهتری دست پیدا کند (حداقل در XS Max  این طور است). برای بیدار کردن iPhone XS Max خود کافی است آن را بردارید و یا از دگمه پاور استفاده کنید تا صفحه نمایشگر روشن شود. در حین زمانی که انگشت خود را به سمت بالا می‌کشید تا قفل صفحه را باز کنید، Face ID کار خودش را می‌کند و چهره شما را شناسایی می‌کند. همچنین باید اضافه کرد که این ویژگی گاهی اوقات در زیر نور شدید آفتاب هم دچار اخلال در عملکرد خود می‌شود و نمی‌تواند به خوبی چهره شما را تشخیص دهد که در واقع مشکلی است که هر سیستم تشخیص چهره دیگری که وجود دارد هم از آن رنج می‌برد اما حقیقتا دوست داشتیم اپل فکر خوبی برای اصلاح آن پیدا می‌کرد. این موضوع باعث می‌شود که به طور کلی نسبت به شرایط مختلف، حسگر اثر انگشت را به عنوان سنسور تامین کننده امنیت بایومتریک بیشتر ترجیح بدهیم.

 

آیفون XS Max Apple
آیفون XS Max Apple

باتری

طول عمر باتری یکی از مسائلی بوده که همیشه در گوشی‌های آیفون مورد انتقاد قرار می‌گرفت اما iPhone XS Max برای اولین بار به طور جدی تلاش کرد تا این مشکل را برطرف کند و از روش‌های زیادی برای این کار استفاده کرد. اولین کاری که اپل در جهت بهبود طول عمر باتری گوشی‌های خود انجام داد، استفاده از چیپست قدرتمندتر و جدیدتر A12 Bionic بود که در iPhone XS و iPhone XR  نیز به کار گرفته بود که از نظر قدرت، طول عمر باتری بیشتری از تک تک میلی آمپرهای مصرفی به کار می‌گرفت. دومین اقدام اپل در راستای بهبود این موضوع نیز خود منبع تغذیه و افزایش ظرفیت آن بود. iPhone XS Max دارای باتری بزرگی است که ۳۱۷۴ میلی آمپر ظرفیت دارد که از باتری ۲۶۹۱ میلی آمپری که در iPhone 8 Plus استفاده شده بود، بزرگ‌تر و قوی‌تر است. البته با معرفی نسل جدید گوشی‌های آیفون، دیگر نمی‌توان گفت XS Max دارای بزرگ‌ترین باتری است چرا که نسل جدیدی که جایگزین آن شده، یک باتری بسیار بزرگ دارد که ظرفیت آن نزدیک به ۴۰۰۰ میلی آمپر می‌رسد اما به هر حال، در دوره خود، دارای بزرگ‌ترین باتری در میان تمام گوشی‌های دیگر آیفون بود که تا به حال ساخته شده بود.

خود اپل چنین ادعا می‌کند که عمر باتری XS Max حدود ۹۰ دقیقه بیشتر از iPhone X است. اگرچه مشخص نیست اپل با چه معیاری به این رقم دست پیدا کرده و تحت چه شرایطی این دو را با هم مقایسه کرده است (طبیعتا باید شرایط کاملا یکسانی بوده باشد)، اما از یک موضوع اطمینان خاطر کامل داریم و آن هم این است که iPhone XS Max در استفاده مدرن امروزه، می‌تواند به راحتی یک روز کامل از نظر شارژ دهی شما را تامین کند؛ البته شاید در پایان روز مجبور به روشن کردن گزینه مصرف بهینه انرژی شوید اما احتمالا از نتیجه آن راضی خواهید بود.

در تست‌هایی که ما از طول عمر باتری این گوشی گرفتیم، چند ساعت با آن بازی کردیم، چند ساعت موزیک و پادکست گوش دادیم، مقداری در شبکه‌های اجتماعی وقت سپری کردیم، از ایمیل استفاده کردیم، وبگردی کردیم و پیامک دادیم و کارهای عادی دیگر مانند برقراری تماس انجام دادیم که یک کاربر عادی هر روز انجام می‌دهد و در عین حال یک ساعت اپل واچ ۳ هم به آن متصل کرده بودیم که در نتیجه همه این‌ها iPhone XS Max یک روز کامل پاسخگوی تمام نیازهای ما بود. به هر حال اگر کارگرد باتری را با استفاده از یک اپ بسیار سنگین و پرمصرف مانند PUBG افزایش دهید، مصرف بیشتری پیدا خواهید کرد که البته مقدار شارژی که از دست می‌دهید هم آنچنان زیاد نیست که نگران کننده باشد اما خب، باتری بیشتری نسبت به استفاده سبک مصرف می‌شود.

استفاده چند ساعته از Hotspot باعث می‌شود مصرف باتری iPhone XS Max به نهایت مقدار خودش برسد و اگر صبح ظرفیت باتری کامل شده باشد، معمولا حوالی ساعت ۷ بعد از ظهر ظرفیت باتری را کاملا خالی خواهد کرد. بنابراین اگر روی گوشی خود حساب کرده‌اید تا به عنوان منبع پخش اینترنت به دستگاه‌های دیگر شما متصل باشد، حتما باید یک شارژر در نزدیکی خود داشته باشید. علاوه بر این، XS Max از قابلیت شارژ بی سیم نیز پشتیبانی می‌کند اما برای انجام این کار نیاز به خرید یک شارژر بی سیم به طور جداگانه دارید چرا که اپل وسیله‌ای برای انجام این کار در کارتن این گوشی در اختیار شما قرار نداده است. نتیجه مصرف باتری این گوشی در حالت استندبای ۷۹ ساعت بود، و از نظر مکالمه ۳G می‌تواند ۱۶ ساعت و ۸ دقیقه پاسخگوی شما باشد و ۱۱ ساعت و ۶ دقیقه نیز می‌توانید با آن وبگردی کنید. میزان پخش ویدئو به طور مداوم نیز ۱۳ ساعت و ۴۳ دقیقه است.

با این حال اوایل زمانی که این گوشی عرضه شده بود، تعدادی از کاربران مشکلاتی در شارژ شدن XS  و XS Max پیدا کرده بوند. ظاهرا زمانی که شارژر را به گوشی متصل می‌کردند، باتری شروع به شارژ شدن نمی‌کرد که گاهی اوقات باید با بیدار کردن صفحه نمایش گوشی شروع به شارژ شدن می‌کرد و برخی دیگر هم باید یک بار شارژر را بیرون می‌آوردند و دوباره وصل می‌کردند تا گوشی شروع به شارژ شدن کند. در حقیقت این مشکل زمانی رخ می‌دهد که گوشی حداقل برای یک ساعت استفاده نشده باشد. البته پس از بررسی‌های بیشتر متوجه شدیم این گزینه‌ای است که اپل برای امنیت بیشتر در گوشی خود استفاده کرده است و شما برای غیر فعال کردن آن می‌توانید به مسیر Settings -> Face ID بروید و گزینه USB Accessories را فعال کنید. پس اگر دچار چنین مشکلی شدید، بدانید که گوشی شما ایرادی ندارد و این یک ویژگی مخصوص است که از طرف اپل برای امنیت بیشتر شما در نظر گرفته شده و امکان غیر فعال کردن آن نیز برایتان وجود دارد.

آیفون XS Max Apple
آیفون XS Max Apple

سخت افزار 

گفتن این که گوشی آیفونِ مورد بررسی یکی از سریع‌ترین و قدرتمند‌ترین گوشی‌هایی است که تا به حال دیده شده، شاید دیگر کلیشه‌ای و تکراری شده باشد؛ اما حقیقت چیزی به جز این نیست. از نظر پلتفرم، Iphone XS Max دارای iOS 12 است که البته می‌توان آن را به iOS 13.1.2 نیز ارتقاء داد. پردازنده اصلی این گوشی A12 Bionic هفت نانومتری بود که استفاده از یک پردازنده ۷ نانومتری در طراحی یک گوشی برای اولین بار توسط اپل انجام شد و XS Max  اولین گوشی مجهز به آن بود. این گوشی دارای یک پردازنده شش هسته‌ای شامل دو هسته‌ی Vortex با توان ۲.۵ GHz و همینطور چهار هسته‌ی Tempest با توان ۱.۶ GHz بود که پردازنده Apple GPU چهار هسته‌ای نیز وظیفه انجام کارهای گرافیکی این گوشی را بر عهده داشت. تمام مدل‌های این گوشی دارای ۴GB RAM هستند و حافظه‌های داخلی مدل‌های مختلف آن نیز ۶۴, ۲۵۶ و ۵۱۲GB هستند که مثل همیشه قابلیت اضافه کردن حافظه خارجی یا MicroSD به شما نمی‌دهند.

اپل ادعا کرده است که این پردازنده‌ها ۱۵ درصد سریع‌تر و ۴۰ درصد قدرتمندتر از A11 در آیفون X هستند.

آیفون XS Max Apple
آیفون XS Max Apple

دوربین

از نظر دوربین، روی کاغذ شاید تغییر آنچنان بزرگ و چشمگیری میان XS Max و X پیدا نکنید اما باید اقرار کرد که تصاویر و ویدئوهای ضبط شده‌ی مدل جدیدتر به مراتب از کیفیت بالاتری برخوردار هستند و برتری بیشتری دارند.

این موضوع احتمالا به خاطر وجود قدرت پردازش بیشتر است، البته بزرگ‌تر شدن پیکسل‌های سنسور دوربین‌ اصلی ۱۲MP نیز در این امر بی تاثیر نبوده است.

این کار درمجموع باعث داشتن عکس‌های پرجزئیات‌تر در نور کم نیز می‌شود اما تفاوت اصلی را در عکس‌های HDR و ضبط ویدئو نشان می‌دهد.

از نظر سخت افزاری، iPhone XS Max دارای یک دوربین ۱۲MP عریض و یک دوربین ۱۲MP تله فوتو با قابلیت زوم اپتیکال دو برابری است که یک فلش چهارگانه نیز آن را همراهی می‌کند.

دوربین سلفی این گوشی لنز ۷MP دارد که از HDR نیز پشتیبانی می‌کند و ویدئوهای ۱۰۸۰p با ۳۰ یا ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط می‌کند. از نظر کیفیت فیلم برداری دوربین اصلی، قابلیت فیم برداری ۴K با ۲۴، ۳۰ یا ۶۰ فریم؛ ۱۰۸۰p با ۳۰، ۶۰، ۱۲۰ یا ۲۴۰ فریم و همینطور HDR وجود دارد.

نکات مثبت:

  • پنل‌های محافظت شده بسیار مقاوم و مستحکم که در دوره این گوشی در هیچ نمونه دیگری پیدا نمی‌شد
  • صفحه نمایش OLED خیره کننده با درخشش و روشنایی بی نظیر و کنتراست بسیار بالا و طبیعی
  • استفاده از آخرین چیپست و پردازنده‌های روز در دوره خود
  • تجربه دوربین بی نظیر
  • صفحه نمایش بزرگ و عالی برای بازی کردن و فیلم دیدن
  • عمر باتری بسیار مناسب
  • بهبود کیفیت عکاسی و فیلم برداری

نکات منفی:

  • وزن زیاد
  • طراحی تکراری که در زمان عرضه آن یک سال از عمرش گذشته بود
  • عدم خوش دستی و راحتی در زمان استفاده
  • عدم وجود امکانی برای شارژ کردن سریع گوشی در جعبه آن که برای این کار باید شارژر سریع را جدا از گوشی بخرید
  • قیمت بسیار زیاد
  • از اپل خواهش می‌کنیم که تنظیمات دوربین را در اپ دوربین، یعنی جایی که به آن تعلق دارند و هر عقل سلیمی قبول دارد که باید آنجا باشند، قرار دهد