تقریبا مشخص بود که گوشی جدید چهار دوربینه موتورولا یعنی Moto One Zoom قرار است در بزرگترین نمایشگاه فناوری اروپا، IFA در سال جاری معرفی شود. از آن موقع تا به امروز صبر کردهایم تا بتوانیم ببینیم که این کمپانی با گوشی هوشمند جدید خود چه کرده و با چه ترفندهایی قرار است آن را به فروش برساند. حال با قیمت ۴۰۰ پوندی، باید ببینیم که آیا این گوشی میتواند یک رقیب سرسخت و قدرتمند برای دیگر گوشیهای هوشمند باشد یا نه.
طراحی و نمایشگر
در مرحله اول باید اشاره کنیم به این مورد که این گوشی از نسبت ابعاد ۲۱:۹ مانند گوشیهای Action و Vision بهره نبرده و نسبت ابعاد آن ۱۸:۹ میباشد. بدین معنا که تصویری گستردهتر داشته و به طور کلی طراحی آن به همان اندازه کشیده نخواهد بود. طراحی دوربین پنل جلویی آن نیز مشابه بسیاری از گوشیهای هوشمند امسال به صورت قطرهای بوده و جلوه خاص خود را دارد.
به طور خلاصه Zoom با دیگر اعضای خانواده سری One متفاوت است و حس دیگری به استفاده کننده القا میکند. اگرچه برای خریداران ممکن است خیلی تفاوتی نداشته باشد از آنجایی که آنها فقط یک مورد را تهیه خواهند کرد.
به هر حال میتوانیم برداشت کنیم که شاید این مدل، از دیگر گوشیهای موتورولا کار بیشتری برده و این شرکت مدت زمان زیادی را صرف طراحی بخشهای مختلف آن کرده است تا بتواند طراحی کلیشهای خود را کنار زده و به دنیای امروزی قدم بگذارد. از میانشان میتوان به دوربین قطرهای اشاره کرد که این گوشی هوشمند را از دیگر اعضای این خانواده به کلی متمایز کرده است.
همچنین به خاطر نحوه قرارگیری سنسور اثر انگشت، موتورولا در طراحی جدید خود تغییراتی ایجاد کرده است و با جابجایی علامت شرکت توانسته است که برای اعلانها شخصیسازیهایی را برای گوشی جدید خود طراحی کند. اگرچه این شخصیسازیهای LED بیشتر جنبه نمایشی دارند تا اینکه بخواهند امکاناتی کاربردی باشند. با اینحال وجودشان خالی از لطف نیست و قطعا جذابیت گوشیتان را بالاتر خواهند برد.
این گوشی در رنگهای مشکی و بنفش موجود میباشد و رنگ بنفش آن به طور مخصوص برای وبسایت آمازون طراحی شده که کنترل صدای الکسا به صورت پیش فرض در آن تعبیه شده است. یک بنفش ساده و زیبا که به گفته خود شرکت سازنده، خیلی کهکشانی نیست ولی جلوه زیبایی را برایتان فراهم کرده است.
پایان هر یک از این طرحها، با شیشههای لایه لایهای پوشیده شده است که طراحی آنها را بسیار زیبا کرده و عموما در مدل مشکی خیلی بیشتر خود را نشان خواهد داد. نمایشگر به خودی خود ۶.۴ اینچ میباشد که اندازه بزرگی بوده و مطابق استاندارد پرچمدارهای امروزی طراحی شده است. پنل گوشی OLED بوده و تصاویر به صورت Full HD+ به نمایش در خواهند آمد و رنگها خیلی بهتر از قبل خود را نشان خواهند داد.
متاسفانه سری زوم نیز مانند دیگر اعضای خانواده One همچنان بر روی کمرنگی خودکار پافشاری کرده است و برخی اوقات هنگام تماشای محتوا کمی آزاردهنده خواهد بود.
عملکرد
برای بررسی عملکرد این گوشی، Moto Zoom را به صورت مکرر مورد استفاده قرار دادیم و مانند یک گوشی معمولی روزانه از آن کار کشیدیم تا بتوانیم میزان تواناییهای آن را به درستی اندازهگیری کنیم.
این گوشی هوشمند با چیپست اسنپ دراگون ۶۷۵ تغذیه شده که در پرچمدارهای معروف دیگر خیلی با آن مواجه نشدیم. گوشیهایی مانند Mi 9T Pro شرکت شیائومی که قیمت مشابهی داشته ولی از مدلهای بالاتر و قویتر این چیپست استفاده میکنند. اگرچه مانند سری ۶۳۰ نیز خیلی عملکرد ضعیفی نداشته و در کار یک چیپست خوب به حساب خواهد رفت.
این انتخاب به نظر خیلی هوشندانه است. کافی است نگاهی داشته باشید به عملکرد سریهای مختلف اسنپ دراگون. با بررسی مدلهای متنوع این چیپست در پرچمدارها متوجه میشوید که همین سریهای معمولیتر مانند ۶۷۵، از پس تمامی وظایف به راحتی برآمده و در اجرای بازیهای سنگین نیز کار خود را انجام خواهند داد. این بدین معناست که خرج هزینه اضافه برای داشتن چیپستی که عملکرد بالای آن چندان به کارتان نمیآید خیلی منطقی نیست و داشتن مدلهای پایینتر، مشکلی برایتان به وجود نخواهد آورد.
در نگاه کلی ما متوجه مشکل خاصی در عملکرد این گوشی نشدیم و تقریبا میتوانیم بگوییم که زوم تمام بازیهای مورد نظر ما را به راحتی توانست اجرا کند. اگرچه هنگام چرخشهای خودکار با اختلالاتی مواجه شدیم که کمی عجیب و غریب به نظر میرسیدند، اما در اجرای بازیهای سنگین مانند South Park وظایف خود را به خوبی انجام داد. مهمترین چیزی که باعث شده است این گوشی به راحتی و نرمی کار خود را انجام دهد، نرمافزار اندروید آن میباشد.
اگرچه طبق انتظارات ما Android One نیست ولی به نظر میرسد خیلی راحت و آسوده فعالیت کرده و بدون مشکل نرمافزاری خاصی، شارژ روزانهاش را تخلیه میکند. در پشت این رابط کاربری اندروید، تنها نرمافزاری که توسط این شرکت برای گوشی طراحی شده است، موتو نام دارد. این نرمافزار وظیفه کنترل فعالیتهای مختلف، نمایشگر و صدا، اعلانها، دستورات صوتی و فعالیتهای فیزیکی را بر عهده دارد.
اگرچه بخش فعالیتهای فیزیکی خیلی کاربردی نیستند و بیشتر جنبه نمایشی دارند، اما وجودشان یک نکته مثبت محسوب شده و برای برخی کاربران میتواند خیلی مفیدتر باشد. همین امکانات هستند که موتورولا را از دیگر گوشیهای رقیب مانند شیائومی متمایز کرده و حتی اگر آنقدر قدرتمند نباشد اما برای کار روزانه عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان داده است.
هماهنگ کردن چنین پردازندهای با یک باتری ۴۰۰۰ میلیآمپری کار را بسیار راحت کرده و این گوشی تا ساعتها قادر خواهد بود که فعالیتهای خود را ادامه دهد. بسته به میزان استفاده شما، One Zoom یک روز کامل را روشن مانده و اگر خیلی به آن سخت نگیرید میتواند تا دو روز به کارهای خود ادامه دهد.
با وجود یک چیپست نهچندان عجیب و غریب و یک نمایشگر معقول در کنار ۴ گیگابایت رم، عمر باتری بسیار خوب بوده و تعادل مناسبی میان بخشهای مختلف گوشی به وجود آمده است.
دوربین
مهمترین و هیجانانگیزترین بخش این گوشی هوشمند جدید، مربوط به دوربینهای چهار گانه آن است. یک لنز استاندارد، زوم ابتیکال، گسترده و حسگر عمق همگی در یک ترکیب دوربین جای گرفته و جنبههای مختلف عکسبرداری را پوشش خواهند داد.
زوم ابتیکال این گوشی ۳X بوده که مشابه گوشی Mate 20 Pro شیائومی است. این لنزها فقط جنبه ظاهری نداشته و تصاویر بسیار باکیفیتی را ثبت خواهند کرد. لنز اصلی همان ۴۸ مگاپیکسل سامسونگ است که در Vision موتورولا استفاده شده بود، که از فناوری چهار در یک پیکسل برای خلق تصاویر ۱۲ مگاپیکسلی استفاده میکند.
همچنین یک مد شب برای مکانهایی با نور کم در این لنزها تعبیه شده است تا بتوانید جزئیات را خیلی بیشتر از قبل در عکسهای خود ثبت کنید. نکته مهم اینجاست که این سنسور در کنار زوم ابتیکال ۳X از ثبات زیادی برخوردار است.
زوم ابتیکال این گوشی از نظر نرمافزاری از قویترین میزان تمرکز بهره نمیبرد و با خلق تصاویر خروجی ۸ مگاپیکسلی، به عنوان یک گوشی میانرده چندان هم بد نیست و رضایت شما را تا حدودی حلب خواهد کرد. لنز گسترده نیز که امروزه در بسیاری از گوشیها وجود دارد، تصاویر را با عمق چهار برابر بیشتر نشان میدهد و کاربران فضای خیلی گستردهتری را قادر هستند در تصاویر مختلف ثبت کنند.
آخرین سنسور، لنز عمق میباشد که در عکسهای مختلف با شناسایی هدف، فضای پشت را به خوبی تار کرده و تصاویر پرتره مناسب و زیبایی را خلق خواهد کرد. در حالت کلی، نرمافزار دوربین در پیدا کردن اهداف مختلف هنگام جابجایی کمی کند عمل کرده، اما تصاویر حاصل از این لنزها از کیفیت مناسب و خوبی برخوردار هستند.
در پنل جلویی نیز دوربین سلفی ۲۵ مگاپیکسلی از فناوری مشابهی استفاده کرده و کیفیت خروجی خوبی را به ارمغان خواهد آورد. قرار نیست که ترکیب بهترین دوربین پرچمدارها را کنار بزند، ولی با قیمت نسبتا پایینی که دارد عملکرد خوبی را از خود به نمایش گذاشته است.
نتیجهگیری
با توجه به اینکه محصول موتورولا با دیگر گوشیهای هوشمند سری متفاوت است و با سنسور اثر انگشت داخلی نهچندان قوی و اندروید جداگانه، نسبت به قیمتی که دارد عملکرد خوبی را از خود به نمایش گذاشته و یک دستگاه هوشمند قابل قبول خواهد بود. دوربینهای چهارگانه از پس وظایف خود برآمده و لنز اصلی از کیفیت خروجی بالایی برخوردار است. سختافزار نیز به راحتی فعالیتهای مختلف را در کنار یک باتری قدرتمند انجام خواهد داد.
قیمت آن معقول است و امکانات خوبی برای کاربر فراهم میکند و اگر به این برند علاقه دارید و از این گوشی خاص خوشتان آمده است، از خرید آن پشیمان نخواهید شد. با اینحال رقبایی مثل Mi 9T Pro شرکت شیائومی وجود دارند که کار را برای چنین گوشیهایی سخت کرده و با امکانات و سختافزاری که ارائه میدهند حسابی مورد توجه قرار گرفتهاند.
در آخر انتخاب نهایی کاملا به سلیقه و علایق شما برمیگردد و این شما هستید که باید تصمیم بگیرید چه گزینهای برایتان مناسبتر خواهد بود.
پاسخ دهید