HMD با همکاری نوکیا چندین گوشی مختلف را برای مراسم IFA سال جاری در نظر گرفت که دو تای آنها با سیستم عامل اندروید یک تقویت شده و در رنج میان رده فعالیت میکنند، نوکیا ۷.۲ و ۶.۲. حال در ادامه مطلب نوکیا ۶.۲ را مورد نقد و بررسی قرار داده و عملکرد این گوشی هوشمند را در زمینههای مختلف تحلیل خواهیم کرد.
در واقع نوکیا ۶.۲ جایگزین ارزانتر نوکیا ۷.۲ است. دارای همان نمایشگر بزرگ مشابه با پشتیبانی از HDR10 بوده و از ترکیب سهگانه دوربینها استفاده خواهد کرد. با اینحال به خاطر دوربین جلوی ضعیفتر و چیپست مدل پایینترش از قیمت مناسبتری برخوردار است.
نوکیا ۶.۲ یک گوشی زیبای شیشهای است که نمایشگر آن ۶.۳ اینچی PureDisplay میباشد. صفحه نمایشی IPC LCD با رزولوشن تصویر ۱۰۸۰p+ با پشتیبانی از HDR10. دوربین جلویی یا همان سلفی آن ۸ مگاپیکسلی است و از همام طراحی قطرهای یا ناچ امروزی بهره میبرد. اگرچه دوربینهای عقب کاملا مشابه ترکیب نوکیا ۷ هستند؛ دوربین معمولی، لنز عمیق و زاویه گسترده اما سنسور اصلی با تغییراتی همراه بوده است. ظرفیت باتری نیز همچنان ۳۵۰۰ میلیآمپریست و سیستم عامل هم تغییراتی نداشته است. اندروید ۹ پای در این گوشی هوشمند نشان از تجربه خالص اندرویدی دارد و به معنای بروزرسانیهای سریعتر خواهد بود.
مهمترین مشکل نوکیا ۶.۲ احتمالا چیپست ضعیف آن باشد. این گوشی هوشمند از اسنپ دراگون سری ۶۳۶ استفاده کرده و جایگزین مدل ۶۶۰ نوکیا ۷.۲ شده است. سری ۶۳۶ در یک فرآیند تولید قدیمی ساخته شده و از همان بدو تولد چندان هم قدرتمند نبوده است. به همین روی انتظار زیادی از آن نخواهیم داشت.
مشخصات نوکیا ۶.۲
- بدنه: گوریلا گلس ۳ پشت و رر
- صفحه نمایش: ۶.۳ اینچی LCD Full HD+، PureDisplay،HDR10 و طراحی ناچ
- چیپست: اسنپ دراگون ۶۳۶
- مموری: ۳ و ۴ گیگابایت رم با ۳۲، ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی
- سیستم عامل: اندروید ۹.۰ پای، اندروید یک
- دوربین عقب: ۱۶ مگاپیکسل لنز اصلی، ۸ مگاپیکسل لنز زاویه گسترده، ۵ مگاپیکسل سنسور عمق
- دوربین جلو: ۸ مگاپیکسل
- باتری: ۳۵۰۰ میلیآمپر
- اگر از نقاط ضعف اسنپ دراگون ۶۳۶ صرف نظر کنیم، نوکیا ۶.۲ در رنج خودش یک گوشی هوشمند بسیار مناسب به نظر رسیده و از اینکه عملکرد آن را در رقابت ببینیم بسیار خوشحال هستیم.
جعبهگشایی نوکیا ۶.۲
اندازه جعبه نوکیا ۶.۲ تقریبا بزرگ است و محتوای درون آن شامل؛ شارژر ۱۰ واتی، کابل یواسبی تایپ سی و یک هدفون سیمی که چهره چندان لوکس و پرمیومی ندارد میباشد. خبری از کیس پلاستیکی و محافظ صفحه نیست در نتیجه سطح انتظارتمان را برای جعبه نوکیا ۶.۲ باید کمی پایینتر بیاوریم.
هنگامی که به جعبه این اسمارتفون نگاهی میاندازیم، شاهد تلفن هوشمند اقتصادی هستیم که با وجود طراحی جذاب، از برخی مشخصات سطح پایین برخوردار است، اما به طور کلی میتواند گزینه ارزشمند باشد.
طراحی
بدون توجه به میزان موفقیت و محبوبیت گوشیهای هوشمند نوکیا، یک امضا و ویژگی خاص در آنها مشترک است. تمامی گوشیهای ساخته شده توسط HMD از طراحی زیبایی برخوردار بوده و دارای ساختهای محمکی هستند. حال نوکیا ۶.۲ نیز از این قاعده مستثنی نیست و ما همچنان با یک گوشی هوشمند زیبا و خوشساخت روبهرو هستیم.
نوکیا ۶.۲ یک گوشی هوشمند شیشهای است و یک قاب فلزی فاصله میان شیشههای پنل پشت و جلویی را پوشش داده است. پنلهای آن متکی به سطوح صافی هستند و تنها چیزی که نظر شما را به خود جلب میکند، جایگاه دایرهای شکل دوربینهای آن است.
نمایشگر آن ۶.۳ اینچی است و این صفحه نمایش IPS LCD با طراحی ناچ یا قطره آبی ساخته شده و تقریبا تمام سطح پوشیده شده پنل جلویی به واسطه همین نوع طراحی شکل گرفته است. از نظر طراحی همه چیز کاملا با نوکیا ۷.۲ یکسان بوده از شکل و شمایل گرفته تا وزن مشابه.
لبههای کناری نوکیا ۶.۲ به چشم میآیند اما از آنجایی که از همان اول قرار نبود که این گوشی هوشمند یک دستگاه تمام صفحه باشد خیلی به آن خرده نمیگیریم.
در شکاف این طرح قطرهای، مانند همه گوشیهای دیگر، دوربین نوکیا ۶.۲ قرار گرفته است و این لنز برخلاف لنز ۲۰ مگاپیکسلی نوکیا ۷.۲ بسیار ضعیفتر خواهد بود. یک سنسور سلفی ۸ مگاپیکسلی که در پنل جلویی قرار گرفته و با سنسورهای مختلفی در اطرافش پوشیده شده است. همچنین تمامی این پنل و پنل پشتی توسط صفحات مسطح گوریلا گلس ۳ محافظت میشود.
نوکیا ۶.۲ در طرحهای رنگی یخی و سیاه سرامیکی در دسترس است که خوشبختانه توانستیم دو مدل را برای این نقد و بررسی تهیه کنیم. این طرحها همانقدر که براق هستند، روی دست سر میخورند اما به قطع بسیار زیبا و چشم نواز میباشند. لکهها و اثرانگشت روی سطح آن به راحتی دیده میشود اما در مدل یخی نوکیا ۶.۲ حیلی سختتر متوجه آنها خواهید شد.
بخش دایرهای بزرگ پنل پشتی تکیه گاه لنزهای اصلی ۱۶ مگاپیکسلی، ۸ مگاپیکسلی زاویه گسترده و ۵ مگاپیکسل سنسور عمق است. همچنین برای تصویربرداری راحتتر در نور کم یک فلش LED نیز در این قسمت قرار گرفته است. اگرچه این تکیه گاه کمی بزرگ بوده و باعث بالا آمدن گوشی بر روی سطوح صاف میشود، اما خبری از لغزشها نیست که خبر بسیار خوشحالکنندهای است.
حسگر اثر انگشت همیشگی نیز دقیقا پایین دوربینها قرار گرفته و رنگ آن مشابه پنل پشتی است. اگرچه عملکرد آن در رقابت بهترین نیست اما از دقت بسیار خوبی برخوردار خواهد بود.
همانطور که میتوانید تصور کنید، این سطوح شیشهای صاف چندان گریپ مناسبی ندارند و اینجاست که قاب و فریم برای حل این مشکل وارد میدان میشوند. HMD دو ادعای متفاوت برای این طرح دارد، در یک سناریو گفته شده که این فریم کامپوزیتی بوده و از آلومینیوم و پلی کربنات ساخته شده است.
با اینحال سایت اصلی اذعان میکند که برای تولید آن فقط از مواد فلزی استفاده شده است. در نهایت، این فریم احساسی مابین فلز و پلاستیک به کاربران القا داده و به لطف طرح مات به راحتی قادر هستید نوکیا ۶.۲ را در دست بگیرید. خوشبختانه این فریم بسیار زیبا به نظر رسیده و مشخص نیست که از پلاستیک در ساخت آن استفاده شده و همچنین گریپ بسیار راحتی را ارائه میدهد. یک بازی دو سر برد.
دور این فریم جایگاه اساسی امکانات اصلی گوشی از جمله جک هدفون، جایگاه سیم کارت و حافظه خارجی و در بخش پایینی، پورت یواسبی تایپ سی میباشد. کلیدهای صدا و خاموش و روشن در سمت راست قرار گرفته و یک نور LED در کلید پاور آن وجود دارد که شما را از اعلانهای مختلف با خبر میکند. اگرچه نور آن فقط سفید رنگ است اما همچنان از ایده آن بسیار خرسند هستیم و میتوان گفت که چنین قابلیتی میتواند بسیار کاربردی و مفید باشد.
ابعاد نوکیا ۶.۲ به این صورت خواهد بود؛ ۸.۳ × ۷۵.۵ × ۱۵۹.۹ با ۱۸۰ گرم وزن، کاملا مشابه با نوکیا ۷.۲ است. نوکیا ۶.۲ بسیار خوشساخت و زیباست و اگر از کمبودهای ریز و جزئی آن چشم پوشی کنیم، میتوان گفت که از نظر طراحی با گوشیهای هوشمند پرچمدار در رقابت است. اگرچه نوکیا ۶.۲ ضدآب نیست اما HMD توانسته است خیلی زیبا به نمای ظاهری آن بپردازد و به همین دلیل ما این گوشی هوشمند را بسیار دوست داریم.
در واقع نوکیا ۶.۲ جایگزین ارزانتر نوکیا ۷.۲ است. دارای همان نمایشگر بزرگ مشابه با پشتیبانی از HDR10 بوده و از ترکیب سهگانه دوربینها استفاده خواهد کرد. با اینحال به خاطر دوربین جلوی ضعیفتر و چیپست مدل پایینترش از قیمت مناسبتری برخوردار است.
نمایشگر
نمایشگر نوکیا ۶.۲ نیز کاملا مشابه نوکیا ۷.۲ است. یک صفحه نمایش ۶.۳ اینچی با رزولوشن تصویر ۲۲۸۰ × ۱۰۸۰ با نسبت ابعاد ۱۹.۹ و ۴۰۰ppi. همچنین این نمایشگر از HDR10 پشتیبانی کرده و از برند LCD PureDisplay شرکت نوکیا برخوردار است.
ما در آزمایشات مختلف بیشترین میزان روشنایی را ۵۱۴ نیت اندازهگیری کردیم و اگر شرایط را کمی سختتر کرده و از روشنایی سازگار بهره ببریم این میزان به ۵۸۰ نیت خواهد رسید.
بعد از پیشرفت روزبهرو فناوری ما عموما به صفحه نمایشهای OLED عادت کردیم اما نوکیا ۶.۲ با نمایشگر السیدی و کنتراست ۱:۱۵۲۵ گزینه بسیار مناسبی برای این گوشی هوشمند میان رده به نظر میرسد. اگرچه در طیفهای سیاه درخششهایی وجود دارد.
حال نوبت به رنگ این گوشی میرسد. خارج از جعبه، نوکیا ۶.۲ با قابلیت Dynamic Color و نمایشگر PureDisplay بسیار زیبا به نظر میرسد و ویژگی پیشرفته SDR به HDR نیز برای آن در دسترس است. اگر ویژگی Dynamic Color را روشن نگه دارید، برای محتوای به نمایش درآمده رنگ مشخصی در نظر گرفته شده و هدف و دقت خاصی برای آن تعیین نمیشود. اما اگر این قابلیت را غیر فعال کنید سیستم عامل خود به خود به طیف رنگیDCI-P3 وارد شده و deltaE آن ۴.۷ با رنگ سفید مایل به آبی و خاکستری خواهد بود.
برای PureDisplay گزینه روشن خاصی برای بالانس خودکار رنگ سفید وجود دارد. این ویژگی طیف آبی را کمی کاهش داده و میانگین deltaE را به ۲.۵ میرساند. با اینحال چنین قابلیتی کاملا وابسته به رنگ محیط است و عملکردی مشابه Apple True Tone خواهد داشت. تکثیر رنگ صفحه نمایش را با توجه به دمای نور محیط تنظیم کرده و به طور بالقوه رنگهای واقعی را تولید میکند. اگرچه نمیتوان از آن انتظار داشت که رنگ مشخصی را برای فضاهای متفاوت تنظیم کند و در محیطهای مختلف نتیجه متفاوتتری را حاصل خواهد کرد.
لبههای کناری نوکیا ۶.۲ به چشم میآیند اما از آنجایی که از همان اول قرار نبود که این گوشی هوشمند یک دستگاه تمام صفحه باشد خیلی به آن خرده نمیگیریم.
نوکیا اذعان دارد که این صفحه نمایش ۶.۳ اینچیاش با قابلیت HDR10 سازگار است، همانطور که برای نوکیا ۷.۲ گفته شده بود. و دقیقا مثل گذشته ما چنین چیزی را در نرمافزارهای Youtube و Netflix تجربه نکردیم و تنها استریم SDR را از آنها دیدیم، که کاملا ادعاهای نوکیا را در این زمینه رد میکند.
عمر باتری
باز هم مشابه نوکیا ۷.۲، نوکیا ۶.۲ نیز از یک باتری ۳۵۰۰ میلیآمپری تغذیه میکند. شارژر در نظر گرفته شده برای این باتری، ۱۰ واتی بوده و در مدت زمان ۳۰ دقیقه ۳۰ درصد از حافظه باتری را پر خواهد کرد. برای شارژ کامل حدودا به ۲ ساعت زمان احتیاج دارید. متاسفانه خبری از قابلیت شارژ سریع نیست و همین شارژر ۱۰ واتی بیشترین پتانسیل را برای آن ارائه میدهد.
در جدولهای زیر آزمایشات باتری را قرار دادهایم و همانطور که مشاهده میکنید نتایج بسیار مورد توجه و چشمگیر هستند. نوکیا ۶.۲ در وبگردی حدود ۱۰ ساعت و برای تماشای ویدیوهای تقریبا هشت ساعت و نیم دوام خواهد آورد. تمامی این اندازهگیریها به رتبه استقامت کلی ۷۲ ساعت منجر شدهاند.
بلندگوها
بلندگوهای نوکیا ۶.۲ در پایین پنل آن قرار گرفته و صدای دریافتی را از دو خروجی تولید میکنند. بلندی این اسپیکرها متوسط است و در نهایت میتوان آنها را “خوب” خطاب کرد. کیفیت صدای خروجی فوقالعاده نیست اگرچه برای زنگها قضیه کمی فرق میکند. صدای موسیقی و ویدیوها همانطور که انتظار میرفت چندان تعریفی ندارد و در همان سطح متوسط میتوان آن را رتبهبندی کرد.
کیفیت صدا
وقتی صحبت از صدای خروجی از جکهای ۳.۵ میلیمتری نوکیا ۶.۲ شود، این گوشی هوشمند تقریبا عملکرد بسیار خوبی را نسبت به نوکیا ۷.۲ از خود به جای گذاشت. سازگاری گوشی با هدفونها بسیار مناسب است و تنها ایرادی که به کیفیت صدای خروجی وارد میباشد، جدا بودن استریو در سطوح مختلف خواهد بود.
در هر دو سناریو، بلندی صدا چندان تعریفی ندارد و این مورد موقعی اهمیت پیدا میکند که شما برای گوشی جدید خود یک هدفون قدرتمند با قابلیت بلندی صدا خریداری کنید. به همین روی اگر تصمیم گرفتید که نوکیا ۶.۲ را خریداری کنید، حتمی این مورد را در نطر داشته باشید.
اندروید پای، نسخه یک
یکی از مهمترین و بهترین ویژگیهای نوکیا ۶.۲ استفاده از نسخه خالص اندرویدی است. از آنجایی که نوکیا با گوگل همکاری میکند تعجبی نیست که میبینیم در این گوشی هوشمند میان رده جدید قرار است از ورژنهای اصلی اندروید استفاده شود. البته نقد و بررسی ما بر روی نسخه پای بنیان شده است. با اینکه اندروید یک نوید بروزرسانیهای متعدد را میدهد اما ممکن است برای برخی از مدلهای این گوشی در خرده فروشیهای مختلف کمی زمان ببرد تا این بروزرسانیها توسط آنها دریافت شود.
نمایشگر جاهطلب نوکیا ۶.۲ از ویژگیهای اولیهای برخوردار است و برای دریافت اعلانها در نهایت صفحه نمایش را روشن میکند و خبری از قابلیتهای عجیب نیست. روشن شدن گوشی بعد از بلند کردن آن و قابلیت always-on برای این نمایشگر وجود ندارد اگرچه اگر اعلان مشخصی را فراموش کنید توسط نور LED به شما یادآور خواهد شد.
امنیت سیستم عامل گوشی نیز توسط روشهای مرسوم امروزی اداره میشود. حسگر اثر انگشت فیزیکی و قابلیت تشخیص چهره. حسگر اثر انگشت به خوبی وظیفه خود را انجام میدهد اما قطعا بهترین و دقیقترین گزینه نیست. تشخیص چهره نیز از شرایط مشابهی برخوردار خواهد بود، خوب اما نه چندان دقیق و ایمنی.
پس از باز کردن قفل شما با پلتفرمی کاملا اندرویدی مواجه میشوید. از آنجایی که گوگل قدم به قدم آن را طراحی کرده است خیلی راحت متوجه خصوصیات اصلی آن خواهید شد. بخش ناوبری مبتنی بر همان سیستم عامل اندروید ۹ است و با ویژگیهای خاصی میتوانید گوشی هوشمند خود را کنترل کنید. یک طرح قرص مانند پایین نمایشگر وجود دارد که بیشتر دستورات اصلی توسط آن رهبری میشود. با یک ضربه وارد صفحه Home میشوید، با حرکت به سمت راست به دو نرمافزار قبلی و بعدی ارجاع داده میشوید و با کشیدن آن به راست روابط کاربری را برایتان باز خواهد کرد.
کشیدن آن به سمت بالا صفحه دیگری از روابط کاربری را باز کرده و از همان طریق میتوانید به multi-window دسترسی داشته باشید، که در بخشهای مختلفی به خاطر عملکرد نه چندان مناسبش به آن خرده گرفتهایم. اگر این قرص را بیشتر به بالا بکشید وارد دراور یا کشوی نرمافزارها خواهید شد. همچنین یک دکمه عقب بالاتر از همه اینها وجود دارد که جایگزین رفتارهای اندروید ۱۰ میباشد.
در بخش چند رسانهای یا همان مولتیمدیا، همه چیز توسط نرمافزارهای پیش فرض گوگل اداره میشود. برنامه Photos کارهای مربوط به گالری و پخش ویدیو را انجام میدهد و نرمافزار Google Play نیز نقش پخش کننده موسیقی را بر عهده دارد. یک مدیر پرونده وجود دارد که دسترسی به بخشهای مختلف گوشی را هموار میسازد و همگامسازی توسط Google Drive Sync کنترل میشود. تقویم مورد انتخاب نوکیا نیز همان تقویم اصلی گوگل میباشد و یک برنامه معمولی نیز برای رادیو FM در نظر گرفته شده است.
عملکرد و بنچمارکها
نوکیا ۶.۲ با اسنپ دارگون ۶۳۶ تغذیه میشود، یک چیپست که زمانی در رده متوسط بسیار کاربردی بود اما با گذر زمان، امروزه چندان از آن استقبال نمیشود. نمیتوان گفت که اسنپ دراگون ۶۳۶ افتضاح است اما گوشیهای هوشمند بسیار ارزان قیمتتری وجود دارند که از مدلهای بهتر و قدرتمندتری استفاده میکنند. این سیستم در کنار ۳ یا ۴ گیگابایت رم قرار گرفته و حافظه داخلی در نظر گرفته شده برای این سختافزار، ۳۲، ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت خواهد بود.
بعد از انجام بررسیها و آزمایشات مختلف، در این بخش جدول تهیه شده از GeekBench را مشاهده میکنید. همانطور که انتظار میرفت نتایج حاصل از نوکیا ۶.۲ خیلی درخشان نیستند و این گوشی میان رده با چیپست تقریبا قدیمیاش در پایین جدول قرار گرفته است. اگرچه تراشه اسنپ دراگون ۶۶۰ موجود در نوکیا ۷.۲ نیز خیلی به روز نیست اما عملکرد بسیار بهتری را نسبت به نوکیا ۶.۲ از خود به نمایش میگذارد.
در بنچمارک AnTuTu نیز همانطور که میبینید، نوکیا ۶.۲ باز هم در پایین جدول قرار گرفته و نسبت به رقبای میان رده خود عملکرد ضعیفتری را به نمایش گذاشته است.
وقتی صحبت از عملکرد سختافزار نوکیا ۶.۲ میشود، هم خبرهای بدی وجود دارد هم خبرهای خوب. اگر در وهله اول سراغ نکات مثبت و خبرهای خوب برویم میبینیم که این گوشی هوشمند در شرایط مختلف به هیچوجه داغ نمیشود. عملکرد حاصل از آن نیز بسیار متعادل و یکپارچه است و عموما اکثر نرمافزارها به خوبی بر روی این سیستم عامل اندرویدی اجرا خواهند شد.
نمایشگر جاهطلب نوکیا ۶.۲ از ویژگیهای اولیهای برخوردار است و برای دریافت اعلانها در نهایت صفحه نمایش را روشن میکند و خبری از قابلیتهای عجیب نیست. روشن شدن گوشی بعد از بلند کردن آن و قابلیت always-on برای این نمایشگر وجود ندارد اگرچه اگر اعلان مشخصی را فراموش کنید توسط نور LED به شما یادآور خواهد شد.
و اما خبر بد. متاسفانه اسنپ دراگون ۶۳۶ یک تراشه قدیمی است و عملکرد آن بسیار ضعیفتر از دیگر رقباست. این تراشه نهایتا چندسال بتواند به فعالیت خودش در اوج ادامه دهد، با اینحال GPU این سیستم عامل خیلی زودتر از این حرفها از رده خارج میشود.
ترکیب دوربینهای سهگانه محبوب
دیگر نسل گوشیهای هوشمند یک دوربینه تقریبا رو به انقراض است و در بازار امروز دیگر جایی برای آنها وجود ندارد. عکسبرداری به یکی از مهمتریم علاقهمندیهای کاربران تبدیل شده و رقابت در این زمینه بسیار سختتر از گذشته ادامه دارد. حال نوکیا ۶.۲ با ترکیب دوربینهای سهگانهاش وارد میدان رقابت شده و سعی میکند در رده میانی معیارهای مثبتی را برای خود حفظ کند. یک لنز ۱۶ مگاپیکسلی در کنار سنسور زاویه گسترده ۸ مگاپیکسلی با زاویه دید ۱۱۸ درجهای و دوربین ۵ مگاپیکسلی با سنسور عمق.
روابط کاربری این دوربینهای سهگانه بسیار ساده است و مانند عموم گوشیهای هوشمند با حرکت دست به سمت چپ و راست قادر هستید میان حالتهای مختلف جابجا شوید. دیگر حالتهای فرعی نیز در بخش جداگانهای قرار گرفتهاند تا فضای برنامه را خیلی اشغال نکنند.
بالا و پایین بردن دست برای جابجایی میان دوربین عقب و جلو کار نمیکند و باید با ضربه زدن بر روی تاگل کنار شاتر این کار را انجام دهید.
امنیت سیستم عامل گوشی نیز توسط روشهای مرسوم امروزی اداره میشود. حسگر اثر انگشت فیزیکی و قابلیت تشخیص چهره. حسگر اثر انگشت به خوبی وظیفه خود را انجام میدهد اما قطعا بهترین و دقیقترین گزینه نیست. تشخیص چهره نیز از شرایط مشابهی برخوردار خواهد بود، خوب اما نه چندان دقیق و ایمنی.
هنگام استفاده از دوربین عقب به راحتی متوجه نقش درختی لنزهای اصلی خواهید شد. وقتی در حالت عکسبرداری هستید، در مقابل کلید دیافراگم با انتخابهای زیادی مواجه میشوید. تایمر، فلش، P-I-P و motion picture. همچنین دکمه دیگری کنار این چرخ و فلک وجود دارد که برای فعالسازی حالت زیبایی در آنجا قرار گرفته است. این حالت زیبایی دارای دامنه ۰ تا ۱۰ بوده و مانند بسیاری از گوشیهای هوشمند چینی از تنظیمات خیلی خاصی برخوردار نیست.
همچنین میتوانید از طریق مد انتخاب حالت، به حالت حرفهای دسترسی داشته باشید. در این بخش شما قادر هستید تنظیمات مورد نیاز خود را وابسته به محیطی که در آن قرار گرفتهاید به صورت دستی وارد کنید تا عکس حاصله خیلی زیباتر و با جزئیاتتر از قبل ثبت شود. تنظیماتی از جمله شاتر، ایسو و فوکوس و … که شرایط خاص مد نظر شما را فراهم خواهند کرد.
کیفیت تصاویر
کیفیت تصویربرداری دوربین اصلی در روز به هیچ وجه چشمگیر و هیجان انگیز نیست. جزئیات به اندازه کافی وجود دارند اما نویز از حالت معمول بالاتر است. همچنین تعادل رنگ سفید و تکثیر در رنگ در تمامی نقاط احساس شده و رنج دینامیک در نهایت کاملا معمولی خواهد بود.
از طرف دیگر، لنز زاویه گسترده ۸ مگاپیکسلی خیلی بیشتر از سنسور اصلی نظر ما را به خود جلب کرد. HDR خودکار به خوبی نقشش را در تصاویر ایفا کرده و دامنه پویا را بهبود میبخشد. همچنین باعث میشود که نویز آزاردهنده به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند که در صورت خاموش بودن این قابلیت بسیار محسوس است. برای چنین دوربینی، کیفیت نهایی و جزئیات به نسبت خوب هستند و نقش و نگارها و رنگهای مختلف خیلی طبیعیتر و دقیقتر از آنچیزی هستند که در دوربین اصلی مشاهده کرده بودیم.
تصاویر حاصل از نور کم دوربین اصلی نیز چندان تعریفی نداشته و میزان نویز در آنها بیداد میکند. جزئیات بسیار کم هستند و کیفیت نهایی خیلی قابل قبول نیست. رنگها از دقت بالایی برخوردار نیستند و با اینکه HDR وجود داشت، بخشهای اصلی در عکسها واضح نخواهند بود.
حالت شب نکات برجسته را در نور شدید کاهش میدهد و سایههای را بیشتر از قبل بالا میبرد. همچنین اشباع رنگ را در تصاویر پر از نویز نیز بهبود میبخشد. برای ثبت تصاویر در حالت شب حدودا به ۲ تا ۳ ثانیه زمان نیاز دارید و پردازش عکسهای ذخیره شده تقریبا بین ۵ تا ۷ ثانیه طول خواهد کشید.
توصیه میکنیم حتمی قبل از انتخاب نهاییتان حسابی تحقیق کنید و گوشیهای هوشمند مختلف را مورد بررسی قرار دهید. قطعا انتخابها بسیار زیاد هستند و هر سلیقهای را پوشش میدهند.
عکسهای نور کم لنز زاویه گسترده در رزولوشن بالا اصلا قبل استفاده نیستند و با جزئیات کم و نویز بالایی که دریافت میکنند نمیتوان خیلی روی آنها حساب کرد. حالت شب با این مشکلات دست و پنجه نرم کرده و بخشی از نویز را پراکنده میکند. اگرچه اشباع رنگ را نیز بازیابی خواهد کرد.
در بخش پایین میتوانید ببینید که نوکیا ۶.۲ با دیگر رقبای خود در زمینه عکسبرداری چگونه رقابت میکند و دوربینهای آن چه عملکردی از خود به نمایش میگذارند.
پرتره
پرترههای نوکیا ۶.۲ عموما با انزوا موضوعی حتی با موضوعات نسبتا پیچیده ارائه خواهند شد. به همین روی به شما توصیه میکنیم که تاری پیش فرض را کمی پایین بیاورید تا عکسهای نهایی خیلی بهتر و زیباتر به نظر برسند. همانطور که مشاهده میکنید، عکسهای حاصل شده در این حالت بسیار با جزئیات و قابل قبول هستند.
سلفی
دوربین جلویی نوکیا ۶.۲ ۸ مگاپیکسلی میباشد و یک روند رو به پایین نسبت به دوربین ۲۰ مگاپیکسلی نوکیا ۷.۲ داشته است. متاسفانه عملکرد دوربین جلویی اصلا قابل قبول نیست و به جای تنظیم فوکوس بر روی صورت، فوکوس را بر روی پس زمینه اعمال میکند.
با اینکه حالت پرتره برای دوربین جلو در دسترس است اما با عکسهای وحشتناک و بد کیفیتی که میگیرد بعید میدانم کسی بخواهد از آن استفاده کند.
سپس نوبت به فیلمبرداری ۱۰۸۰p لنز زاویه گسترده میرسد. متاسفانه همانطور که میبینید نوکیا ۶.۲ در این مرحله نیز چندان موفق نیست با اینکه فیلمبرداری توسط این لنزها خیلی هم طرفدار ندارد. ثبات تصویر با اینکه کیفیت فیلمهای ۱۰۸۰p را پایین میآورد اما به ثبات و نرمی آن کمک میکند. در این بخش میتوانید مقایسه عملکرد نوکیا ۶.۲ را با دیگر رقبایش در این زمینه بررسی کنید.
فیلمبرداری
نوکیا ۶.۲ قادر است با دوربین اصلیش با کیفیت ۴K فیلمبرداری کند و همین کار را در حالت اولتراواید با کیفیت ۱۰۸۰p انجام خواهد داد. محدودیتهای حالت اولتراواید در تنظیمات رزولوشن به وضوح بیان نشدهاند و شما کافی است با انجام یک آزمایش ساده متوجه آن شوید. ویدیو خود را بر روی ۴K گذاشته و سپس بعد از فیلمبرداری میبینید که کیفیت همچنان ۱۰۸۰P باقی مانده است. همچنین خبری از ۶۰ فریم بر ثانیه روی هیچکدام از لنزهای دوربینها نیست.
تثبیت الکترونیکی برای کیفیت ۱۰۸۰p در هر دو دوربین موجود است اما برای دوربین اصلی با کیفیت ۴K در دسترس نخواهد بود. گزینه دستی خاصی نیز برای خاموش کردن آن وجود ندارد.
تصاویر ۴K از جزیئات بسیار بالایی برخوردار هستند با اینکه همچنان نویز در آنها مشاهده میشود. با اینحال رنگها دقیق هستند و دامنه پویا نیز عالی خواهد بود. از طرف دیگر، تصاویر ۱۰۸۰p تقریبا افتضاح هستند. جزئیات حدودا از بین رفتهاند و رنج پویا خیلی فشرده شده است. رنگها بیش از حد اشباع شده و چنین کاهش کیفیتی احتمالا به خاطر تثبیت تصویر اجباری خواهد بود.
سپس نوبت به فیلمبرداری ۱۰۸۰p لنز زاویه گسترده میرسد. متاسفانه همانطور که میبینید نوکیا ۶.۲ در این مرحله نیز چندان موفق نیست با اینکه فیلمبرداری توسط این لنزها خیلی هم طرفدار ندارد. ثبات تصویر با اینکه کیفیت فیلمهای ۱۰۸۰p را پایین میآورد اما به ثبات و نرمی آن کمک میکند. در این بخش میتوانید مقایسه عملکرد نوکیا ۶.۲ را با دیگر رقبایش در این زمینه بررسی کنید.
نتیجهگیری
نوکیا ۶.۲ یک گوشی هوشمند میان رده خوب با کیفیت ساخت مناسب و اندروید خالص است. با اینحال در وصف این گوشی میتوان گفت که یک وسیله مناسب برای پرترههای زیبا.
متاسفانه از یک گوشی میان رده انتظارات بیشتری داشتیم و همانطور که میبینید در رقابت، نوکیا ۶.۲ چندان حرفی برای گفتن ندارد. جدا از زیبایی ظاهری آن و کیفیت ساخت خوبش، چیپست مورد استفاده در سختافزار نوکیا ۶.۲ خیلی به روز نیست و انتظار زیادی نمیتوان از آن داشت.
اسنپ دراگون ۶۳۶ حتی در رنج میانی نیز خیلی فوقالعاده نیست از آنجایی که رقبا در حال ارتقا سیستمهای خود هستند و مدلهای بسیار بهتر و قدرتمندتری را در گوشیهای هوشمند خودشان به کار میبرند. به هر روی ما از نوکیا انتظار بیشتری داشتیم و در واقع به دنبال عملکرد سختافزاری آن بودیم نه جلوههای بصری.
هر چه که باشد این گوشی هوشمند طرفداران خود را خواهد داشت اما در این رنج قیمت انتخابهای بسیار قدرتمندتر و مقرون به صرفهتری برای خرید وجود دارند. در واقع طیف آنها آنقدر گسترده و زیاد است که نوکیا ۶.۲ میانشان محو خواهد شد.
جایگزینها
اگر نوکیا ۶.۲ یک گوشی بینقص بود یا حداقل عملکرد بهتری داشت میتوان گفت که برچسب قیمتی ۲۴۰ یورویی برای آن قابل قبول است. اما متاسفانه جریان طور دیگری شکل گرفته و این گوشی با کمبودهایی در زمینههای مختلف مواجه است.
شیائومی ردمی نوت ۸ پرو یک جایگزین فوقالعاده برای نوکیا ۶.۲ خواهد بود. هم ظرفیت باتری بالاتری دارد و هم چیپست خیلی قدرتمندتر. ترکیب دوربینهای آن نیز امیداوارکننده بوده و لنز اصلی آن ۶۴ مگاپیکسلی است. با انتخاب ردمی نوت ۸ معمولی نیز قیمت پرداختی کمتری را متقبل شده و قطعا یک معامله مقرون به صرفه و فوقالعاده را با آن تجربه خواهید کرد.
اگر طرفدار نمایشگرهای آمولد هستید، گلکسی A30 سامسونگ گزینه جایگزین بسیار مناسبی به نظر میرسد. قیمت آن مشابه نوکیا ۶.۲ میباشد و با اینکه در زمینه عملکرد سختافزاری چندان عالی نیست اما به خاطر نمایشگر عالی، ظرفیت باتری بیشتر و پشتیبانی از شارژر سریع قطعا لیاقت یک نیم نگاه را خواهد داشت.
Realme XT و Realme 5 Pro نیز جایگزینهای بسیار خوبی هستند. باتریهای بزرگتر، تراشه اسنپ دراگون قدرتمند ۷۱۲ و ترکیب دوربینهای بهتر. مدل XT هم قیمت نوکیاست و با نمایشگر آمولد برای فروش قرار گرفته است. نسخه ۵ پرو نیز با نمایشگر السیدی قیمت پایینتری داشته و یک گزینه جایگزین خوب برای گوشیهای میان رده خواهد بود.
با اینحال اگر از طرفداران دو آتیشه نوکیا هستید و اصرار دارید که از این برند و کمپانی گوشی هوشمند خریداری کنید، نوکیا ۷.۲ با ۲۰ یورو افزایش قیمت، همان چیزیست که به دنبالش میگشتید. اسنپ دارگون ۶۶۰، دوربینهای بهتر و لنز اصلی ۴۸ مگاپیکسلی. با اینکه نسبت به ردمی نوت ۸ خیلی هم عالی نیست اما نسبت به نوکیا ۶.۲ انتخاب معقولانهتری خواهد بود.
با این اوصاف، نوکیا ۶.۲ با تمامی ویژگیها و زیباییهایش، گوشی نیست که بخواهیم به عموم مردم توصیه کنیم. در این رنج قیمتی رقبای بسیار قدرتمندتری وجود دارند که عرصه رقابت را بر نوکیا ۶.۲ تنگ کردهاند. اگر قیمت آن را نصف کنیم شاید بتوان آن را مد نظر داشت، در غیراینصورت خیلی هم حرفی برای گفتن ندارد.
نکات مثبت: طراحی عالی، گوریلا گلس ۳، نمایشگر روشن با پشتیبانی از HDR، اندروید یک خالص، پرترههای عالی و پشتیبانی از ۴K در فیلمبرداری
نکات منفی: نتوانستیم هیچ محتوای HDR روی آن پخش کنیم، عمر باتری معمولی و نبود شارژر سریع، عملکرد سختافزاری ضعیف، کیفیت عکسبردای معمولی، فیلمبرداری ضعیف ۱۰۸۰p، سلفیهای بد
توصیه میکنیم حتمی قبل از انتخاب نهاییتان حسابی تحقیق کنید و گوشیهای هوشمند مختلف را مورد بررسی قرار دهید. قطعا انتخابها بسیار زیاد هستند و هر سلیقهای را پوشش میدهند.
برخی به دنبال دوربین میگردند و برخی به دنبال سختافزار و عملکرد سریع. هر چه که باشد قطعا یک گوشی خاص وجود دارد که با نیازهای شما مطابقت خواهد داشت. به همین روی بهتر است موارد مختلف را مد نظر داشته باشید و خوبیها و بدیهای هر کدام را با دقت بسنجید. خیالتان راحت، قطعا آنچیزی را که به دنبالش میگردید پیدا خواهید کرد.
پاسخ دهید