شرکت وان پلاس در بهار ۲۰۱۹ از گوشی هوشمند وان پلاس ۷ پرو رونمایی کرد. اسمارتفونی که به سختی میتوان رقیب جدی برای آن معرفی کرد و یکی از مدلهای برجسته در صنعت تلفن هوشمند به حساب میآید.
وان پلاس ۷ پرو در کنار مدل استاندارد وان پلاس ۷ معرفی شد و از ویژگیهای منحصربفری ساخته شده و نظر هر فردی را به خود جلب میکند. در حالی که دو شرکت اپل و سامسونگ پرچمداران گران قیمت ۱۰۰۰ دلاری چون آیفون XS و گلکسی اس ۱۰ عرضه میکنند، مدلهای چشمگیر خوش قیمتی هم وجود دارند که در کنار تجربه کاربری خوب، دارای مشخصات چشمگیر هستند.
با قیمت ۱۰۰۰ دلاری رقبا، وان پلاس ۷ پرو تنها ۶۶۹ دلار قیمت دارد که بسیار خوش قیمت است و افراد میتوانند تجربه کاربری خوبی رقم بزنند. البته اگر بخواهیم رقیبی هم برای محصول وان پلاس نام ببریم، بدون شک آیفون XR را باید مثال زد. یک محصول اقتصادی از سوی برند کوپرتینویی که تجربه کاربری لذت بخشی با وجود سخت افزار قدرتمند و طراحی شیک ارائه میدهد.
در این مطلب قصد داریم به مقایسه دو مدل که شاید از سیستم عامل متفاوتی بهره میبرند و مدلهای یکسانی نیستند، بپردازیم. دو اسمارتفون به نام وان پلاس ۷ پرو و آیفون XR که گوشیهای هوشمند ظریف و قدرتمندی در بازار تلفنهای هوشمند اندرویدی و iOS محسوب میشوند. با این حساب باید به بررسی دو مدل پرداخت تا مشخص شود در این قیاس کدام یک گزینه برجسته و بهتری هستند.
شاید ویژگیهایی که در وان پلاس ۷ پرو وجود دارد، خیره کننده است، در این بین آیفون XR هم از ویژگیهای کمی بهره نمیبرد. پس با ما در این مطلب همراه باشید:
طراحی
آیفون XR را نمیتوان گوشی هوشمند کامپکت یا جمع و جور اپل دانست. حتی وان پلاس ۷ پرو نیز در این دسته گوشیهای هوشمند قرار نمیگیرد. محصول وان پلاس ضخامت بیشتر و ابعاد بزرگتری دارد، بنابراین نباید مشابه هم محسوب کرد. البته آیفون XR مدل بزرگی نیست اما در مجموع گزینه برجستهای به شمار رفته و هر دو دیوایس گزینههای کلیدی قابل توجهی هستند.
یکی از بخشهای مهم هر تلفن هوشمندی طراحیست و این قسمت برای خریداران از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا بسیاری از افراد که به خرید اسمارتفونی میپردازند اگر تلفن هوشمند طراحی مجذوب کننده و قابل توجهی نداشته باشد، به خرید آن نمیپردازد. در این قسمت شرکت وان پلاس با حذف دوربین سلفی نمایشگر کامل بدون حاشیه را در وان پلاس ۷ پرو به جای گذاشت.
اما شرکت اپل همچنان ناچ را در آیفون XR حفظ کرده و طراحی نمایشگر این اسمارتفون اقتصادی شرکت کوپرتینویی چندان جذاب نیست. دوربین سلفی وان پلاس ۷ پرو به صورت پاپ آپ درآمده که بدون شک جالب و نوآورانه به نظر میرسد. اپل ضخامت بالایی هم برای محصول اقتصادی در نظر گرفته که درون دست سنگین به نظر میرسد. البته این بدان معنا نیست وان پلاس ۷ پرو را بسیار باریک و سبک دانست، بلکه این گوشی هوشمند نیز نسبتا سنگین و ضخیم به نظر میرسد.
برند چینی وان پلاس که مدت زمان کوتاهی از فعالیت آن میگذرد، سال ۲۰۱۹ به معرفی تلفن هوشمندی پرداخت که باید آن را جذاب دانست. حاشیه نمایشگر در وان پلاس ۷ پرو به شدت کاهش یافته تا طراحی بروز دریافت کند اما در آیفون XR حاشیه همچون قبل باقی مانده و تغییر چندانی مشاهده نمیشود.
این نشان داده که اپل چندان به طراحی مدل اقتصادی خود توجه نداشته است. به هر حال باید بخش طراحی وان پلاس ۷ پرو را با ویژگیهای مثبت بهتر دانست.
وان پلاس ۷ پرو
- ابعاد ۱۶۲.۶*۷۶*۸.۸ میلیمتر/ وزن ۲۰۶ گرم
اپل آیفون XR
- ابعاد ۱۵۰.۹*۷۵*۸.۳ میلیمتر/ وزن ۱۹۴ گرم
صفحه نمایش
یکی از مواردی که هر دو گوشی هوشمند ویژگی قابل توجهی دارند، نمایشگر است. دو تلفن هوشمند وان پلاس ۷ پرو و آیفون XR به پنل پروضوح و جذابی مجهز هستند که تجربه کاربری لذت بخشی را رقم میزند.
اپل در آیفون XR یک پنل IPS LCD به کار گرفته که نباید آن را چندان بد دانست و گزینه ایدهآلی به شمار میرود. در سوی دیگر وان پلاس ۷ پرو یک جهش بیشتری داشته و پنل AMOLED نیز برای آن در نظر گرفته شد. این پنل نه تنها وضوح تصویر بالایی داشته، بلکه تجربه کاربری بینظیری رقم میزند که در کمتر مدل تلفن هوشمندی میتوان شاهد آن بود.
پنل امولد که توسط سامسونگ تولید میشود، رنگها را زنده نمایش داده و غنی جلوه میدهد. همچنین جزئیات تصویر نیز در پنل امولد به مراتب بیش از IPS LCD موجود در آیفون XR است. گذشته از آن نرخ تجدید نمایشگر وان پلاس ۷ پرو به ۹۰ هرتز میرسد که کمتر گوشی هوشمندی دارای چنین نمایشگریست.
عمده تلفنهای هوشمند امروزی از پنل ۶۰ هرتزی بهره میبرند که در اجرا بازی و گیم پلی شاهد تاخیر تصویری هستیم. با ارتقا نمایشگر وان پلاس ۷ پرو نسبت به آیفون XR به ۹۰ هرتز تاخیر بسیار پایین بوده و لگی مشاهده نمیشود.
البته یکی از معایب نرخ تجدید ۹۰ هرتزی افزایش مصرف باتریست، اگرچه در مقابل تجربه کاربری خوبی به مخاطب و کاربر ارائه میدهد. ما تصور میکنیم سامسونگ و اپل در آینده پنل سریعی را در گوشیهای هوشمند آینده تعبیه کنند. البته در حال حاضر آیپد پرو نسل جدید به نرخ تجدید ۹۰ هرتزی مجهز است که در مقایسه با آیفونهای نسل فعلی گزینه بهتری محسوب میشود.
شایان ذکر بوده شدت روشنایی تصویر در وان پلاس ۷ پرو به ۴۰۰ میرسد اما در آیفون XR بیش از ۶۷۸ است. بنابراین در این میان باید روشنایی تصویر محصول اپل را بیش از وان پلاس به حساب آورد.
رابط کاربری و اکوسیستم
تاکنون به موارد مهمی در دو گوشی هوشمند وان پلاس ۷ پرو و آیفون XR اشاره شد. در این بخش قصد داریم دو مدل را از جهت رابط کاربری و اکوسیستم کلی قیاس کنیم. شاید قیاس دو مدل با سیستم عامل مختلف امر جالبی نباشد و همیشه اپل مشخصات محدودی در محصولش تعبیه میکند، اما این بدان معنا نیست که مشخصات عملکرد نامطلوبی را به دنبال خواهند داشت. بلکه باید انتظارات بزرگی از آیفونهای شرکت کوپرتینویی داشت و قادرند عملکردی فراتر از انتظار را داشته باشند.
گوشی هوشمند وان پلاس ۷ پرو به سیستم عامل اندروید ۹.۰ پای مجهز بوده و با رابط کاربری Oxygen OS همراست. این رابط کاربری بسیار جذاب بوده و بیشتر به نسخه خالص اندروید شباهت دارد. همین امر موجب شده تا نقص کمتری را مشاهده کنیم و باید رابط کاربری Oxygen OS را در وان پلاس ۷ پرو فوق العاده دانست.
هنگامی که صحبت از سرویسهای ابری ، برنامههای تحت وب و همگام سازی میشود ، بهترین گزینه شما با OnePlus 7 Pro استفاده از سرویسهای Google خواهد بود ، زیرا OnePlus هیچ گزینه دیگری را در اختیار شما قرار نمیدهد.
در سوی دیگر تلفن هوشمند آیفون XR به سیستم عامل iOS 12 که جدیدترین نسخه انتشاریافته توسط اپل است، مجهز شد. سیستم عاملی که باید انتظار عملکرد خوبی را داشت و بدون هیچ لگی تجربه کاربری روانی دارد. این همان چیزی است که عمده دیوایسهای اپل از آن بهره میبرند. سیستم عامل iOS یک پلتفرم کامل و پیشرفته بوده که امکانات بسیاری هم در اختیار مخاطب یا کاربر خود قرار میدهد.
امکاناتی که باید آن را در خور توجه دانست و محدود نیست. هرچه در این سیستم عامل عمیق میشوید، به موارد جالبی دست پیدا خواهید کرد که تاکنون در هیچ سیستم عامل موبایلی نیافتید. شایان ذکر بوده که شخصی سازی یکی از بخشهای کامل iOS و نسخه ۱۲ آن است. بخشی که باید در تجربه کاربری افراد قسمت مهم و فوق العاده دانست.
یکی از ویژگیهای جالب iOS قابلیت انتقال داده از طریق فضای ابری به دیگر سیستم عاملهای مرتبط با اپل است.
در مجموع اکوسیستم نرم افزاری iOS در قیاس با اندروید پیشرفته و بینقصتر است. همچنین باید آن را بهینهتر از سیستم عامل گوگل دانست. اما این موارد بدان معنا نیست که باید وان پلاس ۷ پرو را به دلیل داشتن سیستم عامل اندروید نامطلوب تلقی کرد.
هر دو گوشی هوشمند اگرچه سیستم عامل متفاوتی دارند اما در بحث نرم افزاری قابل قبول و جذاب جلوه میکنند.
عملکرد و حافظه
هر دو گوشی هوشمند به پردازنده بسیار قدرتمندی مجهز هستند که میتوان انتظار عملکرد بالایی داشت. در این بین آیفون XR چیپ گرافیکی بسیار قوی دارد که حتی سالها بگذرد میتوان عملکرد خوبی را مشاهده کرد. حتی اپل درصدد است تا ۴ سال آینده بروزرسان iOS را برای گوشی هوشمند آیفون XR منتشر میکند و باید تجربه کاربری خوبی داشت.
در سوی دیگر وان پلاس ۷ پرو به پردازنده ۷ نانومتری اسنپدراگون ۸۵۵ مجهز است که تقریبا بهترین چیپ پردازشی برای دستگاههای اندرویدی در سال ۲۰۱۹ به حساب میآید. البته پیشتر کوالکام یک نسخه بروزرسانی شده ۸۵۵ را با نام اسنپدراگون ۸۵۵ پلاس معرفی کرده که تقریبا هیچ رقیبی در میان دیوایسهای اندرویدی ندارد.
با وجود صفحه نمایشی که نرخ تجدید ۹۰ هرتزی دارد، وجود پردازنده اسنپدراگون ۸۵۵ تجربه کاربری فوق العاده و سریعی را رقم خواهد زد. این چیپ کوالکام اواخر ۲۰۱۸ رونمایی شد و به عنوان پردازنده پرچمداران نیمه نخست ۲۰۱۹ در نظر گرفته شده است. در این بین پرچمداران نیمه دوم سال قرار است با پردازنده اسنپدراگون ۸۵۵ پلاس و قدرت ۱۵ درصد بیشتر راهی بازار شوند.
در بررسیهای انجام گرفته وان پلاس ۷ پرو با حافظه رم ۸ و ۱۲ گیگابایتی، توانسته پردازش بسیار سریع و قدرتمندی داشته باشد. چنین عملکردی در میان اسمارتفونهای رایج پرچمدار اندرویدی کم نظیر است. شاید وان پلاس ۷ پرو یک اندرویدی محسوب شده و با وجود گسترده بودن دستگاههای اندرویدی عملکرد آنها در حاشیه قرار دارد، اما این تلفن هوشمند میتواند حتی در کنار آیفون XR مورد قیاس قرار گیرد تا پیروز میدان به عنوان دو مدل دستگاه اندرویدی و iOS مشخص شود.
آیفون XR دارای حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی بوده که کافیست اما اگر ویدئو ۴K ثبت کنید، این فضا برایتان کافی نخواهد بود. متاسفانه iCloud هم ذخیره سازی محدودی به کاربر میدهد و این حجم تنها ۵ گیگابایت است، بنابراین در بحث ذخیره سازی آیفون XR کفایت نمیکند. البته در iCloud میتوان با پرداخت هزینه ظرفیت ۵۰ گیگابایتی بدست آورد.
در سوی دیگر وان پلاس ۷ پرو در مدل پایه ۱۲۸ گیگابایت ظرفیت دارد که در کنار گوگل درایو ۱۵ گیگابایتی سخاوتمندانه است.
دوربین
یکی از بخشهای مهم در هر گوشی هوشمند بدون شک دوربین است. این روزها شرکتهای تولیدکننده تلفن هوشمند سعی میکنند کیفیت را افزایش دهند و حتی به چند دوربین روی آوردند. در حالی که آیفون XR تنها به یک حسگر ۱۲ مگاپیکسلی در عقب مجهز است، اما همچنان میتوان با وضوح مناسب تصویربرداری داشته باشد. حسگری توانمند اما در عین حال ساده که احساس میکنید دوربین مطلوبی ندارید.
در این بین وان پلاس ۷ پرو به سنسور دوربین سه گانه مجهز است که در یک ردیف عمودی قرار گرفتند و به ترتیب ۴۸/۸/۱۶ مگاپیکسلی هستند. سنسور ۴۸ مگاپیکسلی یک حسگر اصلیست و سنسور دوم ۸ مگاپیکسلی تله فوتو محسوب شده و سنسور سوم ۱۶ مگاپیکسلی نیز اولترا واید است. با چنین ترکیب حسگر دوربین باید انتظار داشت تا بهترین عکسها به ثبت رسیده و تصویربرداری بدون نقص انجام گیرد.
امکانات بزرگی در دوربین وان پلاس ۷ پرو نهفته است که تصویربرداری و استفاده از دوربین آن را لذت بخش میکند. باتوجه به عکسبرداری انجام گرفته، دو گوشی هوشمند وان پلاس ۷ پرو و آیفون XR در عکاسی روز تفاوت چندانی نسبت به یکدیگر ندارند. در بیشتر تصاویر رنگها نزدیک هم بوده و گاهی هم شبیه به نظر رسیدند. البته وان پلاس ۷ پرو به حسگرهای اضافی اولترا واید و تله فوتو مزایا بیشتر و فوق العاده ارائه میدهد که بدون شک در مقایسه با آیفون XR پیشرفتهتر و حرفهای است.
دوربین هر دو اسمارتفون سطح کیفیت بالایی دارد اگرچه وان پلاس ۷ پرو یک مدل پیشرفتهتر بوده و از قابلیتهای بیشتری بهره میبرد. در برخی جزئیات دوربین آیفون XR بهتر از وان پلاس ۷ پروست و در برخی مواقع دیگر بالعکس است. بنابراین نمیتوان مشخص کرد کدامیک حرف بیشتری برای گفتن دارند. اگرچه در بحث پیشرفتگی، وان پلاس سعی کرده قابلیتهای متعددی را برای وان پلاس ۷ پرو در نظر گیرد و موفق هم عمل کرده است. بنابراین شکی در بهتر بودن دوربین وان پلاس ۷ پرو نیست اما در این میان بحث کیفیت هم وجود دارد که آیفون XR از آن بسیار بهره میبرد.
رسانه
آیفون XR به صفحه نمایش ۶.۱ اینچی مجهز است که از پنل IPS LCD بهره میبرد. اما در وان پلاس ۷ پرو دارای پنل AMOLED بوده و همچنین از سایز ۶.۷ اینچی هم برخوردار است. با فناوری که وان پلاس برای پرچمدارش در نظر گرفته امتیاز بیشتر را میتوان به وان پلاس ۷ پرو داد و آیفون XR نیز در سطح معقولی قرار میگیرد.
تماشا فیلم و سریال از نمایشگر دو دیوایس لذت بخش است و حتی شنیدن موسیقی نیز دست کمی از نمایش محتوا ندارد. در مجموع میتوان بخش رسانه دو گوشی هوشمند را تقریبا کامل دانست، اگرچه وان پلاس ۷ پرو یک سر و گردن بالاترست.
تجربه کاربری رسانهای در دو گوشی هوشمند وان پلاس ۷ پرو و آیفون XR اپل حقیقتا جذاب است و نقص خاصی را نمیتوان مشاهده کرد. اپل و وان پلاس درصدد هستند تا بهترینها را در بحث گوشی هوشمند به مخاطبان و کاربران ارائه دهند، از این رو باید در زمینه مدیا یا رسانه، ویژگیهای مورد اشاره را فوق العاده دانست.
عمرباتری
اسمارتفون وان پلاس ۷ پرو باتوجه به مشخصات سخت افزاری با مصرف انرژی بالا، از باتری ۴۰۰۰ میلی آمپری بهره میبرد. در سوی دیگر آیفون XR با نمایشگر LCD و برخی مشخصه دیگر تنها یک باتری ۲۹۴۰ میلی آمپری شامل حال آن شده است.
در حالی که وان پلاس ۷ پرو از مشخصات سخت افزاری چشمگیری بهره میبرد، بدیهی است که عمر باتری بیشتری دارد. این گوشی هوشمند دارای عمر باتری ۹ ساعت و ۱۰ دقیقه بوده و بی نظیر تلقی میشود. در سوی دیگر آیفون XR با عمر باتری ۱۱ ساعته دست کمی ندارد و بسیار فوق العاده ظاهر شده است.
با این حساب میتوان محصول شرکت اپل را بی نظیر تلقی کرد و در نوع خود برجسته است. برند کوپرتینویی شاید ظرفیت باتری بالایی در نظر نگرفته اما منطبق با سخت افزار آیفون XR، باتری ۲۹۴۰ میلی آمپری تدارک دیده که میتواند عملکرد خوبی داشته باشد.
اما وان پلاس ۷ پرو با یک باتری پرظرفیت ۴۰۰۰ میلی آمپری گزینه برجستهای بوده و میتواند بیش از ۹ ساعت فعال باقی بماند و افراد نیز قادر به استفاده هستند و ساعتها میتوانند گوشی هوشمند مورد اشاره را به کار گیرند.
نتیجه گیری
هر دو گوشی هوشمند وان پلاس ۷ پرو و آیفون XR از قیمت مناسبی برخوردار هستند و قادرند سطح عملکرد بی نظیری داشته باشند. در یک سو آیفون XR با وجود آن که اقتصادی اپل است، مشخصات بی نظیر برای آن فراهم شد. در سوی دیگر وان پلاس ۷ پرو با هزینه نسبتا کمتر مشخصات فوق العادهای در بین اسمارتفونهای اندرویدی داشته و عملکرد قابلی را باید انتظار داشت.
با نتیجه گیری پیرامون ویژگیها و مشخصات هر دو اسمارتفون شبه پرچمدار که اگرچه وان پلاس ۷ پرو یک رده بالا و آیفون XR نیز دست کمی ندارد، باتوجه به نظر خود میتوانید گزینه موردنظر را تهیه کنید. این بدان معناست اگر از طرفداران گوشیهای هوشمند iOS هستید، بدون شک XR اپل نظر شما را با قیمت مناسب و ویژگیهای در خور توجه جلب خواهد کرد.
در سوی دیگر وان پلاس ۷ پرو به عنوان یک اندرویدی وضعیت بزرگی داشته و باید آن را در دسته تلفنهای هوشمند برجسته اندرویدی قرار داد که آن هم بسته به نظر افراد داشته که آیا یک اندرویدی را میپسندند یا خیر. با مشخصه و قابلیتهایی که در هر دو دیوایس تعبیه شده، انتخاب دشوار است اما این بازمیگردد به نظر افراد که آیا به اندروید علاقمندند یا iOS.
مزایا وان پلاس ۷ پرو
- صفحه نمایش پروضوح با نرخ تجدید ۹۰ هرتزی
- حافظه داخلی پرظرفیت
- قابلیت شخصی سازی
- قیمت مناسب
مزایا آیفون XR
- عملکرد عالی با اکوسیستم بی نظیر اپل
- عمر باتری بالا
- قابلیت ضدآب
- قابلیت ضبط ویدئو عالی
- پشتیبانی نرم افزاری بهتر
پاسخ دهید