بررسی تخصصی ردمی نوت ۸ پرو شیائومی

عملکرد شرکت چینی Xiaomi در طی چند سال گذشته به شکلی بوده که توانسته با نفوذ به بازار گوشی‌های میان رده طرفداران بسیار زیادی برای خودش به دست بیاورد. استراتژی آن‌ها در بازار گوشی‌های موبایل ارائه بهترین سخت افزار و مشخصات ممکن با پایین‌ترین قیمتی که ممکن است، بوده. اگر به اغلب گوشی‌های هوشمند این شرکت نگاه کنید، کاملا متوجه می‌شوید که در این رنج قیمت هیچ گوشی یا شرکت دیگری رقیب Xiaomi نیست. این شرکت پس از چند سال روی تولید یک لاین آپ جدید، موفق به ساخت سری Redmi شد که یکی از بهترین سری گوشی‌های این شرکت است اما هنگامی که زمان رقابت با سایر رقیبانی که در این چند سال در بازار گوشی‌های میان رده وارد شده‌اند، فرا می‌رسد، Xiaomi تمام تلاش خودش را می‌کند تا از این رقابت سربلند و پیروز خارج شود. ردمی نوت ۸ پرو نیز دقیقا یکی از بهترین گوشی‌های این شرکت است که برای همین منظور طراحی و عرضه شده است که سعی کرده نسبت به قیمت قابل قبول خود بهترین ویژگی‌ها، مشخصات و سخت افزار را در اختیار کاربران خودش قرار دهد.

این گوشی با کنار هم قرار دادن یک سری از بهترین و وسوسه‌ کننده‌ترین ویژگی‌ها مانند پردازنده جدید Helio G90T در کنار یک باتری بزرگ و پرقدرت ۴۵۰۰ میلی‌آمپری با قابلیت پشتیبانی از فناوری شارژ سریع و همینطور دوربین چهار گانه خود، تمام مشخصات لازم برای به وجود آوردن یک رقابت نزدیک با گوشی‌های هم رده خود از نظر قیمتی دارا است. البته به جز این، ردمی نوت ۸ پرو از یک سری جنبه‌های دیگر حتی از رقیبان پرچمدار بزرگ خود در برندهای دیگر پتانسیل بیشتری دارد که از این دست می‌توان به سنسور ۶۴ مگاپیکسلی جدید شرکت سامسونگ اشاره کرد که یک سری تکنولوژی‌های منحصر به فرد جدید به کار گرفته است که در بخش بررسی دوربین اشاره بیشتری به آن خواهیم داشت و عملکرد آن را دقیقا زیر نظر خواهیم گرفت.

ردمی نوت 8 پرو
ردمی نوت ۸ پرو

مشخصات سخت افزاری

شبکه تکنولوژی GSM / HSPA / LTE
عرضه معرفی آگوست ۲۰۱۹
  وضعیت موجود، سپتامبر ۲۰۱۹
بدنه ابعاد ۸.۸ × ۷۶.۴ × ۱۶۱.۴ میلیمتر
  وزن ۲۰۰ گرم
  مواد به کار رفته پشت و جلو شیشه
  سیم کارت دو سیم کارت (نانو سیم کارت)
  ضد آب ندارد
صفحه نمایش نوع لمسی خازنی از نوع IPS LCD، قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ
  اندازه ۶.۵۳ اینچ
  دقت ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل، نسبت ۱۹.۵:۹، چگالی پیکسلی ۳۹۵
  ویژگی ها HDR

گوریلا گلس ۵

  رابط کاربری MIUI 10
پلتفرم سیستم عامل اندروید ۹
  تراشه Mediatek Helio G90T (لیتوگرافی ۱۲ نانومتری)
  پردازنده مرکزی ۸ هسته ای

۲ هسته ۲.۰۵ گیگاهرتز Cortex a76

۶ هسته ۲.۰ گیگاهرتز  Cortex a55

  پردازنده گرافیکی Adreno 610
حافظه شیار حافظه دارد، قابل ارتقاء تا ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت
  داخلی ۶ گیگابایت رم – ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی

۶ گیگابایت رم – ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی

۸ گیگابایت رم – ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی

۸ گیگابایت رم – ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی

دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/1.9، لنز ۲۶ میلیمتر (عریض)، اندازه سنسور ۱/۱۷ اینچ، اندازه پیکسل ۰.۸µm

۸ مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/2.2، لنز ۱۳ میلیمتر (زوم ۲ برابر)، اندازه سنسور ۱.۴ اینچ، اندازه پیکسل ۱.۱۲µm

۲ مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/2.4، اندازه سنسور ۱.۵ این، اندازه پیکسل ۱.۷۵µm

۲ مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/2.4، اندازه سنسور ۱.۵ این، اندازه پیکسل ۱.۷۵µm

  قابلیت ها فلاش  LED

پانوراما، HDR

  فیلمبرداری ۲۱۶۰p@30/۶۰fps

۱۰۸۰p@30/60/120fps

۷۲۰p@960fps

  سلفی ۲۰ مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/2.0، اندازه پیکسل ۰.۹µm
  قابلیت ها HDR ، پانوراما
  فیلمبرداری ۱۰۸۰p@30fps
صدا بلندگو دارد
  جک ۳.۵ میلی متری دارد
  قابلیت ها کاهش دهنده نویز مکالمه با استفاده از میکروفون اختصاصی
ارتباطات بی سیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
  بلوتوث نسخه ۵.۰، LE
  GPS دارد
  NFC دارد
  USB ۲.۰ از نوع Type-C نسخه ۱.۰، قابلیت اتصال از هر دو طرف
قابلیت ها سنسورها سنسور اثرانگشت (زیر نمایشگر)، سنسور مجاورت، قطب نما، ژیروسکوپ، شتاب سنج
باتری ظرفیت غیر قابل تعویض ۴۵۰۰ میلی آمپری
  شارژ سریع دارد
  شارژر ۱۸ وات
متفرقه رنگ مشکی، قرمز، آبی، سفید
  قیمت حدود ۱۶۶.۹۹ یورو
ردمی نوت 8 پرو
ردمی نوت ۸ پرو

طراحی

زمانی که ردمی نوت ۸ پرو را برای بررسی ظاهری برمی‌دارید و نگاه می‌کنید، قطعا Xiaomi را به خاطر این طراحی خیره کننده تحسین می‌کنید. در عین حالی که ظاهر این گوشی تفاوت آنچنان زیادی را برخی دیگر از گوشی‌های Xiaomi به وجود نمی‌آورد، اما این به معنی بد بودن طراحی آن نیست. ما عقیده داریم که تا وقتی یک طراحی به اندازه کافی زیبا و دل نشین به نظر می‌رسد، چرا باید آن را تغییر داد؟ شاید بگویید این طراحی به خاطر این که در گوشی‌های دیگری هم به کار گرفته شده، باعث تکراری شدن می‌شود اما اینجا دقیقا جایی است که ناچ و اندازه صفحه نمایش وارد عمل می‌شوند تا حد و مرز این تفاوت‌های اندک و ناچیز را تعیین کنند. ردمی نوت ۸ پرو از نظر ابعاد دارای ۱۶۱.۳ میلی‌متر طول، ۷۶.۴ عرض و ۸.۸ میلی‌متر قطر است و در مجموع ۱۹۹ گرم وزن دارد که با توجه به باتری غول پیکر آن تقریبا منطقی به نظر می‌رسد.

از نظر طراحی، صفحه نمایش این گوشی یکی از کم حاشیه‌ترین و یکپارچه‌ترین نمایشگرهای گوشی‌های فعلی بازار است که ۶.۵۳ اینچ اندازه دارد. در نمای روبه‌رو یک نمایشگر بزرگ به چشم می‌خورد که وقتی آن را روشن می‌کنید، ناچ ظریف آن که به شکل قطره آب طراحی شده و دارای دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی است، روی آن دیده می‌شود و بقیه سنسورها در زیر صفحه نمایش جای گذاری شده‌اند. وقتی که گوشی را به سمت راست بچرخانید، می‌توانید دگمه‌های پاور و کنترل صدا را مشاهده کنید که به طور خطی کنار هم قرار داده شده‌اند که از نظر خوش دست بودن هم کاملا خوب طراحی شده‌اند. در سمت چپ بدنه ردمی نوت ۸ پرو فقط دارای درگاه سیم کارت است و ویژگی دیگری در این بخش وجود ندارد. در لبه زیرین درگاه USB Type-C و اسپیکر به همراه جک ۳.۵ میلی‌متری به چشم می‌خورد که این روزها برندهای زیادی آن را نادیده می‌گیرند و به خاطر ترغیب کردن مردم به استفاده از هدست‌های بی سیم، آن را کنار می‌گذارند اما ما از وجود آن کاملا استقبال می‌کنیم. در بالای گوشی هم به جز سنسور مادون قرمز امکان خاصی قرار داده نشده است. شکل طراحی بدنه  نوت ۸ پرو کاملا صاف و تخت است اما وقتی گوشی را از نمای پشت نگاه کنید، محل قرار گیری دوربین برآمدگی خودش را روی سطوح نشان می دهد و کمی بالاتر از سطح بدنه گوشی قرار می‌گیرد. روی این جایگاه، سه دوربین به طور عمودی یکی پس از دیگری قرار گرفته‌اند که در بخش بررسی دوربین، به طور مفصل درمورد آن‌ها صحبت می‌کنیم اما به جز این سه دوربین، یک لنز کوچک و همینطور فلش دوگانه به چشم می‌خورد. حسگر اثر انگشتِ دقیق و سریع این گوشی نیز در زیر سه دوربین آن قرار داده شده‌ است. لازم به ذکر است که اطراف این گوشی با یک قاب پلاستیکی که فلزی به نظر می‌رسد، پوشش داده شده و شکل براقی دارد. همچنین روی سطح نمایشگر و بدنه پشتی گوشی نیز توسط Gorilla Glass 5 محافظت می‌شود.

به طور کلی ردمی نوت ۸ پرو دارای طراحی بسیار خوبی است و از این نظر هیچ مشکلی ندارد اما به خاطر لبه‌های خمیده و لغزنده بودن بدنه و سنگین بودن گوشی گرفتن آن با یک دست برای افرادی که دست‌های ظریفی دارند، کار آنچنان ساده‌ای نخواهد بود که البته موضوع آنچنان بزرگی نیست که از آن گله مند باشیم.

 

ردمی نوت 8 پرو
ردمی نوت ۸ پرو

نمایشگر

ردمی نوت ۸ پرو دارای یک نمایشگر LCD است که یک ناچ کوچک و ظریف به شکل قطره اشک در بالای آن مشاهده می‌شود. همانطور که پیش‌تر هم اشاره کوتاهی شد، اندازه صفحه نمایش این گوشی ۶.۵۳ میلی‌متر با رزولوشن ۱۰۸۰×۲۳۴۰ پیکسل است که نسبت تصویر ۱۹.۵:۹ ارائه می‌دهد. همچنین نمایشگر این گوشی توسط Gorilla Glass 5 حفاظت می‌شود و از HDR نیز پشتیبانی می‌کند که در این رنج قیمت کم یاب است و تا به حال در گوشی‌های زیادی دیده نشده است.

صفحه نمایشگر ردمی نوت ۸ پرو کاملا درخشان است و کنتراست بسیار بالایی هم دارد. تست‌هایی که ما از این گوشی انجام دادیم، نشان داد که میزان روشنایی صفحه نمایشگر این گوشی می‌تواند۴۶۰ نیت باشد که البته نهایت روشنایی صفحه نمایش این گوشی نیست چرا که روشنایی آن تا ۶۴۰ نیت نیز می‌تواند افزایش پیدا کند که برای داشتن یک زاویه دید مناسب در نور روز در زیر آفتاب کاملا کافی است و شما حتی تحت نور شدید هم می‌توانید همه جزئیات صفحه نمایشگر را ببینید.

با این حال، از نظر یکنواختی و دقت رنگ، نمایشگر ردمی نوت ۸ پرو آنچنان عملکرد بی نظیری از خودش نمایش نمی‌دهد. حالت پیش فرض تنظیم رنگ، میانگینِ dE2000 را ۶.۸  واحد نمایش می‌دهد که البته تا ۱۲.۷ نیز می‌تواند افزایش پیدا کند و باعث تیره‌تر شدن رنگ‌های آبی و فیروزه‌ای می‌شود و حتی رنگ‌های کاملا سفید را هم کمی آبی نشان می‌دهد. متاسفانه فعال کردن حالت تصویر سرد وضعیت بدتری به وجود می‌آورد و حالت گرم هم تاثیر آنچنان زیادی برای بهبود این وضعیت ندارد و رنگ‌های سفید هنوز هم کمی آبی به نظر می‌رسند. همچنین از نظر یکنواحتی روشنایی و نور تصویر هم یک سری هاله نور بسیار خفیف و جزئی در اطراف ناچ مشاهده می‌شود که البته آنچنان محسوس نیست اما برخی دیگر گزارش کرده‌اند که این هاله‌های نور مزاحم در لبه های پایین نمایشگر هم مشاهده می‌شوند که برای ما زیاد ملموس نبود.

ردمی نوت 8 پرو

دوربین

وجود چهار دوربین در پشت این گوشی روی کاغذ تاثیر گذار به نظر می‌رسد؛ مخصوصا با چنین رنج قیمتی که این گوشی دارد. به هر حال در حقیقت، همه چیز آن طور که به نظر می‌رسد، نیست چرا که یکی از این دوربین‌ها برای تشخیص عمق میدان دید به کار می‌رود و دو دوربین ۲MP دیگر هم برای عکس‌های مایکرو هستند. پس بنابراین، با این که ردمی نوت ۸ پرو Pro چهار دوربین دارد، فاقد لنز تله فوتو است. در واقع، اگر نخواهیم کم لطفی کنیم و بگوییم هیچ گوشی دیگری هم لنز تله فوتوی واقعی ندارد، اما حداقل تعداد بسیار کمی گوشی وجود دارد که دارای چنین امکانی باشند.

به هر جهت، یکی از دو سنسور دیگر، یک دوربین اصلی ۶۴MP به همراه یک لنز فوق عریض ۸MP هستند. وجود سنسور ۶۴MP یک پیشرفت قابل توجه نسبت به دوربین‌های ۴۸MP است که این روزها مورد استفاده قرار می‌گیرد و در طول یک سال گذشته در گوشی‌های زیادی به کار برده شده است. شاید این نوع سنسورها در آینده‌ای نزدیک نسل جدید دوربین‌های گوشی باشند.

از نظر دوربین سلفی، این گوشی دارای یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی با لنز  f/2.0 است که روی ناچِ ظریف نمایشگر قرار داده شده است که انتظار ما برای ثبت تصاویر شارپ و پرجزئیات را برآورده کرد.

از نظر فیلم برداری نیز این گوشی قابلیت پشتیبانی از ضبط ویدئوی ۴K با رزولوشن ۱۰۸۰p در ۳۰ یا ۶۰ fps دارد که در حالت اسلوموشن نیز می‌تواند با ۷۲۰p رزولوشن، ۹۶۰ فریم را در هر ثانیه ثبت کند که نه آنچنان ضعیف است و نه آنچنان تاثیر گذار. به هر جهت، ضبط ویدئوهای ۴K با این که کمی بیش از اندازه کنتراست دارند و رنگ‌هایشان نیز بیش از حد اشباع شده است، اما عملکرد قابل قبولی دارند. جزئیات در این حالت خوب است و محدوده داینامیک هم کاملا راضی کننده است.

ردمی نوت 8 پرو

عملکرد

پردازنده Helio G90T که اخیرا توسط MediaTek معرفی شده است، حداقل در مقایسه با رقیب خود، یعنی Qualcomm یک پردازنده گیم محور محسوب می‌شود. به طور کلی ردمی نوت ۸ پرو دارای یک پردازنده ۸ هسته‌ای است که از دو پردازنده بزرگ Cortex A76 با توان ۲.۰۵ GHz و همینطور شش پردازنده کوچک‌تر Cortex A55 با توان ۲.۰ GHz تشکیل شده است. پردازنده گرافیکی یا GPU این گوشی نیز از نوع Mali G76 MC4 می‌باشد که وظیفه انجام دادن کارهای گرافیکی این گوشی را بر عهده دارد. همچنین تکنولوژی HyperEngine به کار رفته در این گوشی کمک می‌کند تا بازی‌ها بسیار نرم‌تر و روان‌تر اجرا شوند و علاوه بر این، با ترکیب کردن Wi-Fi و LTE اتصال سریع‌تر و پایدارتری به وجود خواهد آورد. به جز این، به لطف این تکنولوژی یک قابلیت جالب دیگر هم به این گوشی اضافه شده که می‌تواند با متصل شدن به دو روتر Wi-Fi در آن واحد، سرعت و پیداری بیشتری فراهم کند.

از نظر مدل‌های مختلف، ردمی نوت ۸ پرو در دو مدل ۶۴GB و ۱۲۸GB روانه بازار شده است که مقدار RAM هر دوی آن‌ها ۶GB است. از نظر تست و بنچمارک نیز، همانطور که انتظار می‌رفت ردمی نوت ۸ پرو درمجموع عملکرد با ثبات و خوبی ارایه کرد اما پردازنده Helio G90T از تمام گوشی‌هایی که از پردازنده گرافیکی بسیار قدرتمند Adreno 630 با پردازنده غول پیکر Snapdragon 845 استفاده کرده‌اند، پایین‌تر قرار گرفت اما در مقایسه با رقیبان مستقیم خود که توان رقابت کردن با آن‌ها را داشت و می‌شد این گوشی را با پردازنده آن‌ها مقایسه کرد، عملکرد بسیار بی نظیر و راضی کننده‌ای داشت. بدون اغراق، در مجموع ما از عملکرد و نتایجی که ردمی نوت ۸ پرو در مقایسه با رقیبان خود به دست آورد شگفت زده شدیم و بسیار تحت تاثیر قرار گرفتیم چرا که نتایج آن از انتظاراتی که داشتیم، بسیار بهتر بود. نکته دیگری که در زمان بررسی این گوشی با آن مواجه شدیم این بود که در حین انجام همه این آزمایش‌ها بدنه گوشی هیچ وقت بیش از اندازه داغ نمی‌شد که خودش یک امتیاز مثبت محسوب می‌شود.

ردمی نوت 8 پرو

باتری

استفاده از باتری‌های ۴۰۰۰ میلی‌آمپری در گوشی‌های Xiaomi این روزها بسیار رواج پیدا کرده و عادی شده است اما ردمی نوت ۸ پرو پای خودش را از این هم فراتر گذاشته و یک باتری بسیار بزرگ ۴۵۰۰ میلی‌آمپری در اختیار کاربران قرار داده است که انتظارات بسیار زیادی از آن داریم. اما آیا این باتری با عظمت می‌تواند انتظارات ما را برآورده کند یا فقط اعداد و ارقام را بالا برده است؟ تا انتهای این بخش، پاسخ این سوال را خواهید گرفت.

خوشبختانه نتایجی که از تست‌های باتری این گوشی به دست آوردیم، در حد انتظاراتمان بود و ناامیدمان نکرد. این بررسی‌ها از نظر تست‌های صفحه روشن، حالت استندبای و مکالمه ۳G نتایج بسیار راضی کننده‌ای داشتند. میزان نگه داری شارژ این گوشی در حالت استندبای ۱۱۴ ساعت بود که از این نظر، آن را در بین ۲۰ گوشی برتر بازار قرار می‌دهد. البته شاید پردازنده این گوشی نیز در این میزان کارآیی بی تاثیر نبوده باشد چرا که به خاطر پردازنده نه چندان قدرتمند خود مصرف باتری بسیار پایین آورده می‌شود. گوشی‌هایی که نتایج یکسانی با ردمی نوت ۸ پرو از نظر عمر باتری به دست می‌آورند، معمولا دارای باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپری هستند.

اما زمانی که به فناوری شارژ سریع می‌رسیم، ردمی نوت ۸ پرو عملکرد آنچنان خوبی از خودش نمایش نمی‌دهد. ما در تست‌های خود به دنبال این بودیم که ببینیم آیا این گوشی از قابلیت Quick Charge 4.0 + پشتیبانی می‌کند یا خیر اما متاسفانه تلاش‌های ما نتیجه خاصی در بر نداشت. شما با شارژر ۱۸W که برای این گوشی در نظر گرفته شده، می‌توانید در عرض ۳۰ دقیقه ۳۹ درصد باتری این گوشی را شارژ کنید که عملکرد آنچنان راضی کننده‌ای نیست.

از نظر تست عمر باتری، ردمی نوت ۸ پرو ۳۳ ساعت و ۲۸ دقیقه مکالمه ۳G به ما می‌دهد و ۱۵ ساعت و ۶ دقیقه هم تجربه وبگردی در اختیار ما قرار می‌دهد و همچنین از نظر میزان تماشای ویدئو نیز ۱۵ ساعت و ۲۵ دقیقه ویدئو برای ما پخش کرد.

جمع بندی

یک بار دیگر باز هم Xiaomi توانست عملکردی فراتر از انتظار ارائه دهد. این بار با ردمی نوت ۸ پرو به رقابت آمد تا بازار گوشی‌های میان رده را همچنان در کنترل خودش نگه دارد. این گوشی با ارائه قابلیت‌هایی فراتر از ارزش اقتصادی خود توانسته با جاه طلبی بسیار حتی برای برخی از پرچمدارهای بزرگ نیز خط و نشان بکشد. تقریبا هیچ نکته‌ آنچنان بزرگ و چشمگیری در این گوشی برای گله و شکایت وجود ندارد. داشتن لنز ۶۴MP یک قدم رو به جلو برای آن بود که با اضافه کردن دو لنز جدید برای عکاسی مایکرو یک قابلیت نه چندان رایج را در اختیار مشتریان خود قرار داده است. این گوشی با داشتن باتری بزرگ ۴۵۰۰ میلی‌آمپر یکی از بزرگ‌ترین باتری‌های گوشی‌های هوشمند را در اختیار دارد که از عملکرد آن شگفت زده خواهید شد. سایر ویژگی‌های این گوشی مثل رابط کاربری، طراحی و سرعت پاسخگویی به نیازهای شما به خاطر سخت افزار قابل قبول، از دیگر ویژگی‌های برتر ردمی نوت ۸ پرو محسوب می‌شوند.

نکات مثبت:
  • طراحی چشم نواز محافظت شده توسط Gorilla Glass 5
  • وجود جک ۵ میلی‌متری
  • پردازنده جدید و مدرن MediaTek Helio G90T با عملکرد راضی کننده
  • ظرفیت بسیار بالای باتری و نگه داری شارژ عالی
  • سنسور دوربین ۶۴MP با عملکرد رضایت بخش در روز و شب
  • دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی پرجزئیات
  • ارزش بالا نسبت به قیمت
  • استفاده از تکنولوژی HyperEngine که قابلیت متصل شدن به دو روتر Wi-Fi به طور همزمان فراهم می‌کند و باعث افزایش سرعت و پایداری بسیار بیشتر شبکه می‌شود

نکات منفی

  • لنزهای فوق عریض و مایکرو آنچنان عملکرد تاثیر گذاری که انتظار می‌رود ندارند
  • انتظار بیشتری از ضبط ویدئو در حالت ۱۰۸۰p داشتیم