مهندس اسبق نوکیا توضیح میدهد که چرا ویندوزفون با شکست مواجه شد. برای کشف علل این موضوع با ما همراه باشید.
مایکروسافت توانسته در عرصه دستگاههای رایانهای (ویندوز) تسلط پیدا کند و از دیگر رقبای خود پیشی بگیرد اما نتوانسته این تسلط را بر روی موبایلها حفظ کند. اگرچه تجربه ویندوزفون منحصربفرد بود، مایکروسافت در تلاش بود تا هم از نظر سختافزاری و هم از نظر نرمافزاری بهبود پیدا کند.
سرعت زیاد صنعت تلفن همراه
صنعت تلفن همراه سریع به جلو حرکت کرد، به طوریکه مایکروسافت نتوانست سرعت خود را حفظ کند. زمانی که مایکروسافت تصمیم گرفت به کمک ویندوز با اپل و گوگل مقابله کند، بسیار دیر شده بود.
مایکروسافت برای جشن گرفتن اولین ویندوزفون ۷ خود (۲۰۱۷) دیر کرده بود و تلاشهای جدی لازم بود تا بتواند بازار را به دست گیرد، بازاری که تحت کنترل آیاواس واندروید بود.
مایکروسافت دیگر در حال توسعه موبایلهای جدید نیست و فقط پچهای امنیتی را میفرستد، آن هم تا اتمام پشتیبانی سری موبایلهای ویندوز ۱۰ در دسامبر ۲۰۱۹
در طی آخر هفته، مهندس اسبق نوکیا دلایل اصلی شکست پلتفرم موبایلهای مایکروسافت(ویندوزفون) را بازگو کرد. همچنین، کارمند اسبق نوکیا، که گفته میشود به عنوان مهندس توسعه نرمافزار کار میکرده است، جزئیات مربوط به پروژه مخفی نوکیا (نوکیا ایکس) را فاش کرد.
دست کم گرفتن گوگل
مایکروسافت مدل تجاری گوگل و اینکه تا چه میزان موفق است را دست کم گرفت. مهندس اسبق نوکیا میگوید: گوگل در تجارت گوشیهای هوشمند تازهوارد بود و این صنعت خیلی آن را جدی نمیگرفت.
اندروید، در روزهای ابتدایی خود، با ایرادات و سختیهایی روبهرو بود، اما گوگل خدماتی را ایجاد کرده بود که کاربران گوشیهای هوشمند برای نیازهای روزانه خود به آنها نیاز داشتند.
مهندس نوشت: گوگل مایکروسافت را از یوتیوب، نقشهها، جیمیل و غیره محروم کرد که همین موضوع باعث افت مایکروسافت گردید.
ویندوز ۸ سمبل شده
با ویندوز ۸ برای دسکتاپ، مایکروسافت تلاش میکرد دسکتاپ و موبایل را ارتقا دهد و این دو را به همراه ویندوز ۸ به عنوان پکیج کاملی ارائه دهد. ویندوزفون توجهات کمی از طرف کاربران و تجارتها دریافت کرد و به گفته مهندس سابق، این استقبال بد بر دستگاههای موبایل نیز تاثیر گذاشت.
مهندس خاطرنشان میکند: بعد از ویندوز۸ ، مردم این دو را به عنوان محصولات نامناسبی در نظر گرفتند. ” حتی با ویندوز ۱۰ نیز این ننگ از بین نرفت.
وفاداری
همچنین وفاداری کاربران به اندروید و آیاواس بر روی ویندوزفونها تاثیر گذاشت زیرا مردم با آیاواس یا اندروید راحت بودند. دلیل قانعکنندهای برای تغییر پلتفرم موبایل به پلتفرم دیگر وجود نداشت.
این مهندس توضیح میدهد:حتی الان هم احساس میکنم تغییر پلتفرم از آیاواس و اندروید بسیار کم است.
نوکیا ایکس
نوکیا به طور مخفیانه بر روی گوشی هوشمند اندرویدی به نام نوکیا ایکس کار میکرد، اما این شرکت مجاز به راهاندازی موبایل اندرویدی به عنوان بخشی از معامله با مایکروسافت نبود.
پروژه مخفی اندروید جزئی از نقشه بی نوکیا بود، اگر ویندوزفون به نتیجه نمیرسید.
وی گفت: از آنجایی که نوکیا یک راز بود، آنها نمیتوانستند به تبلیغ اندروید بپردازند، در عوض فقط مهندسین جاوا و برخی از افراد را به صورت داخلی مجددا استخدام کرده بودند. سرانجام ما به شروع کار نزدیکتر شدیم.
پاسخ دهید