نقد و بررسی تلفن هوشمند شیائومی ردمی نوت ۸

سری ردمی نوت از جمله ردمی نوت ۸ شرکت شیائومی همیشه شامل گوشی‌هایی قدرتمند با یک امضای مشخص بوده است؛ یک صفحه بزرگ، چیپست مناسب، دوربین خوب و باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپری. همه این‌ها توسط یک بدنه شیک و زیبا احاطه شده است و توسط MIUI کنترل خواهد شد.

اما نکته جالب در مورد گوشی‌های شرکت چینی شیائومی این است که هر چقدر هم که این سیستم‌ها قدرتمند باشند و در مقابل رقبا توانایی‌هایشان را در سطح بالا به اثبات برسانند، در نهایت یک قیمت مناسب برای آن‌ها در نظر گرفته خواهد شد که باعث می‌شود گوشی‌های هوشمند این شرکت، از دیگر تولیدکنندگان تا حدودی متمایز شوند.

حال Redmi Note جدید که ردمی نوت ۸ نام دارد، از تمامی خواصی که به آن‌ها اشاره کردیم بهره برده و از همان امضای همیشگی پیروی خواهد کرد. همین مشخصات این گوشی هوشمند قدرتمند را به یک رقیب سرسخت تبدیل کرده و قطعا مخاطبان زیادی را به آن جذب می‌کند.

نمایشگر ردمی نوت ۸ از یک ال‌سی‌دی ۶.۳ اینچی تشکیل شده است و رزولوشن تصویر آن ۱۰۸۰p می‌باشد. این نمایشگر بزرگ مانند بسیاری از گوشی‌های هوشمند جدید با طرح ناچ به بازار عرضه شده که تا به امروز این طرح با استقبال خوبی همراه بوده است.

شاید در نگاه اول متوجه تفاوت‌های آن با سری قبلی نشوید، اما در نوت ۸ قابلیت پشتیبانی ازHDR10  به این سری اضافه شده است که به خودی خود تغییرات زیادی ایجاد می‌کند. چیپست این دستگاه نیز از سری ۶۶۰ اسنپ دراگون به ۶۶۵ ارتقا یافته است و اگر بخواهیم روراست باشیم، هنگام استفاده احتمالا خیلی متوجه تفاوت‌های آن نخواهید شد. اما در نهایت چیپست نیز بهبود یافته است، حال هر چقدر هم که کم و ناچیز باشد.

از طرف دیگر دوربین‌های این سری نسبت به سال گذشته بسیار بهبود یافته و ردمی نوت ۸ شامل ۴۸ مگاپیکسل دوربین اصلی، ۸ مگاپیکسل لنز اولترا واید، ۲ مگاپیکسل ماکرو و ۲ مگاپیکسل سنسور عمیق می‌باشد. همچنین حال کیفیت ۴K برای فیلمبرداری نیز به لطف دوربین‌های جدید در دسترس خواهد بود.

باتری آن همچنان ۴۰۰۰ میلی‌آمپری بوده که برای گوشی‌های هوشمند امروزی کفایت می‌کند. سیستم عامل ردمی نوت ۸ نیزMIUI 10  می‌باشد، اگرچه سری ۱۱ قرار است به زودی منتشر شود. سخت‌فزار و نرم‌افزار این گوشی همگی توسط بدنه خوش ساخت گوریلا گلس ۵ پوشیده شده و در اولین نگاه شما را به خود جذب خواهد کرد.

مشخصات ردمی نوت ۸

  • بدنه: گوریلا گلس ۵ و فریم پلاستیکی
  • نمایشگر: ۶.۳ اینچی IPS LCD، رزولوشن تصویر ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰، نسبت ابعاد ۱۹.۵:۹، ۴۰۹ppi
  • دوربین عقب: ۴۸ مگاپیکسل اصلی، دیافراگم f/1.8 ، ۲ مگاپیکسل ماکرو، ۸ مگاپیکسل اولترا واید، ۲ مگاپیکسل سنسور عمق
  • دوربین جلو: ۱۳ مگاپیکسل
  • سیستم عامل: اندروید ۹ پای، MIUI 10
  • چیپست: اسنپ دراگون ۶۶۵، Adreno 610 GPU
  • حافظه مموری: ۳/۴/۶ گیگابایت و حافظه داخلی ۳۲/۶۴/۱۲۸ گیگابایت با پشتیبانی از microSD
  • باتری: ۴۰۰۰ میلی‌آمپری با شارژ سریع ۱۸ واتی
  • پشتیبانی از جک هدفون: دارد

در مقیاس بزرگ شیائومی ردمی نوت ۸ ممکن است بهترین گوشی هوشمند میان‌ رده نباشد، اما با امکانات و مشخصاتی که ارائه می‌کند قطعا یکی از برترین‌ها خواهد بود.

با قیمت سرسام‌آوری که گوشی‌های پرچمدار‌ دارند، موبایل‌های هوشمند میان‌ رده بسیار محبوب شده‌اند. همین محبوبیت موجب شده است که سازندگان بازی خود را ارتقا داده و سعی کرده دستگاه‌های را به بازار عرضه کنند که قادر باشند در رقابت خودی نشان دهند.

عموما گوشی‌های میان رده به جز سخت‌افزار‌های عجیب و غریب، نسبت به پرچمدار‌ها از امکانات خاص دیگری بی‌بهره نیستند و بازار فروششان خیلی گرم‌تر از قبل انجام می‌گیرید. Xiaomi Redmi Note 8 به عنوان یکی از بهترین‌ گوشی‌های هوشمند میان‌ رده تقریبا همه چیز دارد. حال بحث اینجاست که با این همه امکانات و مشخصات خوب، گوشی جدید این شرکت چه عملکردی از خود به نمایش خواهد گذاشت.

با ما همراه باشید تا از جنبه‌های مختلف سخت‌افزار ردمی نوت ۸ را به چالش کشیده و نتایج را با دقت بررسی‌ کنیم.

چه چیز‌هایی در جعبه شیائومی ردمی نوت ۸ وجود دارند؟

در جعبه این گوشی هوشمند طبق معمول شیائومی یک شارژر ۱۰ واتی، کابل USB-C و یک کیس سیلیکون وجود دارد. بسته به منطقه‌ای که در آن خرید می‌کنید ممکن است گوشی شما با محافظ صفحه عرضه شده باشد. اگرچه این محافظ خیلی پرمیوم و درجه یک نمی‌باشد، اما وجودش چندان هم خالی از لطف نیست و برای دنیای امروزی بسیار سخاوتمندانه نیز هست.

طراحی و دیزان شیائومی ردمی نوت ۸

میان دو نسخه نوت ۸، شیائومی ردمی نوت ۸ با اینکه ارزان‌تر است اما از جنبه طراحی و کیفیت ساخت کمبودی نداشته و یک گوشی زیبا و امروزی محسوب می‌شود. شکل کلی پنل آن تقریبا سنتی است و بدون هیچ منحنی فانتزی و پیچ و تاب خاصی طراحی شده، اگرچه بسیار زیبا به نظر می‌رسد.

ردمی نوت ۱۰ با دو قطعه مسطح گوریلا گلس ۵ پوشیده شده و قطعات پنل کلی گوشی را شکل می‌دهند. بخش جلویی برای محافظت از نمایشگر و بخش پشتی با رنگ‌های آبی، سفید، سیاه و بنفش رنگ‌آمیزی شده است و چهره کلی آن را شکل خواهد داد.

ما برای نقد و بررسی خود از رنگ آبی آن استفاده کردیم و باید به شما بگویم که این رنگ روی ردمی نوت ۸ واقعا جذب کننده است.

این رنگ آبی، یا همان آبی نپتونی، به طور کلی از آبی پوشیده شده و هر چه به انتهای پنل گوشی می‌رسد به رنگ بنفش متمایل‌تر می‌شود. رنگ سفید از آبی کمرنگ به بنفش کمرنگ، رنگ بنفش از طیف‌های بنفش تشکیل شده است و نسخه مشکی‌ رنگ کاملا یکدست می‌باشد. خیالتان از بابت رنگ راحت باشد، همه این‌ها برای ردمی نوت ۸ واقعا خوب و زیبا طراحی شده و قطعا توجه شما را به خود جلب خواهند کرد.

نمایشگر ردمی نوت ۸ ۶.۳ اینچ اندازه داشته و این پنل IPS LCD تقریبا تمام جلوی گوشی را شکل داده است. اگرچه یک بریدگی یا همان ناچ بر روی آن قرار دارد که جایگاه دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی آن می‌باشد و چند سنسور دیگر که کاملا نامرئی هستند.

اگرچه ردمی نوت ۸ کاملا هم تمام صفحه نیست اما طراحی کلی آن با لبه‌های کناری کوچکش یکی از بهترین‌ها میان گوشی‌های هوشمند به حساب می‌رود. این لبه‌های رنگی متمایل به آبی دارند و جلوه زیبای به نمایشگر گوشی شما خواهند داد.

فریم نیز مانند لبه‌های کناری پنل جلویی از همین طیف رنگی پیروی می‌کند و همین جزئیات هستند که به زیبایی این دستگاه افزوده و مخاطبان را به سمت جذب می‌کنند. فریم آن با اینکه پلاستیکی است از کیفیت ساخت بالایی برخوردار بوده و اصلا ارزان‌قیمت به نظر نخواهد رسید.

ردمی نوت ۸ از نظر زیبایی تقریبا تمامی ویژگی‌های لازم را دارد و در این زمینه به خوبی خود را اثبات کرده است. اطراف بدنه این گوشی هوشمند جایگاه جک هدفون، درگاه حافظه خارجی، سیم کارت و دکمه‌ها می‌باشد و برای شارژ کردن و اتصالات دارای یک درگاه پورت USB C نیز خواهد بود.

پنل پشتی گوشی بسیار زیبا طراحی شده و در رنگ‌های متفاوت به خوبی متوجه آن خواهید شد. جایگاه دوربین‌ها بر روی این پنل قرار گرفته و شامل لنز‌های ۴۸ مگاپیکسلی، ۸ مگاپیکسلی زاویه گسترده یا اولترا واید، ۲ مگاپیکسل ماکرو و ۲ مگاپیکسل لنز عمیق می‌باشد. در کنار این جایگاه بزرگ یک فلش نیز قرار گرفته است که نور مورد نیاز دوربین را فراهم می‌کند.

این جایگاه نسبتا بزرگ باعث می‌شود که ردمی نوت ۸ روی یک سطح صاف بلغزد و اگر بخواهید آن را روی میز گذاشته و تایپ کنید، تجربه چندان خوشایندی نخواهید داشت.

حسگر اثر انگشت نوت ۸ شیائومی نیز بر روی پنل پشتی قرار گرفته است و عملکردی بسیار دقیق و قوی دارد. اگرچه برای عادت کردن به جایگاه آن به کمی وقت نیاز دارید.

ابعاد کلی Redmi Note جدید به این صورت است؛ ۸.۴ × ۷۵.۳ × ۱۵۸.۳ که ۳ میلی‌متر کوتاه‌تر و ۱ میلی‌متر باریک‌تر ازXiaomi Redmi Note 8 Pro می‌باشد. این گوشی ۶.۳ اینچی ۱۹۰ گرم وزن دارد که ۱۰ گرم کمتر از نسخه پرو ۲۰۰ گرمی خواهد بود.

در نهایت ردمی نوت ۸ یک گوشی خوش ساخت و زیباست و رنگ‌های آن پنل کلی آن را خیلی خوب به نمایش گذاشته و جذابیت ظاهری آن را بسیار افزایش داده‌اند. همچنین فریم پلاستیکی آن احساس پریمیوم و خوبی به استفاده‌کننده القا می‌کند. اگرچه ممکن است کمی از دستتان لیز بخورد که می‌توان گفت چندان هم عجیب نیست. کیس آن چنین کمبودی را پوشش داده و همچنین کار محافظت گوشی را برایتان انجام خواهد داد.

اگر این گوشی هوشمند شرکت شیائومی را با دیگر رقبای میان ‌رده مقایسه کنیم، می‌توان گفت که از جنبه ظاهری ردمی نوت ۸ تقریبا بی‌نقص بوده و ظاهر و شکل و شمایل آن اکثر مخاطبین را راضی می‌کند.

نمایشگر ردمی نوت ۸

نمایشگر ردمی نوت ۸ کمی از مدل پرو کوچک‌تر است اما از همان طراحی ناچ، رزولوشن و حفاظت مشابه استفاده می‌کند. در پشت گوریلا گلس ۵، نوت ۸ شیائومی صفحه‌نمایشی ۶.۳ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰p دارد و به خاطر پنل کوچک‌تر، فشردگی آن نسبت به نوت ۸ پرو کمی بیشتر است و تصویر نهایی بهتری را حاصل خواهد کرد‌. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این نمایشگر قابلیت پشتیبانی از HDR10 است که میان گوشی‌های هوشمند LCD واقعا قابلیت کمیابی می‌باشد.

شیائومی با ردمی نوت ۸ نسبت کنتراست ۱۵۰۰:۱ را تضمین کرده و ما بعد از بررسی‌های مختلف با اطمینان می‌توانیم بگوییم که این ادعای شیائومی کاملا درست و حقیقی است. در بررسی‌های خود کمترین میزان روشنایی را ۴۷۳ نیت و با ترکیب با سیاه عمیق ۱۵۲۱:۱ کنتراست اندازه‌گیری کردیم.

البته اگر نور نمایشگر را در حالت اتومات رها کنید روشنایی بیشتری را دریافت خواهید کرد و حدودا تا ۶۳۰ نیت این روشنایی بالا می‌رود. شیائومی سه تنظیمات کنتراست متفاوت را ارائه می‌دهد. با روشن گذاشتن حالت خودکار به نظر می‌رسد که خروجی صفحه‌نمایش برای دقت در فضای sRGB تنظیم شده است و ما دقت متوسط deltaE 5.4  را برای آن اندازه‌گیری کردیم.

تنها حالتی که به شما اجازه می‌دهد اشباع رنگ را انتخاب کنید همین مد می‌باشد (پیش فرض، گرم، خنک). برای حالت پیش فرض این اندازه به deltaE 3.8 خواهد رسید.

انتخاب حالت گرم به میزان قابل توجهی رنگ آبی را کاهش خواهد داد اما دقت کلی را چندان بالا نمی‌برد. تنظیمات کنتراست استاندارد نیز برای فضای رنگی sRGB تنظیم شده و deltaE اندازه‌گیری شده برای آن ۱.۹ می‌باشد که نشان دهنده یک نمونه عالی است.

عمر باتری ردمی نوت ۸

باتری ردمی نوت ۸ ظرفیتی ۴۰۰۰ میلی‌آمپری دارد و از شارژ سریع ۱۸ واتی پشتیبانی می‌کند. اگرچه شارژر موجود در جعبه آن ۱۰ واتی است.

در مدت زمان ۳۰ دقیقه این شارژر ۳۰ درصد باتری شما را پر می‌کند و برای شارژ کامل حدودا به ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه زمان احتیاج دارید.

در بررسی‌های باتری، ردمی نوت ۸ توانست تا ۱۰۸ ساعت استقامت را ثبت کرده و به عنوان یک باتری قدرتمند پتانسیل بالایش را اثبات کند. باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپری این گوشی هوشمند در تست مرور وب ما حدود ۱۶ ساعت و در تست پخش ویدیو نزدیک به ۱۴ ساعت فعالیت کرد. عملکرد کلی آن تقریبا مشابه ردمی نوت ۷ بود و می‌توان گفت که طول عمر باتری آن به عنوان یک دستگاه میان ‌رده واقعا تحسین برانگیز است.

صدای بلندگو‌های ردمی نوت ۸

با توجه به بررسی‌های انجام گرفته می‌توانیم بگوییم که بلندگو‌های ردمی نوت ۸ واقعا قدرتمند هستند و یکی از بلندترین میزان‌های صدا را پخش می‌کنند. کیفیت کلی صدای خروجی از این اسپیکر فوق‌العاده نیست اما همان طور که انتظار می‌رفت عملکرد قابل قبولی خواهد داشت.

میزان بیس و تن‌های میانی خوب است، اما برای تن‌های بالا این بلندگو با چالش‌های سختی مواجه است.

کیفیت صدای ردمی نوت ۸

اگر بخواهیم کیفیت خروجی صدا از جک‌ هدفون ردمی نوت ۸ را بررسی کنیم در یک دو راهی قرار می‌گیریم. بنابراین اگر آن را به یک اسپیکر خوب متصل کنیم با کیفیت خروجی صدای بسیار خوبی روبه‌رو هستیم.

با این‌حال وقتی صحبت از اتصالات سیمی هندزفری‌ها و هندفون‌هاست، ردمی نوت ۸ با کمبود‌هایی مواجه خواهد شد. پاسخ فرکانس کمی متزلزل است و جداسازی استریو مشکلاتی دارد. بلندی صدا نیز کمی کم می‌شود اما در کل خیلی به چشم نمی‌رسد.

MIUI 10 اما برای مدتی کوتاه

ردمی نوت ۸ شیائومی از رام MIUI نسخه ۱۰ استفاده می‌کند اما از آنجایی که این شرکت نسخه جدید را منتشر کرده است به زودی با آن در این گوشی هوشمند جدید خداحافظی خواهیم کرد.

اگرچه این رام از روی اندروید ۹ پای گرفته شده است اما برای راحتی کار با آن به مدت کمی زمان نیاز دارید. حسگر اثر انگشت عملکرد سریعی داشته و خیلی زود قفل گوشیتان را باز می‌کند. دقت آن تقریبا فوق‌العاده است و ثبت کردن اثر انگشت بر روی آن به سادگی انجام می‌پذیرد.

سنسور تشخیص چهره نیز بر روی آن وجود دارد و بلافاصله بعد از بلند کردن دستگاه قفل ردمی نوت ۸ باز می‌شود. اگرچه قابلیت تشخیص چهره برای همه مناطق در دسترس نیست و در کل نسبت به حسگر اثر انگشت از امنیت بسیار کمتری برخوردار می‌باشد.

ردمی نوت ۸ شیائومی دارای حالت شب بوده و تمامی رنگ‌های سفید را برای راحتی چشم شما به مشکی تبدیل می‌کند. با روشن سازی این حالت طول عمر باتری شما نیز تا حدودی افزایش پیدا کرده و تقریبا تمام نمایشگر را به رنگ سیاه در می‌آورد. به یاد داشته باشید که همه نرم‌افزار‌های موجود از این حالت پشتیبانی نکرده و عموما برنامه‌های معروف از مد شب استفاده خواهند کرد.

خبری از کشوی برنامه‌ها در MIUI نیست و اگر تصمیم بگیرید که دستی به سر و روی ترتیب نرم‌افزار‌هایتان بکشید باید یک لانچر جداگانه را برای اینکار دانلود کنید. اگرچه ساختن پوشه مانند بسیاری از گوشی‌های هوشمند دیگر به سادگی انجام خواهد گرفت و برنامه‌ها به صورت پیش فرض بر روی منوی اصلی ردمی نوت ۸ قرار خواهند گرفت.

منوی اصلی این گوشی خیلی ساده است و همانطور که در تصاویر مشاهده می‌کنید شامل یک ساعت و نشان‌دهنده وضعیت آب و هوا می‌باشد. ردمی نوت ۸ از تم‌ها پشتیبانی می‌کند اگرچه برای دسترسی به آن‌ها باید رام ریجن‌های مشخصی را داشته باشید.

به علاوه این‌ها، پلتفرم این گوشی هوشمند یک نرم‌افزار امنیتی دارد که ویروس‌های مختلف را جستجو کرده، میزان مصرف باتریتان را بررسی می‌کند و بخشی از حافظه رمتان را خالی خواهد کرد. همچنین قادر هستید توسط آن دسترسی‌های برنامه‌های مختلف به بخش‌های متنوع گوشیتان را کنترل کرده و از امنیت کلی آن باخبر شوید.

MIUI به صورت مستقل دارای پخش کننده موسیقی و ویدیو است و گالری مخصوص خود را خواهد داشت. در برخی از خرده‌فروشان و فروشگاه‌ها، ردمی نوت ۸ با نرم‌افزار‌هایی برای فروش قرار خواهد گرفت که برای کسب درآمد دارای تبلیغات هستند. شیائومی از این استراتژی برای جبران قیمت پایین گوشی‌های هوشمندش استفاده کرده و قادر است بودجه‌ای را از این طریق بدست آورد.

مدل دریافتی ما دارای تبلیغاتی بود که خیلی هم آزاردهنده نبودند، اما برای مناطق هند و چین این سبک درآمدزایی شیائومی خیلی بیشتر و شدیدتر دنبال می‌شود. ردمی نوت ۸ دارای یک مشکل بزرگ است؛ تغییر جهت تصویر. این گوشی هوشمند به جابجایی بسیار حساس بوده و با کوچکترین حرکتی به حالت Landscape در خواهد آمد.

و بدتر از آن، وقتی شما گوشی خود را روی سطح صافی قرار می‌دهید جایگاه بزرگ دوربین مزاحمت‌هایی ایجاد کرده و به خاطر حساسیت بالا سنسور‌ها در هنگام استفاده از کیبورد تصویر شما به سادگی چرخیده و به حالت افقی در می‌آید.

این مشکل ممکن است برای برخی کاربران اهمیتی نداشته باشد اما در نگاه کلی در تجربه شما قطعا تاثیرگذار خواهد بود.

عملکرد و معیارهای ردمی نوت ۸ (benchmarks)

Remi Note 8  شرکت شیائومی توسط چیپست اسنپ دراگون ۶۶۵ تغذیه می‌شود که تقریبا اواسط ۲۰۱۹ برای گوشی‌های هوشمند میان ‌رده در دسترس قرار گرفت‌. اگرچه بهبود‌های کلی آن نسبت به سری ۶۶۰ خیلی هم به چشم نمی‌آیند اما برای بررسی دقیق آن آزمایشاتی انجام دادیم که در ادامه مطلب به آن‌ها خواهیم پرداخت.

GPU استفاده شده در این چیپست سری ۶۱۰ Adreno می‌باشد که متاسفانه از تراشه ۵۱۲ موجود در اسنپ دراگون ۶۶۰ قدرتمندتر نیست. اگرچه اذعان شده است که این تراشه جدید همان عملکرد مشابه را با ۲۰ درصد مصرف باتری کمتر برایتان فراهم می‌کند.

اسنپ دراگون ۶۶۵ دارای یک DSP و ISP جدید برای پشتیبانی از دوربین ۴۸ مگاپیکسلی است. اگرچه مودم آن کاملا مشابهS660  می‌باشد. حال به سراغ بنچمارک‌ها و معیارهای ردمی نوت ۸ برویم و محاسبه کنیم که در شرایط مختلف چگونه عملکردی از خود به نمایش خواهد گذاشت.

عملکرد خام پردازنده چند هسته‌ای فوق‌العاده است و در مقایسه با گوشی‌های رقیب نشان داد که ردمی نوت ۸ حرف‌هایی برای گفتن دارد. تنها گوشی هوشمندی که توانست در این تست از گوشی جدید شیائومی پیشی بگیرد Realme 5 Pro با اسنپ دراگون ۷۱۲ می‌باشد.

GeekBench 4.1  چند هسته‌ای

عملکرد تک هسته‌ای ردمی نوت ۸ چندان تعریفی نداشته و همانطور که مشاهده می‌کنید خیلی هم شرایط عجیب و غریبی ندارد.

GeekBench 4.1  تک هسته‌ای

اسنپ دراگون ۶۶۵ ردمی نوت ۸ دارای  تراشه GPU ۶۱۰ است که انتظار می‌رود از Adreno 512  ردمی نوت ۷ با تراشه ۶۶۰ بیشتر باشد. اما بعد از انجام تست‌های مختلف متوجه شدیم که عملکرد این تراشه از مدل ۶۶۰ حتی کمتر بوده و می‌توانیم با خیال راحت تایید کنیم که خبری از بهبود‌های گرافیکی در این گوشی هوشمند جدید نیست.

در نهایت در معیار AnTuTu می‌بینیم که ردمی نوت ۸ در رده گوشی‌های Mi A3، P30 Lite و Realme 5s قرار گرفته و رتبه‌ای پایین‌تر از Realme 5 Pro دریافت می‌کند.

ردمی نوت ۸ قدرتمند بوده و از سرعت خوبی برخوردار است اما به قطع سریع‌ترین و قدرتمندترین گوشی این میادین نخواهد بود. پردازنده آن سرعت عمل خوبی دارد اگرچه رفتار‌های GPU کمی نامشخص هستند. اختلالاتی در بازی‌ها به وجود آمده اما در کل چندان هم به چشم نمی‌آیند.

یکی از تنها اتفاقاتی که مشاهده نکردیم، گرم شدن گوشی بود که حتی پس از ساعت‌ها سنجش و تست مختلف ردمی نوت ۸ خیلی داغ نشده و دمای پردازند در حد متعادلی باقی ماند.

با این اوصاف عملکرد سخت‌افزار این گوشی هوشمند قابل قبول است ولی در طی استفاده کاملا متوجه میان ‌رده بودن آن خواهید شد.

از دوربین‌ها دوگانه به چهارگانه

کاملا مشابه Realme، ردمی نیز از خیر دوربین‌های سه‌گانه گذشت و مستقیما سراغ لنز‌های چهارتایی رفت. نحوه قرارگیری این لنز‌ها مشابه همیشه و کاملا ساده بوده و به ترتیب از بالا به پایین ترکیب‌بندی آن‌ها انجام گرفته است. به ترتیب لنز زاویه گسترده، بعد لنز اصلی و دوربین عمیق و در آخر سنسور ماکرو قرار گرفته است.

لنز اصلی ۴۸ مگاپیکسل، لنز اولتراواید ۱۱۹ درجه‌ای ۸ مگاپیکسل، دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسل و سنسور عمق نیز ۲ مگاپیکسلی می‌باشد.

جابجا شدن میان مد‌ها و حالت‌های مختلف مثل همیشه انجام گرفته و کافی است با حرکت دست میان لنز‌های متفاوت جابجا شوید.

کیفیت تصاویر

کیفیت تصاویر حاصل از دوربین ۴۸ مگاپیکسلی واقعا خوب است و این لنز قوی عکس‌های ذخیره شده را به صورت پیش فرض با ۱۲ مگاپیکسل ذخیره می‌کند.

رنگ‌ها کاملا به واقعیت نزدیک هستند، نویز بسیار کم است و جزئیات تصاویر به میزان خوبی بالاست. رنج دینامیک نیز وسیع است اما قطعا بالاترین میزان نیست اما در طول کار هیچ وقت واردار به استفاده ازHDR  نشدیم.

جزئیات شاخ و برگ‌‌ها در تصاویر مانند طرح‌های روغنی است اگرچه با این رنج قیمتی به عنوان یک گوشی میان ‌رده انتظار زیادی نباید داشته باشیم و قطعا ایراد خاصی به کیفیت تصاویر آن وارد نیست.

یک حالت مخصوص برای لنز‌ ۴۸ مگاپیکسلی در نظر گرفته شده است اما کیفیت حاصل در واقعیت ۴۸ مگاپیکسل نخواهد بود.  به جای ذخیره تصاویر با این کیفیت، ردمی نوت ۸ عکس‌های دریافتی را ارتقا داده و با پردازش‌های مختلف کیفیت آن را بالاتر می‌برد‌. در حالت کلی عکسبرداری ۴۸ مگاپیکسل خیلی هیجان‌انگیز نیست و استفاده از آن را به شما توصیه نمی‌کنیم.

داشتن چنین لنز وسیعی در واقع یک امتیاز بزرگ برای ثبت تصاویر با زوم دو برابر است. اگرچه ردمی نوت ۸ دارای لنز تله‌فوتو می‌باشد اما هیج دوربین ۱۲ مگاپیکسلی به این اندازه نمی‌تواند زوم خوبی را از خود ارائه دهد.

از طرف دیگر لنز ۸ مگاپیکسلی زاویه گسترده وظیفه خود را به خوبی انجام داده و عکس‌های خروجی خوبی با جزئیات بالا برایتان خلق خواهد کرد. با اینکه میزان بالانس سفید و رنج پویا مقداری پایین است اما کنتراست تصاویر به نوبه خود بسیار خوب می‌باشد. اگر بخواهیم پیکسل به پیکسل کیفیت تصاویر را با لنز اصلی مقایسه کنیم این لنز حرفی برای گفتن ندارد. با این‌حال عملکرد کلی آن برای ردمی نوت ۸ به عنوان یک گوشی میان رده کاملا قابل قبول است.

متاسفانه لنز دو مگاپیکسلی ماکرو چندان تعریفی ندارد و همانطور که در تصاویر زیر مشاهده می‌کنید عکس‌های ثبت شده خیلی با جزئیات و زیبا نیستند.

در شب و نور کم ردمی نوت ۸ به خوبی کار عکسبرداری را انجام داده و تصاویر ۱۲ مگاپیکسلی لنز‌های اصلی در این حالت واقعا عالی هستند. نویز به میزان کمی دیده می‌شود اما جزئیات همچنان حفظ خواهند شد.

حالت شب دوربین ردمی نوت ۸ در واقع همان کار HDR را انجام داده و با حفظ جزئیات و کاهش نویز تصاویر خوبی را به ارمغان خواهد آورد. اگرچه این تصاویر خیلی روشن نیستند و می‌توان گفت که دوربین‌های گوشی جدید شیائومی مانند گذشته همچنان محافظ کار مانده‌اند‌.

تصاویر حاصل از لنز زاویه گسترده نیز چندان تعریفی ندارند اگرچه از پرچمدارها موارد بدتری نیز مشاهده کرده بودیم. با این‌حال به خاطر کاهش نویز این عکس‌ها قابل استفاده بوده و تقریبا برای یک گوشی پرچمدار خیلی هم بد و افتضاح محسوب نمی‌شوند.

پرتره

کیفیت تصاویر پرتره در ردمی نوت ۸ کاملا به نور محیط بستگی داشته و اگر نور مورد نیاز دوربین فراهم نشود جزئیات بسیار کاهش خواهند یافت. در نتیجه اگر نور کافی را برای آن فراهم کنید با تصاویری با جزئیات و شات‌های پرتره خوبی مواجه می‌شوید.

سلفی‌ها

دوربین جلویی Redmi Note 8 Xiaomi ۱۳ مگاپیکسلی بوده و نرم‌افزار آن با سه حالت مختلف زیبایی ارائه شده است که شامل skin smoothing، eye enlargement  و face slimming می‌باشد.

کنتراست تصاویر حاصل از دوربین سلفی بسیار مناسب است و جزئیات به خوبی نمایش داده می‌شوند. در کل دوربین جلویی نوت ۸ بسیار قابل قبول است و ما از نتایج بدست آمده کاملا راضی هستیم.

همچنین اگر تصمیم گرفتید از حالت پرتره برای عکس‌های سلفی استفاده کنید با توجه به تصاویر زیر بهتر است خیالتان از کیفیت خروجی راحت باشد.

کیفیت فیلمبرداری

ردمی نوت ۸ فیلم‌های شما را با کیفیت ۱۰۸۰p و ۴k با ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کرده و به زودی قرار است ۶۰ فریم برای فیلم‌های ۱۰۸۰p منتشر شود.

در وهله اول شاید فکر کنید که این کیفیت‌ها برای تمامی دوربین‌ها در دسترس خواهند بود اما در واقعیت چنین چیزی صحت ندارد. لنز زاویه گسترده با کیفیت ۱۰۸۰p و ۳۰ فریم بر ثانیه کار می‌کند اما دوربین ماکرو تصاویر را با کیفیت ۷۲۰p با همان فریم مشابه ثبت خواهد کرد.

مد صحنه آهسته نیز با ۱۲۰ فریم بر ثانیه و کیفیت ۱۰۸۰p در دسترس است. با بررسی‌های لنز اصلی متوجه شدیم که جزئیات ۴K چندان بالا نیستند و احتمالا دلیل این اتفاق کاهش زیادی نویز باشد. از طرف دیگر رنگ کنتراست ویدیو به میزان قابل قبولی خوب است.

نتیجه‌گیری

ردمی نوت ۸ شیائومی بهترین چیپست را نداشته و قطعا بهترین گوشی هوشمند میادین نیز نخواهد بود. اصلا قصد ساخت چنین گوشی‌هایی از طرف شرکت‌ها و سازندگان مختلف تولید دستگاه‌هایی است که در رنج میانی رقابت می‌کنند و برای افرادی ساخته می‌شوند که نمی‌خواهند بودجه زیادی صرف خرید گوشی کنند.

به همین روی اگر انتظارات خودمان را با معیار‌های درست سنجش کنیم متوجه خواهیم شد که این گوشی هوشمند به عنوان یک میان ‌رده از قدرت مناسبی برخوردار بوده و عملکرد خوبی از خود به نمایش گذاشته است. یک گوشی زیبا، خوش‌ساخت با دوربین‌هایی خوب. یک میان ‌رده واقعی.

رقابت

در بازار رقابت ردمی نوت ۸ با گوشی‌های Realme 5s،Realme 5 pro،Galaxy M30  و Redmi Note 8 pro دست و پنجه نرم می‌کند. هر کدام از این گوشی‌های هوشمند دارای ویژگی‌های خاص خود هستند و امکاناتی را برای مخاطبانشان فراهم کرده‌اند.

Realme 5s از آنجایی که نمایشگر آن ۷۲۰p است عملکرد سریع‌تری دارد و Realme 5 Pro تقریبا با شرایط مشابهی از چیپست قدرتمند‌تری استفاده می‌کند که آن‌ را برای باز‌ی‌ها و کار‌های سنگین به مورد بهتری تبدیل می‌کند. از طرف دیگرMi A3  با عملکردی سریع‌تر، از اندروید به عنوان پلتفرم اصلی تغذیه کرده و اگر از طرفداران دو آتیشه این سیستم عامل هستید این گوشی هوشمند گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.

گوشی میان‌درده سامسونگ نیز با نامM30  ارزان‌تر از ردمی نوت ۸ است اما از امکانان کمتری بهره خواهد برد. در نتیجه نادیده گرفتن آن کار بسیار ساده‌ای خواهد بود. در آخر Redmi Note 8 Pro می‌باشد که اگر توانایی خرید آن را دارید قطعا به شما توصیه می‌کنیم که چنین گوشی قدرتمندی را از دست ندهید.

نسخه‌های اولیه ردمی به سادگی بهترین گوشی‌های رده خود بودند اما با گذشت زمان و مشارکت بیشتر دیگر سازندگان در ساخت گوشی‌های میان‌رده کار برای شیائومی خیلی سخت‌تر از قبل ادامه پیدا می‌کند. سامسونگ، شیائومی، هواوی و … همگی در این زمینه بسیار فعالیت کرده و هر روز گوشی‌های هوشمند جدید خود را در طرح‌های مختلف به بازار فروش عرضه خواهد کرد.

هر کدام از این گوشی‌ها از امکانات، ترکیب دوربین، رنگ‌ها و طراحی‌های متفاوتی برخوردار هستند و برای سلایق خاصی منتشر می‌شوند.

حال اینکه کدامیک بهترین گزینه برای شماست کاملا به خودتان بستگی دارد. بهتر است قبل از خرید نهایی حسابی تحقیقات خود را در این زمینه انجام دهید و از آنجایی که ردمی نوت ۸ در حیطه گوشی‌های میان‌رده عملکرد خوبی ار خود نشان داده، بهتر است آن را گوشه ذهن خود داشته باشید.

با تمام این ویژگی‌ها محصول شیائومی یک میان رده فوق العاده بوده که با قیمت مناسب قابل تهیه است و تجربه حرفه‌ای قابل توجهی می‌توان با آن داشت. این برند چینی در طول چند سال گذشته سعی کرده عملکرد بزرگی از خود نشان دهد و موفق نیز بوده است.

ردمی نوت ۸ که در کنار ردمی نوت ۸ پرو معرفی شد، هر دو از مشخصات یکسان برخوردار هستند و طراحی جذاب هم برای آنها فراهم شده است. این نکته حائز اهمیت است که ردمی نوت ۸ یک میان رده در بین صدها مدل گوشی هوشمند هم سطح خود است که ویژگی‌های متعددی را در آن شاهد هستیم و در سوی دیگر کیفیت ساخت مناسب هم دارد. دشوار است تا بتوان این محصول شیائومی را یک مدل نامطلوب قلمداد کرد.