بررسی تخصصی Pixel 3 گوگل: پادشاه دوربین ها

Google Pixel 3

در اکتبر سال ۲۰۱۸، گوگل از جدیدترین گوشی های خود تحت عنوان Pixel 3 و Pixel 3 XL رونمایی کرد. در ادامه با بررسی نسخه کوچکتر نسل سوم این سری یعنی Pixel 3 در خدمت شما هستیم. با آراد مگ همراه باشید.

مقدمه

گوگل پس از کنار گذاشتن سری نکسوس (Nexus) و معرفی سری پیکسل (Pixel) به کسب و کار موبایل خود رنگ و بوی جدی تری بخشید و با معرفی سومین نسل سری پیکسل با نام هایPixel 3 و Pixel 3 XL انرژی مضاعف خود برای رقابت با بزرگان این صنعت را بیش از پیش اثبات کرد. در مقاله پیش رو به معرفی عضو کوچک اما قدرتمند این خانواده یعنی Pixel 3 خواهیم پرداخت. با آراد مگ همراه باشید.

در روز ۴ اکتبر سال ۲۰۱۶، گوگل با معرفی گوشی های Pixel و Pixel XL، به طور رسمی از سری جدید گوشی های هوشمند خود که پیشتر با نام نکسوس (Nexus) شناخته می شدند، پرده برداشت. طراحی خاص و ویژگی های بزرگ نرم افزاری یکی از اصلی ترین ویژگی های این دو گوشی به شمار می رفت.

اما در سال ۲۰۱۷ اوضاع کمی متفاوت تر از سال قبل بود. با وجود روی آوردن اکثر گوشی های هوشمند به دوربین دوگانه، گوگل اما Pixel 2 و Pixel 2 XL را با دوربین های تکی عرضه کرد. در کمال تعجب این دوربین توانست با بهره گیری از هوش مصنوعی و الگوریتم های نوین پردازش تصویر، لقب بهترین دوربین سال ۲۰۱۷ را ازآن خود کند.

امسال نیز گوگل نسل سوم گوشی های پیکسل خود را معرفی کرد که طبق انتظار Pixel 3 و Pixel 3 XL نام دارند. حال با بررسی تخصصی مدل کوچکتر این گوشی هوشمند در آراد مگ در خدمت شما همراهان همیشگی این مجله هستیم.

Google Pixel 3

مشخصات Pixel 3 در یک نگاه

شبکه تکنولوژی GSM / HSPA / LTE
عرضه معرفی اکتبر ۲۰۱۸
  وضعیت موجود، عرضه شده در نوابر ۲۰۱۸
بدنه ابعاد ۷.۹ × ۶۸.۲ × ۱۴۵.۶ میلی متر
  وزن ۱۴۸ گرم
  مواد به کار رفته پشت و جلو شیشه، فریم آلومینیوم
  سیم کارت تک سیم کارت (نانو سیم) – eSIM
صفحه نمایش نوع OLED ، ۱۶ میلیون رنگ
  اندازه ۵.۵ اینچ (نسبت صفحه نمایش به بدنه ۷۷.۲ درصد)
  دقت ۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل، نسبت ۱۸:۹، چگالی پیکسلی ۴۴۳
  رابط کاربری اندروید خام
پلتفرم سیستم عامل اندروید ۹ (Pie)
  تراشه Snapdragon 845 (10 نانومتری)
  پردازنده مرکزی ۸ هسته ای

۴ هسته ۲.۵ گیگاهرتز Kryo 385 Gold

۴ هسته ۱.۶ گیگاهرتز Kryo 385 Silver

  پردازنده گرافیکی Adreno 630
حافظه شیار حافظه ندارد
  داخلی ۴۶/۱۲۸ گیگابایت – ۴ گیگابایت رم
دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسل، f/1.8
  قابلیت ها فلاش دوگانه LED، پانوراما، Auto-HDR
  فیلمبرداری ۲۱۶۰p@30fps

۱۰۸۰p@30/60/120fps

۷۲۰p@240fps

  سلفی ۸ مگاپیکسل، f/1.8

۸ مگاپیکسل، f/2.2

  قابلیت ها Auto-HDR
  فیلمبرداری ۱۰۸۰p@30fps
صدا جک ۳.۵ میلی متری ندارد
  قابلیت ها کاهش دهنده نویز مکالمه با استفاده از میکروفون اختصاصی
ارتباطات بی سیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
  بلوتوث نسخه ۵.۰، LE
  GPS دارد
  NFC دارد
  USB ۳.۱، Type-C دو طرفه، USB On-The-Go
قابلیت ها سنسورها سنسور اثر انگشت (پشت دستگاه)
باتری ظرفیت غیر قابل تعویض ۲۹۱۵ میلی آمپری
  شارژ سریع دارد
  شارژر ۹V/2A 18W

شارژر بی سیم QI

متفرقه رنگ سفید، مشکی، صورتی
  قیمت حدود ۸۵۰ یورو
Google Pixel 3

طراحی

طراحی Pixel 3 نسبت به نسل گذشته خود تغییراتی زیادی را به خود ندیده است. امسال نیز با همان طراحی ۲ رنگ مواجه هستیم که برای عده کثیری، طراحی زیبایی به شمار می رود. در قسمت شیشه ای و براق پشت دستگاه دوربین پشتی و سنسور اثر انگشت قرار دارند. البته بر خلاف ظاهر، قسمت پایین دستگاه نیز شیشه است اما پرداخت آن به گونه ای متفاوت انجام گرفته و ظاهری مات (Frosted) به خود گرفته است.

اندازه Pixel 3 بسیار استاندارد و هم اندازه دیگر گوشی های بازار است. به دلیل همین اندازه استاندارد، راحتی استفاده از دستگاه با یک دست به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده است.

Pixel 3 در بسیاری از موارد از ترندهای روز بازار همانند صفحه نمایش بدون حاشیه Samsung Galaxy S9، دوربین چندتایی LG V40 و یا طراحی براق و آینه مانند Huawei P20 پیروی نمی کند. حتی خبری از بریدگی نمایشگر نیز نیست. البته در مدل بزرگتر یعنی Pixel 3 XL بریدگی بسیار بزرگ و زشتی قرار دارد.

در جلوی دستگاه صفحه نمایش ۱۸:۹ آن قرار دارد که حاشیه های نسبتا کمی را شامل می شود. در این حاشیه ها، بلندگوی استریو قرار دارد که خوشبختانه گوگل این سنت خود را حفظ کرده که قابلیتی بسیار کاربردی در زمان تماشای ویدیو یا گوش فرا دادن به موزیک به شمار می رود. حاشیه های بالا و پایین نمایشگر مشکلی در سرعت کار کردن با دستگاه ایجاد نمی کند.

فلسفه طراحی Pixel 3 بر پایه طراحی مینیمال استوار شده که در نسخه های قبلی نیز شاهد آن بودیم. ظاهر دستگاه کاملا ساده است و برخلاف نسخه پیشین حتی تضادی در آن نیز دیده نمی شود (منظور نسخه پاندای Pixel 2 XL است). بخش مات دستگاه که ظاهری مانند شیشه یخ زده دارد، به دلیل داشتن اصطکاک بیشتر، ثبات بیشتر دستگاه در دست و یا جیب کاربر را به ارمغان می آورد.

فریم دستگاه از آلومینیوم ساخته شده و در پشت و روی آن را نیز لایه ای محافظ از گوریلا گلس ۵ پوشانده است. به دلیل بهره گیری از شیشه در تمامی بخش پشتی دستگاه، پشتیبانی از شارژ بی سیم به Pixel 3 اضافه شده است. البته گوگل کمی دیر به جرگه گوشی های مجهز به شارژر بی سیم وارد شده است؛ اگر بخاطر داشته باشید گوشی Nexus 4 که در سال ۲۰۱۲ معرفی شد، از شارژر بی سیم پشتیبانی می کرد و اکنون پس از ۶ سال به تازگی گوگل وارد این جریان شده که البته از قدیم گفته اند: ماهی را هروقت از آب بگیری تازه است!

Google Pixel 3

زبان طراحی مشابه، رویه ای متفاوت

یکی از وجه تمایز های اصلی ظاهر گوشی های گوگل، استفاده از زبان طراحی Pixel Window بود که به موجب آن، در یک سوم بالایی پنل پشتی از شیشه و در دو سوم باقی مانده نیز آلومینیوم استفاده می شد. حال با وجود استفاده از شیشه یکپارچه در پشت دستگاه، برای اجرا کردن دوباره این زبان طراحی نیاز به یک پروسه جدید بود.

حال قسمت آلومینیومی، جای خود را به شیشه ای مات داده است که البته به هیچ وجه نمی تواند حس و حال لمس آلومینیوم را منتقل کند؛ اما رد اثر انگشت بر روی خود را به خوبی پنهان می کند. این شیوه، روشی نوین و خلاقانه برای استفاده از همان شیشه قدیمی اما با حس و حالی تازه تر و مدرن تر به شمار می رود.

طراحی فریم دور دستگاه نیز برای همسو شدن با پنل پشتی آن، ظاهری براق و شیشه ای مانند گرفته است. هرچند که به شخصه، طراحی و کیفیت فریم مات Pixel 2 XL را بیشتر از طراحی ای انچنینی، ترجیح می دهم. اما این موضوع سبب نمی شود که مقاومت دستگاه کمتر از مدل قبلی باشد. Pixel 3 در برابر Pixel 2 XL، از مقاومت بهتری در مقابل نفوذ مایعات برخوردار است. این گوشی هوشمند توانسته تا گواهیIP 68  را برای نفوذ مایعات و گرد و غبار به دست آورد که به معنی مقاومت آن تا عمق ۱.۵ متر و به مدت ۳۰ دقیقه است. در مدل قبلی، این مقدار برابر با ۱ متر و ۳۰ دقیقه بود.

در سمت راست فریم، دکمه های صدا و قفل دستگاه وجود دارند که برخلاف دیگر دستگاه ها، دکمه فقل بالاتر از دکمه های صدا قرار دارند. همانند نسل قبل، دکمه قفل در رنگ های مختلف بدنه، رنگی متفاوت دارد. این دکمه در رنگ های بدنه سفید، مشکی و صوتی به ترتیب رنگ های سبز، مشکی و نارنجی دارد. سمت دیگر فریم نیز عاری از هرگونه شیار و یا دکمه ایست. در بالای دستگاه تنها حفره کوچک میکروفون ثانویه به چشم می خورد و در پایین دستگاه هم، پورت USB-C و شیار سیم کارت قرار دارند.

Google Pixel 3

صفحه نمایش

به نظر می رسد که گوگل شکایت ها و نقدهای صورت گرفته برای صفحه نمایش Pixel 2 XL را شنیده و از آن برای بهبود نمایشگر Pixel 3، بهره برده است. این گوشی، از یک پنل OLED با اندازه ای معادل ۵.۵ اینچ بهره می برد که از ویژگی HDR نیز بهره می برد. این نمایشگر مجهز به HDR، با اختلاف زیاد از تمامی پنل های به کار گرفته شده در دستگاه های گوگل بهتر است. مشکلات Pixel 2 XL دیگر جایی در این نمایشگر ندارد . این بدین معنیست که دیگر خبری از نقطه های مشکی پیکسل مرده، تمایل صفحه نمایش به رنگ های دیگر در زاویه های گوناگون نخواهد بود. علاوه بر تمامی این ها، گوگل پروفایل رنگی داینامیک جدیدی را نیز در نرم افزار دستگاه قرار داده تا به موجب آن رنگ ها بسیار جذاب تر و رضایت بخش تر از پروفایل sRGB خواهد بود.

اما در حقیقت برای تحسین صفحه نمایش Pixel 3 نیازی به هیچ از یک از موارد گفته شده ندارید. برای بررسی، پیش نمایشی از فیلم سینمایی انیمیشنی Spider-Man شرکت سونی را از یوتیوب پخش کردیم. این پیش نمایش توسط انفجارهای متعدد همچنین نورهای نئون مزین شده است که نمایی از شهر نیویورک در شب را به نمایش می گذارد. به دلیل وسعت گسترده رنگ ها و نرمیِ حرکات و تصاویر، به نظر می رسید که کتاب های کمیک، به واقعیت آمده باشند.

در حقیقت، صفحه نمایش Pixel 3 یکی از بخش های برجسته آن است که می تواند به راحتی با دیگر بزرگان این صنعت رقابت کند. گفتنی است که تنها چند نکته منفی کوچک، سبب شده تا نمایشگر Pixel 3 از دستیابی به لقب بهترین صفحه نمایش گوشی های هوشمند باز بماند.

یکی از این نکات منفی، دقت تصویر Pixel 3 است که گوگل تصمیم گرفته تا به استفاده از رزولوشن ۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ روی آورد. این رقم با رزولوشن ۲۹۶۰ × ۱۴۴۰ فاصله زیادی دارد که سبب می شود چگالی پیکسلی در Pixel 3 کاهش قابل توجهی نسبت به دیگر پرچمداران حال حاضر داشته باشد. چگالی پیکسلی بالاتر، به معنی تصاویری به مراتب واضح تر و شارپ تر است که متاسفانه این گوشی از بهره مندی به آنها بی نصیب مانده است. علاوه بر این، امکان مشاهده زیرپیکسل های قرمز، سبز و آبی توسط چشم غیر مسلح در گوشی Pixel 3 بیشتر از دیگر پرچمداران است.

مورد دیگر، نور پس زمینه پایین نمایشگر Pixel 3 است که گاهی اوقات بسیار اذیت می شود. در بررسی های انجام شده، با قرار دادن میزان روشنایی در بالاترین حالت ممکن، نمایشگر این گوشی تنها ۴۰۱ نیت روشنایی داشت که ۲۰۰ نیت کمتر از گوشی iPhone XS به شمار می رود. در شرایط نوری بسیار قوی، نمایشگر Pixel 3 می تواند روشنایی بیشتری را ارائه دهد؛ اما در اکثر مواقع این ویژگی توسط نرم افزار دستگاه محدود می شود.

اما از نگاهی دیگر، صفحه نمایش Pixel 3 یکی از قوی ترین رنگ هایی که تاکنون در یک گوشی هوشمند دیده ایم را ارائه می دهد. این نمایشگر قادر است، حداکثر تا ۲۰۲ درصد از گستره رنگ های sRGB را بر روی پروفایل پویای پیشفرض خود، نمایش دهد. اما این موضوع سبب شده تا دقت رنگ در Pixel 3 کاهش یابد. این گوشی هوشمند توانسته تا در تست Delta-E مقدار ۰.۴۴ را کسب کند. این در حالیست که گوشی هوشمند iPhone XS موفق به کسب امتیاز ۰.۲۲ شده است (هرچه اعداد به ۰ میل کند، نشان دهنده دقت رنگ بالاتری است). اگر تمایل رنگ ها به واقعیت یکی از دغدغه های شماست، پیشنهاد می کنیم که در تنظیمات تصویر، حالت های sRGB و Boosted را امتحان کنید.

Google Pixel 3

سخت افزار

درست است که Pixel 3 به شکل غیر قابل وصفی هوشمند است، اما تراشه به کار رفته در آن تفاوتی با دیگر پرچمداران بی شمار اندرویدی ندارد. البته این موضوع بدین معنی نیست که تراشه Snapdragon 845 به همراه ۴ گیگابایت حافظه رم نمی تواند تجربه ای سریع و دلنشین را در اختیار کاربران بگذارد. اما دیگر پرچمداران اندرویدی همچون Oneplus، ایسوس و حتی Razer، با قیمتی مشابه و حتی کمتر، ۲ برابر حافظه رم Pixel 3 و Pixel 3 XL را یدک می کشند که چندوظیفگی بسیار بهتری را به ارمغان می آوردند .البته بنچمارک ها نیز خود گویای این مسئله هستند.

برای مثال در آزمون Geekbench 4، گوشی هوشمند Pixel 3 توانست به امتیاز ۷.۳۱۶ در عملکرد چند هسته ای دست یابد که تنها ۱.۰۰۰ امتیاز بیشتر از Pixel 2 به همراه تراشه قدیمی تر Snapdragon 835، است؛ این در حالیست که این گوشی هوشمند در عملکرد چند هسته ای، حدود ۱.۵۰۰ امتیاز کمتر از گوشی Note 9 با پردازنده مشابه Snapdragon 845 کسب کرده است. گوشی هوشمند Oneplus 6 نیز از کانال ۹.۰۰۰ امتیاز عبور کرده و همچنین رقابت Pixel 3 با گوشی iPhone XS به همراه تراشه A12 Bionic را نیز باید به کلی به دست فراموش بسپارید.

اما در آزمون Sling Shot Extreme OpenGL ES 3.1 بنچمارک ۳DMark، Pixel 3 توانست با امتیاز ۴.۴۰۰ عملکردی بهتر از گوشی iPhone XS با امتیاز ۴.۲۴۴ از خود به نمایش بگذارد. در این بخش، گوشی Oneplus 6 با امتیاز ۵.۱۲۴ توانسته تا صدر جدول را ازآن خود کند. البته در عملکرد واقعی، تفاوتی میان قدرت Pixel 3 و دیگر گوشی ها همچون Oneplus 6 نخواهید یافت؛ همانطورکه در بررسی های انجام شده توسط آراد مگ، کیفیت اجرایی بازی PUBG در گوشی هوشمند تفاوتی با دیگر پرچمدارها نداشت.

در حقیقت، Pixel 3 در استفاده روزمره در تک تک وظایفی که به آن محول می شود، عملکردی مشابه گوشی Oneplus 6 دارد. وظایفی از قبیل گوش فرا دادن به موسیقی، استفاده از نقشه و مسیریابی، جستجوی صفحات وب، ارسال پیام و تماشای ویدیو. در زمان انجام تمامی این کارها، در زمان بازگشت به برنامه، هیچگاه برنامه ای به دلیل کمبود منابع بسته نشد. به نظر می رسد که این موضوع به دلیل بهبودهایی­ست که گوگل در سیستم عامل خود انجام داده است.

در آزمونی دیگر و در تست رمزگذاری ویدیو، گوشی گوگل توانست یک ویدیوی کوتاه ۴K را در طول مدت ۲ دقیقه و ۵۳ ثانیه به اتمام برساند؛ این در حالیست که Oneplus 6 همین مورد را یک دقیقه دیر تر از Pixel 3 به اتمام رساند. البته Pixel 3 حتی در این زمینه نیز نمی تواند با عملکرد ۳۹ ثانیه ای iPhone XS رقابت کند!

با این حال، در نسخه های اولیه این گوشی، عده ای از کاربران Pixel 3 (و Pixel 3 XL) متوجه شدند که گوشی آن ها، گاه و بیگاه پردازش های پس زمینه را بدون به وجود آمدن مشکلی می بندد؛ عده ای این مشکل را از حافظه رم اندک دستگاه دانسته اند و عده ای دیگر نیز این موضوع را مربوط به مشکلی در سیستم مدیریت حافظه دستگاه می دانستند. همانطور که پیش از این نیز در دستگاه های Pixel با حافظه رم مشابه، چنین مشکلاتی مشاهده نمی شد.

خوشبختانه گوگل به سرعت متوجه این موضوع شد و با انتشار یک به روز رسانی، این موضوع را برطرف کرد. اگر در زمان استفاده از دستگاه خود با این مشکل رو به رو شدید، مطمئن شوید که به آخرین نسخه به روز رسانی دستگاه را دریافت کرده اید.

Google Pixel 3

دوربین

درحالی که شرکت های تولید کننده گوشی های هوشمند کاربران را به خرید مدل بزرگتر گوشی خود برای بهره مندی از دوربینی قوی تر، ترغیب می کنند، گوگل در هر دو گوشی Pixel 3 و Pixel 3 XL از دوربینی مشابه بهره برده است.

گوگل حتی در سال ۲۰۱۸ هم به استفاده از دوربین دوگانه روی نیاورده است و در این گوشی، از دوربین تکیِ متکی به هوش مصنوعی و الگوریتم های پیشرفته پردازش تصویر، استفاده کرده است. مشخصات دوربین پشتی Pixel 3 مشابه سال قبل است و همچنان گوگل از یک سنسور ۱۲.۲ مگاپیکسل به همراه گشودگی دیافراگم f/1.8، تثبیت کننده سخت افزاری (OIS) و سیستم دوگانه فوکوس تصویر (تشخیص فاز و لیزر) بهره برده است.

ویژگی HDR+ گوگل، یکی از اصلی ترین دلایلیست که همچنان شاهد یک لنز در این گوشی هوشمند هستیم. ویژگی جدید Top Shot نیز به نرم افزار دوربین گوگل افزوده شده است که به واسطه آن، عکس هایی پی در پی گرفته می شود که سپس می توانید بهترین فریم آن را انتخاب کنید.

Night Sight همچنین یکی دیگر از ویژگی های افزوده شده به دوربین Pixel 3 است. با استفاده از این ویژگی می توانید عکس هایی خیره کننده را در شب و بدون استفاده از فلاش ثبت کنید. تمامی پروسه عکس برداری در این حالت توسط ویژگی های یادگیری ماشین انجام می شود.

فوکوس بر روی سوژه های متحرک همواره یکی از مشکلات عکاسی بوده که گوگل این مشکل را با قابلیت Motion Auto Focus برطرف کرده است. برای بهره گیری از این قابلیت کافیست تا بر روی سوژه ضربه بزنید تا با استفاده از هوش مصنوعی سوژه دنبال شود.

به طور کلی، ما با عکس های ثبت شده توسط دوربین Pixel 3 بسیار به وجد آمدیم. با بهره گیری از این دوربین می توانید به سادگی عکس هایی بسیار باکیفیت و با رنگ هایی طبیعی ثبت کنید. حالت پرتره نیز کیفیت چشمگیری را ارائه می دهد که پس از ثبت عکس نیز می توانید افکت بوکه پشت و جلوی سوژه را تنظیم کنید.

در کمال تعجب، در جلوی دستگاه همانند LG V40 از دو دوربین ۸ مگاپیکسل استفاده شده که دیافراگم f/1.8 و f/2.2 را ارائه می دهند. یکی از این سنسور ها از لنز با فاصله کانونی استاندارد و لنز دیگر هم از لنز واید ۱۰۷ درجه استفاده می کند تا به واسطه آن بتوانید افراد بیشتری را در تصویر قرار دهید.

سلف پرتره گوگل پیکسل

 

کیفیت عکس ها خوب است و جا به جایی میان دوربین ها نیز به سادگی و به سرعت هرچه تمام تر صورت می گیرد. در گالری زیر می توانید عکس های ثبت شده با دوربین این گوشی را مشاهده کنید. همچنین عکس های پرتره ثبت شده با دوربین جلو نیز در این گالری قرار دارد که می توانید کیفیت آن را مشاهده کنید.

در زمینه فیلمبرداری نیز، Pixel 3 توانایی فیلمبرداری تا کیفیت ۴K@30 فریم بر ثانیه را دارد که متاسفانه خبری از گزینه ۶۰ فریم نیست. البته اگر نیاز به فیلمبرداری ۶۰ فریم دارید می توانید رزولوشن ویدیو را به ۱۰۸۰p کاهش دهید تا توانایی فیلمبرداری با این فریم و حتی ۱۲۰ فریم را داشته باشید. فیلم های ثبت شده کیفیت بسیار بالایی دارند و جزئیات نیز به خوبی به تصویر کشیده می شود. تثبیت کننده تصویر نیز به خوبی عمل کرده و ثبات کافی را برای ویدیوها محیا می کند که حتی می توانید در حین راه رفتن نیز ویدیوهای باثباتی را ثبت کنید.

نرم افزار

همواره بزرگترین موارد مطرح شده درباره گوشی های پیکسل، نه سخت افزار بلکه نرم افزار آن بوده و هست. درواقع در پیکسل، روش به کار گیری سخت افزار توسط نرم افزار است که اهمیت دارد. Pixel 3 به همراه اندروید Pie عرضه شده است. البته دیگر نمی توان سیستم عامل پیکسل ها را نسخه ای خام از اندروید خواند. بلکه اندروید قرار گرفته بر روی Pixel 3 و Pixel 3 XL، به سختی می تواند خام تر از اندروید دستگاه های سامسونگ باشد. دلیل این موضوع هم، ویژگی های خاص نرم افزاری گوگل است که به آن افزوده شده است.

یکی از اصلی ترین تغییرات را می توان دکمه های ناوبری بر پایه ژست های حرکتی دانست که عملکردی مشابه ژست های حرکتی iPhone XS دارد. درواقع سه دکمه همیشگی ناوبری اندروید، اکنون جای خود را به یک دکمه داده اند که تقریبا همه کاری انجام می دهد.

با کشیدن این دکمه به بالا، وارد لیست برنامه های در حال اجرا خواهید شد که در زیر آن کادر جستجو و همچنین ۵ آیکن برنامه های پیشنهادی نیز به نمایش در خواهد آمد. با بالا کشیدن برنامه های پیشنهادی، وارد لیست برنامه ها خواهید شد که در بالای آن مجددا برنامه های پیشنهادی را مشاهده خواهید کرد.

در اندروید ۹ گوشی های پیکسل، لیست برنامه ها برخلاف نسخه های پیشین اندروید که به شکل عمودی بود، به شکل افقی نمایش داده می شوند. برای بستن برنامه ها کافیست برنامه مورد نظر خود را به بالا کشیده و برای باز کردن نیز می تواند برنامه را پایین کشیده و یا بر روی آن ضربه بزنید.

یک راه دیگر برای جا به جایی میان برنامه ها، استفاده از دکمه پایین صفحه است که باز هم همانند iPhone XS، با کشیدن آن به سمت راست یا چپ این عمل صورت می پذیرد. همچنین با کشیدن و نگه داشتن دکمه می توانید در لیست برنامه ها پیمایش کنید و با رسیدن به برنامه مورد نظر دکمه را رها کرده تا برنامه باز شود.

این روش، می تواند شیوه پیچیده برای برقراری ارتباط با دستگاه به شمار برود؛ علی الخصوص زمانی که از کاربران قدیمی اندروید بوده و به دکمه های ناوبری آن عادت کرده باشید. در اینصورت مجبور هستید به وضعیت جدید عادت کنید چرا که هیچ گزینه ای برای بازگردانی به حالت کلاسیک قدیمی وجود ندارد.

در زمینه نرم افزاری، تنها سرویس های گوگل بر روی دستگاه به صورت پیشفرض قرار دارند و خبری از برنامه های مزاحم جانبی نیست. در سمت چپ صفحه پیشفرض دستگاه نیز، پنل گوگل وجود دارد که در آن آخرین خبرهای مورد نظر شما و همچنین دستیار صوتی گوگل با نام Google Assistant حظور دارند.

در بالای صفحه نمایش اصلی نیز ویجت At a Glance وجود دارد که اطلاعات کاربردی ای همچون آب و هوا، رویدادهای تقویم و غیره را نمایش می دهد. برای اطلاعات بیشتر در هر زمینه کافیست تا بر روی آن ضربه بزنید.

ویژگی Active Edge نیز همچنان در پیکسل ها حضور دارند. برای استفاده از این ویژگی کافیست تا گوشی را در دست گرفته و لبه های راست و چپ دستگاه را فشار دهید تا رویدادهای از پیش تعیین شده ای اجرا شوند. این تنظیمات همگی قابلیت شخصی سازی دارند. البته هیچگونه نشانگری در لبه های دستگاه برای این ویژگی وجود ندارد تا کاربر از وجود آن مطلع شود. ویژگی Active Edge همانند قابلیت ۳D Touch اپل می تواند به یک ویژگی بسیار کاربردی تبدیل شود و یا به طور کلی فراموش شود.

میزان حساسیت این سنسور می تواند کاهش یا افزایش پیدا کند که بسته به شیوه کارکرد کاربر قابل شخصی سازیست. یکی از بزرگترین مشکلات این سیستم، پشتیبانی نکردن از اجرای برنامه هاست. با بهره گیری از این ویژگی تنها می توانید بی صدا کردن آلارم ها و تماس ها، اجرای دستیار صوتی و از این قبیل کارها را انجام دهید. اگر ویژگی های Edge Sense شرکت HTC که می توان به وسیله آن برنامه های مختلف و یا دوربین را اجرا کرد نیز به Active Edge اضافه می شد، شاهد ویژگی بسیار کامل تری بودیم.

باتری

گوگل در Pixel 3 از یک باتری ۲.۹۲۰ میلی آمپری بهره گرفته است که درمیان باتری های پر ظرفیت امروزی، ظرفیتی متوسط دارد، اما به همراه این باتری، تمامی تکنولوژی های جدید شارژ دستگاه نیز همچون شارژر سریع ۱۸ واتی قرار گرفته اند که می تواند در طول مدت ۳۰ دقیقه، ظرفیت باتری دستگاه را تا ۵۰% شارژ کند. همچنین با بهره گیری از شارژر بی سیم Pixel Stand گوگل، می توانید دستگاه را به صورت بی سیم و با قدرت ۱۰ وات شارژ کنید. البته اگر قصد خرید شارژهای بی سیم دیگر شرکت ها را دارید، باید بگوییم که دیگر شارژر های Qi، گوشی Pixel 3 را تنها با قدرت ۵ وات شارژ خواهند کرد و برای دستیابی به سرعت ۱۰ وات، حتما باید از شارژر بی سیم خود گوگل استفاده کنید.

در تست باتری، با گوشی Pixel 3 در شبکه LTE و با روشنایی صفحه ۱۵۰ نیت، به مرور وبسایت های مختلف پرداختیم که این گوشی توانست به مدت ۸ ساعت و ۲۷ دقیقه پیش از خاموش شدن، به صورت مستمر به انجام این کار بپردازد.

با این حال، در حالت استفاده عادی و روزمره، کاربر به هیچ وجه نیازی به شارژ مجدد در طول روز نخواهد داشت. حتی با وجود داشتن روزی پر مشغله و سنگین به همراه مکلمات طولانی و همچنین تماشای ویدیو، پخش ویدیو از طریق بلندگوی دستگاه و غیره، باز هم می توانید روی شارژ دهی Pixel 3 تا شب هنگام، حساب کنید.

این شارژ دهی بالای Pixel 3 را باید مدیون یکی از بهترین ویژگی های اندروید Pie باشیم که Adaptive Battery نام دارد. این ویژگی با استفاده از قابلیت های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، از زمان های شارژ دستگاه الگو برداری کرده و با تکیه بر آن، برنامه های پس زمینه شما را مدیریت می کند که همین موضوع موجب کاهش چشمگیر مصرف باتری می شود.

Google Pixel 3

جمع بندی

گوشی هوشمند Google Pixel 3 با وجود اندازه کوچکتر، از قدرتی یکسان که از نظر پردازشی و که از نظر تصویر برداری، در برابر برادر بزرگ تر خود برخوردار است. تنها موردی که Pixel 3 از آن بی بهره است، صفحه نمایش با دقت بالاتر به شمار می رود که آن هم با توجه به قیمت دستگاه قابل چشم پوشیست.

از طرفی می توان Pixel 3 را حتی ارزشمند تر از Pixel 3 XL دانست چرا که با قیمتی بسیار پایینتر می توانید تمام آنچه نسخه XL ارائه می دهد را داشته باشید و خوشبختانه خبری هم از بریدگی زشت XL نخواهد بود.

گوگل در اندازه ای کوچک و جمع و جور توانسته تا آخرین تکنولوژی های سخت افزاری و نرم افزاری را در Pixel 3 گِرد هم آورد و در مواردی همچون دوربین نیز حتی توانسته بهتر از رقبای خود عمل کند. نسخه نهم سیستم عامل محبوب اندروید نیز با ویژگی های اختصاصی گوگل ویژگی های این گوشی را فراتر از انتظار ها برده تا Pixel 3 به یکی از بهترین گوشی های کامپکت تبدیل شود.

نکات مثبت

  • طراحی زیبا و بهبود یافته
  • عمر باتری بالا
  • صفحه نمایش باکیفیت
  • دوربین باکیفیت
  • سخت افزار قدرتمند

نکات منفی

  • فقدان شیار حافظه خارجی
  • نبود فیلمبرداری ۴K@60fps
  • حاشیه های بالا و پایین نمایشگر
شادان غمگسار
عاشق تکنولوژی و فیلم و صدالبته بازی؛ میشه گفت یک بازی رو یا انجام نمی‌دم، یا اگه شروعش کنم باهاش زندگی میکنم...! مقداری با هنر آشنایی دارم و توی اوقات فراغتم سعی میکنم بیشتر بازی کنم =)))