یک سال قبل در E3 مایکروسافت اعلام کرد که نسل جدید سری کنسول XBOX بیست ساله آن در دست توسعه قرار دارد. در نهایت E3 2019 بود که مایکروسافت اطلاعات بیشتری از کنسول نسل نهمی خود موسوم به پروژه اسکارلت ارائه می دهد.
کنسول بازی که نام نهایی آن مشخص نشده و انتظار داریم در جریان رونمایی نهایی نام این کنسول آشکار شود. البته تا ۱۲ ماه آینده اطلاعات بیشتری ارائه خواهد شد و با عنوان پروژه اسکارلت عرضه می شود. در این مطلب قصد داریم بیشتر درباره پروژه اسکارلت اظهار نظر کنیم و مشخص شود مایکروسافت چه برنامه ای برای این کنسول نسل بعدی در سر دارد. کنسولی که شایعات مختلفی درباره آن وجود دارد و یک مدل قدرتمند در مقایسه با نسل پیشین محسوب می شود.
پروژه اسکارلت چه زمانی عرضه می شود؟
شرکت مایکروسافت در E3 2019 اعلام کرد، پروژه اسکارلت تعطیلات ۲۰۲۰ از راه می رسد. احتمالا در E3 2020 جزئیات بیشتری دردسترس قرار می گیرد و مایکروسافت به اطلاعات کامل تری اشاره می کند. بنابراین در نبود اطلاعات کافی که تنها شامل بخش سخت افزاری این کنسول می شود، نمی توان اظهار نظر درستی ارائه داد.
تنها می دانیم این کنسول تعطیلات ۲۰۲۰ راهی بازار می شود. پیش بینی می شود در E3 2020 مایکروسافت یک نمایش مفصل و کاملی از این کنسول و بازیهای برجسته آن داشته باشد. دقیقا مشخص نیست آیا پروژه اسکارلت همانند ایکس باکس وان شامل دوربین کینکت می شود یا خیر. زیرا هنگامی که ایکس باکس وان عرضه شد، استقبال خوبی از کینکت صورت نگرفت، از این رو بسیاری آن را گزینه مناسبی در کنار ایکس باکس وان نمی دانستند.
واکنش های منفی در نهایت عرضه کینکت را متوقف کرد و ردموندی هم تصمیم گرفت تا دیگر به عرضه این دوربین حرکتی نپردازند. ایکس باکس وان و پلی استیشن ۴ در نوامبر ۲۰۱۳ راهی بازار شدند و احتمالا عرضه پروژه اسکارلت نزدیک به پلی استیشن ۵ خواهد بود.
آیا پروژه اسکارلت بهتر از ایکس باکس وان ایکس است؟
اینکه یک کنسول نسل نهمی بهتر از نسل پیشین است، در آن شکی نیست. براساس ویدئو تبلیغاتی به نمایش درآمده توسط مایکروسافت، پروژه اسکارلت دارای قابلیت پشتیبانی از وضوح ۸K است و حتی گفته شده ۴ برابر قدرتمندتر از ایکس باکس وان ایکس خواهد بود. گذشته از آن اجرا بازیها با فریم ریت ۱۲۰fps با وضوح ۴K بی نظیر است و نیاز به سخت افزاری بسیار قدرتمند دارد. این طور مشخص است، شرکت مایکروسافت سخت افزار فوق العاده ای را برای ایکس باکس اسکارلت محیا کرده تا موردتوجه گیمرها قرار گیرد.
یکی دیگر از موارد جالب پشتیبانی قابلیت ردیابی اشعه یا همان ری تریسینگ است. این قابلیت موجب طبیعی جلوه دادن انیمیشن شده و سایه ها پردازش واقعیتر نسبت به مواردی فاقد این فناوری دارند. البته این قابلیت نخستین بار توسط انویدیا به کار گرفته شده و سپس AMD نیز می خواهد آن را در محصولات آینده به کار گیرد. بنابراین در تجربه یک بازی معمولی نیز شاهد سایه پردازی طبیعی نسبت به قبل خواهد بود.
مایکروسافت در هنگام معرفی پروژه اسکارلت آن را یک کنسول فوق قدرتمند دانست و یک گزینه کلیدی محسوب می شود. با توجه به سخت افزار نسل جدیدی که در این مدل جدید تعبیه شده، عملکرد بهتر پروژه اسکارلت نسبت به ایکس باکس وان ایکس عجیب نیست. ردموندیها همانند رقیب دیرینه خود می خواهند یک کنسول قدرتمند را توسعه داده و در اختیار طرفداران و گیمرها قرار دهند. به گزارش وب سایت Variety ، واحد پردازش گرافیکی و مرکزی پروژه اسکارلت در مجموع ۴ برابر سریعتر از ایکس باکس وان ایکس است.
بنابراین میتوان انتظار بسیاری از پروژه اسکارلت کنسول نسل نهمی مایکروسافت داشت.
آیا پروژه اسکارلت مبتنی بر فضای ابر است؟
اگرچه در نسل بعدی کنسولهای بازی میتوان بازیها را در فضای ابری هم تجربه کرد و حتی شرکتهای بزرگ سرویس هایی تحت این سیستم توسعه دادند، اما مشخص نیست پروژه اسکارلت آیا مبتنی بر فضای ابری عمل می کند یا خیر.
در E3 2019 مایکروسافت اعلام کرد که پروژه ایکس کلود سرویس استریمی است و به بازیکنان اجازه می دهد تا افراد در این سرویس به بازیهای مختلفی با قیمت کم دسترسی پیدا کرده و بر مبنی فضای ابری به اجرا بازیهای خود بپردازند. به نوعی باید سرویس استریم پروژه ایکس کلود را سرویسی دانست که اجازه می دهد تا بازیکنان به انبوهی از بازیها دست پیدا کنند. به نوعی بازیهای سرویسهای ایکس باکس گیم پس و Xbox Game Pass Ultimate در این سرویس قابل اجراست. البته هزینه سرویس استریم ایکس کلود بالا نیست و هزینه مطلوبی دارد.
پروژه اسکارلت با قابلیت BACKWARD-COMPATIBLE
در ایکس باکس وان شرکت مایکروسافت قابلیت BACKWARD-COMPATIBLE را معرفی کرده و این قابلیت اجازه می دهد افراد بازیهای نسل قبل را روی کنسول نسل هشتمی خود اجرا کنند.
بنابراین انتظار داریم نسل جدید کنسول بازی مایکروسافت هم با قابلیت BACKWARD-COMPATIBLE همراه باشد. قابلیتی که اجازه خواهد داد بازیهای ایکس باکس وان را روی پروژه اسکارلت اجرا کنید. بنابراین میتوان تجربه گیمینگ جذابی داشت، اگرچه در نسل هشتم بازیهای چندان جالب توجهی برای ایکس باکس وان منتشر نشد. اما می تواند این سرویس خاطره انگیز و هیجان آور باشد. تاکنون شایعات بسیاری پیرامون وجود قابلیت BACKWARD-COMPATIBLE در روی پروژه اسکارلت منتشر شد و حال انتظار داریم بزودی با معرفی کنسول نسل جدید، این قابلیت تایید شود.
پیش از این نیز شایعه شد مایکروسافت میخواهد قابلیت BACKWARD-COMPATIBL را به کار گیرد. همچنین سونی نیز به دنبال این قابلیت برای پلی استیشن ۵ است و به کمک آن بازیهای نسل قبلی پلی استیشن روی پلی استیشن ۵ قابل اجرا است. با این حساب چه بازیکنان پلی استیشن ۵ و چه پروژه اسکارلت قادرند بازیهای قدیمیتر را روی کنسول نسل نهمی دو شرکت مایکروسافت و سونی تجربه کنند.
البته ممکن است نام قابلیت پلی استیشن ۵ مورد دیگری باشد و بعید به نظر میرسد سونی عنوانی مشابه ایکس باکس مایکروسافت برای پلی استیشن جدید به کار گیرد. به هر حال تا زمانی که سونی از کنسول نسل جدید خود رونمایی نکند، نمی توان به شایعات بیاساس اشاره کرد و مشخص کرد این قابلیت را در PS5 تجربه خواهیم کرد یا خیر. برنامه مایکروسافت برای BACKWARD-COMPATIBL جدید بهتر از قبل است و میتواند قابلیتی بهبودیافتهتر از مدل پیشین باشد. شایان ذکر است نسل فعلی BACKWARD-COMPATIBL در مایکروسافت نیز توانسته مورد توجه قرار گیرد.
قیمت پروژه اسکارلت چقدر خواهد بود؟
براساس آنچه مایکروسافت اطلاعاتی در اختیار گذاشته، ایکس باکس نسل نهمی از پردازنده نسل جدید Zen 2 ای ام دی بهره میبرد که نوعی تراشه پردازشی سفارشی محسوب میشود. در کنار این پردازنده، چیپ گرافیکی مبتنی بر معماری Navi قرار می گیرد که همراه با چیپ پردازشی مورد اشاره عملکرد بالایی رقم خواهد زد.
پیش از این اسنادی منتشر شد که نشان میداد مایکروسافت دو کنسول جدید به اسم رمز Anaconda و Lockhart تحت توسعه دارد. احتمالا Anaconda یک مدل رده بالا همانند ایکس باکس وان ایکس است و Lockhart نیز کنسول بازی ضعیف تر همانند ایکس باکس وان اس خواهد بود. در این بین قیمت ایکس باکس وان ایکس ۴۹۹ دلار و قیمت یاکس باکس وان اس ۳۹۹ دلار اعلام شد.
هر دو این کنسول ها سال ۲۰۱۷ راهی بازار شدند و اگرچه ایکس باکس وان اس گزینه مطلوبی محسوب شده، اما در این بین ایکس باکس وان ایکس کنسولی برجسته با قیمت بالاتر است و استقبال بیشتری از آن صورت گرفت. ممکن است مایکروسافت در نظر داشته باشد، کنسول نسل جدید را با قیمت بیشتری عرضه کند، زیرا برنامه ریزی شده تا با قدرت گرافیکی بیشتری به اجرای بازیها بپردازد.
از این رو در کنار انبوهی قابلیت که برخی در قالب سرویس به بازیکنان ارائه میشود، شاهد عرضه کنسولی باشیم که قیمت نسبتا بالایی دارد و از ۵۰۰ دلار عبور می کند. با افزایش قیمت هر نوع دستگاهی، افزایش قیمت کنسول های بازی عجیب نیست. البته این نکته حائز اهمیت است که سونی می خواهد پلی استیشن ۵ را با قیمت مناسبی عرضه کند و اگر این طور باشد باید احتمال داد فروش بیشتری در انتظار پلی استیشن ۵ باشد.
بازیهای هنگام عرضه پروژه اسکارلت چیست؟
در E3 2019 مایکروسافت هیچ نمایش بزرگی نداشت و تنها شاهد تریلری از بازی هیلو اینفینیتی بودیم. بنابراین جزئیاتی درباره بازی های هنگام عرضه کنسولی نظیر پروژه اسکارلت دردسترس نیست. اما احتمال دارد بازیهایی نظیر Forza Motorsport 8، هیلو جدید، Gears Of war جدید و چندی دیگر برای لانچ کنسول در نظر گرفته شود.
البته در حال حاضر نیز بازیهای انحصاری تحت توسعه قرار دارند که منتشر نشدند اما در این بین برای عناوین مورد اشاره مشخص نشد که پلتفرم پروژه اسکارلت نیز در نظر گرفته شده یا خیر. به هر حال باید منتظر ماند تا مایکروسافت در آینده نزدیک با معرفی کنسول نسل نهمی پروژه اسکارلت اطلاعات بیشتری در اختیار قرار دهد و جزئیات رسمی دردسترس قرار گیرد. شایعات پیرامون پروژه اسکارلت وجود و تنها باید در انتظار برنامه رونمایی مایکروسافت باقی ماند.
پاسخ دهید