در دنیای گیمرها و گیم چه میگذرد؟

سرگرمی ها همیشه جزئی از زندگی انسان ها می باشند اما بعضی سرگرمی ها می توانند هم برای سازنده آن و هم برای سرگرم شونده پول ساز باشند. بازی کردن یکی از این سرگرمی هاست که می تواند برای هر دو گروه هم سازندگان و هم مخاطبان پول ساز باشد.شاید عجیب به نظر برسد اما بازی کردن امروزه یک شغل بسیار پردرآمد محسوب می شود. در این مقاله قصد داریم تا وارد دنیای گیمر ها شویم و سری هم به سازندگان برتر بازی بزنیم.

اگر تازه وارد دنیای گیمرها شده باشید بدون شک می دانید با اصطلاحات ریز و درشت که گیمر ها به همدیگر نسبت می دهند آشنا هستید و حتما واژه های نوب یا پروگیمر را شنیده اید.در دنیای گیمرها در واقع این برچسب های رده بندی شما هستند. اینکه آیا مبتی هستید یا حرفه ای با همین کلمات در این دنیا مشخص می شود.اگر می خواهید راجب این کلمات بیشتر بدانید حتما با ما همراه باشید.

مقایسه گیمر نوب و حرفه ای

نوب چیست؟

تو نوبی ! شاید این جمله را شنیده باشید اما معنی آن را ندانید. در دنیای گیمرها نوب به گیمر های مبتدی گفته می شود اما نه به همه گیمر ها  در واقع نوب به گیمر تازه کار در یک ماهه اول گفته می شود.

پروگیمر چیست؟

در دنیای گیمرها پروگیمر ها کسانی هستند که گیمینگ را به تجارتی سود آور برای خود مبدل نموده اند و از این صنعت برای خود درآمد زایی می کنند. یعنی آنقدر قدرتمند هستند که حریفانشان را در میدان شکست می دهند و به پیروزی می رسند البته رسیدن به پیروزی تنها هدف یک پروگیمر نیست بلکه گرفتن جایزه و پول برای این افراد حرف اول را می زند و کم کم این صنعت برایشان تبدیل به یک شغل می شود.

گیمر چیست؟

گیمر ها ما بین  پرو گیمر ها و نوب ها قرار می گیرند . آنها نه آن قدر مبتی هستند که کلمه نوب را یدک بکشند و نه آن قدر حرفه  ای که پرو گیمر لقب بگیرند. در واقع آنها بازیکنانی هستند که از بازی خود لذت می برند و در این بین خود را به رتبه های بالای جهانی نیز می رسانند. گیمر ها خود به چند دسته تقسیم می شوند:

  • گیمر های تفننی

همانطور که از اسمش نیز پیداست این گروه تمایل و وقت محدودی برای بازی کردند دارند و بیشتر طالب بازی هایی هستند که سبک و آسان باشد. تا سریع و راحت بازی را به اتمام برسانند. این دسته از گیمر ها سن بیشتری دارند و اغلب خانمها در این قشر جای می گیرند. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که معتقدید خانم ها اهل بازی کردن نیستند سخت در اشتباهید و پیشنهاد می کنم تا پایان با ما همراه باشید.

  • گیمر های هارد کور

گیمر های هارد کور بیشتر وقت خود را به بازی و تمرین بازی ها می گذرانند. آنها به بازی ها و ژانر هایی بیشتر علاقمند هستند که زمان زیادی را برای اتمام یا مستر شدن صرف آن کنند . این گیمرها بیشتر به بازی های ویدئویی روی می آورند .آنها دوست دارند با سایر گیمرها در تورنمنت ها و لیگ ها یا سایر بازی های رده بندی شده به رقابت بپردازند . این گروه گیمر ها به زیر گروه های مختلف با توجه به سبک ، استایل بازی ، اولویت و برتری ها ، پلتفرم ، سخت افزار و … تقسیم می شوند.

شغل گیمری

گیمر های در حال بازی

شاید برایتان جالب باشد بدانید دنیای گیمرها با اینکه کوچک است و کسی یک گیمر را نمی شناسد اما به اندازه یک ورزشکار یا هنرمند معروف پر درآمد می باشد. در برخی از کشور ها از جمله چین و کره جنوبی به مسابقات گیمینگ نگاه متفاوت و ویژه ای دارند و به جذب نیرو های جدید و با استعداد اهمیت ویژه ای نشان می دهند. زیرا اگر پروگیمر ها توانایی های خاصی در پیروزی داشته باشند می توانند توانایی پول سازی نیز داشته باشند.

تعداد گیمرهای جهان

از بین جمعیت هفت و شش میلیاردی دنیا  ۲/۱ میلیارد آن گیمر هستند و در حدود هفتصد میلیون کاربر در روز بازی های ویدئویی را به صورت آنلاین بازی می کنند. اما نکته جالب و بر خلاف تصور همگان  این است که فقط ۵۲ درصد گیمرها را مردان تشکیل می دهند. و ۳۹ درصد این گیمر ها بالای ۳۶ سال سن دارند . بنابراین می توان نتیجه گرفت بازی های ویدئویی با افزایش مخاطبانش توانسته طیف جوان را از هر دو جنسیت به خود جذب کند.

این در حالی است که بازی کردن در خارج از ایران به دلیل وجود قوانین کپی رایت بسیار پر هزینه تر از سرگرمی های مشابه همچون سینما است. زیرا برای دیدن فیلم حدود ۱۰ دلار و برای خرید یک بازی حدود ۶۰ دلار نیاز است ولی با این وجود هر روز علاقمندان دنیای بازی با اشتیاق بیشتر به این صنعت روی می آورند. و شاید بتوان اینگونه استنباط کرد روی بازی ها دقت و حساسیت بیشتری نسبت به سرگرمی های مشابه وجود دارد. و این حساسیت بسته به شرکت های سازنده بازی ها اعمال می گردد.

برترین شرکت های سازنده گیم در جهان

شرکت های زیادی در حوزه ساخت بازی فعالیت دارند اما در این بین برخی از شرکت ها این صنعت بزرگ را در دستان خود دارند.شرکت های نام آشنایی که به ترتیب میزان ارزششان رتبه بندی شده اند.

۱- شرکت سونی

لوگو و شرکت سونی

شرکتی که قرار نبود پا به عرصه بازی سازی بگذارد اما اکنون تبدیل به با ارزش ترین شرکت بازی سازی در دنیا شده است. در واقع این شرکت در اوایل دهه نود با پیشنهاد نینتندو به این فکر افتاد اما پس از رونمایی از اولین محصول مشترکشان متوجه شدند نینتندو با یک کمپانی دیگر به نام فیلیپس نیز همکاری می نماید. همین امر موجب شد تا پدر پلی استیشن یعنی کن کوتاروگی پیشنهاد تاسیس بخش سرگرمی های کامپیوتری را به شرکت سونی ارائه دهد و در سال ۱۹۹۴ شرکت سونی اولین پلی استیشن را روانه بازار کند. کنسولی که افراد زیادی را به سمت خود جذب نمود و موفقیتی بیش از انتظار را برای شرکت سونی رقم زد.

یکسال طول نکشید تا شعبه آمریکایی  این بخش نیز راه اندازی شد و پلی استیشن به سمت جهانی شدن پیش رفت. بخش مرکزی بازی سازی سونی در ژاپن واقع شده است و شعبه های زیادی نیز در سرتاسر دنیا برای این بخش سود آور تاسیس شده است و بیش از ۸ هزار کارمند جوان و با استعداد در این بخش مشغول فعالیت هستند.

۲-شرکت مایکروسافت

نمای بیرون شرکت مایکروسافت

مایکروسافت نیز در سال ۲۰۰۲ وارد این عرصه شد و کار برای رقبا به مراتب سخت تر شد. انقلابی که مایکروسافت با ایجاد شبکه ایکس باکس لایو در بازی های آنلاین ایجاد کرد هنوز هم یکی از ویژگی های مثبت ایکس باکس محسوب می شود. forza ، gears of war و Halo از جمله معروفترین بازی های این شرکت محسوب می شوند. بیش از ۲۳ شرکت در شهر های مختلف اروپا و آمریکا با عنوان استودیو های مایکروسافت در عرصه سرگرمی مشغول فعالیت هستند.

۳-نینتندو

نینتندو

نینتندو را می توان یکی از قدیمی ترین کمپانی های این عرصه دانست که بیش از ۱۲۰ سال سابقه در این عرصه دارد. البته نینتندو در اوایل فقط در زمینه سرگرمی فعالیت داشت.اما بعد ها به عنوان شروع کننده سرگرمی های ویدئویی پا به این عرصه نهاد. این کمپانی هنوز بعد از این همه سال ثابت قدم مانده و هر ساله سعی می کند تا بهترین ها را برای گیمر ها ارائه کند. این کمپانی تمرکزش را فقط روی بازی سازی قرار داده و این را می توان نقطه قوت و تنها تفاوتش با دو رقیب قبلیش دانست.

از دیگر خصوصیات نینتندو می توان به جهت دهی آن به این صنعت اشاره نمود. این شرکت شعبات زیادی در سراسر دنیا دارد و بیش از  ۵هزار کارمند در این شرکت مشغول فعالیت می باشند.از معروفترین بازی های ساخته شده توسط این کمپانی سوپر ماریو است که بدون شک همه آن را می شناسند. کنسول های نینتندو قطعاً  تجربه ای جدید را  در اختیار همه علاقمندان به این صنعت قرار می دهند.

۴- سگا

شرکت بازی سازی سگا

نامی آشنا برای دهه شصت و هفتاد که خاطره های زیادی را هم برای این افراد به جا گذاشته است. اما بعد از ورود سونی با  پلی استیشن  به این صنعت نام سگا نیز کم رنگ تر شد. هرچند سگا توان رقابت با کنسول های جدید را ندارد اما یکی از شرکت های مهم و تاثیر گذار در صنعت بازی سازی به شمار می رود. این کمپانی که از سال ۱۹۴۰ فعالیتش را آغاز نمود.  بیش از ۲ هزار کارمند در این کمپانی مشغول فعالیت هستند. مجموعه بازی های سونیک ،Valkyria و Yakuza از جمله بازی های مطرح این شرکت می باشد.

۵-اکتیویژن بلیزارد

aradmag-20-دنیای گیمرها

این شرکت تلفیقی از دو شرکت اکتیویژن و بلیزارد می باشد که در سال ۲۰۰۷ به وجود آمده است. البته هر کدام از این شرکت ها بازی های مختص خود را تولید می کنند اما دارایی و درآمد هایشان در یک شرکت سرمایه گذاری محاسبه می گردد. کال آف دیوتی (Call of Duty) مطرح ترین بازی این شرکت محسوب می شود. این کمپانی بیش از ۱۰ هزار کارمند در شعب خود در سر تاسر جهان دارد و مقر اصلی کمپانی کالیفرنیای آمریکا است.

۶- نامکو باندای

aradmag-دنیای گیمرها

شرکتی ژاپنی که در سال ۱۹۵۵ تاسیس شده و بیش از هزار کارمند در حوزه های مختلف بازی ، ساخت انیمیشن ، اسباب بازی و … در آن فعالیت دارند. این شرکت از تولید کنندگان مجسمه های آمیبو برای کنسول Wii U تینتندو نیز می باشد. همکاری این دو شرکت بسیار فراتر از این مورد بوده و نامکو باندی از تولید کنندگان بازی ماریو نیز بوده است. از بازی های مطرح این شرکت می توان به Tekken ، آیس کامبت و دراگون بال اشاره کرد.