با قسمت چهارم مجموعه مقالات آشنایی با اصطلاحات گیمینگ در خدمت شما عزیزان و همراهان همیشگی مجله اینترنتی آراد مگ هستیم. در ادامه با ما همراه باشید.
در قسمت های پیشین با واژه ها، سبک ها، اصطلاحات و دیگر موارد مربوط به بازی های رایانه ای از اعداد تا حرف F آشنا شدید. در قسمت چهارم نیز همانند قسمت های پیشین با معرفی واژگانی جدید از حروف G تا L در خدمت شما هستیم.
مطالب مرتبط
- آشنایی با اصطلاحات گیمینگ (قسمت اول – سبک شناسی)
- آشنایی با اصطلاحات گیمینگ (قسمت دوم – از اعداد تا حرف C)
- آشنایی با اصطلاحات گیمینگ (قسمت سوم – از حرف D تا حرف F)
برای دسترسی سریع تر به تمامی قسمت های منتشر شده می توانید از لیست بالا و یا از بنر موجود در انتهای مطلب استفاده کنید.
حرف G
[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]
Game Engine
موتور بازی در حقیقت همان قلب بازیست که باعث می شود تا یک بازی اجرا شود. موتورهای بازی سازی به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که موتور فیزیکی و موتور گرافیکی یکی از متداول ترینِ آنهاست. برخی از شرکت ها موتور بازی خود را در اختیار دیگر شرکت ها و اشخاص نیز قرار می دهند تا بازی خود را توسعه دهند؛ اما عده ای دیگر ترجیح می دهند تا موتور را برای یک بازی مشخص و یا بازی های خود شرکت به صورت انحصاری توسعه دهند.
Game Mechanics
به مکانیزم و قوانین کلی بازی گفته می شود. اینکه بازی به امتیاز گیمر وابسته باشد یا خیر و یا اینکه جان (Lives) در بازی دخیل باشد یا نه و دیگر قوانین همه و همه در این واژه خلاصه می شوند.

Game Mode
شامل انواع حالت های بازی که گیم پلی آن را تحت الشعاع قرار می دهد. از مودهای محبوب می توان به حالت تک نفره و چند نفره اشاره کرد.
Game Over
- نشان دهنده پایان بازی.
- صفحه ای که پس از شکست در مقابل غول بازی نمایش داده می شود.
Game Port
واژه پورت کردن به معنی سازگار کردن نسخه ای از بازی برای یک پلتفرم که برای پلتفرمی خاص توسعه یافته است. برای مثال اگر بازی Halo که برای کنسول Xbox توسعه یافته، برای کنسول سونی یعنی پلی استیشن سازگار شود، در اصطلاح می گویند که آن بازی پورت شده است. معمولا پس از پورت ورودی های بازی مانند ماوس، کیبورد و یا دسته بازی برای پلتفرم مقصد به روز نمی شود.
Game Save
به ذخیره پروسه و مرحله ای که در آن هستید گفته می شود. اگر گیمری به هر دلیلی قصد ترک بازی را داشته باشد، از ذخیره بازی استفاده می کند. در حین انجام مراحل نیز خود بازی به صورت خودکار پروسه را ذخیره می کند که به آن Auto Save گفته می شود.
Gameplay
به نحوه تعامل گیمر با محیط و المان های بازی گفته می شود که بر اساس قوانین کلی آن بازی پیگیری می شود. گیم پلی شامل موانع، چالش ها، رابط کاربری و محیط و نقشه بازی نیز می شود.
Gamer
با شخصی که علاقه مند به بازی های ویدیویی است و زمان زیادی از وقت خود را پای انجام بازی های مختلف صرف می کند.

Gamer Rage
گیمرها زمانی که عصبانی می شوند، عکس العمل های منحصر به فردی را از خود نشان می دهند که در برخی موارد ضررهای مالی و جانی را با خود به همراه دارد. به این عصبانیت در شبکه های اجتماعی و به صورت عامیانه، Gamer Rage یا خشم گیمر گفته می شود.
Gank
به حمله ای که با چاشنی غافلگیری همراه باشد، Gank گفته می شود. واژه Ganking نیز زمانی به کار می رود که شخصی به صورت کاملا غافلگیر کننده به هدف خود حمله کند.
Gating
بخشی از بازی های رایانه ایست که در آن، بازی، محیط آن، گیم پلی، اسلحه ها، المان ها و غیره به گیمر معرفی می شوند.
GG
مخفف واژه Good Game به معنی بازی خوبی بود که یک شخص به هم بازی خود پس از پایان بازی می گوید.
GG EZ
مخفف واژه Good Game Easy یعنی بازی خوب اما آسانی بود. این واژه نیز پس از پایان بازی به هم تیمی ها گفته می شود.
GGWP
مخفف واژه Good Game, Well Played به معنی بازی خوبی بود، به خوبی بازی کردی.
GG No Re
مخفف عبارت Good Game No Reply به معنی بازی خوبی بود اما دیگر بازی نمیکنم.
Ghost
واژه روح در بازی های مختلف معانی مختلفی نیز دارد.
- به معنی زمانی که در بازی های زمان دار در اختیار گیمرها گذاشته می شود تا نتایج را مرور کنند. در این حالت نمی توان به کاراکترها حمله کرد.
- در بازی های اتومبیل رانی Ghost Car به ماشینی گفته می شود رکورد پیست یا مرحله را در اختیار دارد. دلیل گذاشتن این ماشین در طول مسیر این است که گیمر در حین بازی بداند که آیا رکورد را شکسته است یا خیر.
GLHF
مخفف واژه Good Luck, Have Fun به معنی موفق باشی، خوش بگذرون که گیمری به دوست خود در ابتدای بازی می گوید.

Glitch
گلیچ یا باگ به مشکلی گفته می شود که ناگهان در بازی رخ می دهد. برای مثال ممکن است در حال راندن خودرویی در خیابان باشید و ناگهان به مانعی که وجود خارجی ندارد برخورد کنید. گیمرها معمولا با مواجه شدن با این اتفاقات آن را به استودیو بازی سازی مربوطه گزارش می کنند تا در به روزرسانی آتی آن را مرتفع کنند.
God Mode
حالتی از بازی که در آن خون بازیکن، مهمات اسلحه و غیره در بالاترین حد ممکن قرار دارد و هیچگاه تمام نمی شود. در این حالت گیمر شکست ناپذیر می شود.
Gold Farming
به شخصی که در بازی های استراتژیک به جمع آوری طلا مشغول می شود.
Graphic Content Filter
به تنظیماتی که مانع/عامل نمایش موارد خشونت آمیز در بازی ها می شود.
Griefer
Griefer به شخصی گفته می شود که در بازی های آنلاین دیگر گیمرها را مورد آزار و اذیت قرار می دهند. به زبان ساده تر این اشخاص مانع بازی کردن دیگران می شوند و سنگ در سر راهشان قرار می دهند.
Grinding
به پروسه ای زمان بر تا رفتن به سطح (Level) بعدی گفته می شود که بسته به ذائقه گیمر می تواند جذاب یا خسته کننده باشد. امروزه بسیاری از بازی های آنلاین آیتم هایی را قرار می دهند که با نام Boost شناخته می شوند؛ این آیتم ها به شیوه های مختلف این زمان را کاهش می دهند و باعث می شوند تا گیمر با سرعت بیشتری پیشرفت کند.
Guard
این اصطلاح بیشتر در بازی های مبارزه ای و زمانی که گیمر سپری محافظ را در برابر حملات دشمنش قرار می دهد، نمود پیدا می کند. این سپر می تواند دست خود شخصیت بازی و یا وسیله ای مجزا باشد.
حرف H
[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]
Hacker
به شخصی که اکانت های کاربری دیگر اشخاص را از طریق پرسیدن سوال های خصوصی از آنان و یا دیگر افراد مانند ادمین بازی به سرقت می برد، هکر گفته می شود.

Handheld Console
به کنسول های دستی گفته می شود که از میان آنها کنسول دستی Game Boy شرکت نینتندو از شاخص ترینِشان است.
Hate
مکانیزمی که با استفاده از آن، شخصیت غیرقابل بازی، افرادی را که می خواهد به آنها حمله کند، طبقه بندی و اولویت بندی می کند.
Headshot
در بازی های شوتر زمانی که یک گیمر حریف خود را با یک تیر به سر او از پا در می آورد، هد شات گفته می شود. اگر تیر به درستی به سر اصابت نکند، باعث Critical Hit می شود که در این صورت سلامتی حریف به حداقل می رسد.
Healer
به شخصیتی در بازی های RPG و MMO گفته می شود که کار او بازگرداندن سلامتی دیگر افراد گروه است.
Heal Over Time
در بازی هایی همچون Call of Duty، زمانی که سلامتی کاراکتر بازی کاهش می یابد، پس از مدت کوتاهی دوباره سلامتی او به طور کامل بازمی گردد. به حالت در اصطلاح Heal Over Time یا بهبود با گذشت زمان گفته می شود.
Health
به سلامتی و مقدار خون کاراکتر بازی گفته می شود که معمولا حداکثرِ آن را با ۱۰۰ نمایش می دهند.
Health Potion
در بازی های نقش آفرینی به دارو و معجونی که سلامتی کاراکتر را احیا می کند، معجون سلامتی گفته می شود.

Heat Map
به نقشه ای که در آن بر اساس اتفاقات، حرکت ها و کشته های قبلی، را با رنگ های مختلف نمایش می دهد. برای مثال قسمتی که بالاترین آمار کشته ها و یا حرکت را داشته باشد با رنگ قرمز و پایینترین بخش را نیز با رنگ آبی نمایش می دهند.
Hit Marker
در بازی های شوتر زمانی که تیر به هدف برخورد می کند، علامتی در نشانه او به نمایش در می آید تا او را از اصابت گلوله مطمئن کند. این علامت در بازی هایی همچون Battlefield و Fortnite به کار رفته است.
Hit Point
واژه دیگری برای نمایش سلامتی است که در بازی ها با علامت اختصاری HP نمایش داده می شود.
Horde Mode
حالتی در بازی های چند نفره که در آن باید از یک یا چند هدف در مقابل نیروهای دشمن محافظت کنند. در این حالت دشمنان به صورت موج هایی (Wave) حمله می کنند که هربار تعداد آنها نسبت به موج قبلی افزایش پیدا می کند. اگر پیش از اتمام موج ها تمامی اهداف مورد حفاظت نابود شوند، بازی با شکست به اتمام می رسد اما اگر حتی یکی از آنها نیز سالم بماند، بازی با موفقیت به پایان می رسد.
حرف I
[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]
In-App Purchase
در بازی های موبایل که معمولا به رایگان یا با قیمتی بسیار کم در دسترس علاقمه مندان قرار می گیرد، خرید هایی قرار داده می شود که آیتم های اضافی را در دسترس کاربران قرار می دهد.
Indie Game
بازی هایی ایندی به بازی هایی گفته می شود که توسط یک نفر و یا یک گروه کوچک و با بودجه ای بسیار محدود توسعه و منتشر شده است. معمولا به این بازی ها بودجه ای برای تبلیغات، پشتیبانی و غیره تعلق نمی گیرد. به زبان ساده تر، بازی های مستقل را ایندی می نامند.
Infinite Health
سلامتی بی نهایت؛ در این حالت حتی سقوط از بلندترین ساختمان و یا بزرگترین انفجار نیز گیمر را از پا در نمی آورد.
Infinite Life
نام دیگری برای Infinite Health است.

Influencer
به شخصی گفته می شود که در شبکه های اجتماعی یک بازی خاص را تبلیغ می کند. معمولا شرکت ها به صورت رایگان نسخه ای از بازی را در اختیار شخص قرار می دهند و او با اعلام تجربیات خود، ارسال پست های متعدد در شبکه های اجتماعی و یا استریم کردن آن در توییچ، یوتیوب و دیگر سرویس های پخش زنده ویدیو، بازی را برای شرکت تبلیغ می کند.
Item Level
در بازی های نقش آفرینی، اسلحه ها، زره ها و دیگر آیتم ها دارای سطحی هستند که نشان دهنده قدرتمند بودن یا نبودن آن است. برای مثال زمانی که شما در سطح ۲۰ باشید، یک شمشیر سطح ۱ به هیچ کار شما نمی آید اما شمشیر سطح ۳۰ می تواند مسیر اتمام بازی را برای مدتی آسان کند.

Interface
المان های گرافیکی که بر روی صفحه بازی نمایش داده می شوند؛ مانند نقشه، سطح سلامتی، تعداد مهمات و غیره.
Inventory
لیست و یا بخشی از بازی ها که آیتم های جمع آوری شده توسط گیمر در طول بازی در آن نمایش داده می شوند. این بخش به گیمر این امکان را می دهد تا آیتم مورد نظر خود را بر روی شخصیتش اعمال کرده و یا آن را به کلی از دارایی های خود خارج کند.
Invincibility
نام دیگر God Mode است.
Invisible Wall
بخشی از بازی های رایانه ای که محدوده فعالیت گیمر را مشخص می کند. در بازی های ۲ بعدی این دیوارهای پنهان همان لبه تصویر بودند اما در بازی های سه بعدی، ساختمان، سنگ، دیواری کوتاه، شمشاد و یا دیگر چیزها مانع از حرکت گیمر به آن سوی دیوار می شود. برخی از گلیچ ها سبب می شوند تا شخص بتواند از این دیوارها عبور کند که در این صورت با فضایی توسعه نیافته با گرافیک بسیار پایین و یا حتی پوچی مواجه خواهد شد.
Invulnerability
نام دیگر God Mode است.
حرف J
[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]
Joystick
دستگاهی از نوع ورودی که فرامین گیمر را به بازی منتقل می کند. جوی استیک ها می توانند همان دسته بازی کنسول ها باشند و یا دسته ای مخصوص برای بازی های هواپیمایی یا حتی فرمانی مخصوص برای بازی های اتومبیل رانی.

Job
وظیفه ای که در بازی های RPG به گیمر محول می شود. معمولا ماموریت ها بسته به سطح بازیکن برایش آزاد می شوند که هرچه سطح ماموریت ها بالاتر رود، طبعا به اتمام رساندن آن نیز سخت تر خواهد شد.
Juan
به اصطلاحی در بازی Counter-Strike گفته می شود که به معنی کشتن یک نفر در اولین شلیک اسلحه است. این واژه در ابتدا برای هدشات به وسیله کلت Desert Eagle استفاده می شد.
Jump
به یکی از حرکت های ابتدایی کاراکترها در بازی های رایانه ای گفته می شود. برخی از بازی های ۲ بعدی قدیمی مانند Super Mario: Bros به شدت متکی به سیستم پرش بودند و تنها با این حرکت بود که بازی به اتمام می رسید.
حرف K
[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]
Kill-Death Ratio
ضریب کشتن به مردن مقداریست که در بازی های شوتر آنلاین برای هر گیمر نمایش داده می شود. برای مثال شما اگر ۱۰ نفر را بکشید اما ۵ بار بمیرید، ضریب کشتن به مردن شما ۲ می شود؛ بدین معنی که قبل از هربار مردن معمولا ۲ نفر را می توانید بکشید. معمولا گیمرهای حرفه ای، ضریب کشستن به مردن بیشتری نسبت به سایرین دارند.
Kick
واژه ای مشابه Ban که یک شخص را در بازی های آنلاین، مجبور به ترک سرور بازی می کند. دلیل این کار می تواند ضعیف بودن او و یا انجام کارهای اشتباه و یا دیگر دلایل باشد.
Kill Feed
در بازی های شوتر آنلاین پس از کشته شدن، فیلمی از نحوه کشتن شدنتان نمایش داده می شود که شباهتی هایی به ویدیوهای خبرگزاری ها دارد و به آن Kill Feed گفته می شود.
Kill Screen
بخشی از یک بازی رایانه ای که با رسیدن به آن، صفحه بطور کامل ثابت شده و بازی کِرش (Crash) می کند. این موضوع به دلیل وجود باگ خاصی اتفاق می افتد.
Kill Stealing
اصطلاحی در بازی های آنلاین که شخصی طعمه شخص دیگری را می دزدد. برای مثال شخص A سلامت شخص C را به پایین ترین حد می رساند و گیمر B به راحتی با یک تیر او را کشته و امتیازش را به نام خودش ثبت می کند.
Kit
به مجموعه ای از قابلیت ها، ویژگی ها که به همراه کاراکتر قابل بازی ارائه می شود.

.K.O
مخفف واژه Knock-Out به معنی از پای درآوردن. این اصطلاح بیشتر در بازی های مبارزه ای استفاده می شود.
Konami Code
در اکثر بازی های شرکت کونامی، معمولا با فشردن کلیدهایی خاص کدهای تقلبی فعال می شوند که به آن Konami Code گفته می شود.
حرف L
[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]
Lag
به مدت زمان ارائه دستور تا انجام آن در بازی، گفته می شود. از این واژه بیشتر در بازی های آنلاین استفاده می شود. هرچه تاخیر بیشتر باشد، فاصله اجرای دستورات نیز بیشتر می شود و در نتیجه نمی توان بازی را به سرانجام رساند.
LAN
مخفف واژه Local Area Connection به معنی شبکه محلی. انجام بازی های چند نفره تحت شبکه های محلی در کشورها و شهرهایی که اینترنت قدرتمند در دسترس نیست کارایی بیشتری دارد.
Last Hitting
نام دیگر واژه Kill Stealing برای بازی های MMO که در آن آخرین شخصی که ضربه را وارد می کند، تمامی امتیازات و آیتم شخص را ازآنِ خود می کند.

Launch Title
معمولا در زمانی که کنسولی جدید ارائه می شود، یک بازی انحصاری نیز در کنار آن معرفی می شود که به آن Launch Title یا عنوان روز عرضه گفته می شود.
Level
- مرحله ای از یک بازی.
- سطح شخصیت بازی در سبک RPG که با کسب امتیاز بیشتر افزایش پیدا می کند.
Level Editor
برنامه ای که به صورت جداگانه یا به همراه بازی عرضه می شود تا با استفاده از آن مراحلی خاص و منحصر به فرد توسط اشخاص عادی طراحی شود.
Life
به تعداد شانس هایی که برای به پایان رساندن یک مرحله و یا یک وظیفه در اختیار دارید. در برخی از بازی ها مانند Crash Bandicoot در مسیر انجام بازی می توانید با یافتن آیتم هایی خاص، تعداد شانس خود را افزایش دهید.
Light Gun
نوعی از کنترلرها که گیمر در مقابل تلویزیون ایستاده و با شلیک به سمت تلویزیون با بازی ارتباط برقرار می کند.

Loadout
مجموعه ای خاص از ابزارها، قابلیت ها، اسلحه ها و غیره که گیمر با انتخاب آن، مرحله را آغاز می کند. برای مثال در بخش آنلاین بازی Battlefield می توانید در ابتدای بازی، مجموعه ای خاص از اسلحه ها را بنا به سلیقه و شیوه بازی خود انتخاب کنید. ممکن است یک مجموعه نارنجک نداشته باشد اما در ازای آن دو Flash Bang داشته باشد، مجموعه ای اسلحه M4A1 داشته باشد اما دیگری اسلحه تک تیراندازی را داشته باشد و یا تفاوت هایی از این قبیل.
Localization
به آماده سازی یک بازی برای منطقه ای خاص که معمولا با دوبله صحبت ها و ترجمه متون بازی به زبان کشور مقصد انجام می شود، بومی سازی گفته می شود. همچنین ممکن است در پروسه بومی سازی، قسمت هایی از بازی نیز به دلیل مغایرت با قوانین فرهنگی یک کشور حذف شوند.
LoL
- مخفف واژه Laugh out Loud به معنی خندیدن با صدای بلند.
- مخفف نام بازی League of Legends.

Loot Box
لوت باکس ها به جعبه های شانسی گفته می شود که با به اتمام رساندن مراحل مختلف عاید گیمر می شود. درون این جعبه ها می تواند از آیتم های عادی گرفته تا آیتم هایی بسیار کمیاب و ارزشمند باشد که این موضوع تنها بسته به شانس گیمر است. در برخی از بازی ها لوت باکس ها قابل خریداری هستند اما در یک سال گذشته جنبش های بزرگی علیه فروش لوت باکس ها به راه افتاده و شرکت های توسعه دهنده بازی را مجبور به حذف آنها کرده است. این افراد عقیده داشتند که خرید لوت باکس نوعی قمار و کلاه برداری است.
Loot System
به مکانیزمی گفته می شود گیمر می تواند در حین انجام مراحل، آیتم های خاصی را جمع آوری و در ماموریت های آتی از آنها بهره گیرد.
Ludology
به مطالعات پیرامون بازی ها ویدیویی گفته می شود.
امتیاز بینندگان:۵ ستاره