پروژه XCloud معرفی شد: سرویس آنلاین بازی مایکروسافت

بسیاری بر این عقیده اند که صنعت بازی های ویدیویی در آینده به سمت و سوی دیگری کشیده خواهد شد. برای مثال چیزی شبیه به سرویس استریم آنلاین ویدیو امروزی (مانند YouTube) به صنعت بازی های رایانه ای نیز راه پیدا خواهد کرد. و اما حالا مایکروسافت با معرفی XCloud و ورود به این عرصه، بی پروایی خود در به مرحله عمل رساندن چنین پروژه بلند پروازانه ای را به رخ رقبا می کشد. با آرادموبایل همراه باشید.

دو هفته پیش بود که گوگل سرویس استریم آنلاین بازی خود با نام Project Stream را معرفی کرد. بر این اساس کاربران خواهند بود تا با کمترین تاخیر، به تجربه بازی آنلاین بدون کنسول و تماماً اینترنتی در رایانه های شخصی، تبلت ها و گوشی های هوشمند بپردازند. البته گفتنی است که گوگل در خلال معرفی Project Stream حداقل سرعت اینترنت برای این سرویس را ۲۴ مگابیت دانست. مایکروسافت نیز که پیش از این در E3 2018 از پروژه XCloud نام برده بود، هم اکنون آن را در قالب ویدیویی به طور رسمی معرفی کرد.

پردازش ابری

به گفته مایکروسافت آینده گیمینگ در کلاود رقم می خورد و این مهم بدون ایجاد زیرساخت های مناسب و پرقدرت امکان پذیر نخواهد بود. بنا بر عقیده مایکروسافت که خود، یکی از سران صنعت بازی به شمار می رود، اصلی ترین چالش در به ثمر رساندن پروژه XCloud به حداقل رساند تاخیر دستورات ورودی خواهد بود؛ بدین معنی که زمان فشردن دکمه ای به وسیله کاربر تا اعمال  آن در سرورهای کلاود (که در اینجا مایکروسافت از سرورهای قدرتمند Azure استفاده می کند) باید به حداقل یا به عبارتی به ۱ میلی ثانیه برسد.

اتصال دسته بازی به موبایل برای تجربه بهتر بازی

بنابراین یکی از بزرگترین چالش های پیش رو در XCloud سرعت اینترنت است. هم اکنون سرعت تکنولوژی نسل چهارم یا به عبارتی ۴G توانایی پاسخگویی به چنین سرعتی را ندارند. به عبارت دیگر تاخیر موجود در فناوری ۴G اصلی ترین عامل به موفقیت رسیدن این پروژه که همان Latency یا Ping هست را با مشکل مواجه می کند. برای این موضوع مایکروسافت سال عرضه این فناوری را به سال ۲۰۱۹ به تعویق انداخته است تا هم بستر مناسب برای آن ایجاد شود و هم تکنولوژی آن به بلوغ کافی برسد تا تجربه ای کامل و غنی در اختیار گیمرها قرار بگیرد.

گفتنی است که هدف اصلی این پروژه، ارائه آن بر بستر ۵G است که کمترین میزان تاخیر را در بین تکنولوژی های موجود داراست. البته طبق گفته های مایکروسافت آنها توانسته اند در شبکه ۴G هم این سرویس را با تاخیر پایین تست کنند؛ اما این تنها اولین قدم برای این پروژه خواهد بود و هنوز ایده های بسیاری برای تکمیل پروژه وجود دارد.

همان‌طور که گفته شد یکی از اصلی‌ترین بازارهای هدف برای پروژه XCloud گوشی‌های هوشمند و تبلت ها هستند. اسمارتفون های امروزی دارای قدرت سخت افزاری بسیار بالایی برای اجرای بازی‌ها گرافیکی هستند. به طوری که حتی تعدادی از آنها از فناوری‌های خنک سازی پیشرفته مانند خنک کننده‌های مایع استفاده می‌کنند تا با پایین نگه داشتن دما پردازنده، بهترین تجربه بازی را در اختیار کاربران بگذارند. اما با این وجود قدرت سخت افزاری این دستگاه‌ها هنوز هم در مقایسه با کنسول‌های بازی بسیار ضعیف است. به همین منظور غول‌های تکنولوژی تصمیم به ارائه چنین سرویسی گرفته‌اند تا قدرت کنسول‌ها را وارد دستگاه‌های هوشمند اعم از گوشی هوشمند و تبلت کنند.

کنترل بازی توسط کلیدهای مجازی

طبق ویدیویی که از این پروژه منتشر شده، گیمرها می توانند با دو روش اتصال دسته بازی و یا با استفاده از کلیدهای مجازی روی صفحه نمایش، به تجربه بازی بر بستر آنلاین بپردازند. طبق گمانه زنی ها سرویس بازی آنلاین مایکروسافت در سال ۲۰۱۹ و در کنار کنسول نسل نهم آنها که هنوز نام آن مشخص نیست معرفی خواهد شد.ی

نظر شما چیست؟ آیا نقش کنسول ها کمرنگ تر خواهد شد؟ آیا سرویس های استریم آنلاین بازِ اینچنینی مانند XCloud جای کنسول ها را خواهند گرفت؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

شادان غمگسار
عاشق تکنولوژی و فیلم و صدالبته بازی؛ میشه گفت یک بازی رو یا انجام نمی‌دم، یا اگه شروعش کنم باهاش زندگی میکنم...! مقداری با هنر آشنایی دارم و توی اوقات فراغتم سعی میکنم بیشتر بازی کنم =)))