آموزش نصب و دانلود Google Play Store

Google Play
Google Play

همانطور که ممکن است باور نکردنی به نظر برسد، اما واقعا گاهی اوقات موقعیت‌هایی پیش می‌آید که لازم می‌شود شما خودتان به صورت دستی Google Play Store را بر روی گوشی هوشمند اندروید خود نصب و اجرا کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر، همچنان در ادامه با آرادمگ همراه باشید.

چه به طور تصادفی و اشتباهی Google Play Store را از روی گوشی هوشمند اندروید خود پاک کرده باشید (که احتمالا برای این کار هم باید پافشاری و اصرار زیادی کرده باشید زیرا سیستم، به صورت خودکار به شما اجازه این کار را به همین راحتی نمی‌دهد)، و یا این که به سادگی، فقط می‌خواهید به یک نسخه قدیمی برگردید، و یا حتی Google Play Store روی گوشی شما دچار اختلال شده است و کار نمی‌کند و شما فقط می‌خواهید یک نسخه تازه و جدید از آن را بر روی گوشی خود نصب کنید، راهکار این کار دست ما است. در این مطلب ما به شما نشان خواهیم داد که چطور می‌توانید فروشگاه اپلیکیشن‌های گوگل را به صورت دستی بر روی گوشی هوشمند مجهز به سیستم عامل اندروید خود نصب و اجرا کنید. بنابراین، برای کسب اطلاعات و جزئیات تکمیلی بیشتر در رابطه با این موضوع، لطفا تا انتهای این مطلب نیز همچنان با ما همراه باشید.

موضوعاتی که قصد داریم در این مطلب به آن‌ها بپردازیم

  • چک کردن نسخه کنونی Google Play Store که در حال حاضر روی گوشی اندروید شما وجود دارد.
  • دانلود کردن آخرین نسخه‌ای که از فروشگاه گوگل پلی در دسترس قرار دارد.
  • نصب کردن آخرین نسخه‌ای که از فروشگاه گوگل پلی در دسترس قرار دارد.
  • عیب یابی Google Play Store

۱. چک کردن نسخه کنونی گوگل پلی استور که در حال حاضر بر روی گوشی اندروید شما در دسترس قرار دارد

عرضه شدن آپدیت‌های جدید معمولا زمان زیادی طول می‌کشد و هیچ وقت به طور همزمان برای همه دستگاه‌های مجهز به سیستم عامل اندروید به طور همزمان عرضه نمی‌شوند. زیرا گوگل عرضه این آپدیت‌ها را بر عهده خود تولید کنندگان و سازندگان گوشی‌های موبایل هوشمند قرار می‌دهد تا اگر خواستار ایجاد تغییر و تحول خاصی بر پایه آن برای گوشی‌های خود بودند، ایجاد کنند. به همین علت است که گاهی اوقات ممکن است شما بخواهید یک نسخه جدیدتر از گوگل پلی استور را بر روی دستگاه خود دانلود و نصب کنید؛ مخصوصا در صورتی که نسخه کنونی Google Play Store برایتان دردسر ایجاد کرده است و یا دیگر مثل گذشته، به خوبی کار نمی‌کند. قبل از این که با عجله به سراغ دانلود کردن آخرین فایل نصبی موجود از فروشگاه گوگل پلی با فرمت APK بروید، در هر صورت، اول از هر چیز باید چک کنید که در حال حاضر کدام نسخه از اپلیکیشن Google Play Store بر روی دستگاه شما نصب شده است. شما می‌توانید برای نحوه اطلاع پیدا کردن از نسخه فعلی فروشگاه گوگل پلی که بر روی گوشی خود در اختیار دارید، مراحل و قدم‌هایی که در ادامه توضیح می‌دهیم را پشت سر بگذارید.

  • وارد بخش تنظیمات (Setting) دستگاه مجهز به سیستم عامل اندروید خود شوید. سپس بخش برنامه‌ها (Apps) و یا مدیریت اپ‌ها (Apps Management) در گوشی خود را باز کنید (این روش ممکن است در هر دستگاه یک سری تفاوت‌های جزئی و اندک داشته باشد).
  • پس از باز شدن لیست اپ‌های موجود بر روی دستگاه خود، Google Play را پیدا کنید و یک بار بر روی آن ضربه بزنید (البته ممکن است در برخی از دستگاه‌ها مجبور باشید بر روی گزینه See All Apps ضربه بزنید).
  • بر روی گزینه Advance ضربه بزنید و تا آخر به سمت پایین صفحه را اسکرول کنید و پایی بیایید تا جایی که بتوانید شماره مدل و نسخه فروشگاه گوگل پلی که بر روی گوشی شما نصب شده است را مشاهده کنید.
Google Play
در اولین قدم برای نصب کردن فروشگاه گوگل پلی بر روی گوشی خود به صورت دستی، باید چک کنید که در حال حاضر کدام نسخه از آن را در اختیار دارید.

در صورتی که اپ نصب شده از فروشگاه گوگل پلی استور در حال حاضر به طور عادی در حال کار کردن بر روی گوشی شما است و مشکل چندان خاصی ندارد و تنها دلیلی که شما در حال نصب کردن نسخه جدید آن به صورت دستی هستید، این است که نمی‌توانید صبر کنید و برای دیدن تغییرات جدید آن کنجکاو هستید، علاوه بر این می‌توانید نسخه این اپلیکیشن که در حال حاضر بر روی گوشی شما وجود دارد و نصب شده است را از داخل خود آن نیز چک کنید. برای انجام دادن این کار، تنها کافی است که آن را باز کنید، سه نقطه یا سه خط (دگمه منو) که در گوشه بالای سمت چپ وجود دارد را انتخاب کنید، سپس وارد بخش تنظیمات یا Setting آن شوید و تا آخر به سمت پایین اسکرول کنید تا به انتهای صفحه برسید تا شماره مدل و نسخه دقیق آن که در حال حاضر بر روی دستگاه شما وجود دارد را مشاهده کنید.

نکته قابل توجه و مهمی که در این رابطه باید در نظر داشته باشید، این است که سیستم اعداد و شماره گذاری برای نسخه‌های مختلف فروشگاه گوگل پلی استور ممکن است در ابتدا کمی گیج کننده و مبهم به نظر برسند. اما سر در آوردن از آن‌ها بسیار ساده و راحت‌تر از چیزی است که شما در ابتدا فکر می‌کنید. اگر جهش بین اعداد عجیب به نظر می‌رسد، یک دلیل ساده دارد و آن هم این است که گوگل نسخه‌های موجود را هنوز به صورت عمومی عرضه نکرده است و در اختیار مردم قرار نداده است.

۲. دانلود کردن یک فایل نصبی از فروشگاه Google Play Store با فرمت APK

قبل از این که وارد این آموزش شوید، لطفا توجه داشته باشید که راهنمایی و آموزشی که در زیر و ادامه این مطلب برای نحوه نصب کردن Google Play Store به صورت دستی، در اختیار شما قرار می‌دهیم، فقط مختص به دارندگان یک دستگاه مجهز به سیستم عامل اندروید است که یک نسخه لایسنس شده و مجازِ رسمی از این اپ بر روی گوشی آن‌ها نصب شده است و یا در گذشته، در دسترس قرار داشته است. ما متوجه شدیم که گاهی اوقات در طی انجام دادن این پروسه لازم است اپلیکیشن فروشگاه گوگل پلی استور مجددا نصب شود و یا در صورت موفقیت آمیز نبودن این پروسه، به نسخه قبلی که بر روی دستگاه وجود داشت، برگردد.

آیا آخرین نسخه‌ای که در حال حاضر از فروشگاه Google Play Store وجود دارد و یا یک نسخه قدیمی‌تر از آن که در گذشته عرضه شده بود را دانلود کرده‌اید؟ اکنون از قابلیت Apk Mirror استفاده کنید. طبق معمول، اکثر تغییر و تحولاتی که نسخه جدید فروشگاه گوگل پلی استور برای دستگاه شما به وجود آمده است، تغییرات داخلی و درونی هستند که قابل دیدن نیستند و نمی‌توانید آن‌ها را لمس کنید. زیرا معمولا هدف توسعه دهندگان از عرضه کردن آن‌ها این است که کاری کنند تا همه چیز نرم و روان‌تر از گذشته اجرا شود و باگ و مشکلات احتمالی که وجود داشته را برطرف کنند. با توجه به این موضوع، ما نباید انتظار داشته باشیم که بتوانیم تغییر و تحولات چشمگیر جدیدی که در نسخه جدید ایجاد شده است را مشاهده و لمس کنیم زیرا معمولا تغییر و تحول خاص قابل لمسی در رابط کاربری ایجاد نمی‌شود و آخرین نسخه موجود از گوگل پلی استور، تفاوت خاصی در ویژگی‌های خود با نسخه‌های قبلی پیدا نمی‌کند. در هر صورت، اگر آخرین نسخه موجود از آن را دانلود و بر روی دستگاه خود نصب کردید، و متوجه هر نوعی از مشکل، خطا یا ارور خاصی شدید، می‌توانید عیب یابی مختصر و خلاصه‌ای که ما در انتهای این مطلب در اختیار شما قرار خواهیم داد را مشاهده کنید تا شاید بتوانید راهکار مشکل خود را پیدا کنید.

Google Play Store
از بین تمام اپلیکیشن‌ها و بازی‌های مختلفی که بر روی دستگاه اندروید خود در اختیار دارید، Google Play Store واقعا تنها اپی است که همیشه باید آن را آپدیت و کاملا به روز نگه دارید. چون مرجع همه اپ‌ها است و برای آپدیت آن‌ها نیز فقط به آن نیاز دارید.

۳. Google Play Store را بر روی دستگاه اندروید خود نصب کنید

در صورتی که دنبال کننده آرادمگ هستید و آموزش نصب و استفاده از اپلیکیشن‌های مختلف را با ما همراهی کرده باشید، ساده‌ترین و راحت‌ترین روش برای نصب کردن Google Play Store وجود دارد نیز کاملا برایتان آشنا و راحت خواهد بود: برای انجام دادن این کار، فقط کافی است که فایل نصبی فروشگاه Google Play Store با فرمت APK را دانلود و سپس به صورت دستی بر روی گوشی هوشمند مجهز به سیستم عامل اندروید خود نصب کنید. اگر آشنایی کافی ندارید، باید توضیح دهم که یک فایل نصبی با فرمت APK، معادل اندرویدی برای یک فایل با پسوند .exe (و یا .dmg برای Mac) به شمار می‌رود که در هنگام نصب کردن یک برنامه جدید، معمولا بارها و بارها در کامپیوتر و PC خود با آن‌ها مواجه شده‌اید.

به حای دانلود کردن یک فایل نصبی با فرمت APK از طریق خود فروشگاه گوگل پلی استور، شما خودتان باید به راحتی آن را بدون کمک Google Play بر روی گوشی خود نصب کنید. انجام دادن این کار، در هنگامی که اپلیکیشنی که شما قصد دارید بر روی گوشی خود نصب کنید، خود Google Play Store می‌باشد، بسیار کاربردی و مفید خواهد بود. به طور کلی، دو روش برای نصب کردن فایل نصبی Google Play Store با فرمت APK بر روی دستگاه مجهز به سیستم عامل اندروید شما وجود دارد: شما این کار را می‌توانید یا از طریق گوشی هوشمند خود به طور مستقیم انجام دهید و یا از طریق یک کامپیوتر. ما اول از همه، به توضیح روش اول می‌‌پردازیم که کاملا ساده و راحت و بدون دردسرتر از بقیه روش‌های موجود برای انجام دادن این کار است.

نصب کردن Google Play Store با استفاده از گوشی هوشمند مجهز به سیستم عامل اندروید شما

برای انجام دادن این کار در نسخه‌های قدیمی‌تر سیستم عامل اندروید (قبل از Oreo) به راحتی نیاز دارید که وارد منوی تنظیمات دستگاه خود شوید و گزینه نصب از طریق منابع ناشناس (و یا Installing from unknown devices) را فعال کنید و سپس فایل نصبی Google Play با فرمت APK را بر روی دستگاه خود نصب کنید. سپس به جایی پروموت خواهید شد که دانلود و نصب کردن آن را به شما اجازه خواهد داد. این نکته نیز باید خاطر نشان کنیم که APKMirror یک منبع معتبر و قابل اطمینان است. بنابراین، با خیال راحت گزینه Yes را انتخاب کنید.

Google Play Store
در صورتی که پیغامی که در این تصویر مشاهده می‌کنید، برایتان نمایان شد، بایید گزینه “نصب از منابع ناشناس” یا Install unknown apps را فعال کنید.

اما در صورتی که دستگاه اندروید شما دارای Android Oreo (نسخه ۸) و یا بالاتر، از قبیل Pie (نسخه ۹) و یا Q (نسخه ۱۰) است، پروسه نصب کردن فروشگاه گوگل پلی استور برای شما کمی پیچیده‌تر از قبل است که فقط با فعال کردن گزینه Install from unknown sources بتوانید این کار را انجام دهید. برای انجام دادن این کار باید مراحل و قدم‌هایی که در ادامه توضیح می‌دهیم را پشت سر بگذارید.

  • وارد بخش تنظیمات (Settings) در دستگاه خود شوید و بخش Apps and notifications را پیدا کنید. زمانی که وارد منوی اپ‌های موجود بر روی دستگاه خود شدید، تا آخر به سمت پایین اسکرول کنید تا بتوانید مرورگر پیش فرض دستگاه خود را که به عنوان مثال، Google Chrome می‌باشد، پیدا کنید.
  • مرورگر خود را انتخاب کنید و روی آن ضربه بزنید و به سمت پایین صفحه را اسکرول کنید تا به بخش پیشرفته و یا Advanced برسید. در این قسمت، گزینه نصب کردن اپ‌های ناشناس و یا Install unknown apps را مشاهده خواهید کرد. آن را باز کنید و Allow from this source را انتخاب کنید. در صورتی که بخواهید آن را به حالت قبل برگردانید، می‌توانید پس از به پایان رسیدن کار خود، مجددا آن را فعال کنید تا از نظر امنیتی خیالتان راحت باشد.
google play store
باید به خاطر داشته باشید که همانطور که در این تصویر نیز می‌توانید مشاهده کنید، همیشه می‌توانید درون منوی تنظیمات خود جست و جو کنید تا گزینه‌ای که مد نظر دارید را به راحتی پیدا کنید.
  • پس از انجام دادن و سپری کردن مراحل بالا، با استفاده از مرورگر دستگاه خود وارد فروم XDA Developers و یا وبسایت APK Mirror شوید تا فایل نصبی برای آخرین نسخه موجود از Google Play Store را دانلود کنید.
  • در این مرحله ممکن است پیامی دریافت کنید که به شما هشدار می‌دهد “این نوع از فایل ممکن است به دستگاه شما آسیب برساند”. آن را نادیده بگیرید (به ما اعتماد کنید) و گزینه OK را انتخاب کنید.
  • پس از به اتمام رسیدن دانلود آن، فایل APK مورد نظر را باز کنید (همانطور که می‌دانید، می‌توانید این کار را با ضربه زدن بر روی فایل مورد نظر خود پس از به اتمام رسیدن پروسه دانلود آن در نوار اعلان دستگاه خود انجام دهید). سپس مجوزهای جدیدی که نسخه جدید فروشگاه گوگل پلی استور نیاز دارد را (در صورتی که وجود داشته باشد) مطالعه کنید و سپس Install را انتخاب کنید.
google play store
فعال کردن نصب از طریق منابع ناشناس ممکن است برایتان نگران کننده به نظر برسد. اما هر زمانی که پروسه نصب کردن آخرین نسخه موجود از گوگل پلی را به اتمام رساندید، می‌توانید آن را غیر فعال کنید و به تنظیمات اولیه برگردانید.

نصب کردن گوگل پلی استور با استفاده از یک PC

در صورتی که بر روی گوشی موبایل و یا تبلت اندروید خود نمی‌توانید دیتای شبکه را فعال کنید و از Wi-Fi نیز نمی‌توانید بهره مند شوید، به جای آن می‌توانید فایل نصبی Google Play Store با فرمت APK را بر روی PC خود دانلود کنید. برای انجام دادن این کار، همان روندی که پیش از این توضیح داده شد را باید اعمال کنید. اما یکی از نیازمندی‌هایی که باید داشته باشید، نصب بودن یک برنامه یا اپ مدیریت فایل (File Manager) بر روی گوشی اندروید خود است. البته، اگر سازندگان و تولید کنندگان گوشی‌های هوشمند این روزها چنین برنامه‌ای را به صورت پیش فرض بر روی دستگاه خود در دسترس قرار می‌دهند. اما شاید شما دارای یک گوشی مجهز به نسخه خام اندروید مانند لاین آپ سری Pixel از شرکت گوگل باشید.

  • در صورتی که یک برنامه مدیریت فایل بر روی گوشی خود در اختیار ندارید، یک جایگزین سوم شخص (ترد پارتی) دانلود و نصب کنید. به عنوان مثال، FX File Explorer یکی از بهترین گزینه‌ها است. سپس به آن اجازه دهید که از منابع ناشناس نیز بتواند به نصب کردن اپلیکیشن بپردازد (همان مراحلی را طی کنید که برای انجام دادن این کار از طریق مروگر پیش فرض دستگاه خود توضیح دادیم).
  • با استفاده از مرورگر PC خود وارد فروم XDA Developers و یا APK Mirror شوید تا فایل نصبی برای آخرین نسخه موجود از فروشگاه گوگل پلی با فرمت APK را دانلود کنید و به دست بیاورید.
  • با استفاده از یک کابل USB گوشی خود را به PC متصل کنید و فایل نصبی آن را با فرمت APK به دستگاه خود انتقال دهید و هر جایی که دوست دارید، آن را کپی کنید.
  • با استفاده از برنامه مدیریت فایلی که بر روی گوشی خود در اختیار دارید، فایل نصبی Google Play Store با فرمت APK را پیدا کنید.
  • فایل APK را اجرا کنید، مجوزها را مطالعه و تایید کنید و Install را انتخاب کنید.
  • در صورتی که می‌خواهید از نظر امنیتی خیالتان راحت بماند، پس از به اتمام رسیدن و انجام دادن مراحل بالا، اجازه‌ی نصب شدن فایل‌های APK از منابع ناشناس از طریق اپ مدیریت فایل خود را غیر فعال کنید.

لینک دانلود برنامه مدیریت فایل FX File Explorer که از آن نام بردیم.

زمانی که با استفاده از هر یک از روش‌های بالا، فایل نصبی فروشگاه گوگل پلی را بر روی دستگاه خود با موفقیت نصب کردید، نباید از این نگران باشید که باید دوباره هر نسخه جدیدی از Google Play که عرضه می‌شود را به صورت دستی نصب کنید. به محض این که نسخه جدیدی نسبت به آن که به صورت دستی نصب کرده بودید، عرضه شود و در دسترس قرار بگیرد، Google Play به صورت خودکار به آن نسخه آپدیت خواهد شد. با این وجود، اگر با مشکلات دیگری مواجه شدید، اکنون وقت آن رسیده که عیب یابی کنید.

  • عیب یابی Google Play Store

Google Services Framework یک سرویس بسیار ضروری و مهم به شمار می‌رود که به Play Store اجازه می‌دهد با اپ‌هایی که بر روی دستگاه خود در اختیار دارید، ارتباط برقرار کند، انجام شدن آپدیت‌های خودکار را اجازه می‌دهد و تعداد زیادی از کارهای مهم دیگر را مدیریت می‌کند. شاید از اهمیت و ضرورت آن آگاهی نداشته باشید اما اگر این ساز و کارها از حرکت متوقف شوند و دیگر کار نکنند، و یا شما با یک سری مشکلات دیگر مواجه شوید، پس احتمالا در عملکرد این سرویس اختلال ایجاد شده است. در چنین مواقعی، شما باید کش Google Play Store و Google Play Services را پاک کنید. برای انجام دادن این کار، مراحل زیر را باید پشت سر بگذارید.

  • وارد تنظیمات دستگاه خود شوید و سپس بخش Apps and notifications را باز کنید.
  • صفحه را به سمت پایین اسکرول کنید تا به Google Play Store برسید. سپس روی آن ضربه بزنید و Storage and cache را انتخاب کنید و سپس بر روی clear cache ضربه بزنید.
  • دو مرحله قبل را برای Google Play Services نیز تکرار کنید.
  • انجام دادن مراحل بالا، باید اکثر مشکلاتی که شما با Google Play Store پیدا می‌کنید را اکنون کاملا برطرف کند و از بین ببرد.

نکته: بسته به این که شما از نوع دستگاه اندروید استفاده می‌کنید، برای نصب کردن فروشگاه گوگل پلی استور به صورت دستی، نیاز به روت کردن دستگاه خود پیدا خواهید کرد که در فرصتی دیگر، روش انجام دادن آن را آموزش خواهیم داد. اما ما به هیچ وجه این کار را توصیه نمی‌کنیم. زیرا اول از همه دستگاه شما را از گارانتی خارج می‌کند و مهم‌تر از هر چیز، دیگر قابل پشتیبانی نخواهد بود.

هر نسخه‌ای از فروشگاه گوگل پلی استور می‌تواند یک سری ویژگی‌های مشخص را به آن اضافه و یا حذف کند. اما لطفا در بخش نظرات این مطلب برای ما توضیح دهید که به نظر شما ضروری‌ترین و مهم‌ترین عملکرد Google Play Store بر روی گوشی‌های اندروید چیست و شما از چه ویژگی آن بیشتر از همه استفاده می‌کنید؟ آیا تغییرات آخرین نسخه آن برای شما قابل لمس بوده است؟ لطفا در بخش نظرات برایمان توضیح دهید.

  

عرفان رحیمی صادق
علاقه‌مند به دنیای گیم و ماجراجویی با DualShock 4 در این هنر. بله هنر. به نظر من گیم یک هنر بزرگ است و هر بازی یک اثر هنری. گیم می‌تواند شما را در هر دنیایی که دوست دارید، قرار دهد.