غولهای دنیای فناوری همیشه سراغ شرکتهای موفق و پیشرو میروند و آنها را میخرند. این بهترین و سریعترین راه پیشرفت در حوزههای جدید است. ادغامهای دنیای فناوری همیشه پربحث و محل رقابت غولهای فناوری بوده است. به همین خاطر فعالیتهای ادغام و اکتساب یا M&A از مهمترین حوزههای دنیای فناوری است و هر سال معاملات بزرگتری رویشان انجام میشود.
در این مطلب قصد داریم مهمترین ادغامها و اکتسابهای دنیای فناوری در سال ۲۰۱۹ را بررسی کنیم. از گوگل که فیتبیت را خریده و اپل که صاحب کسب و کار مودم گوشی هوشمند مودم شده تا سیلزفورس که سراغ Tableau و ClickSoftware رفته است. با آرادمگ همراه باشید.
خرید Honey توسط پیپال به ارزش ۴ میلیارد دلار
پیپال در ماه نوامبر اعلام کرد شرکت علوم Honey را به ارزش ۴ میلیارد دلار خریده است. این شرکت بیش از همه برای طراحی افزونه تخفیفیاب Honey شناخته میشود. این بزرگترین خرید فناوری در تاریخ پیپال است. خرید این مجموعه یکی از مهمترین فعالیتهای ادغام و اکتساب پیپال است چون این شرکت کارهای بسیار گسترده و متنوعی در راستای بهبود و تسهیل تجربه کاربران در اختیار دارد. نکته مهمتر اینکه در کنار تسهیل فرایند خرید اینترنتی، به کاهش هزینهها و خرید بهصرفه هم کمک میکند.
ترکیب محصولات مکمل تجربه مصرفکننده Honey با پلتفرم پیپال میتواند به پررنگتر شدن نقش این کمپانی در زندگی روزمره مصرفکنندگان و افزایش سهم آن در خریدهای اینترنتی کمک کند.
بعد از این خرید دو موسس Honey به همراه ۳۵۰ کارمند این مجموعه به پیپال خواهند پیوست و مقر اصلی این شرکت واقع در لسآنجلس استقرار خواهند یافت.
خرید Scout توسط ورکدی به ارزش ۵۴۰ میلیون دلار
ورکدی یکی از بزرگترین فروشندگان نرمافزارهای مدیریت مالی و منابع انسانی است. این کمپانی در نوامبر امسال یکی از گرانترین ادغامهای دنیای فناوری را رقم زد و شرکت نرمافزاری Scout را به ارزش ۵۴۰ میلیون دلار خرید. این استارتآپ واقع در سانفرانسیسکو یک سیستم اداری ابری دارد که به مدیریت مشتریان کمک میکند.
کمپانی ورکدی پیش از این هم در سال ۲۰۱۸ روی شرکت Scout سرمایهگذاری کرده بود. بعد از افزایش قابلیتهای خرید و اکتساب خودش هم تصمیم نهایی برای خریدن این شرکت را گرفت. حالا محصولات شرکت Scout با خدمات گسترده ورکدی ادغام شده و همین میتواند قدرت انتخاب و خرید مشتریان این کمپانی را چند برابر کند. بعد از این ادغام تعداد سرویسهای مشتریان کمپانی ورکدی به ۶۵۰ عدد رسیده که در رقمی بسیار جدی است.
خرید فیتبیت توسط گوگل به ارزش ۲.۱ میلیارد دلار

خریدهای گوگل همیشه جزو مهمترین ادغامهای دنیای فناوری محسوب میشود. غول دنیای فناوری کمپانی تولید فیتنس ترکر را به ارزش ۲.۱ میلیارد دلار خرید. البته فیتبیت همچنان قرار است روی هر دو پلتفرم اندروید و iOS به کارش ادامه بدهد. این خرید در اوایل سال ۲۰۲۰ و بعد از تکمیل تمام روندهای قانونی، رسمیت مییابد.
فیتبیت یک کمپانی طراحی و ساخت فیتنس ترکر واقع در کالیفرنیاست که اخیرا وارد دنیای ساعت هوشمند هم شده است. موفقیت این کمپانی به قدری سریع بوده که بسیاری آن را جدیترین رقیب سامسونگ و اپل میدانند. البته فعالیتهای فیت بیت به تولید فیتنس ترکر محدود نمیشود. این کمپانی فعالیتهایی نظیر طراحی برنامههای سلامت برای کسب و کارها و طراحی اپلیکیشن فیتنس برای استفاده شخصی هم دارد.
به نظر میرسد گوگل بهترین شریک ممکن برای فیتبیت باشد. منابع گوگل و پلتفرم جهانی آن باعث افزایش سرعت رشد و نوآوری محصولات فیتبیت خواهد شد. اما یک سوال مهم درباره این ادغام وجود دارد: تکلیف نرمافزار گجتهای پوشیدنی گوگل یعنی Wear OS چه میشود؟ بررسی اظهار نظرهای مدیران ارشد گوگل نشان میدهد آنها قصد دارند در بلندمدت این دو پلتفرم را با هم ترکیب کنند.
خرید CTRL-labs توسط فیسبوک
این خرید در ماه سپتامبر با ارزشی بین ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد دلار انجام شد. استارتآپ CTRL-labs روی طراحی یک رابط کامپیوتر-مغز فعالیت میکند و تیم آن قرار است به به Reality Labs division فیسبوک بپیوندند.
مارک زاکربرگ در چند سال گذشته چندین بار علاقه خودش به این فناوری را مطرح کرده بود. علاوه براین یکی از دیگر از مدیران فیسبوک هم درباره این خرید فیسبوک گفته بود: «فناوریهایی مثل این پتانسیل ایجاد امکانات خلاقانه جدید را دارند و میتوانند اختراعات قرن نوزدهم را متناسب با فناوری قرن بیست و یکم، بازسازی کنند.»
خرید Semmle توسط گیتهاب
Semmle یکی از استارتآپهای فرانسیسکو است که یک ابزار تحلیلی برای مدیریت فرایند تولید نرمافزار طراحی کرده است. کمپانی گیتهاب در ماه سپتامبر این استارتآپ را خرید و یکی از مهمترین فعالیتهای مایکروسافت در ادغامهای دنیای فناوری را رقم زد (همانطور که میدانید گیتهاب متعلق به مایکروسافت است). Semmle چندین سال است که جزو موفقترین شرکت های نرمافزاری است و کمپانیهایی مثل گوگل، مایکروسافت، اوبر و ناسا از مشتریانش هستند.
امروزه طراحی و ساخت منابع متن باز به صورت ایمن و مطمئن یکی از مشکلات جدی پیش روی توسعهگران است. Semmle به کمک «موتور آنالیز کد معنایی» خودش میتواند به حل این مشکل کمک کند و گیتهاب را به اهدافش نزدیکتر کند.
خرید JASK توسط Sumo Logic
قیمت ادغامهای دنیای فناوری همیشه افشا نمیشود و گاهی اوقات مخفی میماند. کمپانی آنالیز و مانیتورینگ Sumo Logic برای افزایش ایمنی محصولاتش JASK Labs را خرید. جزییات قیمت این معامله که در ماه سپتامبر انجام شد، مشخص نیست اما تا به امروز ۳۹ میلیون دلار برای JASK Labs درآمد و بودجه داشته است.
JASK Labs یک کمپانی محصولات امنیتی واقع در تگزاس است که بیش از هر چیز با نرمافزارهای مرکز عملیات امنیت خودمختار و مبتنی بر ابرش شناخته میشود. این خرید شانس کمپانی Sumo Logic در رقابت با رقبایی مثل Splunk را افزایش میدهد. هدف اصلی این نرمافزار خودکار کردن تسکهای آنالیز امنیت اصلی تا سرعت و دقت مقابله با تهدیدهای امنیتی افزایش بیاید.
امنیت در دنیای مدرن دیگر یک مفهوم در مقیاس انسان نیست و رفته رفته مقایس ماشینی پیدا میکند. Sumo Logic هم با یکی از مهمترین ادغامهای فناوری در همین راستا گام برداشته است.
خرید Movere توسط مایکروسافت

یکی دیگر از خریدهای مهم امسال مایکروسافت، کمپانی Movere بوده است. این کمپانی متخصص مهاجرت ابری در ماه سپتامبر و با ارزش نامعلوم به مجموعه مایکروسافت پیوست. این فناوری قرار است با سرویس Azure مایکروسافت ادغام بشود و تجربه کار با این سرویس قدیمی را ارتقا بدهد.
خرید Pivotal و Carbon Black توسط VMware به ارزش ۴.۸ میلیارد دلار
VMware یکی از بهترین متخصصان حوزه مجازیسازی در ماه آگوست اعلام کرد که قصد دارد Pivotal (فروشنده سرویس پلتفرم و عضوی از خانواده Dell) و Carbon Black (یک شرکت ضد بدافزار) را به ارزش ۴.۸ میلیارد دلار خریداری کند.
معامله ۱.۲ میلیارد دلاری Carbon Black سود زیادی برای VMware خواهد داشت و تمام سرویسها و راهکارهای امنیتی این شرکت به سابقه و محصولات VMware اضافه خواهند شد. هدف VMware از این ترکیب فراهم کردن امکان پاسخگویی به بخش عظیمی از نیازهای امنیتی جامعه فناوری به صورت یکپارچه و پیوسته است.
خرید Pivotal به ارزش ۲.۷ میلیون دلار هم کمی پیچیده است چون هر دو طرف معامله بخشی از خانواه Dell هستند. با این خرید حضور کمپانی VMware در دنیای نرمافزارهای متن باز پررنگتر از قبل خواهد شد.
خرید Nets توسط Mastercard به ارزش ۲.۸۵ میلیارد دلار
مسترکارت در ماه آگوست یک پیشنهاد ۲.۸۵ میلیارد دلاری برای خرید پلتفرم پرداخت دانمارکی Nets پیشنهاد کرد. این پیشنهاد که خیلی زود پذیرفته شد میتواند تاثیر زیادی روی تجربه کاربران مسترکارت بگذارد. خدمات پرداخت سریع و نرمافزار قبض الکترونیکی کمپانی Nets به سرویسهای مسترکارت اضافه خواهد شد و این مسترکارت را یک گام دیگر به هدف پرداخت آنی نزدیکتر خواهد کرد.
خرید PromoteIQ توسط مایکروسافت
این سومین خرید مایکروسافت در لیست ادغامهای دنیای فناوری در سال ۲۰۱۹ است! PromoteIQ یک کمپانی فعال در حوزه فناوری خرده فروشی واقع در نیویورک است که مایکروسافت در ماه آگوست آن را به قیمت نامعلومی خریده است. مایکروسافت امیدوار است فناوری این شرکت و تجربهاش در بخش خردهفروشی تعامل این کمپانی با مشتریان خرده فروش مثل Walmart را بهبود ببخشد.
خرید کسب و کار مودم اینتل توسط اپل به ارزش یک میلیارد دلار
کمپانی اپل اعلام کرده که قصد دارد در ماه جولای کسب و کار مودم کمپانی اینتل را بخرد. هدف اپل از این خرید کاهش هزینههای ساخت هندستها، گجتهای پوشیدنی و سایر دستگاههای با قابلیت اتصال به اینترنت ۵G است. در نتیجه این اکتساب، حدود ۲۲۰۰ نفر از کارکنان اینتل به کمپانی اپل میپیوندند.
برخلاف انتظارتان این مورد از لیست ادغامهای دنیای فناوری خیلی زود تاثیرش را نشان نخواهد داد. این دو کمپانی یک توافق شش ساله امضا کردند و قرار است در طول این مدت همکاریهایی در راستای طراحی تراشه و مودم داشته باشند. البته شکی نیست که تاثیر این همکاری روی محصولات آینده اپل بسیار پررنگ خواهد بود.
خرید Eero توسط آمازون
یکی از مهمترین فعالیتهای M&A کمپانی آمازون خرید شرکت تولیدکننده روترهای وایفای Eero بود. این خرید که جزییات مالی آن افشا نشده، در راستای گسترش فعالیتهای آمازون در زمینه خانههای هوشمند بوده است. روترهای Eero میتوانند یک خانه یا آپارتمان را به وایفای مجهز کنند و آمازون قصد دارد از این ویژگی برای تسهیل نصب و استفاده از تجهیزات خانه هوشمند خودش بهره ببرد.
خرید پلتفرمهای پادکست توسط اسپاتیفای

سهم اسپاتیفای در مهمترین ادغامهای دنیای فناوری مربوط به دنیای پادکست است. این سرویس محبوب دو پلتفرم تولید پادکست Anchor و تولید محتوای Gimlet Media را خریداری کرده است. ارزش این معاملات افشا نشده اما قبلا در اخبار آمده بود که اسپاتیفای قصد داشت ۵۰۰ میلیون دلار روی پادکست هزینه کند.
اسپاتیفای امیدوار است با خرید این دو سرویس تولید محتوا و ساخت پادکست بتواند سهم بیشتر و بهترین در کشف تولیدکنندگان محتوا و کسب درآمد آنها داشته باشد.
پاسخ دهید