پایان عمر ویندوز ۷ فرا رسید؛ همه چیزهایی که باید بدانید و انجام بدهید

پایان عمر ویندوز ۷

عمر ویندوز ۷ در روز بیست و چهارم دی ماه به پایان رسید. مایکروسافت دیگر ویندوز ۷ را به‌روزرسانی نخواهد کرد و خدمات پشتیبانی آن را هم متوقف خواهد کرد. البته این به معنای از کار افتادن کامپیوتر شما نیست اما این هشدار را به کاربران ویندوز ۷ می‌دهد که به جای این سیستم عامل به جایگزین‌هایی مثل ویندوز ۱۰، لینوکس و … رو بیاورند. اگر از این تصمیم مایکروسافت سردرگم هستید و درباره واکنش‌تان تصمیم نگرفته‌اید، با آرادمگ همراه باشید. در این مطلب به شما می‌گوییم پایان پشتیبانی ویندوز ۷ برای کاربران این سیستم عامل چه معنایی دارد.

این تصمیم مایکروسافت اصلا عجیب نیست. ویندوز ۷ که در ۲۲ جولای ۲۰۰۹ ارائه شده بود با استقبال خوبی مواجه شد و هنوز هم بسیار محبوب است. آخرین گزارش Netmarketshare نشان می‌دهد ویندوز ۷ هنوز سیستم عامل ۳۷ درصد از تمام کامپیوترهای دنیاست. علیرغم این رقم، ویندوز ۷ زیر سایه ویندوز ‍۱۰ قرار گرفته و مایکروسافت قصد دارد تمام منابعش را صرف سیستم عامل جدید کند.

اگر صاحب یکی از این کامپیوترها یا لپ‌تاپ‌ها هستید، باید بدانید پایان عمر ویندوز ۷ چه عواقبی برایتان دارد. علاوه بر آن باید تصمیم بگیرید با پایان پشتیبانی و به‌روزرسانی ویندوز ۱۰ به سیستم عامل جدید ویندوز یا نرم‌افزارهای جایگزین مهاجرت خواهید کرد یا نه.

عمر ویندوز ۷ کی تمام می‌شود؟

عمر این سیستم عامل تمام شده! بیست و چهارم دی ماه به صورت رسمی آخرین روز عمر ویندوز هفت بود. اما اگر اقدامات لازم را انجام نداده‌اید، هنوز هم دیر نشده است.

عمر همه سیستم عامل‌ها یک روز به پایان می‌رسد چون بعد از چند سال و با ارائه محصولات جدید، دیگر ارائه به‌روزرسانی و خدمات پشتیبانی به لحاظ مالی و صرف منابع به صرفه نخواهد بود. به خصوص وقتی که نسخه جدید همان سیستم عامل به بازار عرضه شده باشد و موفقیت بی‌نظیری کسب کرده باشد.

مایکروسافت جریان اصلی پشتیبانی از ویندوز ۷ را در سیزدهم ژانویه ۲۰۱۵ پایان داد. یعنی از این تاریخ به بعد دیگر امکانات جدید به ویندوز ۷ اضافه نشد و این سیستم عامل دیگر شامل ضمانت‌نامه نمی‌شد.

اما این پایان عمر ویندوز ۷ نبود. در طول فاز پشتیبانی تمدید شده که بعد از پایان جریان اصلی پشتیبانی آغاز شد (از ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰)، همچنان به‌روزرسانی‌ها و پچ‌های رفع اشکال ارائه می‌شدند تا مایکروسافت مطمئن بشود این سیستم عامل به لحاظ امنیتی مشکل ندارد و باگ‌هایش برطرف می‌شوند.

با پایان عمر ویندوز ۷ این پشتیبانی تمدید شده هم پایان یافت. پیشنهاد مایکروسافت برای کاربران ویندوز ۷، مهاجرت به سیستم عامل جدیدتر این کمپانی یعنی ویندوز ۱۰ است اما انتخاب‌های دیگری هم مثل لینوکس و مک وجود دارد.

پایان عمر ویندوز ۷ چه تاثیری روی امنیت سیستم دارد؟

همه چیز از همینجا شروع می‌شود. ویندوز ۱۰ یا هر سیستم عامل دیگری که هنوز به پایان عمرش نرسیده را در نظر بگیرید. این سیستم‌ عامل‌ها به طور مرتب آپدیت‌های امنیتی و پچ‌های رفع اشکال دریافت می‌کنند. چیزی که بیشترین تاثیر را روی امنیت سیستم شما دارد. این پشتیبانی برای ویندوز ۷ روز بیست و چهارم دی ماه به پایان رسید.

در سال‌های پیش مایکروسافت پچ‌ها و آپدیت‌های متعددی برای ویندوز ۷ ارائه کرده است. کارکرد اصلی آنها هم حفظ امنیت سیستم عامل بوده است. با پایان عمر ویندوز ۷ دیگر این آپدیت‌ها ارائه نخواهد شد و بنابراین فرصتی بی‌نظیر در اختیار هکرها و بدافزارها برای خرابکاری در ویندوز ۷ فراهم می‌شود.

به همین خاطر اگر به طور مرتب به اینترنت وصل می‌شوید، فلش و هارد اکسترنال به کامپیوتر وصل کنید یا برنامه روی کامپیوتر نصب می‌کنید، باید هر چه زودتر به فکر تغییر سیستم عامل باشید.

بعد از پایان عمر ویندوز هفت باید چه کار کرد؟

انتخاب با خودتان است. پیشنهاد مایکروسافت، ارتقای کامپیوتر به یک سیستم عامل جدیدتر است و قطعا این سیستم عامل ویندوز ۱۰ خواهد بود. اما اگر بخواهید از مایکروسافت فاصله بگیرید، لینوکس و مک دو انتخاب دیگرتان هستند.

آپگرید به ویندوز ۱۰

پایان عمر ویندوز ۷ بهترین زمان برای انتقال به ویندوز ۱۰ است

آپگرید ویندوز ۷ به ویندوز ۱۰ مزایای زیادی دارد. اول از همه اینکه چون هر دو سیستم عامل توسط مایکروسافت طراحی شده‌اند، فرایند انتقال ساده‎تر خواهد بود. ضمن اینکه بسته به روش انتخابی می‌توانید فایل‌هایتان را روی کامپیوتر یا لپ‌تاپ نگه دارید.

مزیت دوم هم تغییر حداقلی تجربه کاربری در سیستم عامل جدید خواهد بود. اکثر برنامه‌هایتان هم با یک به‌روزرسانی در محیط ویندوز ۱۰ قابل استفاده خواهند بود و به خاطر وجه تشابه طراحی، خیلی راحت می‌توانید با سیستم عامل جدید آشنا شوید و گوشه و کنارش را کشف کنید.

برای کسانی که نمی‌خواهند ویندوز ۷ را ترک کنند

انتقال از ویندوز ۷ به سیستم عامل جدید برای کامپیوتری که روی میز کارتان باشد، بسیار ساده است. اما کسب و کاری را تصور کنید که برپایه ویندوز ۷ کار می‌کند و باید تمام سیستم‌هایش را به ویندوز ۱۰ ارتقا بدهد. این ارتقای نرم‌افزاری هزینه‌های زیادی دارد (خرید لایسنس، آموزش نیروی کار و …). از طرفی هم ماندن روی سیستم عاملی که پچ‌های امنیتی دریافت نمی‌کند، بسیار خطرناک است. اگر از این دسته هستید، مایکروسافت برایتان یک پیشنهاد دارد.

شما می‌توانید از سرویس پشتیبانی تمدید شده مایکروسافت برای ویندوز ۷ استفاده کنید. این پشتیبانی تا سال ۲۰۲۳ ارائه می‌شود و برای هر دستگاه ۲۵ دلار هزینه دارد (سال دوم و سوم بیشتر می‌شود)، امکان دریافت پچ های امنیتی برای کسب و کارها را فراهم می‌کند. هزینه‌ای که به نظر خیلی زیاد است و ارتقای سیستم‌ها به ویندوز ۱۰ را به راه حلی بهتر تبدیل می‌کند. اگر کاربر Windows 7 Pro باشید، این مبلغ بیشتر است و برای هر دستگاه در سال اول به ۵۰ دلار می‎رسد.