دولت ترامپ که فقط ۶ روز تا پایان دوران حکومتشان بر ایالات متحده آمریکا باقی مانده است، شرکت غول پیکر چینی شیائومی به همراه ۹ شرکت بزرگ دیگر در این کشور را به عنوان “شرکت نظامی کمونیست چین” تعیین کرده و آنها را وارد لیست سیاه و تحریم خود کرده است.
این یعنی شیائومی هم اکنون یکی از شرکتهایی است که اسم آن در لیست سیاه دولت آمریکا که پس از فرمان اجرایی ماه نوامبر تشکیل شده است، مشاهده میشود. بر اساس این فرمان اجرایی که در ماه نوامبر تشکیل و اجرایی شد، شرکتهایی که اسم آنها در این لیست سیاه قرار داده شود، از معامله کردن با شرکتهای اوراق بهادار و سرمایه گذاری آمریکایی محروم میشوند. و به همین ترتیب، این دسته از شرکتهای آمریکایی از تامین منابع و همچنین سرمایه گذاری در “شرکتهای نظامی کمونیست چین” محروم هستند. در هر صورت، شما میتوانید برای کسب اطلاعات و جزئیات تکمیلی بیشتر در رابطه با این موضوع و آگاهی پیدا کردن از چند و چون این ماجرا به طور کامل، همچنان در ادامه این مطلب نیز با ما در مجله اینترنتی آرادمگ همراه باشید.
در این دستور العمل اجرایی آمده است که: “PRC با فروش اوراق بهادار به سرمایه گذاران آمریکایی که در بورسهای سهام عمومی در ایالات متحده آمریکا و همچنین خارج از مرزهای کشور تجارت میکنند، از سرمایه گذاران ایالات متحده برای سرمایه گذاری در توسعه و نوسازی ارتش خود بهره برداری و استفاده میکند”. با تعین کردن شرکت شیائومی به عنوان یکی از این شرکتهای نظامی، که از قضا به عنوان سومین تولید کننده و سازنده بزرگ گوشیهای موبایل هوشمند حال حاضر در بازار و این صنعت نیز به شمار میرود، دولت ایالات متحده آمریکا امیدوار است که شرکتهای آمریکایی که تا به حال در این شرکت سرمایه گذاری کرده بودند و یا بخشی از سهام آن را در اختیار داشتند، تا نوامبر سال جاری میلادی (۲۰۲۱) سرمایههای خود را از شرکت شیائومی خارج کنند و سهام خود را به این شرکت واگذار کنند. به هر حال، هیچ ارتباط و سنخیت خاصی بین شیائومی به عنوان یک شرکت فعال در حوزه تولید و ساخت گوشیهای موبایل هوشمند و همچنین سایر لوازم الکترونیک و سایر شرکتهای دیگری که در این لیست سیاه قرار دارند، مشاهده نمیشود و به هیچ وجه نمیتوان آن را با شرکتهای صنعتی، هوا فضا، شیمیایی و مخابراتی که در این لیست قرار دارند، مرتبط دانست.
اسم هوآوی که وضعیت بسیار شدیدتر و بدتری از شیائومی دارد هم در این لیست به چشم میخورد. اما قرار گرفتن هوآوی در این لیست سیاه باز هم توجیح منطقی و عقلانیتری از قرار گرفتن شیائومی در این لیست دارد. هوآوی احتمالا به دلیل فراهم کردن و ایجاد زیرساختهای ارتباطی در یک مقیاس بسیار عظیم و گسترده در این لیست قرار گرفته است. با توجه به این که کمتر از یک هفته دیگر باقی مانده تا دولت بایدن سکان کنترل و هدایت ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا را برعهده بگیرد، احتمال تجدید نظر در این تصمیمِ خود سرانه و غیر منطقی دولت ترامپ وجود دارد و اگرچه که این احتمال چندان زیاد نیست، اما به هر حال هنوز هم جای امیدواری باقی است که این دستور یا متوقف شود و یا بیشتر از این تشدید نشود تا شیائومی را هم به سرنوشت هوآوی دچار کند. در صورتی که اگر دولت ترامپ در راس امور باقی مانده بود، احتمال بسیار بسیار زیادی وجود داشت که شیائومی هم به وضعیت هوآوی دچار شود. به هر حال کنجکاو هستیم که ببینیم با سر کار آمدن دولت جدید آمریکا آیا این کش مکشهایی که برای مدت زیادی بین دولت چین و ایالات متحده آمریکا وجود دارد، کمی آرام خواهد گرفت یا بیش از پیش تشدید خواهد شد. سوال مهمتری که داریم، این است که آیا با این تغییر، ما هیچ وقت موفق به دیدن شرکتهای سازنده و تولید کننده چینی گوشیهای موبایل هوشمند خواهیم شد که یک غوغای بزرگ در صنعت موبایل بازار کشور آمریکا ایجاد کنند؛ بازاری که برای مدت طولانی و بسیار زیادی است که توسط فقط دو برند به اسم سامسونگ و اپل اشباع شده است.
پاسخ دهید