واقعیت مجازی می تواند دریچه ای باشد که از طریق آن پا به دنیایی جدید می گذارید ، دنیایی به شیرینی رویا پردازی های کودکی تان اما این بار با ظاهری واقعی تر.
تکنولوژی واقعیت مجازی تجربه ایمن کارهایی را برای شما ممکن می کند که پیش تر از آن هراس داشتید و البته سرگرمی تنها جنبه این تکنولوژی رو به پیشرفت نیست .
واقعیت مجازی این روزها پای خود را به اتاق های عمل و ایستگاه های فضایی ناسا باز کرده است و اگر پیش بینی تحلیل گران درست باشد ، این تکنولوژی در آینده نزدیک به اندازه تلویزیون ها با زندگی ما عجین می شوند.
به همین دلیل ، اهمیت زیادی دارد که با تعریف دقیق واقعیت مجازی ، ساز و کار و کاربرد های آن بیشتر آشنا شویم.
واقعیت مجازی
اما واقعیت مجازی چیست؟ همین دو کلمه « واقعیت » و « مجازی » تا حد زیادی ساز و کار این تکنولوژی را به خوبی شرح می دهند . در واقع دستگاه های واقعیت مجازی ، هدست هایی هستند که با قرار گرفتن روی چشمان شما ، حس بودن در محیطی سه بعدی و شبیه سازی شده و تعامل با آن را القا می کنند . نمایشگر های دو چشمی این دستگاه ها به گونه ای طراحی می شوند تا شما را غرق در دنیای مجازی کنند و حرکت های سر شما چرخش ۳۶۰ درجه در این فضا را ممکن می سازند.
بسته به نوع هدست ، بازی و یا اپلیکیشنی که با آن کار می کنید ، تعامل شما با این دنیا مجازی متفاوت است. در استفاده هایی چون تصاویر ۳۶۰ درجه ، تنها تعامل شما محدود به چرخاندن سر و تماشا کردن محدود می شود، در حالی که برخی از بازی ها و اپلیکیشن های دیگر با کمک تجهیزاتی اضافه تر ، شانس گشت و گذار و حرکت در دنیای خودشان را به شما می دهند.
کاربرد های واقعیت مجازی
به عقیده تحلیل گران واقعیت مجازی ، هدست های این تکنولوژی در طی چند سال آینده همچون تلفن های هوشمند فراگیر خواهد شد . همه ما می دانیم که چرا به تلفن های هوشمند نیاز داریم اما واقعیت مجازی چه کاربرد هایی دارد که بتواند به تکنولوژی محبوب آینده تبدیل شود؟
بازی های ویدیویی
تا به امروز ، نام هدست های واقعیت مجازی بیش ار هر چیز دیگری با بازی های ویدیویی گره خورده است . شما هم با گشت و گذار در مراکز خرید پایتخت ، احتمالاً با باجه ها و ایستگاه هایی مواجه شدید که در ازای دریافت هزینه ، امکان تجربه بازی های واقعیت مجازی را برای چند دقیقه به شما می دهند.
شرکت های بزرگ بازی سازی ، یکی از حامیان اصلی این تکنولوژی هستند که بیشترین حجم محتوا را هم برای این هدست های پیشرفته تولید می کنند . از باری های ساده موبایل گرفته تا بازی های انحصاری کنسول پلی استیشن ، بازی های ویدیویی یکی از اصلی ترین مقصد های دنیای واقعیت مجازی هستند.
خبرنگاری و فیلمسازی
اگر به بازی های ویدیویی یا سرگرمی های مشابه علاقه ندارید و احساس می کنید که این تکنولوژی به شما تعلق ندارد ، سخت در اشتباه هستید. صنعت سینما و فیلم برداری یکی دیگر از قطب های اصلی این تکنولوژی نو ظهور است.
ویدیو های ۳۶۰ درجه مخصوص این هدست ها در شبکه یوتیوب روز به روز بیشتر می شود و حالا مدتی است که توجه مستند سازان و کارگردان های سینما را به خود جلب کرده است.
اگر از آن دسته افرادی هستید که فیلم های تاریخی و مستند را به متن کتاب های خسته کننده ترجیح می دهید ، حالا فرض کنید که با بهره گیری از این تکنولوژی قرار است درست به میان برخی از مهم ترین وقایع تاریخی بشر قدم بگذارید و همه چیز را با چشمان خود از نزدیک دنبال کنید.
ساخت فیلم های تعاملی نیز ایده دیگری هست که بدون شک طرفداران خاص خود را دارد . در واقع مدیوم سینما با کمک تکنولوژی واقعیت مجازی حالا فرصت آن را دارد که در فیلم های سینمایی شما را از بیننده صرف به یک عضو تاثیر گذار تبدیل کند . مزیتی هیجان انگیز که پیش از این به بازی های ویدیویی محدود می شد.
شبکه های اجتماعی
از زمان اختراع تلفن تا به امروز ، تکنولوژی همواره ارتباط ما با دیگران را ساده و ساده تر کرده است . بنابراین تعجبی ندارد اگر یکی از کاربرد های مهم واقعیت مجازی در آینده نزدیک ، شبکه های اجتماعی باشد.
زمانی که مارک زاکربرگ ، موسس شبکه فیسبوک خبر خرید حق ساخت هدست مجازی آکیلس ( oculus ) را اعلام کرد گفت: این تکنولوژی در آینده ای نزدیک به پلتفرم اجتماعی بزرگی تبدیل می شود که میلیارد ها آدم در سراسر دنیا را بهم متصل می کند.
اگرچه تا به حال کمپانی های بزرگ به اندازه تجربه انفرادی این هدست ها ، روی قابلیت های اجتماعی آن تمرکز نکرده اند اما همچنان اپلیکیشن های اجتماعی جذابی پیدا می شود که پتانسیل زیادی دارند.
Social Beta یکی از اپلیکیشن های مخصوص هدست آکیلس است که تماشای ویدیو های شبکه هایی چون Twitch و Vimeo را همراه با دوستانتان در سینمایی مجازی ممکن می سازد. بدون شک چندی بیشتر به طول نمی انجامد تا اپلیکیشن های اجتماعی و قابلیت های چون تماس های ویدیویی به ویژگی های عادی این هدست ها تبدیل شوند.
گردشگری
یکی از بزرگترین مزیت های تکنولوژی واقعیت مجازی ، توانایی اش در بردن شما به مکان هایی خاص است، جاهایی که احتمال دارد تا آخر عمر از دیدن آن ها در واقعیت محروم بمانید . در واقع عمر محدودمان ، محدودیت های مالی و خطرات جانی فرصت بازدید و دیدن خیلی از مکان ها در دنیا را از ما می گیرند.
اما همین الان نیز می توانید با کمک هدست های واقعیت مجازی از رشته کوه اورست بالا بروید ، سری به دره های دیدنی کالیفرنیا بزنید و یا از شهر آبی و خیره کننده ونیز دیدن کنید.
اگر بازدید مکان های دیدنی دنیا و تجربه کردن فعالیت های هیجان انگیزی چون پریدن از کوه و اسکی سواری هم برایتان کافی نیست ، اپلیکیشن Mars2030 آرزوی قدم زدن روی خاک های سرخ رنگ مریخ را برآورده می کند.
پزشکی
شاید باورش سخت باشد اما واقعیت مجازی راه خود را به صنعت پزشکی نیز باز کرده است Medical Realities یکی از آن شرکت هایی است که با استفاده از بازی های واقعیت مجازی تلاش دارد تا دانشجویان پزشکی را آموزش دهد . بازی ای به نام «جراحی مجازی» دانشجویان را به اتاق عملی مجازی می برد و آن ها می توانند مهارت های خود را به بوته آزمایش بگذارند ، بدون آن که از نتایج احتمالی هراسی داشته باشند. همچین بیمارستان دیگری در لس آنجلس تصمیم دارد تا با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی و قرار دادن بیماران در موقعیت های آرامش بخشی چون شنا کردن با وال ها و یا پرواز بر فراز مکان هایی چون ایسلند ، آرامش آن ها را تامین کند.
در حال حاضر تکنولوژی واقعیت مجازی چون کودکی نوپا اولین قدم هایش را بر میدارد . قیمت بالای هدست ها خرید آن را برای عموم مردم مشکل می سازد و به همین دلیل استقبال نه چندان زیاد ، محتوای تولیدی نیز قابل قیاس با فناوری های فراگیر دیگر نیست . اما به گفته تحلیلگران آینده روشنی در انتظار واقعیت مجازی و تکنولوژی های مشابه آن است . کاهش قیمت هدست ها ، بهبود امکانات آنها و ارتقای سخت افزار های موجود تا چند سال آینده ، مسیر را برای پیشرفت بیشتر و فراگیر شدن هدست ها هموار می کند.
پاسخ دهید