بررسی تخصصی شیائومی mi 9

Xiaomi Mi 9

Xiaomi اولین شرکتی بود که در جدیدترین مدل گوشی‌های خود یعنی Mi 9 از آخرین و قدرتمندترین چیپست Qualcomm یعنی Snapdragon 855 استفاده ‌کرد. این مشخصه به اندازه کافی هیجان انگیز بود تا روی Mi 9 به عنوان یکی از پرچمدارهای مقرون به صرفه بازار حساب باز کنیم و به دانستن مشخصات آن بیشتر علاقه‌مند شویم. البته به جز استفاده از بهترین پردازنده، مشخصات دیگری مانند دوربین سه گانه که برای اولین بار در گوشی‌های Xiaomi استفاده شده بود نیز جزء سایر دلایل علاقه‌مندی ما به این گوشی بود؛ یک دوربین همه کاره که از هر پرچمدار دیگری نیز انتظار می‌رفت. از نظر نرم افزاری نیز ظاهرا قرار است با یکی از روان‌ترین گوشی‌های بازار ملاقات داشته باشیم. استفاده از Android 9 Pie و رابط کاربری MIUI 10 اختصاصی شیائومی، باعث به وجود آمدن یکی از روان‌ترین تجربه‌های ما از گوشی‌های مختلف شده است. البته از شارژر ۲۰W که قدرتمندترین شارژر سریع بازار محسوب می‌شود نیز نباید غافل شد. با نگاه به ظاهر این گوشی و فریم فلزی بسیار با کیفیت که هم از نمای روبه‌رو و هم در پنل پشتی توسط Gorilla Glass 5 محافظت می‌شود، و همینطور ناچ ظریف U شکل که حامل دوربین سلفی بسیار پرجزئیات این دستگاه است، باز هم مشخص است که با یک پرچمدار روبه‌رو هستیم. اما این گوشیِ وسوسه کننده، در عمل چطور ظاهر خواهد شد؟ تا انتهای این بررسی خواهیم فهمید که آیا  این مشخصات در عمل نیز حرفی برای گفتن دارند، و آیا Mi 9 قابلیت رقابت با پرچمدارهای بزرگ را دارد یا خیر؟

مشخصات سخت افزاری

شبکه تکنولوژی GSM / HSPA / LTE
عرضه معرفی فوریه ۲۰۱۹
  وضعیت موجود، مارس ۲۰۱۹
بدنه ابعاد ۷.۶ × ۷۴.۷ × ۱۵۷.۵ میلیمتر
  وزن ۱۷۳ گرم
  مواد به کار رفته پشت و جلو شیشه، فریم آلومینیوم
  سیم کارت دو سیم کارت (نانو سیم کارت)
  ضد آب ندارد
صفحه نمایش نوع Super AMOLED، قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ
  اندازه ۶.۳۹ اینچ
  دقت ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل، نسبت ۱۹.۵:۹، چگالی پیکسلی ۴۰۳
  ویژگی ها HDRگوریلا گلس ۶
  رابط کاربری MIUI 10
پلتفرم سیستم عامل اندروید ۹
  تراشه Snapdragon 855 (لیتوگرافی ۷ نانومتری)
  پردازنده مرکزی ۸ هسته ای۱ هسته ۲.۸۴ گیگاهرتز Kryo 485

۳ هسته ۲.۴۲ گیگاهرتز Kryo 485

۴ هسته ۱.۷۸ گیگاهرتز Kryo 485

  پردازنده گرافیکی Adreno 640
حافظه شیار حافظه ندارد
  داخلی ۶ گیگابایت رم – ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی

۸ گیگابایت رم – ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی

۶ گیگابایت رم – ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی

۸ گیگابایت رم – ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی

۸ گیگابایت رم – ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی

دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/1.8، لنز ۲۷ میلیمتر (عریض)، اندازه سنسور ۱/۲ اینچ، اندازه پیکسل ۰.۸µm8

۱۲مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/2.2، لنز ۵۴ میلیمتر (زوم ۲ برابر)، اندازه سنسور ۱.۴ اینچ، اندازه پیکسل ۱.۰µm

۱۶ مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/2.2، لنز ۵۴ میلیتر ( فوق عریض) ، اندازه سنسور ۱.۳ این، اندازه پیکسل ۱.۱۲µm

  قابلیت ها فلاش ۲تایی LEDپانوراما، HDR
  فیلمبرداری ۲۱۶۰p@30/60fps, 1080p@30/120/240fps, 1080p@960fps
  سلفی ۲۰ مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/2.0، اندازه پیکسل ۰.۹µm
  قابلیت ها HDR
  فیلمبرداری ۱۰۸۰p@30fps
صدا بلندگو دارد – استریو
  جک ۳.۵ میلی متری ندارد
  قابلیت ها
ارتباطات بی سیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
  بلوتوث نسخه ۵.۰، LE
  GPS دارد
  NFC دارد
  USB ۲.۰ از نوع Type-C نسخه ۱.۰، قابلیت اتصال از هر دو طرف
قابلیت ها سنسورها سنسور اثرانگشت (زیر نمایشگر)، سنسور مجاورت، قطب نما، ژیروسکوپ، شتاب سنج
باتری ظرفیت غیر قابل تعویض ۳۳۰۰ میلی آمپری
  شارژ سریع دارد
  شارژر ۲۷ وات
متفرقه رنگ مشکی، قرمز، آبی
  قیمت حدود ۲۶۹.۰۰ یورو
شیائومی mi 9
شیائومی mi 9

طراحی

با بررسی طراحی Mi 9 کار را آغاز می‌کنیم. در ابتدا بارز‌ترین ویژگی این دستگاه یک نمایشگر بزرگ با یک ناچ ظریف است که به چشم می‌آید. Xiaomi Mi 9 واقعا از یک طراحی چشم نواز برخوردار است. ابعاد دقیق آن ۱۵۷.۵ طول، ۷۴.۷ عرض و ۷.۶ میلی متر ضخامت است که با توجه به نمایشگر بزرگ ۶.۳ اینچی آن فقط ۱۷۳ گرم وزن دارد. ۹۰.۷ درصد از نمای روبه‌روی این دستگاه به نمایشگر آن اختصاص یافته است. از طرفی، رنگ‌های جذابِ بنفش و آبی اقیانوسی گزینه‌های بسیار چشم نوازی هستند که در کنار رنگ مشکی برای مشتریان تدارک دیده شده است و همه آن‌ها با یک طراحی براق بسیار زیبا به نظر می‌رسند.

در بخش زیرین این دستگاه می‌توان درگاه USB-C و یک بلندگو مشاهده کرد که متاسفانه قابلیت اضافه کردن هدست ۳.۵ میلی‌ متری ندارد. سمت راست بدنه دگمه‌های پاور و کنترل صدا وجود دارد و در سمت چپ نیز دگمه دستیار اختصاصی گوگل تعبیه شده است. جایگاه دگمه‌ها بسیار خوش دست طراحی شده است اما به خاطر این که در برخی از گوشی‌ها دگمه پاور سمت چپ قرار دارد، ممکن است گاهی به اشتباه برای بیدار کردن نمایشگر به جای پاور، دگمه دستیار گوگل را فشار دهید که عادت کردن به آن کمی طول خواهد کشید. در نمای پشتی پنل دوربین‌ سه گانه و فلش LED مشاهده می‌شود که قابلیت‌های بسیار زیادی دارند و در بخش بررسی دوربین، به طور مفصل درمورد آن‌ها صحبت خواهیم کرد. در قسمت انتهای بدنه پنل نیز علامت تجاری سری Mi و توضیحات تکمیلی مشاهده می‌شود.

در بخش طراحی نباید از لبه‌های خمیده Mi 9 به راحتی عبور کرد چرا که به خوش دست بدون این دستگاه کمک بسیار زیادی کرده است و اگر دارای چنین طراحی نبود، نمی‌توانستیم به این راحتی به همه قسمت‌های نمایشگر بزرگ  ۶.۳ اینچی دسترسی داشته باشیم. همانطور که احتمالا متوجه شدید، در پنل پشتی Mi 9 حسگر اثر انگشت دیده نمی‌شود اما این به معنی نبود این ویژگی در این دستگاه نیست چرا که Xiaomi این ویژگی کاربردی و بسیار مهم را زیر نمایشگر آن تعبیه کرده است. با این که این حسگر به اندازه مدل‌هایی که پشت دستگاه‌ها قرار دارند سریع نیست، اما هنوز هم از نظر دقت و سرعت واکنش رضایت بخشی به انگشت شما نشان خواهد داد.

نسخه قابل آزمایش ما در این تست، نسخه ۶۴ GB این گوشی بود که بخش زیادی از آن نیز توسط رابط کاربری اشغال شده است. البته این دستگاه دارای نسخه ۱۲۸ GB نیز هست اما در هر حال دوست داشتیم با توجه به این که یک گوشی پرچمدار را بررسی می‌کنیم، مقدار حافظه بیشتری در اختیار داشتیم. از طرفی دیگر، با دیدن درگاه سیمکارت دوگانه شاید تصور کنید که Mi 9 قابلیت استفاده از حافظه خارجی MicroSD هم به شما می‌دهد، اما متاسفانه این طور نیست و درگاه سیمکارت فقط قابلیت استفاده از دو سیمکارت نانو دارد و نمی‌توانید در یکی از آن‌ها مموری کارت خود را جای گذاری کنید که برای چنین گوشی پرچمدار بزرگی، جای تعجب دارد. پس به هر حال باید مراقب باشید که فضا کم نیاورید.

شیائومی mi 9
شیائومی mi 9

نمایشگر

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، Mi 9 دارای یک نمایشگر ۶.۳۹ اینچی است که دارای رزولوشن ۱۰۸۰×۲۳۴۰ پیکسل می‌باشد و با قابلیت پشتیبانی از HDR 10 نسبت ۱۹.۵:۹ به وجود می‌آورد و چگالی آن نیز ۴۰۳ پیکسل در هر اینچ است که کافی به نظر می‌رسد. مهم‌تر از این، نمایشگر Mi 9 از نوع Super AMOLED است که حقیقا باعث بالا رفتن توقع ما شد و باعث شد با وسواس بیشتری نمایگر Mi 9 را بررسی کنیم.

میزان روشنایی نمایشگر Super AMOLED این دستگاه ۴۳۰ نیت است که شیائومی هم دقیقا همین مقدار اعلام کرده بود اما اگر آن را روی حالت خودکار قرار دهید، در شرایط بسیار پرنور می‌تواند تا ۶۲۰ نیت نیز افزایش پیدا کند. کنتراست نور در این دستگاه خارق العاده است که از یک نمایشگر AMOLED کم‌تر از این نیز انتظار نمی‌رود. نمایشگر Mi 9 قابلیت پشتیبانی از فضای رنگ DCI-P3 دارد و تکثیر رنگ‌ها به طور شگفت انگیزی دقیق و عالی است که مقدار DeltaE را روی ۱.۵ قرار می‌دهد و نهایت انحراف آن نیز ۳.۱ است. ما این اعداد و ارقام را در حالت استانداردِ کنتراست به دست آوردیم. اگر حالت نمایشگر را روی کنتراست تطبیق پذیر قرار دهید، که به طور پیش فرض نیز روی همین گزینه قرار دارد، دستگاه به طور خودکار رنگ‌ها را بر اساس نور محیط اطراف تنظیم می‌کند. به همین علت بررسی مشخصات نمایشگر روی این حالت خطای زیادی دارد. در نهایت نیز یک حالت دیگر برای نمایشگر به اسم کنتراست افزایشی وجود دارد که حالت اشباع شدگی بیشتری دارد. این حالت اغلب شدت غلظت رنگ‌های سبز و قرمز را افزایش می‌دهد اما رنگ‌های آبی را ملایم‌تر نمایش می‌دهد.

به طور کلی، نمایشگر Mi 9 همه تصاویر را بسیار دقیق و واقعی نمایش می‌دهد و واقعا نقص یا کمبودی در این زمینه از خودش نشان نمی‌دهد.

شیائومی mi 9
شیائومی mi 9

نرم افزار

پیش از این که به سراغ عملکرد نرم افزاری Mi 9 برویم، بهتر است اول ببینیم شاه رگ‌های اصلی قلب تپنده این دستگاه چه هستند. Mi 9 دارای آخرین رابط کاربری اختصاصی شیائومی به اسم MIUI 10.2 و Android Pie 9 است که نتیجه آن بسیار عالی است. از آنجایی که شیائومی کار خود را در ابتدا با ساخت کاستوم رام آغاز کرد، دقیقا می‌داند در حال انجام دادن چه کاری است. شاید عده زیادی از مردم به خاطر شباهت آن به iOS از همان ابتدا طرفدار آن نبوده باشند اما این الهام از سیستم عامل گوشی‌های اپل این اواخر بسیار کاهش پیدا کرده و MIUI تقریبا هویت خودش را پیدا کرده است. همه کارها بسیار سریع و دقیق انجام می‌شوند اما ممکن است در استفاده روزانه یک یا دو باگ در آن ببینید (آن هم در اپ دوربین و هنگام تعویض میان حالت‌های مختلف که با توجه به دوربین سه گانه و سنسورهای بزرگ‌ آن‌ها و این که به طور مکرر رخ نمی‌دهد، شکایت زیادی از آن نیست). MIUI هنوز هم کاربران پرشماری دارد که با بازخوردهای خود به طور مداوم به گسترش و تکامل این رابط کاربری کمک می‌کنند. این سیر تکامل در Mi 9 به بیشترین حد خود رسیده است و امیدواریم از این به بعد هم همینطور ادامه داشته باشد.

شیائومی mi 9
شیائومی mi 9

سخت افزار و عملکرد

Mi 9 اولین دستگاهی است که از پردازنده Snapdragon 855 که آخرین پردازنده Qualcomm است، استفاده می‌کند و علاوه بر این، جزو اولین گوشی‌های بازار است که از پردازنده به شدت سریع ۷ نانومتری بهره می‌برد. چیپست جدید این دستگاه یک پردازنده ۸ هسته‌ای دارد که از یک هسته‌ی بسیار قدرتمند Kryo 485 Gold که از Cortex-A76 مشتق شده و ۲.۸۴ GHz توان دارد، تشکیل شده است. علاوه بر آن، CPU این دستگاه از سه پردازنده‌ی Kryo 485 Gold با فرکانس ۲.۴۲ GHz و همینطور چهار هسته‌ی کمکی Kryo 485 Silver که از Cortex-A55 مشتق گرفته شده است و ۱.۸ GHz توان دارد، تشکیل شده است تا به سرعت و قدرت پردازش داده‌های مختلف در Mi 9 کمک ‌کنند.

پردازنده گرافیکی Mi 9 نیز Adreno 640 نام دارد که قابلیت پشتیبانی از Vulkan 1.1، بازی HDR و همینطور پردازش بر اساس فیزیک دارد. با توجه به این موضوع، انتظار می‌رود که عملکرد آن از Snapdragon 845 که از GPU Adreno 630 استفاده می‌کرد، بهتر و قدرتمندتر باشد. پردازنده‌ی جدید تصویری نیز توانایی ضبط کردن ویدئو به صورت ۴K HDR با ۶۰ فریم بر ثانیه می‌دهد و نکته قابل توجه آن نیز اینجا است که همه این‌ کارها در شرایطی انجام می‌شود که ۲۵ درصد انرژی کم‌تر نسبت به نسل قبلی این پردازنده مصرف می‌کند. نتیجه آن باعث بالا رفتن عمر شارژ باتری و مصرف انرژی کم‌تر می‌شود.

از نظر پشتیبانی از نسل پنجم اینترنت، Mi 9 قابلیت پشتیبانی از ۵G ندارد چرا که Qualcomm در تمام پردازنده‌های SNP 855 های خود از مودم X50 استفاده نمی‌کند و به جای آن برخی از این پردازنده‌ها مانند نمونه‌ای که در Mi 9 استفاده شده است، دارای مودم X24 LTE هستند که به صورت تئوری قابلیت دانلود تا حد ۲ گیگابیت بر ثانیه دارد. بنابراین، Mi 9 را نمی‌توانیم جزء گوشی‌هایی بدانیم که از ۵G پشتیبانی می‌کنند. پس با این حساب، مدل ۵G دستگاهِMi Mix 3  اولین گوشی شیائومی است که قابلیت پشتیبانی از این تکنولوژی را دارد. علاوه بر این، همانطور که پیش از این نیز اشاره کوتاهی شد، این دستگاه ۶ GB RAM دارد و در حافظه‌های ۶۴ GB و ۱۲۸ GB در بازار موجود است که با توجه به این که هیچ یک از آن‌ها امکان اضافه کردن حافظه خارجی ندارند، پیشنهاد می‌شود با کمی هزینه بیشتر، مدل ۱۲۸ GB آن را خریداری کنید.

با توجه به وجود چنین مشخصاتی، فکر نمی‌کنم دیگر نیازی به گفتن باشد که گشت و گذار کردن در رابط کاربری، باز و بسته کردن اپ‌ دوربین و سایر اپ‌ها، وبگردی و کارهای دیگر بسیار بسیار سریع بود و به تمام واکنش‌های شما در کم‌ترین زمان ممکن پاسخ خواهند داد. هیچ شکی نیست که در آینده دستگاه‌های قدرتمندتر بیشتری نسبت به Mi 9 خواهیم دید که به راحتی آن را کنار خواهند گذاشت و امتیازهای بالاتری در تست‌های بنچمارک به دست خواهند آورد اما اگر واقع بین باشیم، تا چند وقت آینده، واقعا نیازی به داشتن قدرت بیش از این در گوشی‌های موبایل نداریم.

یکی از شگفت انگیزترین تست‌های بنچمارک، نشان داد که Mi 9 در تست AnTuTu از دستگاه‌های بسیار قدرتمندی مثل Huawei Mate 20 و Huawei Mate 20 Pro نیز امتیاز بیشتری به دست آورد اما شگفت انگیزتر از این، امتیاز بالاتر این دستگاه از iPhone XS Max بود که با حدود ۲۰ هزار امتیاز بیشتر، در رتبه یک پرقدرت‌ترین گوشی‌های بازار در این آزمایش قرار گرفت. بنابراین Mi 9 با پردازنده قدرتمند و بسیار سریع خود به راحتی قابلیت رقابت با بزرگ‌ترین دستگاه‌های حال حاضر بازار را دارد و به راحتی می‌توان آن را یک گوشی پرچمدار محسوب کرد.

شیائومی mi 9
شیائومی mi 9

باتری

Xiaomi Mi 9 دارای باتری نه چندان قدرتمند ۳۳۰۰ میلی آمپری است که ۱۰۰ میلی آمپر کم‌تر از باتری Mi 8 است اما ویژگی بارز آن این است که هم قابلیت پشتیبانی از شارژ سیمی دارد و هم شارژر بی سیم. این گوشی با داشتن یک شارژر ۱۸ W سریع‌ترین شارژر بازار را شامل نیست اما با توجه به ظرفیت نه چندان چشم‌ گیر باتری این دستگاه، کاملا کافی به نظر می‌رسد. شارژ این دستگاه با این آداپتور می‌تواند در عرض ۳۰ دقیقه ۴۵ درصد کامل شود و شارژ کامل این گوشی نیز حدود یک ساعت و نیم زمان نیاز دارد. علاوه بر این، این دستگاه قابلیت پشتیبانی از شارژر بی سیم ۲۰W دارد که از نظر شارژر سیمی نیز تا ۲۷W پشتیبانی می‌کند که اگر از آن استفاده کنید، در عرض ۳۰ دقیقه می‌توانید ۷۰ درصد از ظرفیت باتری را کامل کنید.

تست‌های باتری این گوشی نشان می‌دهد باتری Mi 9 در حالت استند بای می‌تواند ۹۵ ساعت دوام پیدا کند. در تست‌های دیگر، توانستیم ۱۲ ساعت و ۱۶ دقیقه با آن وبگردی کنیم و ۱۶ ساعت و ۵۷ دقیقه نیز ویدئو تماشا کنیم که با توجه به ظرفیت نه چندان زیاد باتری این گوشی، نتایج بسیار راضی کننده و مناسبی هستند. در حقیقت پردازنده‌ی بهینه سازی شده این دستگاه به رسیدن آن به چنین اعداد و ارقام رضایت بخشی کمک بسیار زیادی کرده است.

شیائومی mi 9
شیائومی mi 9

دوربین

دوربین یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های Mi 9 است و یکی از بزرگ‌ترین نقاط قوت آن محسوب می‌شود. در پنل پشتی این دستگاه یک سنسور بزرگ ۴۸ مگاپیکسلی عریض با دیافراگم f/1.75 وجود دارد که به همراه یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی تله فوتو با دیافراگم f/2.2 و همینطور یک لنز فوق عریض ۱۶ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 وجود دارد که با هم ترکیب شده‌اند تا به کمک رابط کاربری بسیار مفید به ثبت عکس‌های بی نظیر به شما کمک کنند. متاسفانه یکی از نقاط ضعف دوربین‌های این دستگاه این است که هیچ یک از آن‌ها تثبیت کننده اپتیکال ندارند.

عکس‌هایی که با دوربین اصلی ۴۸MP گرفته می‌شوند، دارای رزولوشن ۱۲MP هستند و بسیار عالی به نظر می‌رسند. جزئیات بسیار زیادی در عکس‌ها وجود دارد، محدوده دینامیکی بسیار عالی است، رنگ‌ها زنده و دقیق هستند، کنتراست بی نظیر است و به طور کلی پردازش آن‌ها بسیار شگفت انگیز و سریع است. تاثیر HDR نیز بسیار عالی است و شما از محدوده دینامیکی افزایش یافته بسیار راضی خواهید بود. دوربین تله فوتو از تکنولوژی خاصی برخوردار نیست اما عکس‌های آن بسیار عالی هستند و جزئیات بسیار زیادی دارند.

عکس‌های آن در مقایسه با عکس‌های دوربین اصلی نویز بیشتری دارند اما به طور کلی عملکرد آن به عنوان یک لنز تله فوتو از بسیاری از نمونه‌های دیگر که وجود دارد، بهتر است. عکس‌های دوربین فوق عریض در مقایسه با دو دوربین دیگر، کیفیت کم‌تری در هر پیکسل دارند اما میزان نویز قابل قبول است و رنگ‌ها نیز همچنان عالی هستند.

دوربین سلفی Mi 9 دارای سک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی است که روی ناچ U شکل نمایشگر قرار دارد و قابلیت گرفتن عکس‌ پرتره نیز دارد. عملکرد این دوربین نیز مانند دوربین‌های سه گانه این دستگاه بسیار عالی و رضایت بخش است و کاملا در حد یک گوشی پرچمدار عمل می‌کند.

نکات مثبت:

  • قیمت مناسب نسبت به پرچمدارهای دیگر بازار
  • پردازنده بسیار قدرتمند، سریع و دقیق
  • طراحی مدرن، بسیار زیبا و چشم نواز
  • پشتیبانی از شارژ بی سیم
  • نمایشگر بسیار عالی AMOLED
  • کیفیت بسیار عالی دوربین در عکس‌های دوربین پشت، سلفی و فیلم برداری
  • عمر باتری بسیار عالی
  • نرم افزار به‌روز و بسیار روان
  • حسگر اثر انگشت که زیر نمایشگر جای گذاری شده است، پاسخگویی بسیار خوب و دقیقی دارد

نکات منفی

  • ظرفیت باتری می‌توانست بهتر باشد
  • داغ شدن بدنه گوشی حین انجام کارهای سنگین و نیمه سنگین
  • عدم امکان اضافه کردن کارت حافظه
  • عدم وجود جک ۵ میلی‌متری
  • ضد آب نبودن