بررسی تخصصی Mi 9 شیائومی:

Xiaomi Mi 9

شیائومی هفه گذشته از آخرین پرچمدار خود با نام Mi 9 رونمایی کرد که علاوه بر بهره گیری از سخت افزاری قدرتمند، از دوربین ۳گانه و صفحه نمایشی بدون حاشیه نیز استفاده می کند. با ما در آراد مگ همراه باشید تا به بررسی تخصصی این گوشی هوشمند بپردازیم.

بالاخره گوشی هوشمند Mi 9 شیائومی رونمایی شد. دستگاهی که تصور می شد در کنگره جهانی موبایل (MWC 2019) رونمایی شود، نه از اسپانیا بلکه از چین سر درآورد. این اولین دستگاه شیائومی با تراشه پرچمدار Snapdragon 855 است. همانند یک خودرو فوق پرسرعت که در لحظات ابتدایی تجربه آن به خود خواهید گفت که “این خودرو واقعا سریع است”، با در دست گرفتن Mi 9 نیز چنین حسی به شما منتقل خواهد شد. این گوشی حقیقتا یک هیولای واقعیست؛ برای پی بردن به این موضوع کافیست نگاهی به وعده افزایش قدرت ۴۵ درصدی تراشه Snapdragon 855 در مقایسه با نسل آن داشته باشید تا متوجه اختلاف سرعت و قدرت Mi 9 با Mi 8 بشوید.

Xiaomi Mi 9

مقدمه

شاید پیش از این با شنیدن نام شیائومی، دستگاهی با سخت افزار قوی اما ظاهری کپی شده و نه چندان زیبا در ذهنتان تداعی می شد. اما Mi 9 تمام این موارد را کنار زده و توانسته ظاهری پریمیوم و بالارده را در قالب قیمتی بسیار مناسب تقدیم علاقه مندان کند. شیائومی گذشته را فراموش کنید. این شرکت چینی حالا زبان طراحی خاص خود را دارد و نوآوری های خودش را در گوشی هایش به کار می گیرد.

Mi 9 در نگاه من یک گوشی پرچمدار بسیار زیباست که می تواند از منظر ظاهری با بزرگانی همچون Galaxy S9 برابری کند. همانند Mi 8 در Mi 9 نیز شاهد پنل جلو و پشت شیشه ای هستیم که میان آن یک فریم یکپارچه آلومینیومی قرار گرفته است. صفحه نمایش دستگاه در مقایسه با مدل قبلی خود کمی بلندتر شده و سنسور اثر انگشت نیز که پیشتر تنها در مدل Mi 8 Pro در دسترس بود، حالا در تمامی نسخه های Mi 9 قرار دارد.

مهمترین بخش Mi 9 را می توان دوربین آن نامید؛ چرا که برای اولین بار درمیان گوشی های شیائومی شاهد دوربین ۳ گانه هستیم که توانایی انجام هرکاری را دارد. این دوربین می تواند عکس پرتره ثبت کند، تصاویر عریض بگیرد، با زوم ۲ برابری خود اجسام را نزدیک تر نمایش دهد و تصاویر استاندارد بی عیب و نقصی را با سنسور اصلی خود ثبت کند.

شیائومی با Mi 9 بار دیگر قدرت خود در حل یکی از بزرگترین مشکلات کاربران یعنی باتری را به رخ رقبا کشید؛ مهم نیست به صورت سیمی شارژ کنید یا بی سیم، Mi 9 در کوتاه ترین زمان ممکن بطور کامل شارژ خواهد شد. ویژگی های اندروید پای (با پوسته MIUI 10) در مدیریت مصرف انرژی نیز سبب شده حتی با حجم باتری کمتر از دیگر پرچمداران، شاهد عمر باتری عالی از سوی این دستگاه دوست داشتنی و مقرن به صرفه باشیم.

Xiaomi Mi 9

پیش از بررسی تخصصی دستگاه بهتر است ابتدا نگاهی به مشخصات کامل Mi 9 داشته باشیم:

مشخصات سخت افزاری

شبکه تکنولوژی GSM / HSPA / LTE
عرضه معرفی فبریه ۲۰۱۹
  وضعیت به زودی، مارچ ۲۰۱۹
بدنه ابعاد  ۷.۶ × ۷۴.۷ × ۱۵۷.۵ میلی متر
  وزن ۱۷۳ گرم
  مواد به کار رفته پشت و جلو شیشه، فریم آلومینیوم
  سیم کارت دو سیم کارت (نانو سیم – همزمان دو سیم کارت فعال)
صفحه نمایش نوع Super AMOLED، ۱۶ میلیون رنگ
  اندازه ۶.۳۹ اینچ (نسبت صفحه نمایش به بدنه ۸۵.۲ درصد)
  دقت ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل، نسبت ۱۹.۵:۹، چگالی پیکسلی ۴۰۳
  رابط کاربری MIUI 10
پلتفرم سیستم عامل اندروید ۹ (Pie)
  تراشه Snapdragon 855 (7 نانومتری)
  پردازنده مرکزی ۸ هسته ای

۱ هسته ۲.۸۴ گیگاهرتز Kryo 485

۳ هسته ۲.۴۲ گیگاهرتز Kryo 485

۴ هسته ۱.۸ گیگاهرتز Kryo 485

  پردازنده گرافیکی Adreno 640
حافظه شیار حافظه ندارد
  داخلی ۶/۸ گیگابایت رم – ۶۴/۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی

نسخه Explorer Edition: 12 گیگابایت رم – ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی

دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسل، f/1.8

۱۶ مگاپیکسل، f/2.2، لنز فوق عریض

۱۲ مگاپیکسل، f/2.2، لنز زوم ۲ برابر

  قابلیت ها فلاش LED دوگانه، پانوراما، HDR
  فیلمبرداری ۲۱۶۰p@30/60fps

۱۰۸۰p@30/120/240fps

۱۰۸۰p@960fps

  سلفی ۲۰ مگاپیکسل، f/2.0
  قابلیت ها HDR
  فیلمبرداری ۱۰۸۰p@30fps
صدا جک ۳.۵ میلی متری ندارد
  قابلیت ها کاهش دهنده نویز مکالمه با استفاده از میکروفون اختصاصی
ارتباطات بی سیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
  بلوتوث نسخه ۵.۰، LE
  GPS دارد، Dual Band
  NFC دارد
  USB ۲.۰، Type-C دو طرفه، USB On-The-Go
قابلیت ها سنسورها سنسور اثر انگشت (زیر صفحه نمایش)
باتری ظرفیت غیر قابل تعویض ۳۳۰۰ میلی آمپری
  شارژ سریع دارد
  شارژر ۲۷W (شارژ سریع +۴)

پد شارژر بی سیم ۲۰W

متفرقه رنگ بنفش، آبی، مشکی
  قیمت حدود ۴۰۰ یورو
Xiaomi Mi 9

طراحی

همانند اکثر پرچمداران این روزها، Mi 9 نیز از ترکیب شیشه و آلومینیوم ساخته شده است؛ شیشه در پشت و جلو و آلومینیوم در کناره ها. بدنه دستگاه به رنگ های مشکی، آبی و بنفش مزین شده است و نسخه ای ویژه نیز با پنل پشتی شفاف با نام Explorer Edition، همانند مدل سال گذشته در نظر گرفته شده است. مدل های آبی و بنفش با تغییر زاویه دستگاه کمی تغییر رنگ پیدا می کنند که از خاصیت های این شیوه رنگ آمیزی دستگاست. نسخه شفاف نیز با به نمایش گذاشتن المان های داخلی دستگاه اعم از چیپ شارژر بی سیم و تراشه دستگاه، جذابیت دستگاه را افزایش می دهد. البته باید بگوییم که پردازنده قابل مشاهده در این نسخه، پردازنده اصلی نیست و تنها یک قاب است که بر روی سخت افزار دستگاه قرار می گیرد. برای کسانی هم که عاصی از چنین مد گرایی هایی هستند، نسخه مشکی می تواند بهترین گزینه باشد. هرچند که این رنگ می تواند برای عده ای خسته کننده و از مد افتاده باشد.

پشت و جلوی دستگاه با لایه ای از گوریلا گلس ۶ پوشیده شده که در لبه های دستگاه به سمت داخل خم شده است. این خمیدگی ها می تواند هم به عنوان نکته مثبت دستگاه تلقی شود و هم به عنوان نکته منفی آن. مثبت از جهت نازکتر نشان دادن ضخامت دستگاه و منفی از منظر شکننده تر شدن و آسیب پذیر تر شدن دستگاه. همچنین فریم نازکتر به معنای دشواری در کنترل ثبات دستگاه در دست کاربر نیز خواهد بود.

کاربرانی که از گوشی هوشمند با پنل پشتی شیشه ای استفاده می کنند به خوبی می دانند که این دستگاه ها به شدت مستعد جذب اثر انگشت هستند؛ Mi 9 نیز به دلیل بهره گیری از متریالی مشابه نیازمند مراقبت بیشتر در زمینه تمیز نگه داشتن دستگاه است. اگر از آن دسته از افراد وسواسی ای هستید که دوست دارید همیشه گوشیِ تان تمیز باشد، بهتر است به فکر یک کاور شکیل و زیبا باشید.

فریم آلومینیومی دستگاه به خوبی پرداخت شده و انحنای خاصی را نیز تجربه کرده است. درست است که این موضوع به ثبات نگه داشتن گوشی کمک نمی کند اما در عوض زیبایی دستگاه را افزایش می دهد. کاملا مشخص است که شیائومی در Mi 9 عملکرد دستگاه را فدای زیبایی آن کرده و برای حل این موضوع برای کسانی که علاقه ای بدان ندارند، قابی را در داخل جعبه آن قرار داده است.

 

Xiaomi Mi 9

پنل پشتی

در پشت Mi 9 یکی از بارزترین ویژگی های آن قرار دارد: دوربین سه گانه! این اولین باریست که در گوشی های هوشمند شرکت شیائومی شاهد بهره گیری از این تعداد سنسور در پشت دستگاه هستیم. سنسورهای قرار گرفته در داخل فریم بیرون زده دوربین به ترتیب از بالا به پایین عبارت اند از: یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی با ویژگی ترکیب ۴ پیکسل به یک پیکسل ناب (Quad-bayer) که عکس خروجی آن اندازه ای برابر با ۱۲ مگاپیکسل دارد، یک سنسور ۱۶ مگاپیکسل با لنز فوق عریض با زاویه دید ۱۱۷ درجه و یک سنسور ۱۲ مگاپیکسل با لنز زوم که بزرگنمایی ۲ برابر را به ارمغان می آورد. هیچکدام از این سنسورها از لرزشگیر اپتیکال (OIS) بهره نمی برند! این در حالیست که مدل سال گذشته یعنی Mi 8، از لرزشگیر سخت افزاری ۴ جهته استفاده می کرد. مطمئنا فقدان این ویژگی می تواند مشکلاتی را برای دوربین Mi 9 در شرایط مختلف خصوصا شرایط نوری ضعیف، ایجاد کند.

برآمدگی دوربین Mi 9 سبب می شود تا با گذاشتن گوشی بر روی سطح صاف، شاهد لق زدن آن باشیم که البته این مشکل را نیز می توان با یک کاور به راحتی مرتفع کرد. برآمدگی دوربین در گوشی های امروزی به امری عادی تبدیل شده و دلیل آن نیز کاهش ضخامت گوشی ها و بزرگتر شدن سنسور دوربین هاست. حتی پرچمداران شرکت های بزرگی چون اپل هم از این موضوع رنج می برند. یکی از بخش های جذاب دوربین ، حلقه دور سنسور ۴۸ مگاپیکسلی است که با تابیدن نور از زوایای مختلف، رنگ آن نیز تغییر می کند.

به جز دوربین و فلاش دوگانه آن، هیچ چیز دیگری در پشت Mi 9 برای جلب توجه قرار ندارد. شاید بپرسید که سنسور اثر انگشت کجاست؟ خب این یکی دیگر از ویژگی های جذاب دستگاه است که در ادامه آن را بررسی خواهیم کرد. حال بهتر است نگاهی هم به جلوی دستگاه داشته باشیم.

Xiaomi Mi 9

پنل جلویی

بخش جلوی دستگاه تماما توسط صفحه نمایش ۶.۳۹ اینچی Super AMOLED آن پوشیده شده است. اما با این وجود همچنان شاهد استفاده از رزولوشن +۱۰۸۰ هستیم که به طور دقیق تر برابر با ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ است. شیائومی تاکنون از رزولوشن بالاتر از Full HD در پرچمداران خود استفاده نکرده است و دلیل این موضوع نیز از نگاه این شرکت بلا استفاده بودن رزولوشن های بالاتر مانند ۲K و همچنین پرمصرف تر بودن آن در مقایسه با رزولوشن Full HD است. دلایل شیائومی منطقی به نظر می رسد چرا که رزولوشن گوشی هایی مانند Galaxy S9 هم که از کیفیت ۲K استفاده می کنند، برای صرفه جویی در مصرف انرژی به صورت پیشفرض بر روی Full HD تنظیم شده اند.

به بحث اصلیمان بازگردیم. نمایشگر Mi 9 در مقایسه با پنل ۶.۲۱ اینچی Mi 8 کشیده تر شده است اما اندازه دستگاه تنها چند میلیمتر افزایش پیدا کرده است. دلیل این موضوع کاهش حاشیه های نمایشگر است که موجب شده تا در قسمت بالای نمایشگر نیز شاهد بریدگی قطره ای باشیم که از اواخر سال ۲۰۱۸ تبدیل به یک ترند در میان تولید کنندگان شده است.

به دلیل استفاده از این بریدگی کوچک و کمبود فضا، دیگر خبری از تکنولوژی قفل گشایی مبتنی بر چهره نیست و در این قسمت تنها شاهد استفاده از دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی هستیم و بلندگوی تماس نیز درست بالای آن در شیار بسیار باریکی قرار گرفته و در سمت راست آن نیز چراغی به رنگ سفید برای اعلانات قرار گرفته است.

با نگاهی به عکس ها متوجه غیبت سنسور مجاورت خواهید شد؛ باید بگوییم که شیائومی این سنسور را در زیر نمایشگر و در جایی اطراف گوشه راست-بالای آن پنهان کرده است. البته این تنها چیزی نیست که در زیر نمایشگر پنهان شده و سنسور اثرانگشت Mi 9 نیز شامل آن می شود که این روزها در میان پرچمداران به جایگاه ویژه ای دست یافته است.

شیائومی استفاده از جک هدفون در پرچمداران خود را چندسالیست که کنار گذاشته و از این رو نباید از فقدان این پورت در Mi 9 تعجب کنیم. علاوه بر این چینی شیار حافظه جانبی را نیز در این گوشی حذف کرده اند؛ بنابراین باید در زمان خرید دستگاه توجه بیشتری به حافظه داخلی آن داشته باشید.

در سمت چپ شاهد استفاده از دکمه ای اختصاصی برای فراخوانی دستیار صوتی هستیم و کاربران می توانند با فشردن آن دستیار صوتی Xiao AI (مختص چین) و یا دستیار صوتی Google Assistant را اجرا کنند. خوشبختانه برخلاف سامسونگ، شیائومی اجرای دستورات مختلف از طریق این دکمه را فراهم کرده است. البته گزینه های انتخابی بسیار محدود هستند اما داشتن چند انتخاب مطمئنا بهتر از بلا استفاده شدن دکمه است. در تنظیمات مربوط به این دکمه می توانید اجرای دوربین پشت/جلو، چراغ قوه، تغییر به حالت Reading Mode و یا رفتن به برنامه قبلی را انتخاب کنید.

به طور کلی می توان گفت که شیائومی در طراحی Mi 9 خلاقیت های بسیاری به خرج داده و آن را به محصولی زیبا و جذاب و صدالبته خواستنی تبدیل کرده است. در این گوشی با وجود کاهش ضخامت گوشی، قدرت دستگاه و همچنین نسبت صفحه نمایش به بدنه افزایش پیدا کرده است که این خود قدمی بزرگ برای این کمپانی چینی محسوب می شود. از نظر ما، استفاده نکردن شیائومی از مکانیزم هایی همچون سیستم کشویی و یا دوربین بالاجهنده، تصمیمی درست از سوی این کمپانی است؛ چرا که تمامی این مکانیزم ها پس از مدتی خسته کننده خواهد شد و در نهایت ظاهری ساده تر، دلچسب تر و ماندگارتر خواهد بود.

Xiaomi Mi 9

صفحه نمایش

گوشی هوشمند Mi 9 از یک صفحه نمایش ۶.۳۹ اینچی Super AMOLED با رزولوشن ۱۰۸۰p بهره می برد که در بالای آن یک بریدگی به شکل قطره آب ایجاد شده است. پنل این دستگاه به طور دقیق تر رزولوشنی برابر با ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ دارد که چگالی پیکسلی بسیار خوب ۴۰۲ پیکسل بر هر اینچ را به ارمغان می آورد. شیائومی با استفاده از نسبت ۱۹.۵:۹، این یکی از بلندترین صفحات نمایش را در Mi 9 بکار گرفته که البته زیبایی خاصی نیز به این دستگاه بخشیده و راحتی کار با آن را افزایش داده است. به دلیل بهره گیری از پنل OLED، رنگ های نمایش داده شده توسط Mi 9 بسیار چشم نواز و غلیظ خواهند بود.

برای محافظت از صفحه نمایش، لایه ای از گوریلا گلس ۶ بر روی آن کشیده شده است که در حال حاضر یکی از بهترین و مقاوم ترین شیشه های محافظ در برابر خط و خش و همچنین ضربه به شمار می رود.

شیائومی در کنفرانس خود مقدار روشنایی نمایشگر Mi 9 را ۴۳۰ نیت ذکر کرده بود اما در بررسی های ما، در حالت Auto و در نور بسیار زیاد این مقدار تا ۶۲۰ نیت افزایش پیدا کرد. روشنایی بیشتر نمایشگر باعث می شود تا در محیط های پرنور مشاهده محتوای نمایشگر آسان تر شود.

اگر دقت رنگ ها امری مهم برای شما تلقی می شود، باید بگوییم که صفحه نمایش Mi 9 از استاندارد DCI-P3 در نمایش رنگ ها استفاده می کند که این گوشی را قادر می سازد تا یکی از دقیق ترین رنگ ها را به نمایش درآورد. اگر هم علاقه ای به دمای رنگ ها ندارید می توانید از طریق بخش نمایشگر در تنظیمات دستگاه آن ها را سرد تر و یا گرم تر کنید.

Xiaomi Mi 9

سخت افزار

Mi 9 شیائومی اولین دستگاهیست که به صورت جهانی به همراه تراشه Snapdragon 855 همراه شده است. این تراشه ۷ نانومتری به منظور افزایش کارایی و همچنین کاهش مصرف انرژی طراحی و تولید شده است. به دلیل جدید بودن این تراشه، تا پیش از معرفی Mi 9 از قدرت خام این تراشه اطلاعی نداشتیم اما به لطف شیائومی حال می توانیم Snapdragon 855 به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم.

تراشه یاد شده از ۸ هسته پردازشی استفاده می کند که در ۳ کلاستر جای گرفته اند. قوی ترین کلاستر این تراشه شامل یک هسته بسیار پرقدرت Kryo 485 Gold می شود که از هسته Cortex-A76 تشکیل شده است و در فرکانس ۲.۸۴ گیگاهرتز فعالیت می کند. در کلاستر میانی ۳ هسته پرقدرت Kryo 485 Gold قرار گرفته اند که این بار در فرکانس ۲.۴۲ گیگاهرتز فعالیت می کنند. در آخر نیز برای انجام پردازش های سبک تر، کوالکام تصمیم به استفاده از ۴ هسته Kryo 485 Silver را گرفته است که فرکانس آن نهایتا تا ۱.۸ گیگاهرتز افزایش پیدا می کند. گفتنی است که هسته های Kryo 485 Silver از هسته های Cortex-A55 شرکت ARM تشکیل شده اند.

وظیفه پردازش های گرافیکی و سه بعدی تراشه نیز بر عهده پردازشگر Adreno 640 است که البته از Vulkan 1.1، بازی های HDR و رندر بر اساس فیزیک نیز پشتیبانی می کند. به طور کلی پردازنده Adreno 640 جهش چشمیگری را در مقایسه با Adreno 630 در تراشه Snapdragon 845 تجربه کرده است.

علاوه بر این، پردازنده تصویری جدیدی در این تراشه قرار داده شده است که می تواند عمق تصاویر را تا ۶۰ فریم بر ثانیه پردازش کند که در نتیجه موجب بالا رفتن سطح کیفی برنامه های واقعیت افزوده می شود. این پردازنده تصویری همچنین قادر است تا فیلمبرداری ۴K 60fps را برای کاربر محیا کند؛ با این وجود دستگاه ۲۵ درصد انرژی کمتری را در مقایسه با نسل قبل مصرف می کند.

در زمینه ۵G نیز شرکت کوالکام در همه تراشه های Snapdragon 855، مودم X50 خود را قرار نمی دهد؛ به جای این، گشوی هوشمند Mi 9 به همراه مودم X24 LTE همراه شده است که بر روی کاغذ می تواند تا سرعت دانلود و آپلود ۲ گیگابیت بر ثانیه را پشتیبانی کند. بنابراین Mi 9 از تکنولوژی نسل پنجم موسوم به ۵G پشتیبانی نمی کند و گوشی هوشمند Mi Mix 3 5G اولین گوشی هوشمند این شرکت با پشتیبانی از این فناوری به شمار می رود.

مدل پایه Mi 9 دارای ۶ گیگابایت رم است که می توانید آن را به همراه ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت رم خریداری کنید. اگرچه نسخه بالارده تر دیگری نیز با نام Explorer ارائه شده که دارای قاب پشتی شفاف است و می توان اجزای درونی آن را مشاهده کرد. این نسخه دارای ۱۲ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلیست.

در نهایت باید بگوییم که صفحه نمایش Mi 9 همانند دیگر پرچمداران شیائومی از رزولوشن +۱۰۸۰p بهره می برد که به معنی مصرف باتری کمتر و همچنین بار کمتر بر روی دوش پردازنده گرافیکی در مقایسه با دیگر نمایشگر های +۱۴۴۰p است.

Xiaomi Mi 9

بنچمارک

بنچمارک یکی از بهترین راه های پی بردن به قدرت سخت افزاری گوشی های هوشمند امروزیست. این آزمون ها که در قالب یک برنامه در گوشی اجرا می شوند، با اجرای ویدیو و تصاویر مختلف و فشار آوردن به سخت افزار دستگاه، آن را مورد آزمایش قرار می دهند تا در نهایت بنابر عملکردش امتیازی بدان بدهند.

GeekBench 4.1 (تک هسته ای)

از بنچمارک GeekBench شروع می کنیم. کلاک هسته Kryo جدید (Cortex-A76) بر روی ۲.۸۴ گیگاهرتز تنظیم شده است که در عملکرد تک هسته ای به راحتی هسته های Cortex-A76 تراشه Kirin 980 با فرکانس ۲.۶ گیگاهرتزی (مورد استفاده در خانواده Mate 20) را مغلوب خود می کند؛ اما همچنان نمی تواند هسته های شخصی سازی شده Mongoose M3 تراشه Exynos 9810 سامسونگ را از پای در بیاورد. اپل نیز همچنان صدر جدول بنچمارک های مختلف را با تراشه A12 Bionic تصاحب کرده است. این تراشه در یازدهمین نسل از دستگاه های آیفون این شرکت و همچنین iPad Pro 2019 مورد استفاده قرار گرفته اند.

GeekBench 4.1 (چند هسته ای)

حال بهتر است نگاهی به عملکرد چند هسته ای دستگاه داشته باشیم. تراشه Snapdragon 855 در بارگزاری های سنگین تر از تمامی هسته های Kryo خود استفاده می کند؛ به همین دلیل به خوبی توانسته دنیای اندروید را به تراشه A12 Bionic نزدیک کند. علاوه بر این و در مبحثی مهم تر، شاهد بهبود عملکرد ۵۰ درصدی تراشه Snapdragon 855 در مقایسه با تراشه Snapdragon 845 هستیم که گامی بسیار بزرگ برای کوالکام محسوب می شود.

GFX 3.1 Car Scene (1080p offscreen)

به بررسی گرافیکی دستگاه می رسیم. قدرت خام گرافیکی Adreno 640 از تمام تراشه های دنیای اندروید که تاکنون دیده ایم قوی تر ظاهر شده است. این تراشه توانسته ۱۰ الی ۲۰ درصد عملکرد بهتری از تراشه گرافیکی Snapdragon 845 یعنی Adreno 630 داشته باشد.

GFX 3.1 Car Scene (1080p onscreen)

به لطف بهره گیری از صفحه نمایش +۱۰۸۰p، گوشی هوشمند Mi 9 در آزمون های Onscreen (رندر با رزولوشن صفحه نمایش انجام می شود) موفق شده تا نتایج به مراتب بهتری را کسب کند.

AnTuTu

و حالا نوبت به محبوب ترین بنچمارک دستگاه های موبایل در دنیا می رسد. بنچمارک AnTuTu. در این آزمون Mi 9 موفق شده تا رکورد تازه ای را ثبت کرده و در صدر قدرتمندترین دستگاه های این بنچمارک قرار گیرد. Mi 9 توانست حتی iPhone XS Max را هم کنار بزند که در نوع خود جالب توجه است.

لیست کامل امتیازهای گوشی هوشمند Mi 9 را در مقایسه با دیگر پرچمدارها در ادامه مشاهده خواهید کرد.

Geekbench 4.1

(Multi-Core)

Geekbench 4.1

(Single-Core)

AnTuTu 7

GFX 3.1 Car Scene

(۱۰۸۰p Offscreen)

GFX 3.1 Car Scene

(Onscreen)

Mi 9 ۱۱۱۸۱ ۳۵۰۳ ۳۷۲۰۰۶ ۴۲ ۳۵
Pixel 3 XL ۸۰۸۸ ۲۳۶۳ ۲۵۸۲۴۴ ۲۸ ۱۲
Pixel 3 ۸۱۴۶ ۲۳۷۷ ۲۳۳۶۹۹ ۳۵ ۳۳
Samsung Galaxy S9 Plus (Exynos) ۸۸۸۳ ۳۷۷۱ ۲۴۶۶۶۰ ۲۸ ۱۴
Samsung Galaxy Note 9 (Exynos) ۹۰۲۶ ۳۶۴۲ ۲۴۸۸۲۳ ۲۸ ۱۵
Apple iPhone XS Max ۱۱۴۳۲ ۴۷۷۷ ۳۵۳۲۱۰ ۶۰ ۴۷
Oneplus 6T ۸۹۷۷ ۲۴۳۱ ۲۹۳۹۹۴ ۳۵ ۳۱
Huawei Mate 20 Pro ۹۷۱۲ ۳۲۹۱ ۲۷۳۹۱۳ ۲۹ ۱۷
Xiaomi Mi 8 ۸۴۹۴ ۲۴۳۱ ۲۱۷۲۹۸ ۳۳ ۳۳
Xiaomi Pocophone F1 ۹۰۰۳ ۲۴۳۸ ۲۶۵۳۱۴ ۳۵ ۳۱
Sony Xperia XZ3 ۸۶۰۷ ۲۴۸۶ ۲۸۴۵۵۵ ۳۵ ۱۹
HTC U12+ ۹۰۰۱ ۲۴۵۶ ۲۶۳۶۹۶ ۳۵ ۲۰
LG G7 ThinQ ۸۸۶۵ ۲۳۹۵ ۲۵۹۳۹۳ ۳۵ ۱۸
LG V40 ThinQ ۸۵۶۸ ۲۴۰۸ ۲۷۰۶۳۴ ۳۵ ۱۸

Mi 9 به همراه تراشه تازه معرفی شده Snapdragon 855 توانست در ردای حقیقی یک پرچمدار شایسته برای سال ۲۰۱۹ ظاهر شود؛ البته این موضوع تا زمانی مهم است که سرعت یکی از فاکتورهای مهم شما در انتخاب گوشی هوشمند باشد. این تراشه سریع ترین تجربه در میان تمامی پردازنده های موبایلی دنیای اندروید را ارائه می دهد. چیپ گرافیکی Adreno 640 نیز موفق شده تا مرزهای سرعت و قدرت را در این مارکت جا به جا کند و به بهترین گرافیک در کلاس خود تبدیل شود.

Snapdragon 855 با لیتوگرافی ۷ نانومتری تولید شده است و بر خلاف Kirin 980 که آن هم با لیتوگرافی ۷ نانومتری توسعه یافته است، گرمای کمتری تولید می کند. البته باید به این موضوع اشاره کنیم که در با بالاتر رفتن فشار بر روی تراشه، قسمت هایی از Mi 9 گرم می شود اما این گرما به حدی نیست که کاربر را اذیت کند. یکی از مواقعی که چنین اتفاقی رخ می دهد، در حین اجرای بنچمارک است و جز این مورد در زمان دیگری شاهد گرم شدن دستگاه نبودیم.

کوالکام بار دیگر توان مهندسی خود در تولید تراشه ای قدرتمند چه از نظر پردازشی و چه از نظر گرافیکی را اثبات کرد و با آن گوشی هوشمند Mi 9 را به یکی از بهترین انتخاب ها در سال ۲۰۱۹ تبدیل کرده است.

Xiaomi Mi 9

دوربین

Mi 9 اولین گوشی هوشمند شیائومیست که از دوربین سه گانه پشتی بهره می برد. یکی از این دوربین ها سنسور بزرگ ۱/۲ اینچی ۴۸ مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f/1.75 است که عکس هایی با کیفیت ۱۲ مگاپیکسل ثبت می کند. دلیل این موضوع ترکیب هر ۴ پیکسل به یک پیکسل ناب (Quad Bayer) است که باعث ثبت عکس هایی به مراتب پرجزئیات تر، روشن تر و در عین حال کم نویز تر می شود. در کنار این دوربین اصلی، یک دوربین ۱۲ مگاپیکسل با لنز زوم ۲ برابر به همراه یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی دیگر با لنز فوق عریض قرار گرفته اند.

همانطور که گفته شد سنسور IMX586 شرکت سونی از تکنولوژی Quad Bayer بهره می برد که در حقیقت دوربین ۴۸ مگاپیکسلی Mi 9 را تبدیل به یک سنسور ۱۲ مگاپیکسل می کند که هر پیکسل آن اندازه برابر با ۱.۶µm دارد. شاید برایتان این سوال مطرح شود که مگر با Mi 9 نمی توان عکس ۴۸ مگاپیکسلی ثبت کرد؟ پاسخ کوتاه “بله” است. اما پاسخ بلند شما این است که به دلیل بهینه نشدن این قسمت و خروجی نسبتا بد آن، عکسبرداری با رزولوشن ۴۸ مگاپیکسل را پیشنهاد نمی کنیم؛ چرا که حالت ۱۲ مگاپیکسل به مراتب بهتر است.

یکی از نکات عجیب درباره دوربین Mi 9، مجهز نبودن هیچ یک از سنسورها به لرزشگیر سخت افزاریست؛ این در حالیست که اکثر پرچمدارانسال ۲۰۱۸ و یا ۲۰۱۹ که به همراه دوربین سه گانه عرضه شده اند، حداقل در ۲ دوربین از لرزشگیر سخت افزاری بهره می برند و استفاده نکردن شیائومی از چنین ویژگی کاربردی ای می تواند به کیفیت تصاویر دوربین Mi 9 لطمه بزند.

دوربین دوم ۱۲ مگاپیکسلی دستگاه از دیافراگم f/2.2 استفاده می کند و اندازه پیکسل های آن نیز برابر با ۱.۰µm است. سنسور ۱۶ مگاپیکسلی سوم نیز که کاملا در دستگاه های سری Mi شیائومی جدید و تازه وارد است، از لنز فوق عریضِ ۱۳ میلیمتری استفاده می کند گشودگی دیافراگمی برابر با f/2.2 دارد.

نرم افزار دوربین تغییرات چندانی را به خود ندیده است؛ برای تغییر میان حالت های مختلف عکاسی کافیست تا به سمت راست یا چپ بکشید؛ برای انتخاب تنظیمات اضافی نیز کافیست تا گزینه های بالای صفحه را انتخاب کنید. این گزینه ها شامل مواردی همچون HDR، هوش مصنوعی، حالت زیبایی، حالت ویدیو و کیفیت تصویر می شوند. گزینه دیگری نیز با نام ۴۸MP وجود دارد که عکسبرداری با رزولوشن کامل را برای سنسور اصلی فراهم می آورد اما بنابر دلایلی که پیشتر گفته شد، استفاده از این گزینه را پیشنهاد نمی کنیم.

در ماه های اخیر ویژگی Night Mode مورد توجه شرکت های بزرگ فناوری قرار گرفته و شیائومی نیز برای جا نماندن از رقبای خود اقدام به معرفی نسخه ای اختصاصی از این ویژگی را کرده است. این سیستم با پایین آوردن سرعت شاتر اقدام به جذب نور بیشتر می کند که در نتیجه تصاویر روشن تری ثبت خواهد شد.

کیفیت تصاویر

تمامی عکس های معمولی با سنسور ۴۸ مگاپیکسلی ثبت می شوند و پس از انجام پردازش های مربوطه، عکس ۱۲ مگاپیکسلی نهایی ثبت می شود. تصاویر ثبت شده در روز بسیار باکیفیت هستند؛ جزئیات تصویر به شکل قابل توجهی بالاست، گستره دینامیکی نیز در سطح بالایی قرار دارند، رنگ ها بسیار دقیق و زنده هستند، کنتراست عالیست و به طور کلی با الگوریتم پردازشی بسیار خوبی رو به رو هستیم که تصاویری خیره کننده را ثبت می کند. به نظر می رسد به دلیل گستره دینامیکی بالا، شیائومی توجه خاصی به حالت HDR نداشته و از این رو تصاویر ثبت شده به صورت HDR تفاوت چندانی ندارند؛ اما این موضوع به معنی مشکل در این حالت نیست چرا که در حالت عادی نیز دوربین Mi 9 عکس هایی با گستره دینامیکی بالا ثبت می کند. بد نیست به وضوح تصاویر هم اشاره ای داشته باشیم که در سطح قابل قبولی قرار دارد.

عکس های ۴۸ مگاپیکسلی از ایده آل فاصله زیادی دارند؛ جزئیات تصاویر چیزی بیشتر از رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل ندارد و وضوح تصویر نیز پایین تر از حد معمول است. علاوه بر این ها، نویزهای نسبتا زیادی حتی در تصاویر ثبت شده در نور کافی به چشم می خورد که اصلا موضوع خوشایندی نیست. به دلیل بهینه نشدن این بخش، عکس های ثبت شده در این حالت گاهی اوقات تا بیش از ۲۰ مگابایت نیز افزایش می یابد و این در حالیست که مورد خاصی به تصاویر اضافه نشده  و حتی مواردی هم کمتر شده است. به همین خاطر است که استفاده از این گزینه را توصیه نمی کنیم.

درست است که دوربین ۱۲ مگاپیکسل با لنز زوم از تکنولوژی خاصی بهره نمی برد اما همچنان عکس های باکیفیتی را ثبت می کند. در مقایسه با دوربین اصلی، عکس های ثبت شده با این سنسور نویز بیشتری دارند اما همچنان از دیگر دوربین های زوم عملکرد بهتری دارد.

به دوربین ۱۶ مگاپیکسلی فوق عریض می رسیم. کیفیت این دوربین در مقایسه با دو دوربین دیگر مقداری کمتر است اما کیفیت رنگ همچنان خوب است و سطح نویز تصاویر نیز قابل تحمل است. همانطور که می دانید به دلیل فوق عریض بودن لنز، تصاویر این سنسور دچار خمیدگی عمق میدان می شوند که می تواند برای کاربران خوشایند نباشد. برای حل این مشکل شیائومی سیستمی را تدارک دیده که با فعال سازی آن (به صورت پیشفرض فعال است) خمیدگی اجسام در تصاویر فوق عریض اصلاح می شوند. در عمل نیز این مشکل تا حد بسیاری حل شده و در حقیقت شیائومی توانسته به خوبی از پس این مشکل برآید. پس اگر از خمش اجسام در تصاویر خوشتان نمی آید، بهتر است این گزینه را فعال نگه دارید.

دکمه ای با نام AI یا همان هوش مصنوعی نیز وجود دارد که کار اصلی آن، تشخیص صحنه است. البته با روشن کردن ویژگی هوش مصنوعی، سیستم در موقعیت های متفاوت به شما استفاده از دوربین کارآمدتر را پیشنهاد می کند که می تواند بسیار کاربردی باشد. برای مثال ممکن است شما برای عکسبردرای از یک منظره دوربین دوم با لنز زوم را فعال کرده باشید؛ اما هوش مصنوعی دوربین با تشخیص صحنه به شما استفاده از لنز فوق عریض را برای گنجاندن جزئیات بیشتر و همچنین بالاتر بردن جذابیت تصویر، پیشنهاد می کند. از این رو بهتر است شانسی به ویژگی هوش مصنوعی دوربین Mi 9 بدهید.

عکسبرداری در نور کم

شاید بتوان نقطه آغاز توجه شرکت های حوزه فناوری به عکسبرداری در نور کم را گوشی هوشمند Lumia 920 دانست که در سال ۲۰۱۲ توسط شرکت فنلاندی نوکیا تولید و عرضه شد. پس از آن این ویژگی به یکی از آیتم های کلیدی برای سنجش کیفیت عکس ها تبدیل شد. حال ما نیز با عکسبرداری در نور کم، دوربین Mi 9 را به چالش خواهیم کشید.

تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی در این شرایط کیفیت خوبی دارند اما به دلیل عملکرد نامناسب سیستم کاهش نویز، جزئیات تصویر نیز کاهش می یابند. در حقیقت نویز تصاویر کم است، اما به همان مقدار نیز جزئیات کاهش یافته اند. همچنین با وجود بهره گیری از دیافراگم f/1.75، به دلیل فقدان لرزشگیر سخت افزاری (OIS) دوربین در تشخیص صحنه و تنظیم روشنایی درست عمل نکرده و در نتیجه همواره سرعت شاتر را بالاتر از ۱/۳۳ تنظیم می کند.

عکس های ثبت شده با دوربین فوق عریض به مراتب بدتر هستند. عملکرد رادیکال سیستم کاهش نویز در کنار گشودگی دیافراگم f/2.2 و سنسور کوچکتر سبب شده تا عکس های خروجی این سنسور کیفیت قابل قبولی نداشته باشند.

درمورد دوربین زوم نیز باید بگوییم که امکان عکسبرداری با دوربین زوم در تاریکی و نور کم وجود ندارد. با فشردن دکمه ۲X در برنامه دوربین، هوش مصنوعی به صورت خودکار استفاده از سنسور ۴۸ مگاپیکسلی اصلی را ارجع تر دانسته و با ثبت یک عکس عادی و سپس اعمال زوم دیجیتال بر روی آن، اقدام به ثبت تصویر زوم ۲ برابر می کند. از همین رو خروجی عکس ها را می توان قابل قبول و مناسب و فراتر از انتظار دانست.

استفاده از HDR نیز سبب می شود تا قسمت های روشن کمی روشن تر به نظر بیایند اما نقاط تاریک همچنان تاریک خواهند ماند.

ویژگی جدید حالت شب (Night Mode) به کاربر این امکان را می دهد تا با استفاده از دوربین اصلی و دوربین زوم ۲ برابر، بتواند عکس هایی به مراتب روشن تر را ثبت کند. با مشاهده عکس های ثبت شده در این حالت، به سرعت متوجه تفاوت های عمده آن با دیگر حالت های عادی عکسبرداری خواهید شد. همانطور که در تصاویر مشاهده می کنید اجسام به مراتب روشن تر و پرجزئیات تر از قبل هستند. سرعت عکسبرداری نیز از ویژگی مشابه شرکت هواوی سریعتر است اما همچنان بهترین در نوع خود نیست. دقت پیکسل ها نیز به خوبی تصاویر ثبت شده در روز نیست و فاصله کمی با واقعیت دارد. به همین دلیل استفاده از حالت شب را برای عکسبرداری در نور کم و برای دستیابی به جزئیات، روشنایی و کیفیت بهتر در مقایسه با حالت عادی، پیشنهاد می کنیم.

برای دوربین زوم نیز مجددا هوش مصنوعی دستگاه با تشخیص صحنه از سنسور ۴۸ مگاپیکسلی بهره می گیرد و سپس با برش عکس زومی دیجیتالی را بر روی تصویر اعمال می کند. از این تصاویر ثبت شده با لنز زوم شباهت زیادی به سنسور اصلی دارند.

دوربین Mi 9 در زمان نگارش این مطلب در رده سوم بهترین دوربین در میان دیگر گوشی های هوشمند و وب سایت DxOMark قرار دارد. اما همانطور که مشاهده کردید ضعف های بزرگ این دوربین خصوصا فقدان لرزشگیر سخت افزاری، صحت این امتیازها را زیر سوال می برد. البته بررسی های این وب سایت در محیط آزمایشگاهی انجام می شود و خروجی تصاویر با دنیای واقعی تفاوت های بسیاری دارد. با تکیه به همین موضوع به شما کاربران عزیز آراد مگ توصیه می کنیم که در انتخاب گوشی هوشمند نقش این وب سایت ها و یا بنچمارک ها را در تصمیم گیری های خود پررنگ نکنید.

حالت پرتره

به لطف بهره گیری از دوربین سه گانه در پشت دستگاه همانند دیگر پرچمداران Mi 9 نیز به ویژگی عکسبرداری پرتره مجهز شده است. همانند گوشی های آیفون می توانید پس از ثبت تصاویر شدن تار شدگی پس زمینه کاهش یا افزایش دهید. این موضوع در نرم افزار دوربین به نام دیافراگم شناخته می شود که به صورت پیشفرض بر روی f/4.5 قرار دارد و گستره آن نیز از ۱ تا ۱۶ قرار داده شده است.

تصاویر پرتره به صورت پیشفرض با دوربین زوم گرفته می شوند و در صورت نیاز به تصاویر پرتره قدی می توانید دیگر لنزها را نیز انتخاب کنید. کیفیت تصاویر نیز بسیار خوب است و جدا سازی پس زمینه و سوژه نیز به خوبی صورت می گیرد و از این حیث می توانیم دوربین Mi 9 را در ثبت تصاویر پرتره یکی از بهترین های بازار بنامیم.

قابلیت استفاده از نورپردازی پرتره نیز در نرم افزار دوربین Mi 9 گنجانده شده است که در آن به خوبی سوژه از منظره پشتی آن جدا می شود اما نورپردازی ها به هیچ وجه شبیه نورپردازی پرتره نیست. به همین دلیل این بخش را می توان غیر قابل تحمل ترین بخش دوربین Mi 9 دانست.

دوربین سلفی

شیائومی برای دوربین سلفی Mi 9 یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 و فوکوس ثابت در نظر گرفته است که می تواند با بهره گیری از هوش مصنوعی و الگوریتم های پردازش تصویر، عکس های پرتره نیز ثبت کند.

حقیقتش را بخواهید ترجیح می دادیم به جای سنسور ۲۰ مگاپیکسل با فوکوس ثابت، دوربینی ۱۰ مگاپیکسلی به همراه فوکوس خودکار داشتیم و یا حداقل نقطه فوکوس کمی دورتر تنظیم می شد؛ چرا که برای ثبت تصویر سلفی با وضوح بالا باید گوشی را در فاصله کمی از صورت خود نگه دارید. تا زمانی که این قانون را رعایت کنید، سلفی های شما باکیفیت و با وضوح بالا خواهد بود و رنگ های آن نیز به خوبی و با دقت بالایی ثبت خواهد شد. همچنین گستره دینامیکی دوربین نیز با در نظر گرفتن سلفی بودن آن بسیار خوب است.

هرگاه نیاز به گستره دینامیکی بهتر داشتید، کافیست تا گزینه HDR را روشن کرده تا شاهد معجزه نرم افزار دوربین باشید. اگر نمای پشتی شما پرنور اما خود شما در تاریکی باشید، در حالت عادی جزئیات تصویر تقریبا نابود خواهد شد؛ اما با فعال کردن این گزینه جزئیات فراوانی از دل روشنایی و تاریکی بسیار زیاد بیرون کشیده خواهد شد.

ویژگی پرتره دوربین جلو همانند دوربین پشتیست اما فاصله زیادی با آن دارد؛ البته این موضوع به دلیل فقدان دوربین جلوی دوم و ثابت بودن فوکوس پیش بینی می شد. با در نظر نگرفتن این مشکلات، می توان گفت که سلفی های پرتره دوربین جلو قابل قبول هستند. گفتنی است که ویژگی نورپردازی پرتره و همچنین قابلیت تغییر دیافراگم تصاویر پرتره نیز برای کاربران فراهم آورده شده است.

Xiaomi Mi 9

فیلمبرداری

Mi 9 می تواند ویدیوهایی با کیفیت ۴K@60fps را ثبت کند؛ البته حالت های استاندارد دیگر مانند ۴K@30fps و ۱۰۸۰@۳۰fps نیز برای کاربران قرار داده شده اند تا در صورت نیاز هریک را مورد استفاده قرار دهند. یکی از بزرگترین مشکلات دوربین Mi 9 در این زمینه، نبودِ امکان ثبت ویدیو با دوربین زوم ۲ برابریست! حتی اگر به صورت دستی زوم کنید، نرم افزار دوربین تنها به بزرگنمایی دیجیتالی و برش تصویر بسنده می کند. درصورت ارائه چنین امکانی مطمئنا فیلمبرداری توانمندتری را از Mi 9 شاهد بودیم. خوشبختانه امکان فیلمبرداری فوق عریض با کیفیت های نامبرده برای کاربران مهیا شده اما فریم ویدیوها بر روی ۳۰ فریم قفل شده است.

برای علاقه مندان به ویدیوهای فوق آهسته نیز فیلمبرداری ۱۲۰ و ۲۴۰ فریم بر ثانیه با کیفیت ۱۰۸۰p و ۹۶۰ فریم بر ثانیه با کیفیت ۷۲۰p قرار داده شده است.

ویژگی تثبیت کننده الکترونیکی (EIS) برای هر دو دوربین و در تمامی رزولوشن ها در دسترس است اما این ویژگی تنها به ویدیوهای تا ۳۰ فریم محدود می شود. به لطف این تثبیت کننده الکترونیکی ویدیوهای ضبط شده روان و عاری از تکان های شدید خواهد بود.

Xiaomi Mi 9

نرم افزار

Mi 9 آخرین نسخه اندروید یعنی اندروید پای را به همراه پوسته اختصاصی شیائومی با نام Miui 10 اجرا می کند. این شرکت چینی که در ابتدا توسعه دهنده رام برای دیگر دستگاه های اندرویدی بود، حالا برای توسعه یک رام تمام عیار و سریع به اندازه کافی تجربه کسب کرده است. از این رو Miui 10 با بهبودهای بسیاری را از ظاهر گرفته تا ژست های حرکتی و حتی سرعت اجرای برنامه ها همراه شده است؛ اما Miui، همچنان Miui است و کاربران نسخه های پیشین به هیچ وجه با دیدن نسخه دهم این پوسته احساس غریبی و یا سردرگمی نخواهند کرد. اما با وجود سبک بودن و ویژگی های فراوان آن، اگر تابحال کاربر این پوسته نبوده اید، با محیطی متفاوت از اندروید خام مواجه خواهید شد که وقف یافتن با آن کمی زمان خواهد برد.

یکی از اصلی ترین تغییرات Miui 10، آیکن های جدید آن است که در مقایسه با نسخه های پیشین به کلی دچار تغییر و تحول شده است. در کنار آیکن ها، طراحی اسلایدر صدا، اسلایدر روشنایی نمایشگر، ظاهر اعلان ها و دکمه های دسترسی سریع (Quick Botton) نیز تغییر یافته و شبیه به ظاهر اندروید پای شده است.

Miui 10 همچنین ویژگی های کاربردی جدیدی را نیز افزوه است؛ مانند ژست های حرکتی، ظاهری جدید برای لیست برنامه های در حال اجرا، ویژگی تصویر در تصویر (برای برنامه های پیشتیبانی شده، هوش مصنوعی بهبود یافته، فیلمبرداری از صفحه بهبود یافته و مدیرت برنامه های بهتر.

یکی دیگر از امکانات بسیار کاربردی Miui 10، پشتیبانی از صفحه نمایش همیشه روشن به صورت پیشفرض است؛ برای استفاده از این ویژگی کافیست تا با انتخاب زمان نمایش آن و انتخاب پوسته، با خاموش کردن صفحه نمایش آن را مشاهده کنید.

همانطور که گفته شد یکی از ویژگی های بزرگ نسخه دهم پوسته Miui، پشتیبانی از ژست های حرکتیست. پیش از این نیز شاهد چنین ژست هایی از جانب دیگر شرکت ها و یا توسعه دهندگان رام های کاستوم بوده ایم: کشیدن از لبه پایین به بالا برای رفتن به صفحه اصلی، کشیدن از لبه پایین و مکث کردن برای نمایش لیست برنامه های در حال اجرا و همچنین کشیدن از لبه سمت راست و یا چپ دستگاه برای رفتن به عقب. همچنین می توانید با تکرار این عمل و کمی مکث کردن، به برنامه قبلی بروید. این ژست ها بسیار نرم و روان اجرا می شوند اما هنوز هم اکثر افراد استفاده از دکمه های نرم افزاری را ترجیح می دهند؛ از این رو به صورت پیشفرض دکمه های ناوبری همیشگی فعال هستند. اگر به ژست های حرکتی علاقه مند هستید می توانید از بخش تنظیمات و از قسمت Themes این ویژگی را فعال کنید.

ویژگی تصویر در تصویر از آن دسته از ویژگی هاییست که می تواند بسیار پرکاربرد باشد و یا به طور کامل فراموش شود. اگر اهل انجام چند کار به صورت هم زمان هستید، قطعا قابلیت تصویر در تصویر نظر شما را جلب خواهد کرد. با استفاده از این ویژگی می توانید دو برنامه را به صورت همزمان اجرا کنید؛ برای مثال در قسمت بالایی نمایشگر در یوتیوب به تماشای ویدیو بپردازید و در قسمت پایین نیز با دوستان خود به گفت و گو بپردازید. همچنین در حالتی دیگر می توانید ویدیوهای در حال پخش در برنامه هایی همچون Opera و Chrome را به صورت کوچک و شناور بر روی دیگر نرم افزارها به نمایش درآورید.

شیائومی در Miui 10 ویژگی حالت شب را نیز افزوده است. اگر با روشنایی زیاد محیط سیستم عامل مشکل دارید می توانید با فعال کردن این ویژگی رنگ قالب سیستم عامل را به مشکی تغییر دهید. در دستگاه هایی مانند Mi 9 که از نمایشگر AMOLED بهره می برند استفاده از این حالت سبب می شود تا مصرف انرژی دستگاه به شکل چشمگیری کاهش پیدا کند. پرواضح است که تمامی نرم افزارها از این حالت پشتیبانی نمی کنند اما اکثر برنامه های اصلی و پیشفرض سیستم عامل شامل حالت شب می شوند.

نسخه دهم پوسته اختصاصی شیائومی به همراه والپیپرهای زنده ۲۴ ساعته نیز مجهز شده است؛ همانند آنچه با نام Dynamic Wallpaper در سیستم عامل Mac وجود دارد، عکس های زمینه ۲۴ ساعته از تصویری منطبق با زمان (شب یا روز) برایتان انتخاب خواهند کرد. این عکس ها ظاهری پویاتر را به گوشی هوشمند شما خواهند بخشید.

احتمالا می دانید که رابط کاربری Miui 10 فاقد لیست برنامه هاست و دلیل این موضوع شباهت بسیار زیاد این پوسته با رابط کاربری سیستم عامل iOS شرکت اپل است. بنابراین تمامی آیکن برنامه ها بر روی صفحه اصلی قرار دارند و تنها راه دسته بندی شان، قرار دادن آنها در پوشه های مختلف است. البته که درصورت نیاز به لیست برنامه ها می توانید لانچر مورد علاقه خود را از Play Store نصب و استفاده کنید.

همانطور که پیشتر اشاره کردیم، Mi 9 بر خلاف مدل سال قبل در تمامی نسخه ها دارای سنسور اثرانگشت زیر نمایشگر است. البته که این سنسور از نوع اپتیکال است و برای شناسایی انگشت ابتدا باید به انگشت نور تابانده شود که این موضوع می تواند در محیط های تاریک کمی اذیت کننده باشد. به هر حال این سیستم یکی از ویژگی هاییست که در سال ۲۰۱۹ از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود و به یکی از ترندها تبدیل خواهد شد. راه اندازی سنسور یاد شده بسیار ساده و همانند دیگر سنسورهای رایج بازار است اما به دلیل فاصله سنسور از سطح نمایشگر، باید کمی فشار بیشتری بر نمایشگر وارد سازید تا انگشت شما شناسایی شود. دقت سنسور عالیست و از سرعت بالایی نیز برخوردار است. البته همچنان سرعت این سنسورها از دیگر سنسورهای رایج و استاندارد بازار پایین تر است اما اگر بخواهیم مقایسه ای داشته باشیم می توانیم سرعت آن را مشابه نسل اول Touch ID آیفون های اپل بدانیم.

ویژگی امنیتی دیگری که در Mi 9 قرار داده شده، سیستم تشخیص چهره است که به محض فشردن دکمه پاور با شناسایی صورت شما، قفل دستگاه را باز خواهد کرد. البته این ویژگی تنها در کشورهای خاصی در دسترس است. ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که با وجود تمام تلاش های صورت گرفته، بهبود ها و استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی در سیستم تشخیص چهره، همچنان این روش، روشی ناامن به شمار می رود چرا که با روش های مختلف به راحتی قابل دور زدن است.

با باز کردن قفل دستگاه وارد صفحه اصلی می شوید که به صورت پیشفرض در بالای آن ویجت آب و هوا و ساعت قرار گرفته است. آخرین صفحه سمت چپ متعلق به صفحه ای با نام Quick Card است که در آن میانبرهایی اعم از برنامه های اخیر، نوشته ها، پیغام ها، رویدادهای تقویم، اخبار مختلف و غیره در قالب کارت هایی نمایش داده می شود. در بالای این صفحه کادر جستجو نیز مشاهده می شود که به راحتی می توان با استفاده از آن به جستجو در داخل گوشی و یا اینترنت پرداخت. این صفحه به طور کامل قابل شخصی سازیست و می توانید مواردی به آن اضافه و یا از آن حذف کنید. حتی ویژگی حذف کامل این صفحه نیز در تنظیمات لانچر تعبیه شده است.

صفحه برنامه های در حال اجرا نیز تماما دچار تغییر و تحول شده است؛ پس زمینه حالتی تار به خود گرفته و برنامه ها به صورت دو ردیف عمودی یکی در پی دیگری قرار گرفته اند. ممکن است در برخورد اول چنین طراحی ای چندان دلچسب نباشد اما پس از مدتی کار با دستگاه، متوجه سهولت استفاده آن خواهید شد. با نگه داشتن بر روی هر برنامه سه گزینه نمایش داده می شود که به ترتیب از بالا به پایین شامل قفل برنامه، اشتراک صفحه با برنامه دیگر (چند وظیفگی) و صفحه اطلاعات برنامه می شود.

Miui 10 همانند دیگر نسخه ها از پوسته (Theme) های مختلف پشتیبانی می کند و می توانید آیکن ها، فونت و به طور کلی ظاهر سیستم عامل را دستخوش تغییرات کنید. البته این ویژگی نیز تنها در کشورهای مشخصی مانند هند و چین کار می کند و دیگر کشورها از آن محروم هستند. برای دسترسی به این ویژگی کافیست تا تنظیمات Region دستگاه را بر روی هند قرار دهید.

شیائومی Miui را با برنامه های پیشفرض بسیاری عرضه می کند که یکی از پرکاربردترینِ آنها، Security است. از ویژگی های این برنامه می توان به جستجوی کلی گوشی برای یافتن برنامه ها و فایل های مخرب، مدیریت لیست سیاه پیغام ها و تماس های شما، مدیریت و یا قطع دسترسی برنامه ها به اینترنت، مدیریت مصرف باتری و مدیریت فضای RAM دستگاه اشاره کرد. علاوه بر تمام این ها، با استفاده از این برنامه می توانید دسترسی تمامی برنامه ها به منابع گوشی خود را بررسی و در صوت نیاز آنها را مدیریت کنید و همچنین با مشاهده و بررسی مصرف باتری هر برنامه می توانید محدودیت های مختلفی را برای آن اعمال کنید.

Miui به صورت پیشفرض دارای برنامه هایی مانند گالری تصاویر، پخش کننده موزیک و ویدیو است که در برخی از کشورها برنامه های موزیک و ویدیو شامل خریدهای درون برنامه ای و محتواهای پولی نیز می شود.

به لطف وجود سنسور مادون قرمز در لبه بالایی دستگاه می توانید Mi 9 را به کنترلی همه کاره برای وسایل الکترونیکی خود مانند تلویزیون، کولر، پخش DVD و دیگر دستگاه ها با پشتیبانی از کنترل، تبدیل کنید. به جرات می توان گفت که شیائومی تنها شرکتیست که همچنان از این ویژگی جذاب و کاربردی استفاده می کند.

همچنین می توانید پس از راه اندازی دستگاه، با ساخت حساب کاربری شیائومی از ۵ گیگابایت فضای ابری رایگان این شرکت بهره مند شوید که می توانید از آن برای پشتیبان گیری خودکار عکس ها و ویدیوهای شخصی خود و همچنین دخیره SMS ها و MMS های ارسالی و دریافتی خود استفاده کنید. گفتنی است که ویژگی پشتیبان گیری از برنامه های نصب شده در فضای ابری نیز برای کاربران فراهم شده است.

Xiaomi Mi 9

باتری

وظیفه تامین انرژی دستگاه به یک باتری ۳۳۰۰ میلی آمپر ساعتی محول شده که ۱۰۰ میلی آمپر کمتر از باتری Mi 8 است. خبر خوب این است که Mi 9 علاوه بر شارژ سریع سیمی، از شارژ سریع بی سیم نیز پشتیبانی می کند.

در جعبه دستگاه یک شارژر ۱۸ واتی قرار دارد که به خوبی می تواند ۴۵ درصد از حجم باتری دستگاه را تنها در مدت نیم ساعت شارژ کند. اما این نهایت ظرفیت شارژ سریع دستگاه نیست.

در حقیقت باتری Mi 9 از شارژ سریع ۲۷ واتی سیمی با نام Charge Turbo و ۲۰ واتی بی سیم پشتیبانی می کند؛ اما شیائومی با گذاشتن آداپتور ۱۸ واتی به نوعی علاوه بر محروم کردن کاربر از تجربه بهتر، او را مجبور به صرف هزینه ای اضافه در حدود ۲۰ دلار خواهد کرد.

با وجود شارژر ۲۷ واتی می توانید باتری دستگاه را در ۳۰ دقیقه تا ۷۰ شارژ کنید که تفاوتی چشمگیر با شارژر ۱۸ وات داخل جعبه دارد. همچنین با خرید این شارژر می توانید در طول مدت ۶۵ دقیقه باتری دستگاه را به طور کامل شارژ کنید؛ دستگاه شما در ازای یک ساعت شارژ، یک روز تمام را شارژدهی خواهد کرد که این عالیست.

شاید سرعت شارژ بی سیم نیز برایتان سوال برانگیز باشد. خب در تست های انجام شده Mi 9 با پد رسمی شیائومی و آداپتور ۲۰ واتی توانست ۳۰ درصد در مدت ۳۰ دقیقه شارژ شود؛ این در حالیست که با استفاده از آداپتور ۱۸ واتی، در مدتی مشابه به شارژ ۴۵ درصد دست یافتیم که کمی عجیب به نظر می رسد. ممکن است این موضوع رابطه ای مستقیم با فضای خالی باتری و یا دمای آن داشته باشد اما به هر حال ما استفاده از آداپتور ۲۰ واتی را پیشنهاد می کنیم.

خب بهتر است نگاهی هم به عمر باتری Mi 9 داشته باشیم. به دلیل بهینه سازی های انجام شده در تراشه Snapdragon 855 و همچنین استفاده از پنل Super AMOLED، پرچمدار شیائومی توانست تا با یک بار شارژ تا ۱۰ ساعت به طور مداوم به وب گردی بپردازد. همچنین در آزمون تماشای ویدیو نیز به عدد بسیار خوب ۱۹ ساعت دست یافتیم.

Xiaomi Mi 9

جمع بندی

شیائومی با Mi 9 فصل جدید پرچمداران سال ۲۰۱۹ را آغاز و همچنین نام خود را به عنوان اولین پرچمدار با تراشه Snapdragon 855 ثبت کرد. چینی ها به خوبی توانستند با انجام بهبودهایی نظیر صفحه نمایش OLED، دوربین سوم در پشت دستگاه، عمر باتری بهتر و همچنین سرعت بالاتر در شارژ آن، جایگزین شایسته ای برای پرچمدار سال گذشته یعنی Mi 8 معرفی کنند.

تمامی این ویژگی ها و بهبودها با قیمتی بسیار رقابتی ۵۰۰ یورو ارائه شده است که به نظر نمی رسد حداقل تا چند ماه آینده شاهد دستگاهی با مشخصات و قیمتی مشابه باشیم. این موارد سبب شده تا Mi 9 به یکی از بهترین پرچمداران حاضر تبدیل شود که در عین قدرت، برچسب قیمتی مناسبی را به همراه خود دارد.

برای آن دسته از افرادی هم که در حال حاضر صاحب Mi 8 هستند، باید بگوییم که با به تعویض دستگاه خود به Mi 9 تنها بهبودهایی در زمینه های مختلف نصیبتان خواهد شد و تغییرات چشمگیری را احساس نخواهید کرد.

نکات مثبت

  • صفحه نمایش Super AMOLED با بریدگی قطره ای
  • سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر
  • عمر باتری خیره کننده به همراه شارژ سریع ۲۷ واتی سیمی و ۲۰ واتی بی سیم
  • سخت افزار به روز و بسیار قدرتمند
  • کیفیت بالای دوربین
  • استفاده از اندروید پای

نکات منفی

  • فقدان جک ۳.۵ میلیمتری هدفون
  • فقدان بلندگوی استریو
  • بدنه ای لغزنده و بی ثبات
  • فقدان شیار حافظه افزایشی microSD
شادان غمگسار
عاشق تکنولوژی و فیلم و صدالبته بازی؛ میشه گفت یک بازی رو یا انجام نمی‌دم، یا اگه شروعش کنم باهاش زندگی میکنم...! مقداری با هنر آشنایی دارم و توی اوقات فراغتم سعی میکنم بیشتر بازی کنم =)))