قبرس سومین جزیره بزرگ در دریای مدیترانه محسوب می شود که بیش از هشت کیلومتر مربع وسعت دارد؛ این سرزمین سواحل ماسهای بی نظیری دارد و در بخشهای جنوبی آن سواحل صخرهای قابل مشاهده است؛ بیش از ۴۰ درصد از کل مساحت این کشور را زمینهای زراعی تشکیل دادهاند. با آرادمگ همراه باشید.
کشور قبرس از دو بخش ترک نشین و یونانی نشین تشکیل شده که در قسمت ترک نشین جمعیت ساکن در آن به زبان ترکی صحبت میکنند و در بخش یونانی نیز زبان رایج یونانی است اما به طور کلی زبانهای ترکی و یونانی جزء زبانهای اصلی این کشور به شمار می آیند. جمعیت ساکن در بخش یونانی نشین از کلیسای ارتدکس پیروی میکنند و در مقابل بخش ترک نشین مسلمانان اهل سنت هستند.

تاریخچه این سرزمین یکی از قدیمیترین آثار و تاریخ را دارد؛ قبرس مکانی کاملا استراتژیک در خاورمیانه محسوب میشود و به همین دلیل در گذشته توسط قدرتهای بزرگی همچون رومی ها، مصری ها، پارس ها و آشوریها به تصرف درآمده است. سرزمین قبرس مدتی نیز تحت سلطه انگلیس بود تا سال ۱۹۶۰ که توانست استقلال خود را به دست آورد، در این سال که قبرس به کشوری مستقل تبدیل شد، پرچم ملی آن نیز تعریف شد.
قبرس همچنین در تاریخچه مسیحیت نیز نقش برجستهای دارد؛ یکی از نقشهای مهمی که قبرس در اساطیر یونانی بازی کرده است؛ اهمیت آن به دلیل زادگاه آفرودیت و آدونیس و همچنین محل زندگی پادشاه سینیراس بوده است.

همانطور که اشاره شد قبرس آب و هوایی مدیترانهای دارد و فصل تابستان در این سرزمین طولانی و بسیار گرم و خشک است، در مقابل فصل زمستان از آب و هوایی معتدل و مرطوب برخوردار است. ذائقه غذایی قبرس بیانگر تاریخ غنی و فرهنگ یونانی موجود در آن است؛ مردم یونان در وعدههای غذایی خود از مواد خوراکی محلی تازه و انواع گیاهان، ترشیجات، ادویههای گوناگون و روغن زیتون استفاده میکنند.
غذاهای مدیترانه ای یکی از مطلوبترین رژیم های غذایی محسوب می شوند که با انواع غلات، میوه و سبزیجات تازه، ماهی غنی از پروتئین، گوشت بدون چربی، مرغ و… یکی از سالمترین رژیم های غذایی هستند.

در گذشتههای دور یکی از منابع اصلی ثروت در این سرزمین تولید شراب بود؛ قبرس در صنعت شراب سازی قدمتی بیش از ۴ هزار سال دارد و بیشترین میزان مصرف شراب در زمان فراعنه مصر توسط قبرس تأمین میشد، همچنین یونانی ها و رومی ها از متقاضیان همیشگی شراب قبرس بودند.
قبرس کشوری با تاریخ و فرهنگی غنی است که میتوان هیجانانگیزترین و جالبترین مسائل و پدیدهها را در آن مشاهده کرد؛ در ادامه به برخی از نکات قابل توجه در مورد این کشور جزیرهای زیبا می پردازیم که دانستن آنها خالی از لطف نیست.
قبرس در زمره کشورهایی است که میتوان قدیمیترین چاههای آب را در آن مشاهده کرد. همانطور که ذکر کردیم قبرس زادگاه الهه یونانی عشق «آفرودیت» است؛ قبرس در اساطیر یونانی به نام زمین بازی خدایان شناخته شده است.

بخش یونانی کشور قبرس تحت تأثیر کلیسای ارتدکس است و بزرگترین بانک در این کشور متعلق به کلیسای ارتدکس است؛ به طور کلی این کلیسا نقشی مهم در بخشهای مختلف زندگی مردم قبرس دارد.
در سال ۲۰۰۴ کشور قبرس که به نام رسمی جمهوری قبرس شناخته می شود به عضویت اتحادیه اروپا درآمد؛ این کشور همچنین عضو ثابت سازمان ملل و سازمان امنیت ملی است و در بسیاری از سازمانهای بین المللی نیز فعالیت دارد.

یکی از باورهای مردم قبرس متعلق به درختی در شهر باستانی «پافوس» است که در ادامه به معرفی این شهر خواهیم پرداخت؛ این درخت در قسمت ورودی یکی از کلیساهای مسیحی شهر پافوس قرار دارد و مردم این درخت را مقدس میشمارند، مردم قبرس بر این باور هستند که با بستن یک دستمال یا روبان به تنه و شاخههای این درخت به آرزوها و خواستههای خود می رسند؛ یکی از باورهای مهم درباره درخت مقدس این است که زنان نابارور توسط این درخت شفا پیدا کرده و صاحب فرزند میشوند.

قبرس اولین کشوری است که نقشه سرزمین خود را در پرچم ملی تعبیه کرده است؛ جمهوری کوزوو نیز بعد از قبرس دومین کشور است. کشور قبرس با میزان پایین جرم و جنایت یکی از امنترین کشورهای جهان به شمار میآید.
یکی از جاذبههای طبیعی این کشور وجود حدود ۱۴۰ گونه از گیاهان گلدار است و بیست گونه کمیاب از گل ارکیده در این سرزمین یافت می شود؛ همچنین بیش از ۳۰۰ گونه از پرندگان مهاجر را می توان در این کشور مشاهده کرد.
دهکدههای کوچک و زیبای قبرس شهرت بسیاری دارند و جاذبههای طبیعی و تاریخی را همزمان در خود جای دادهاند و امروزه به یکی از جاذبههای گردشگری این کشور تبدیل شدهاند. در بین این دهکدهها می توان به مهمترین و زیباترین آنها از جمله «کاکوپتریا، لوفو، لفکارا، پلاترس و اومودوس» اشاره کرد.
شهر پافوس «Paphos»

شهر باستانی و ساحلی پافوس یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری کشور قبرس است که از دو بخش «کاتو و کتیما» تشکیل شده است. سواحل این شهر یکی از پربازدیدترین مکان ها در قبرس است که گردشگران هر ساله با سفر به این کشور حتما از سواحل زیبای آن نیز دیدن میکنند؛ ساحل «لارا» و «آلیکس» از سواحل مشهور شهر پافوس هستند که نسبت به دیگر سواحل از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند، ساحل لارا همچنین یکی از بهترین سواحل موجود در کشور قبرس نیز به شمار میآید.

یکی از جاذبههای جالب شهر پافوس پیادهرو «دیونیسوس» است که از موزاییکهای متعددی ساخته شده است؛ در این پیادهرو به شکل شگفت انگیزی توسط موزاییکها افسانههایی از اساطیر یونانی شرح داده شده است و همین شگفتی این مکان را به یکی از مهمترین جاذبههای شهر پافوس تبدیل کرده است.
شهر باستانی کوریون «Ancient Kourion»

از دیگر جاذبههای باستانی قبرس میتوان به منطقه «کوریون» اشاره کرد که قدمت آن به قرن سیزدهم قبل از میلاد برمیگردد. آمفی تئاتر رومی یکی از مهمترین جاذبههای این منطقه است که قدمت آن به قرن دوم میلادی برمیگردد و به شکل شگفت انگیزی بیشتر قسمت های این بنا سالم مانده است.

هنر موزاییک کاری در این منطقه نیز قابل مشاهده است؛ خانهای به نام خانه گلادیاتورها دارای موزاییک کاری مربوط به مبارزات گلادیاتورهاست که توجه بسیاری از گردشگران را به خود جلب کرده است. در منطقه باستانی کوریون شما میتوانید عبادتگاه ها و حمامهای قدیمی را مشاهده کنید و همچنین بازاری رومی که قدمت آن به قرن سوم میلادی برمیگردد نیز در این مکان وجود دارد.
قلعه سنت هیلاریون «St. Hilarion Castle»
قلعه «سنت هیلاریون» یکی از زیباترین قلعههای موجود در مدیترانه بوده است که قدمت آن به قرن یازدهم میلادی برمیگردد و افسانه و داستان های متعددی در مورد این قلعه وجود دارد؛ یکی از این افسانهها مربوط به ملکهای به شکل پری است که وظیفه حفاظت از چوپانان بر عهده او بوده است و این قلعه توسط او ساخته شده است.

قلعه سنت هیلاریون در قبرس شمالی واقع شده و یکی از مشهورترین قلعههای تاریخی این کشور محسوب میشود؛ این قلعه قبل از اینکه به شکل دژی مستحکم دربیاید، کلیسا بوده است و نام آن نیز از شخصی مذهبی به همین نام الهام گرفته شده است.

در بخشهای مختلف این قلعه کلیسا، آب انبار، کاخ پادشاه، آشپزخانه، محل سکونت سربازان و… وجود دارد که هر کدام به نسبت کاربری از وسعت و اندازه به خصوصی برخوردار بودهاند. قلعه سنت هیلاریون در ارتفاع ۷۰۰ متری قرار دارد و گردشگران با رساندن خود به بالاترین نقطه از قلعه میتوانند شاهد چشم اندازی بی نظیر از اطراف قلعه باشند.
شهر لارناکا «Larnaca»
یکی از بزرگترین شهرهای قبرس شهر قدیمی «لارناکا» است که عنوان محبوبترین و پربازدیدترین شهر نیز را داراست؛ لازم به ذکر است اولین شهر بزرگ قبرس پایتخت آن «نیکوزیا» است. سواحل زیبای شهر لارناکا یکی از مهمترین جاذبههای طبیعی آن است و در سالهای اخیر تعداد گردشگرانی که به این شهر سفر میکنند رو به افزایش است.

قلعه لارناکا شاخصترین جاذبه این شهر است که قدمت آن به قرن دوازدهم میلادی برمیگردد و در گذشته نقش مهمی در حفاظت از شهر داشته است. روستای کوچک «لفکارا» که در معرفی برخی از دهکدههای قبرس به آن اشاره کردیم، از دیگر جاذبههای لارناکا است که شهرت آن به بافتن تورهای گلدوزی شده است و این حرفه به منبعی مهم برای کسب درآمد مردم این روستا تبدیل شده است؛ به طوری که گردشگران با بازدید از روستا حتما از این تورهای گلدوزی شده به عنوان سوغات به کشور خود میبرند.

کلیسای باشکوه و زیبای «سنت لازاروس» نیز یکی دیگر از جاذبههای تاریخی شهر لارناکا است که قدمت آن به قرن نهم میلادی برمیگردد و کلیسایی متعلق به مسیحیت است. داستان این کلیسا بر اساس نقلقولها به شخصی به نام «لازاروس بتانی» برمیگردد که توسط حضرت عیسی زنده شد و به قبرس سفر کرد و در آنجا ساکن شد؛ بعد از مرگش او را در مکان فعلی کلیسا به خاک سپردند.
شبه جزیره کارپاس «Karpas»

یکی از زیباترین مناطق در قبرس شبه جزیره «کارپاس» است؛ سواحل طلایی رنگ و تپههای ناهموار در این منطقه مناظری زیبا و شگفت انگیز ایجاد کردهاند. در این منطقه نیز مانند دیگر مناطق قدیمی قبرس جاذبههای متعددی وجود دارد اما گردشگران بیشتر به خاطر سواحل شنی و ماسهای زیبای کارپاس به این شبه جزیره سفر میکنند.
شهر باستانی سالامیس «Ancient Salamis»

شهر باستانی «سالامیس» را میتوان یکی از شگفت انگیزترین جاذبههای قبرس دانست؛ البته در حال حاضر تنها ویرانههایی از این شهر باستانی باقی مانده است. سالامیس در نزدیکی شهر «فاماگوستا» در قبرس شمالی واقع شده است و قدمتی طولانی دارد. در مورد این مکان نیز افسانههای متعددی وجود دارد که یکی از این داستانها مربوط به جنگ تروا است که مردم بر این باور هستند یکی از اسطورههای جنگ تروا به نام «توسر» شهر سالامیس را احداث کرده است.

اصلیترین جاذبه سالامیس زمین ورزش آن است که توسط ستونهایی متعدد احاطه شده است و علاوه بر این قسمت بخشهای مختلفی مانند حمام و تماشاخانه نیز در این شهر وجود داشته که تنها خرابههایی از آنها باقی مانده است.
قلعه کلوسی «Kolossi Castle»
قلعه کلوسی از دیگر جاذبههای تاریخی کشور قبرس است که در زمان جنگهای صلیبی ساخته شده و نقش مهمی در فعالیتهای نظامی و دفاعی داشته است. قدمت اولیه این قلعه به سال ۱۲۱۰ برمیگردد و در طول زمان مورد تخریب و بازسازیهای فراوانی قرار گرفته است.

بخشهای بسیاری از قلعه کلوسی تخریب شده اما با این حال این قلعه جزء یکی از زیباترین آثار تاریخی کشور قبرس است و مناظر طبیعی اطراف آن نیز به جذابیت آن افزوده است. در واقع قلعه کلوسی یادآور اهمیت سرزمین قبرس نزد اروپاییان در زمان جنگهای صلیبی است.
بندر «گیرنه» و قلعه تاریخی آن از دیگر جاذبههای سواحل شمالی قبرس هستند که از شهرت بسیاری برخوردار هستند؛ قلعه گیرنه با معماری بی نظیری که دارد توجه همگان را به خود جلب میکند.
در کشور قبرس کلیساها و قلعههای تاریخی و قدیمی متعددی وجود دارد که همگی نشان از قدمت و فرهنگ غنی این سرزمین دارد؛ هر بخش از این کشور مکان مناسبی برای سیاحت و تفریح گردشگران است و هر سال بر تعداد گردشگرانی که تمایل به آشنایی با این سرزمین زیبا را دارند، افزوده می شود.
پاسخ دهید