هندوستان «زادگاه مهاتما گاندی»

India-aradmag-013
India-هندوستان

هندوستان هفتمین کشور بزرگ جهان و دومین کشور پرجمعیت در جهان است که میراث و فرهنگی غنی دارد. هند کشوری در جنوب آسیاست که پایتخت آن نیز «دهلی نو» است؛ یکی از زیباترین و باشکوه‌ترین بناها در جهان متعلق به هندوستان است – بنای تاج محل نمادی از عشق و دلدادگی – که حاصل خلاقیت و نبوغ معماران برجسته ایرانی «احمد لاهوری، حمید لاهوری» است. با آرادمگ همراه باشید.

India-aradmag-001
هندوستان

جاذبه‌ها و دیدنی‌های کشور هند بسیار زیاد و متنوع هستند و می‌توان در چند مقاله به معرفی آن‌ها پرداخت. در این مقاله تنها به معرفی چند جاذبه گردشگری پربازدید در این سرزمین می پردازیم.

شهر مقدس وراناسی «Varanasi»

شهر وراناسی که به «بنارس» نیز شهرت دارد یکی از قدیمی‌ترین شهرها در هندوستان و همچنین در جهان است. شهر وراناسی اهمیت بسیار زیادی برای مردم هندوستان دارد و شهری مقدس برای آن‌ها محسوب می شود.

افسانه‌ها و داستان‌های بسیاری پیرامون پیدایش این شهر وجود دارد؛ برخی بر این باورند که بیش از ۴ هزار سال پیش شهر مقدس وراناسی توسط الهه شیوا بنیان نهاده شده است و به اعتقاد بومیان کسانی که در شهر وراناسی از دنیا می‌روند به سعادت ابدی می رسند.

India-aradmag-002
شهر مقدس وراناسی-هند

شهر وراناسی در کنار رود «گنگ» واقع شده است و صومعه‌های زیبایی نیز این شهر را زینت بخشیده‌اند. نشانه‌های مدرنیته در شهر وراناسی به چشم گردشگران می آید اما این مسئله چیزی از بافت قدیمی و سنتی شهر و مردم آن کم نکرده است.

در سال ۱۹۱۷ دانشگاه بنارس در این شهر احداث شد که کتابخانه آن شهرت خوبی در هندوستان دارد؛ در کتابخانه بزرگ دانشگاه بنارس بیش از یک میلیون کتاب ارزشمند وجود دارد. همچنین موزه‌ای به نام موزه «باهارات» در این شهر وجود دارد که مجموعه‌های زیبایی از نسخ خطی قدیمی، مجسمه‌ها و نقاشی‌های مینیاتوری برای بازدید وجود دارد.

India-aradmag-003
شهر مقدس وراناسی-هند

استحمام در آب رود گنگ برای هندوها از اهمیت بالایی برخوردار است؛ افراد مذهبی شهر قبل از مراسم دعا وارد رود می‌شوند و بعد به نیایش می‌پردازند. از دیگر جاذبه‌های شهر وراناسی معبد «ویشوانات» است که قدمت آن به سال ۱۷۸۰ برمی‌گردد.

معبد طلایی آمریتسار «Amritsar»

معبد طلایی رنگ آمریتسار در ایالت «پنجاب» واقع شده و قدمت آن به سال ۱۵۷۷ برمی‌گردد. معبد آمریتسار قطب مهمی از فرهنگ و تاریخ آئین «سیک» محسوب می شود که توسط یکی از رهبران این مذهب «گورو رام داس» احداث شد. سبک معماری این معبد زیبا ترکیبی از معماری اسلامی و هندو است و گردشگران بسیاری هر ساله برای بازدید از این مکان باشکوه و مقدس به پنجاب سفر می‌کنند.

India-aradmag-004
معبد طلایی آمریتسار-هند

این معبد یکی از مقدس‌ترین مکان‌ها برای مردم مذهبی است و کتاب مقدس آئین سیک نیز در این معبد نگه‌داری می‌شود. این معبد چهار درب ورودی دارد که هر شخصی با هر مذهبی می تواند از این مکان مقدس بازدید کند.

یکی از اتفاقات جالب که در این معبد رخ می‌دهد اهدای غذای رایگان به مردم است؛ در معبد طلایی آمریتسار هر روز بیش از ۴۰ هزار غذا به صورت رایگان عرضه می شود، بیش از ۵۲۲ کارگر در این معبد به مردم خدمت می‌کنند و هر کس تمایل داشته باشد می تواند به صورت دواطلب در این معبد کار کند.

شهر طلایی جیسالمر «Jaisalmer»

یکی از جاذبه‌های گردشگری هندوستان شهر طلایی جیسالمر است؛ این شهر به این دلیل طلایی خوانده می‌شود که شهر بر روی ماسه سنگ‌های طلایی رنگی بنا شده است. شهر جیسالمر به دستور خانواده‌ای هندی به نام «راجپوت» احداث شد. شهر طلایی جیسالمر جاذبه‌های دیدنی بی نظیری در درون خود دارد؛ مکانی به نام «بادا باغ» که درواقع قبرستان بزرگی است که بسیاری از پادشاهان سلطنتی در آن آرام گرفته‌اند.

India-aradmag-005
شهر طلایی جیسالمر-هند

یکی از عجیب‌ترین مکان‌ها در شهر جیسالمر روستای متروکه «کولدهارا» است؛ روستای کولدهارا و ۸۲ روستای دیگر که نزدیک به این روستا بودند در سال ۱۸۲۵ یک شبه خالی از سکنه شدند؛ تا به امروز هیچ اطلاعاتی در مورد اینکه چگونه یک شبه تمام اهالی این روستاها ناپدید شدند، وجود ندارد.

یکی دیگر از بناهای باشکوه در شهر جیسالمر بنای «سلیم سینق کی هاولی» است که قدمت آن به سال ۱۸۱۵ برمی‌گردد و دستور ساخت این بنا توسط خانواده‌ای ثروتمند به نام «هاولی» صادر شد.

India-aradmag-006
شهر طلایی جیسالمر-هند

مهمترین نماد این شهر قلعه جیسالمر است که به دستور پادشاه «راجپوت» ساخته شد و طراحی و جزئیات زیبای آن توجه گردشگران بسیاری را به خود جلب کرده است. از دیگر جاذبه‌های طبیعی شهر جیسالمر دریاچه «گادسیسار» است؛ این جاذبه درواقع دریاچه‌ای مصنوعی است که منبع اصلی آب برای مردم شهر بوده است. در اطراف این دریاچه ساختمان‌های قدیمی و مقبره‌های زیبایی وجود دارد که بر جذابیت این منطقه افزوده است.

قلعه سرخ «The Red Fort»

قلعه سرخ یکی از مهمترین بناهای باستانی در هندوستان است؛ قلعه سرخ به دستور شاه جهان ساخته شد و قدمت قلعه به سال ۱۶۳۹ برمی‌گردد. معمار این قلعه معمار ایرانی «احمد لاهوری» بود که قلعه را در نزدیکی رودخانه «یامونا» بنا کرد.

India-aradmag-007
قلعه سرخ-هند

بناهای زیبای بسیاری درون قلعه وجود دارد که گردشگران می‌توانند با بازدید از آن‌ها به شکوه این قلعه پی ببرند. کاخ «ظفر محل» یکی از این بناهاست که به رنگ قرمز ساخته شده و قدمت آن به سال ۱۸۵۷ برمی‌گردد، «خاص محل» بنایی از سنگ مرمر است که در گذشته محل اقامت خصوصی شاه بوده است، بنای «دیوان خاص» از دیگر بناهای باشکوه این قلعه است که زیبایی آن با وجود سنگ‌های مرمر دوچندان شده است – در این بنا تخت ارزشمندی به نام تخت طاووس وجود داشت – که توسط نادر شاه افشار غارت شد و به ایران رسید.

درون قلعه سه دروازه مهم به نام‌های دروازه «لاهوری»، دروازه «آبی» و دروازه «دهلی» وجود دارد که هر کدام زیبایی منحصر به فردی دارند.

دروازه هند «The Gateway of India»

India-aradmag-008
دروازه هند

دروازه هند یکی از نمادهای هندوستان محسوب می شود که در بمبئی واقع شده و قدمت آن به سال ۱۹۲۴ برمی‌گردد. تاریخ دروازه هند با دوران استعمار هند توسط انگلیس‌ها مقارن است و ساخت آن به دلیل ورود پادشاه بریتانیا به هندوستان صورت گرفته است. ارتفاع دروازه هند به ۲۶ متر می رسد و سبک معماری آن ترکیبی از معماری اسلامی و هند و اروپایی است.

قلعه عامر «Amer Fort»

قلعه عامر یکی از پربازدیدترین جاذبه‌های گردشگری هندوستان محسوب می شود که در شهر جایپور واقع شده است؛ ساخت این قلعه باشکوه در سال ۱۵۹۲ به دستور مهاراجه‌ای به نام «مان سینگ اول» شروع شد و در طول سال‌های متوالی ساخت آن تکمیل شد و به پایان رسید.

India-aradmag-009
قلعه عامر-هند

قلعه عامر دارای قصرها و باغ‌های زیبایی است و همچنین این مجموعه شامل چهار حیاط است که در هر کدام ساختمان‌هایی مجزا وجود دارند. یکی از جذاب‌ترین بخش‌ها در قلعه عامر «دیوان خاص» است که در گذشته پادشاه مهمانان خصوصی خود را در این مکان ملاقات می‌کرده است.

دریاچه‌ای نیز در نزدیکی قلعه عامر وجود دارد که به عنوان منبع اصلی آب برای قلعه مورد استفاده قرار می‌گرفته است. معماری و ریزه‌کاری‌های به کار رفته در تمام اجزای قلعه توجه همگان را به خود جلب می کند؛ درب‌های نقره‌ای رنگ، حکاکی‌های ظریف و زیبا، ستون‌هایی استوار و… جزئی از جذابیت‌های این قلعه قدیمی به شمار می‌آیند.

قلعه آگرا «Agra Fort»

قلعه آگرا یکی از جاذبه‌های زیبای هندوستان است که در نزدیکی بنای باشکوه تاج محل واقع شده است؛ قلعه آگرا متعلق به قرن شانزدهم میلادی است و به دلیل استفاده از ماسه سنگ سرخ رنگ در ساخت آن به کاخ سرخ نیز شهرت دارد. این بنای باشکوه در سال ۱۹۸۳ در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید.

India-aradmag-010
قلعه آگرا-هند

قلعه آگرا درواقع سکونتگاهی برای اقامت همسران شاه جهان بود، قلعه آگرا در طول تاریخ سکونتگاه پادشاهان بسیاری بوده است و کاخ‌های زیبایی به رنگ قرمز و سفید در این قلعه وجود دارند که گردشگران بسیاری هر ساله برای تماشای شکوه و عظمت این مجموعه به هند سفر می‌کنند.

قلعه مهرانگر «Mehrangarh Fort»

India-aradmag-011
قلعه مهرانگر-هند

قلعه زیبا و بی نظیر مهرانگر یکی از باشکوه‌ترین جاذبه‌های گردشگری هندوستان است که در نزدیکی «جوداپور» واقع شده است. این قلعه در سال ۱۴۵۹ به دستور «رائو جودا» ساخته شد که به مرور زمان تکمیل شد. قلعه زیبای مهرانگر بر روی تپه ای به ارتفاع ۱۵۰ متر قرار دارد و گردشگران با بازدید از این بنا می‌توانند چشم‌انداز زیبایی از اطراف آن نیز داشته باشند.

کاخ میسور «Mysore Palace»

قدمت کاخ سلطنتی میسور به سال ۱۸۹۷ برمی‌گردد و در شهر میسور قرار دارد و جزء قصرهای مشهور سلطنتی شهر میسور به حساب می‌آید. معمار این کاخ شگفت انگیز شخصی اهل بریتانیا به نام «ایروین» بود و تاریخ تکمیل کاخ به سال ۱۹۱۲ بازمی‌گردد.

India-aradmag-012
کاخ میسور-هند

کاخ میسور در گذشته محل اقامت خانواده سلطنتی میسور بوده است و چهار دروازه مجزا برای ورود به محوطه سرسبز کاخ وجود دارد؛ سالن‌ها و اتاق‌های موجود در کاخ از زیبایی و جذابیت بسیاری برخوردار هستند، صندلی به شکل فیل که بیش از ۷۰ کیلو وزن دارد از دیگر جاذبه‌های کاخ است که از جنس طلا ساخته شده است.