دره چاکرود، بهشتی برای دره نوردان

یکی از محبوب ترین مقاصد برای صخره نوردان و کوه نوردان، دره چاکرود است. دره چاکرود هیجان و آدرنالین را به بالاترین میزان می رساند. این دره از حوضچه ها و آبشارهای بسیاری برخوردار است. چاکرود مقصدی کمتر شناخته شده است زیرا برای دیدن زیبایی ها این دره باید به کوه نوردی و صخره نوردی تسلط داشت. چاکرود را می توان بهشت دره ها و صخره های بلند دانست. فرورفتگی های U شکل در مسیر حرکت آب، دره های رودخانه ای را به وجود آورده اند. این دره در بالای منطقه اشکورات رحیم آباد، استان گیلان واقع شده است. آشنایی به مهارت های صخره نوردی و کوه نوردی یکی از لازمه های اصلی سفر به دره چاکرود به شمار می رود. با آراد مگ در این سفر همراه باشید.

دره چاکرود
دره چاکرود

دره چاکرود

سیلاب و فرسایش در طول سالیان سال سبب عمق بسیار این دره شده است. این عمق آنقدر زیاد است که برخی نقاط دره کاملا تاریک است. فرسایش آب بر روی دیواره های دره، اشکالی لایه لایه را خلق کرده اند که بسیار جالب و دیدنی هستند. این مکان برای دره نوردان حکم بهشت را دارد.
دره چاکرود از یک دره اصلی و دو دره فرعی تشکیل شده است. آبشارهای این دره ارتفاعی کمتر از ۵ متر دارند و تنها یک آبشار در دره فرعی وجود دارد که به ارتفاع ۳۰ متر است. این دره در حوالی منطقه ای به نام طیولا قرار دارد. پیمایش دره چاکرود در بخش های مناسب آن حدود یک روز زمان می برد.

در میان این دره، انبوه درختان انجیر، فندق و تمشک وجود دارد. این دره زیبایی زیادی دارد اما اگر مراقب نباشید ممکن است به قیمت جانتان تمام شود. در برخی نقاط این دره، قلوه سنگ هایی است که بر اثر سقوط از ارتفاع تنگه، بین دو صخره گیر افتاده اند و پل های زیبایی را به وجود آورده اند. عبور از روی این پل های سنگی می تواند بسیار خطرناک باشد. برای پشت سرگذاشتن این خطرها مجبور می شوید بخشی از مسیر رودخانه را شنا کنید، شیرجه بزنید و یا از صخره ای به صخره ی دیگر بپرید و یا دست به سنگ بخشی را طی کنید.

مکان های این چنینی آدمهای نترس و شجاعی را می طلبد، آدمهایی که از کشف مکان های عجیب و دلهره آور ترسی ندارند البته نباید تکنیک و مهارت را نادیده گرفت.

دیدنی های اطراف دره چاکرود

رودخانه سموش

نزدیکترین جاذبه ی طبیعی به دره چاکرود، رودخانه سموش است. این رودخانه طولی برابر با ۱۳ متر دارد. این رودخانه در ارتفاع صد متری به پایان خود می رسد و شیب کم زمین سبب می شود در نهایت آبرفتی پُر آب شکل بگیرد که از زیبایی بی نظیری برخوردار است.

روستای پلام

وجود درختان کهنسال گردو و منطقه جنگلی محافظت شده یکی از ویژگی های بارز روستای پلام است. اما آنچه روستای پلام را تبدیل به یکی از نقاط زیبا و گردشگری کرده است، شالیزارهای پلکانی است. قدمت این شالیزارها به حدود صد سال می رسند. در فصل کاشت برنج، هارمونی زیبای رنگ های سبز و زرد جنگل و شالیزار چشم هر بیننده ای را خیره می کند.

 

بهترین زمان سفر به دره چاکرود

فصل تابستان بهترین فصل برای سفر به دره چاکرود است. در این فصل حرارت آب به اندازه ای است که بتوان در آب رودخانه شنا کرد و همچنین به دلیل میزان بارندگی کم، عمق آب کاهش پیدا می کند و شرایط برای کوهنوردان و صخره نوردان مناسبتر خواهد بود. در فصل بهار به دلیل بارندگی، آب رودخانه و حوضچه ها و هم چنین تنگه ها بالا می آید و ممکن است خطراتی را برای پیمایش به وجود آورد. در فصل های پاییز و زمستان نیز بارندگی های فصلی زیاد و سردی هوا، ورود به تنگه چاکرود را غیر ممکن می کند.

وسایل ضروری برای دره چاکرود

پیمایش این دره بدون راهنما و لوازم ضروری می توان گفت تقریبا غیرممکن است. وسایلی که در طول این سفر هیجان انگیز در کنار آشنایی و تخصص به اصول صخره نوردی و دره نوردی و کوه نوردی نیاز دارید شامل:
• دو حلقه طناب ۳۵ متری و یک حلقه ۵۰ متری و یک حلقه ۳۰ متری دره نوردی
• ابزار فرود، هارنس، کلاه، جلیقه نجات، چند کارابین پیچ اضافه برای کارگاه زدن
• پشتیبان الزامی است و حتما تسمه ی اضافه با خود همراه داشته باشید
• امکانات لازم را برای کارگاه جدید همراه خود داشته باشید
• کفش و لباس مناسب دره نوردی (جوراب بلند بپوشید تا پاهایتان از راه رفتن در بوته ها زخمی نشود)
• آب آشامیدنی و مواد غذایی کافی
• جلیقه نجات و وت سوئیت
• کیسه خواب، بیواک و پُلار
• یادتان باشد همه ی این وسایل را باید با خود حمل کنید پس ضروری است تا همه ی آن ها را آب بندی کنید
• داشتن لیدر و بلد راه

برای بازگشت از دره چاکرود باید مسیری طولانی را پیاده روی کنید، حتما با خود می گویید با وجود پیمایش چنین دره ای دیگر جانی برای بازگشت باقی نخواهد ماند. در طول دره نوردی جاهایی هست که می توانید استراحت کنید تا قوای کافی برای بازگشت از این تنگه ی حیرت انگیز را داشته باشید.

چطور به تنگه چاکرود برویم؟

این تنگه در ۶۶ کیلومتری روستای رحیم آباد قرار دارد. برای رفتن به تنگه چاکرود، از جاده رشت به سمت لنگرود می رویم و مسیر خود را به سمت اطاقور ادامه می دهیم. از اطاقور به املش می رویم و با گذر از املش وارد رحیم آباد خواهیم شد. از رامسر و رودسر هم می توان به رحیم آباد رسید.

از مسیر رحیم آباد وارد جاده زیاز می شویم. در این جاده از سفید آب، سجیران و گرماب دشت می گذریم تا به دوراهی برسیم، وارد مسیر سمت راست می شویم تا از پل زنده یاد تقوا و زیاز رد شویم. باز هم به دوراهی می رسیم و اینبار وارد مسیر دست چپ می شویم و شَوَک را رد می کنیم. باز یک دوراهی دیگر خواهد بود که باید به سمت چپ و بالای روستا، مسیر را ادامه دهیم . در نهایت به آخرین دو راهی می رسیم و وارد جاده ی خاکی طیولا می شویم.

پس از عبور از روستا حدود ۲۰ دقیقه پیاده روی می کنیم تا وارد مسیر فرعی دره چاکرود شویم. اینجا می توانیم پس از چند فرود به دره اصلی قدم بگذاریم.

شهین غمگسار
مترجم هستم. با واژه‌ها سروکار دارم. و گاهی می نویسم.