یکی از تفرجگاههای مورد علاقه مردم در تهران باغها و بوستانها هستند. حال اگر این باغها علاوه بر طبیعت، آثاری دیدنی و تاریخی نیز در دل خود داشته باشند این جذابیت چندین و چند برابر میشود. باغ موزهها و کاخ موزهها مکانهایی هستند که میتوان در آنها به صورت توامان از تاریخ و طبیعت لذت برد.
با آراد مگ همراه باشید تا با تعدادی از باغ موزهها و کاخ موزههای جذاب پایتخت آشنا شویم.
باغ موزه مینیاتور، سفری گرداگرد ایران
ایران سرزمین پهناوری است که در هر نقطه از خاک آن آثار ارزشمندی وجود دارد که در فهرست میراث ملی یونسکو به ثبت رسیده است. شاید برای بسیاری از ما مقدور نباشد برای دیدن این آثار به همه شهرهای ایران سفر کنیم. اما باغ موزه مینیاتور با ایجاد باغی وسیع و نمایش برجستهترین آثار ایران این سفر را برای همه مهیا کرده است.

موزه چه زمانی ساخته شد؟
باغ موزه مینیاتور باغی زیبا در منطقه ۸ تهران است که با الهام از باغ ایرانی و با معماری مدرن ساخته شده است. این موزه نخستین بار در سال ۱۳۹۲ به همت شهرداری تهران بازگشایی شد. دراین مجموعه زیبا که فضایی حدود سه هکتار دارد،۱۲ اثر ثبت شده در فهرست میراث یونسکو در اندازههای مینیاتوری و با مقیاس یک بیست و پنجم گرد هم آمدند تا شکوه ایران را به نمایش بگذارند.
گشت و گذار در ایرانی کوچک
در بین آثار که قدم می زنیم آثار درخشان کشورمان هر کدام در گوشهای از این بوستان آرمیدهاند. تخت جمشید، پاسارگاد، تخت سلیمان، ارگ بم، سلطانیه، میدان نقش جهان اصفهان، مجموعه شیخ صفی، کتیبه بیستون، چغازنبیل، کلیساهای ارامنه، آبشارهای شوشتر و بازار تبریز از جمله آثاری است که در موزه مینیاتور میتوان از تماشای آنها لذت برد.
در طراحی این آثار از آخرین روشهای نقشه برداری جهانی به شیوه سه بعدی استفاده شده و این موجب شده آثار شباهت بسیار بالایی به آثار واقعی داشته باشند. در این موزه تالاری وجود دارد که عکسهای زیبایی از آثار درخشان ایران در آن به چشم میخورد.

این موزه زیبا از فضای سبز دل پذیری برخوردار بوده و گونههای مختلفی چون: بلوط، چنار، ماگنولیا، افرا، مورد، سدر و کاج موجب سرسبزی و طراوت باغ شدهاند. وجود حوض و آبراهه نیز بر طراوت این فضا افزوده است.
چگونه به باغ موزه مینیاتور برویم؟
این موزه در بزرگراه رسالت و در خروجی خیابان کرمان قرار دارد و اگر از اتوبان امام علی به این موزه می روید، موزه در خروجی خیابان گلبرگ قرار گرفته است. وجود مترو و بی آرتی در نزدیکی این موزه، راه دسترسی به آن را برای همه هموار کرده است. این موزه همه روزه از ساعت ۸ صبح الی ۸ شب میزبان بازدید کنندگان است.
کاخ موزه نیاوران، نمایش زندگی شاهانه
در پهنه وسیعی به مساحت ۱۱ هزار متر مربع در شمال شهر تهران مجموعه فرهنگی، تاریخی نیاوران آرمیده است. این مجموعه با جذابیتهای طبیعی و تاریخی بسیار، روزگاری اقامتگاه پادشاهان بوده و امروزه به موزهای تبدیل شده است که در آن میتوان بخشی از زندگی عصر پهلوی و قاجار را در ان نظاره کرد.

تاریخچه کاخ موزه نیاوران
در عصر قاجار فتحعلی شاه به دنبال یافتن مکانی برای برپایی اقامتگاهی تابستانه، دستور ساختن باغی مصفا در خارج از شهر تهران را صادر میکند. این باغ در نیزاری در حوالی روستایی به نام «کرده وی» ساخته میشود و از ان پس این کاخ را «نی اوران» نامیدند که بعدها به نیاوران تغییر مییابد.
پس از فتحعلی شاه، کاخ کوچکی توسط محمد شاه در این باغ ساخته میشود و سپس در دوره ناصرالدین شاه کاخ صاحبقرانیه در آن احداث میشود. کوشک احمد شاهی نیز آخرین کاخی است که در دوره قاجار به این مجموعه افزوده میشود.
در دوره پهلوی این مجموعه به عنوان سکونت گاه خاندان پهلوی انتخاب شده و با تغییرات بسیاری رو به روی میشود و به جای بناهای کوچک عمارتهایی مدرن در آن احداث میشود.
پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ این کاخ توسط نیروهای انقلابی اشغال میشود سپس در سال ۱۳۶۰ تحت اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار میگیرد. این کاخ موزه در سال ۱۳۶۵ رسماً گشوده میشود. سه سال بعد محل مدرسه اختصاصی به دانشکده میراث فرهنگی تبدیل شده و فضاهای جانبی آن به عنوان خوابگاه مورد استفاده دانشجویان قرار میگیرد.
بخشهای مختلف کاخ موزه نیاوران
با ورود به فضای موزه با بوستان سرسبز و زیبایی روبه روی میشویم که کاخ های گوناگون در هر گوشه و کنار آن به چشم میخورد. عمارت هایی که هر کدام به نام خاصی شناخته میشود و امروزه آثار و اشیایی متعلق به دوره پهلوی و قاجار در آنها به نمایش گذاشته شده است.
کاخ صاحبقرانیه، کاخ اختصاصی نیاوران، کوشک احمد شاهی، موزه جهان نما، موزه کتابخانه سلطنتی، موزه خودروهای اختصاصی و باغ موزه کتیبهها از قسمتهای گوناگون این مجموعه است. این موزه همچنین، بخش حفاظت و مرمت، مرکز اسناد و کافه را در خود جای داده است.

دسترسی به کاخ موزه نیاوران
این موزه امروزه در شمال شرق تهران، در میدان شهید باهنر (نیاوران) قرار گرفته است. مجموعه نیاوران همه روزه از ساعت ۸ صبح الی ۱۵ باز بوده و علاقه مندان میتوانند در این موزه با بخشی از تاریخ معاصر ایران آشنا شوند.
باغ موزه قصر، زندانی که موزه شد
عمارتی که روزگاری قصر فتحعلی شاه بود بعدها به زندانی مخوف تبدیل شد که همه آن را با نام زندان قصر میشناختند. امروزه این زندان به موزهای تبدیل شده تا روایتگر بخشی از تاریخ این سرزمین باشد.

نگاهی به تاریخچه باغ موزه زندان قصر
همانگونه که ذکر آن رفت فتحعلی شاه قاجار دستور ساخت قصری را در اراضی خرم آباد صادر نمود. در پی این خواسته عمارتی بزرگ با بخشهایی چون اندرونی و بیرونی و استخر و کلاه فرنگی ساخته شد. این قصر در دوره ناصرالدین شاه از رونق افتاد و از همین دوره کاربری نظامی این عمارت آغاز شد. باغ به تدریج متروکه شد تا اینکه در سال ۱۳۰۸ پایههای اولین زندان نوین ایران در این مکان و زمینهای اطراف آن گذارده شد. پس از انقلاب اسلامی، این بنا بلا استفاده شد تا سرانجام با برنامه ریزی های مسئولان این مجموعه به موزه تبدیل شد و در سال ۱۳۹۱ در آن به روی همگان گشوده شد.
موزه قصر امروزه از بخشهای مختلفی چون زندان مارکف، سالن فرخی یزدی، موزه سیاسی، برجهای دیده بانی، نیایشگاه، گالری، باغ ایرانی و نگارخانه ملک الشعرای بهار تشکیل شده است. فضای موزه از باغ بزرگ و وسیعی برخوردار است که در مناسبتهای گوناگون برنامههای متنوعی در فضای باز آن اجرا میشود.
زندان مارکف
این زندان در سال ۱۳۰۸ به دستور رضا خان و به تقاضای سرتیپ درگاهی، توسط نیکلای مارکف روسی در محل قصر قاجار ساخته میشود. این زندان ۱۹۲ اتاق داشت و در مجموع گنجایش ۸۰۰ محبوس داشت. گفته میشود که نخستین محبوس این زندان نیز سرتیپ درگاهی بود که دو روز پس از افتتاح در زندان خودش گرفتار میشود.
زندان سیاسی
این زندان نیز با مساحتی حدود ۵ هزار متر مربع از بخشهای مختلفی چون زندان، کتابخانه و مرکز مطالعات تشکیل شده و بخشی از تاریخ انقلاب را در مقابل دیدگان بازدید کنندگان به تصویر میکشد.

فضای موزه به گونهای بازسازی شده که حال و هوای محبوسین و زندانیان را برای بازدید کنندگان تداعی میکند. از چهرههای سرشناسی که در زندان قصر اسیر بودند میتوان به سید علی خامنه ای، آیت الله طالقانی، مهدوی کنی، محمد تقی شریعتی، مرتضی مطهری، باهنر و بزرگ علوی اشاره نمود.
همچنین گفته میشود که این زندان شاهد فرارهای بسیاری بوده و یکی بزرگترین فرارهای تاریخ که هم زمان با آشوبهای داخلی در زمان انقلاب بود از این زندان روی داد.
دسترسی و ساعات بازدید از موزه قصر
این موزه در بزرگراه شهید صیاد شیرازی قرار گرفته و از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۱ الی ۱۹ و در روزهای پنجشنبه و جمعه از ساعت ۹ الی ۱۹ میزبان علاقه مندان است.
کاخ گلستان، گلستانی از ذوق و هنر
یکی از زیباترین کاخ موزهها را میتوانیم در بافت قدیم تهران و در محله ارگ بیابیم. این کاخ موزه طبیعت بسیار سرسبز و زیبایی دارد و روزگاری اقامتگاه شاهان قاجار بود.

پیشینه کاخ گلستان
کاخ موزه گلستان در دوره صفوی ساخته شد و در زمان زندیان بخشهایی بدان افزوده شد اما اوج و شکوه آن مربوط به دوره قاجار است. این کاخ وقایع تاریخی بسیاری را شاهد بود و مکانی ارزشمند برای مطالعه بخشی از تاریخ ایران است. در زمانی که مورد استفاده سلاطین بود بخشهای بسیار ارزشمندی از آن چون تکیه دولت، عمارت اندرون و عمارت خروجی از بین رفت و قسمتهایی به آن اضافه شد. در حال حاضر این کاخ شامل بخشهای زیر است.
بخشهای مختلف کاخ
ایوان تخت مرمر، تالار آیینه، تالار سلام، نگارخانه، خلوت کریمخانی، تالار عاج، موزه مخصوص، کاخ شمس العماره، کاخ ابیض، تالار برلیان و عمارت بادگیر از بخشهای مختلف این موزه است.

مسیر دسترسی
کاخ موزه گلستان در خیابان ۱۵ خرداد و در محدوده بازار بزرگ تهران قرار دارد. از طریق مترو به راحتی میتوان به آن دسترسی پیدا کرد. درب این موزه همه روزه از ساعت ۹ صبح الی ۵ عصر به روی علاقه مندان گشوده است.
ایرانی کوچک در باغ موزه هنر ایرانی
اگر به باغ موزه مینیاتور رفتید و از دیدن آثار تاریخی ایران لذت بردید حتما سری نیز به باغ موزه هنرهای ایرانی بزنید.
باغ موزه هنرهای ایرانی یکی از گردشگاههای مصفا و باطراوت در حوالی میدان تجریش تهران است که در آن میتوان با بخشی از آثار ارزشمند ایران از نزدیک آشنا شد و گشتی و گذاری کوتاه در ایرانی کوچک را تجربه نمود.

نگاهی به پیشینه باغ
ساخت این باغ به دوران پهلوی اول باز میگردد. این باغ پس از انقلاب مدتی در تملک خانه سینما قرار داشته و پس از ایجاد تغییرات لازم در سال ۱۳۸۶ هجری شمسی به موزهای برای نمایش آثار هنری ایران تبدیل شد.
گشتی در باغ موزه هنر ایرانی
لا به لای درختان کهنسال و سربه فلک کشیده این بوستان زیبا آثار ارزندهای وجود دارد که نمادی از ایران پهناور است. ایرانی با تاریخ هزاران ساله که هر گوشه از خاک آن نمادی ایستاده تا عظمت این سرزمین کهن را یادآوری کند.
این ماکتها در دهه ۵۰ و در دوره پهلوی توسط عدهای از هنرمندان ایتالیایی ساخته شد تا در جشنهای ۲۵۰۰ ساله مورد استفاده قرار بگیرد. این آثار مدتی در انبار بود تا اینکه با احداث این موزه فرصت دیدن آنها برای عموم مهیا شد.
ماکتها از ظرافت بالایی برخوردار بوده و چیدمان آنها بر اساس دورههای مختلف تاریخی موجب شده بازدید کنندگان با سیر تحول آثار تاریخی کشور تا حدودی آشنا شوند.

چهل ستون، هشت بهشت، برج آزادی، باغ فین، نقش رستم، گنبد قابوس، مقبره دانیال نبی و قره کلیسا تعدادی از آثار به نمایش در آمده در این باغ موزه است.
در کنار این آثار زیبا، آثار حجمی ارزشمندی نیز از هنرمندان معاصر دیده میشود که از چوب و فلز ساخته شده اند و بخشی از فضای باغ را به مالکیت خود درآوردهاند.
نمایش آثار هنری در نگارخانه، برگزاری کارگاهها و تورهای آموزشی از دیگر فعالیتهای این موزه است که آن را به پاتوقی برای هنردوستان و جوانان تبدیل کرده است.
چگونه به موزه برویم؟
یکی از راهها برای رفتن به این باغ موزه زیبا این است که خود را به میدان تجریش برسانیم. از ضلع جنوب غربی میدان به خیابان مقصود بیک (شهید دربندی) رفته و سپس به خیابان دکتر حسابی برویم در پلاک شماره ۳۰ سردر آجری باغ، نشان از رسیدنمان به این موزه دارد.
این موزه همه روزه از ۹ صبح الی ۹ شب پذیرای علاقه مندان به آثار هنری است.
باغ موزه نگارستان، نگارستانی از فرهنگ و هنر
میان شهر شلوغ و پرازدحام تهران، باغی سرسبز و دل انگیز قرار دارد که در حوالی میدان بهارستان آرام گرفته است. این باغ سال هاست به پاتوق هنردوستان و جوانان تهرانی مبدل شده است. باغی مصفا با عمارتی باشکوه که علاوه بر استفاده از طبیعت دلنشین آن میتوان از آثار ارزشمندی که در آن گردآوری شده لذت برد و اوقات خوشی را برای خود و همراهان رقم زد.

تاریخچه نگارستان
این کاخ یکی از آثار دوره قاجار است که به دستور فتح علیشاه قاجار ساخته شد. وجود نقش و نگارهای گوناگون از شاه و درباریان موجب شد این کاخ به نام نگارستان شهره شود.
کاخ نگارستان فراز و فرودهای بسیاری را پشت سر گذاشته و وقایع تاریخی بسیاری را به خود دیده است که از جمله آن میتوان به قتل قائم مقام فراهانی اشاره کرد. در دوره ناصرالدین شاه از اهمیت این باغ کاسته شده و به سرپرستی کمال الملک نخستین مدرسه صنایع مستظرفه در آن برپا شد.
در سال ۱۳۰۷ خورشیدی، این کاخ به عنوان دارالمعلمین مورد بهره برداری قرار گرفت و توسط نیکلای مارکف در ضلع شمالی آن یک مدرسه عالی ساخته شد. بعدها کتابخانه ای نیز به این مجموعه افزوده شد که پروین اعتصامی در آن به عنوان معاون فعالیت میکرد. در این مکان زیبا بزرگان و ادبای بسیاری چون علی اکبر دهخدا، ملک الشعرای بهار، دکتر معین، باستانی پاریزی، سعید نفیسی و بسیاری از بزرگان دیگر به کسب و تدریس علم پرداختند.
پس از احداث دانشگاه تهران و انتقال دانشکدهها به محل فعلی دانشگاه تهران، باغ نگارستان میزبان مؤسسات گوناگونی چون لغت نامه دهخدا، مؤسسه جغرافیا و مؤسسات زبانهای خارجی شد.
این مجموعه زیبا بارها مورد تخریب و ویرانی قرار گرفت تا اینکه سرانجام با حمایت تعدادی از بزرگان فرهنگ دوست از تخریب کامل آن جلوگیری شد. امروزه بخش قابل توجهی از این مجموعه بازسازی شده و با تکمیل ان قرار است به موزه تاریخ و مفاخر ایران تبدیل شود.
آشنایی با مجموعههای موزه نگارستان
با پای گذاشتن به باغ نگارستان و شنیدن نغمه پرندگان، تماشای درختان سر به فلک کشیده و دیدن حوضی پوشیده از گلهای نیلوفر برای لحظهای زمان را از یاد می بریم. گویی پای به سرزمین متفاوتی گذاشتهایم، لابه لای این شهر شلوغ، فرصت بودن در چنین مکان دلنشینی بسیار ارزشمند است.
پس از گشت و گذار میان این بوستان زیبا سری به گالریهای موزه می زنیم. این موزه از مجموعههای بسیاری نگهداری میکند، مجموعه جهانگیر ارجمند، مجموعه محمود روح الامینی، مجموعه ملک الشعرای بهار، نقاشیهای علی اسفرجانی، موزه مکتب کمال الملک و نقاشی دیواری صف سلام از بخشها و آثاری است که میتوان در این موزه از آنها دیدن نمود.
دسترسی به موزه و ساعت بازدید از آن
برای دیدن این موزه باید به میدان بهارستان برویم، پس از آن وارد خیابان دانشسرا شده و خود را به خیابان شریعتمدار رفیع میرسانیم. این موزه به جز روزهای دوشنبه از ساعت ۹ صبح الی ۶ بعداز ظهر پذیرای علاقه مندان است.
کاخ موزه سعد آباد، نماد قدرت و شوکت پادشاهان
در شمال تهران و در منطقه خوش آب و هوای کوهپایههای توچال، باغ سرسبز و وسیعی قرار دارد که امروزه همه آن را به عنوان مجموعه سعدآباد میشناسند. در این مجموعه وسیع و زیبا عمارتهای گوناگونی قرار دارد که هر کدام به موزهای ارزنده تبدیل شده است.

تاریخ سعد آباد
این باغ وسیع و زیبا که از شمال به کوههای سربه فلک کشیده البرز، از جنوب به تجریش، از غرب به ولنجک و از شرق به منطقه زیبای گلابدره محدود میشود، روزگاری نه چندان دور محل زندگی شاهان قاجار بود. پس از کودتای رضا خان این باغ وسیعتر شده و به خاندان پهلوی میرسد و در گوشه و کنار آن عمارتهای گوناگون بنا میشود. این بوستان مصفا از آب رودخانه دربند و حدود ۱۲ قنات قدیمی و جدید سیراب میشد.
آشنایی با کاخ موزههای سعد آباد
امروزه این کاخ زیبا چون گذشته پوشیده از درختان سرو و سپیدار است و در حدود ۱۸ عمارت بزرگ و کوچک از عصر قاجار در نقاط مختلف این باغ جا خوش کردهاند.
کاخ احمد شاهی، کاخ شهوند که اقامتگاه تابستانی پهلوی اول بود و امروزه به کاخ موزه سبز معروف است، کاخ سفید یا کاخ موزه ملت، که اقامتگاه تابستانی پهلوی دوم بود، کاخ اختصاصی، که در حال حاضر در تملک ریاست جمهوری است، کاخ اسود که امروزه همه آن را با نام موزه هنرهای زیبا میشناسند، کاخ شمس که به نمایش پوشاک سلطنتی اختصاص دارد، کاخ اشرف که ظروف سلطنتی را به نمایش گذاشته است، کاخ غلامرضا که در آن میتوان سلاحهای درباری را دید، کاخ ملکه مادر و کاخ احمد رضا که در تملک نهاد ریاست جمهوری است از کاخهای مجموعه سعد آباد است.
ساختمان عبدالرضا که امروزه امور اداری سعد آباد در آن انجام میشود، کاخ بهمن پهلوی پسر غلامرضا که در حال حاضر دفتر مدیریت موزه است، کاخ شهرام پسر اشرف که به موزه نظامی تبدیل شده، کاخ فریده دیبا که در اختیار نهاد ریاست جمهوری است، کاخ قدیمی ولیعهد رضا پهلوی که امروزه موزه بهزاد است و کاخ جدید ایشان که به نهاد ریاست جمهوری تعلق دارد، کاخ فرحناز و علیرضا، فرزندان محمد رضا پهلوی، که امروزه به نمایش آثار خط و کتابت در آمده و سرانجام کاخ لیلا نیز از کاخهای اصلی این مجموعه هستند.

این مجموعه موزههای ارزنده دیگری چون موزه برادران امیدوار، موزه آثار فرشچیان، موزه آب، موزه اتوموبیل های سلطنتی، موزه آلبومهای سلطنتی و موزه آشپزخانه سلطنتی دارد که در سالهای اخیر به مجموعه اضافه شدهاند. علاوه بر موزههای مختلف، این بوستان، شامل استخر، گلخانههای گوناگون، زمین تنیس، بولینگ، آمفی تاتر و سینما نیز هست.
راههای دسترسی به مجموعه سعدآباد
این مجموعه یک میلیون و صد هزار متر مربع وسعت داشته و حدود ۸ در ورودی دارد که در حال حاضر دو درب زعفرانیه و دربند، برای بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است.
پس از رسیدن به میدان تجریش که بهترین گزینه استفاده از خط یک مترو است میتوانید با استفاده از تاکسی خود را به میدان دربند برسانید و از ورودی دربند وارد شوید یا با استفاده از تاکسیهای آصف سر خیابان طاهری پیاده شده و پس از ده دقیقه پیاده روی از ورودی زعفرانیه وارد موزه شوید. ساعت بازدید از این موزه همه روزه از ساعت ۹ صبح الی ۵ عصر است.
باغ گیاه شناسی ملی، باغی به وسعت جهان
در دامنههای جنوبی رشته کوه البرز در اراضی چیتگر باغ گیاه شناسی ملی ایران غنوده است. این باغ کم نظیر یکی از دیدنی ترین نقاط کشور است که گشت و گذار در ان روح را صیقل میدهد و جان را صفا میبخشد. این باغ بر خلاف باغ موزه های قبل جاذبههای تاریخی ندارد اما پوشیده از گلها و گیاهان کمیاب و کم نظیر است که فرصت مناسبی برای رهایی از دود و دم تهران برای ساکنین این شهر غبار آلود مهیا کرده است.

درباره باغ گیاه شناسی بیشتر بدانیم
این باغ مصفا یکی از جاذبههای شهر تهران است که وسعتی در حدود ۱۴۵ هکتار دارد. از سال ۱۳۴۸ عملیات طرح و اجرای این باغ موزه به همت تنی چند از کارشناسان ایرانی و خارجی آغاز شد. در این باغ بالغ بر ۲۵ مجموعه گیاهی با تنوعی بیش از ۴۰۰۰ گونه که از رویشگاههای اقلیمهای گوناگون جهان و ایران به دست آمده، قابل دیدن است.
سیر و سیاحت در باغ گل
با گشت و گذار در این موزه به شمال ایران میرویم، سیر و سیاحتی در بوستانهای زاگرس میکنیم. در جنگلهای اروپا و آمریکا قدم میزنیم و حال و هوای جنگلهای انبوه چین و ژاپن را از نزدیک لمس میکنیم.
این بوستان وسیع و زیبا از مجموعههای گوناگونی تشکیل شده است. از قدیمی ترین مجموعههای جنگلی موجود در باغ گیاه شناسی مجموعه رویشی خزر است که حدود ۶۹ گونه درخت و درختچه از ۲۹ تیره گیاهی را در خود جای داده است.
مجموعه رویشی زاگرس بخش دیگری است که در آن میتوان با ۴۲ گونه چوبی و ۳۰ گونه علفی آشنا شد. مجموعه رویشی البرز نیز بخش دیگری از این بوستان وسیع است که پوشش گیاهی دامنههای جنوبی البرز مرکزی را در آن بازسازی کردهاند.
مجموعه رویش هیمالیا، چین و ژاپن، اروپا، آمریکا به همراه مجموعه رویشی سیستماتیک، جنگل تفرجگاهی، باغ صخرهای و باغهای اقماری از دیگر بخشهای باغ موزه گیاه شناسی هستند.
دسترسی به باغ موزه گیاه شناسی
این موزه دلپذیر در اتوبان تهران-کرج و در خروجی پیکانشهر- آزادشهر، در خیابان سروناز، خیابان شهید علی گودرزی و در بلوار باغ گیاه شناسی ملی ایران واقع شده
است. باغ موزه گیاهشناسی همه روزه به جز ایام سوگواری از ساعت ۹ صبح الی ۱۶ پذیرای طبیعت دوستان است.
آیا شما به این موزههای جذاب رفتید؟
چه باغ موزه و یا کاخ موزه دیگری در پایتخت میشناسید که در این مطلب به آن اشاره نشده است؟
مقاله های مرتبط:
موزهگردی در بافت قدیم تهران (قسمت اول)
موزهگردی در بافت قدیم تهران (قسمت دوم)
شش موزه جذاب برای کودکان و نوجوانان در تهران
پاسخ دهید