همه چیز درباره ویزای شینگن و مدارک دریافت آن

اخذ ویزای شینگن

تمام کسانی که قصد سفر به کشورهای اروپایی را دارند، می بایست ویزای شینگن را دریافت کنند. اما این ویزا چیست و مراحل دریافت آن چگونه است؟ با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا با ویزای شینگن و مراحل دریافت آن آشنا شوید.

ویزای شینگن

سندی که به مسافران اجازه ی سفر به کشورهای منطقه شینگن، یعنی آلمان، اتریش، اسپانیا، ایسلند، ایتالیا، بلژیک، پرتغال، دانمارک، سوئد، فرانسه، فنلاند، لوکزامبورگ، نروژ، هلند ، یونان، را می دهد، ویزای شینگن می گویند.
مسافرانی که قصد سفر به کشورهای عضو این پیمان را دارند، می بایست ویزای شینگن را دریافت نمایند. چنانچه موفق به کسب این ویزا شوید، می توانید ویزاهای سایر کشورهای اتحادیه اروپا را نیز دریافت کنید.

کشورهای این منطقه، قوانین یکپارچه ای را برای عبور و مرور از مرزهای مسافرتی وضع کرده اند. به همین ترتیب تمام مسافران غیر عضو این منطقه ها، می بایست برای ورود به کشورهای عضو شینگن نسبت به گرفتن این ویزا اقدام نمایند و تحت زمان و شرایط مشخصی به مقصد مورد نظر سفر کنند. معمولا بین ۶۰ الی ۹۰ روز زمان لازم از لحظه اقدام برای اخذ ویزا تا دریافت آن، زمان لازم است. هزینه اخذ ویزای توریستی شینگن به صورت تک چیزی در حدود ۵ میلیون تومان می باشد، که البته این مقدار با توجه به قیمت دلار متغیر خواهد بود.
ویزای شینگن بر اساس اهداف مورد نظر مسافران، دارای انواع مختلفی است.

اخذ ویزای شینگن

انواع ویزای شینگن:

همان طور که گفتیم، ویزای شینگن در انواع متفاوتی صادر می شود که افراد می توانند نسبت به اهداف و مدت زمان سفر، نسبت به دریافت هر یک از این نوع ویزاها اقدام کنند:

ویزای A، ویزای ترانزیت فرودگاهی شینگن

کسانی که این ویزا را دریافت می کنند، می توانند بدون ورود به منطقه، از امکان ترانزیت استفاده نمایند. به این معنی که مسافر با دریافت این ویزا نمی تواند از فرودگاه خارج شود و تنها می تواند از فرودگاه کشور مذکور برای جا به جایی به مقصد دیگر استفاده نماید.

ویزای B، ویزای ترانزیت شینگن

این ویزا برای سفرهای زمینی است. به این معنی که مسافرانی که این ویزا را دریافت می کنند، می توانند در کمتر از ۵ روز از این ویزا استفاده نمایند تا از مرزهای زمینی به کشور دیگر سفر کنند. پس مسافر می تواند از فرودگاه خارج شده و نسبت به سفر به کشوری دیگر اقدام نماید.

ویزای نوع C

این ویزا، ویزای توریستی محسوب می شود. یعنی کسانی که می خواهند به کشورهای عضو شینگن سفر کنند، می بایست این ویزا را دریافت نمایند. در غیر این صورت نمی توانند به کشورهای مربوطه و عضو این پیمان وارد شوند.

ویزای نوع D، ویزای بلند مدت شینگن

این ویزا مخصوص تجار و بازرگانان می باشد. کسانی که طی سال برای خرید و فروش و یا مقاصد تجاری می بایست چندین بار وارد محدوده ی شینگن شوند، می توانند از این ویزا استفاده نمایند. لازم به ذکر است که مدت اعتبار این ویزا، ۴ سال است. نکته ی حائز اهمیت درباره ویزای نوع D، این است که دارندگان این ویزا، تنها نصف مدت زمان اعتبار آن را می توانند در حوزه شینگن بمانند و هر بار می بایست در کمتر از ۹۰ روز از کشور خارج شوند.

اخذ ویزای شینگن

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای شینگن

مسافرانی که قصد سفر به کشورهای عضو شینگن را دارند، می بایست برای اخذ ویزا، مدارک زیر را ارائه دهند:

  • عکس ۳ در ۴ تمام رخ با زمینه ی سفید، سه قطعه
  • اصل شناسنامه و کارت ملی
  • اصل پاسپورت قدیمی و جدید و کپی از صفحات مهم هر دو
  • اصل سند ملکی مسافر یا همسفر وی ( چنانچه سند به نام همسر مسافر باشد، می بایست از تمامی صفحات سند کپی گرفته شود)
  • اصل مدرک اشتغال به کار :
    برای مشاغل خصوصی، جواز کسب، گواهینامه فعالیت صنعتی، کارت بازرگانی، پروانه بهره برداری، جواز مطب، آگهی تاسیس و تعمیرات لازم است.
    برای مشاغل دولتی، معرفی نامه از محل اشتغال، ذکر سمت شغلی، اصل لیست بیمه، ۳ دوره از آخرین فیش های حقوقی، حکم کارگزینی، کارت یا حکم بازنشستگی، گواهی اشتغال به تحصیل برای افرادی که مشغول به تحصیل هستند، لازم است.
  • پرینت دوره سه ماهه حساب بانکی جاری با مانده دست کم ۳۰ میلیون تومان به زبان انگلیسی
  • گواهی مانده حساب بانکی آن با تاییدیه امور بین الملل
  • ارائه فیش بانکی مبنی بر پرداخت ۵۰ میلیون تومان بابت ضمانت نامه برای برگشت از سفر

لازم به ذکر است که این مدارک و ودیعه تا زمان بازگشت از سفر به عنوان امانت نگه داشته می شود.

ویزای شینگن

در اخذ ویزای شینگن به این نکات دقت کنید:

برخی از افراد بر این باورند که با دریافت ویزای شینگن می توانند به راحتی در تمامی این منطقه تردد کنند. اما لازم به ذکر است که تردد در کشورهای این محدوده، منوط به تصمیم مسئولان مرزی آن کشور است. به عنوان مثال اگر شما بخواهید از مرز کشوری به کشوری دیگر از عضو شینگن بروید، هیچ تضمینی برای تردد شما از این طریق وجود ندارد. البته لازم به ذکر است که اغلب چنین اتفاقی رخ نمی دهد اما بهتر است این قانون را بدانید. پس خوب است در صورت رخ داد چنین اتفاقی، خود را برای پاسخ به سوالاتی از قبیل هدف شما از سفر، آدرس محل اقامت و همچنین ارائه ی مدارکی منبی بر توانایی شما در پرداخت هزینه ها و … آماده نمایید.

نکته ی مهم دیگری که در ارتباط با اخذ ویزای شینگن باید به آن توجه کنید، این است که اگر فردی از طریق سفارتخانه هر یک از کشورهای اروپایی، اقدام به اخذ ویزای شینگن کند و به دلایل مختلف ریجکت شود، نمی تواند به مدت ۶ ماه مجددا برای دریافت ویزا از طریق سایر سفارتخانه های اروپایی، اقدام کند. پس بهتر است از کامل بودن مدارک خود و داشتن شرایط لازم برای به تعویق نیفتادن سفرتان اطمینان حاصل نمایید.

همان طور که مشاهده کردید، برای آنکه بتوانید به کشورهای عضو این پیمان سفر کنید، حتما می بایست ویزای شینگن دریافت نمایید. مدارک لازم را آماده کنید تا بتوانید بدون مشکل این ویزا را دریافت کنید.

سمیرا نقیبی
کارشناسی ریاضی محض خواجه نصیر/ چندین سال سابقه کاری در سرپرستی فروش محصولات شبکه داشتم و از سال 93 به بعد سفر هیجان انگیز به دنیای بی انتهای تولید محتوا و سئو برای من آغاز شد. به تکنولوژی، گردشگری، بهداشت و سلامت و هر چیز زمینی و آدمیزادی علاقه مند هستم...