کشور تونس در جنوب دریای مدیترانه و شمال قاره آفریقا واقع شده است و پایتخت آن شهری به همین نام میباشد. زبان مردم تونس عربی است اما صحبت به زبانهای فرانسه، آلمانی و انگلیسی نیز در برخی از شهرهای آن رایج است. با آرادمگ همراه باشید.
علاوه بر نشانههایی از جامعه و فرهنگ مدرن، سنتهای قدیمی نیز اصالت خود را از دست ندادهاند و برخی از روستاییان همچنان از لباسهای سنتی استفاده میکنند؛ لباسهای سنتی بانوان در تونس «خفتان» و آقایان «جبه» نامیده میشود.

مردم تونس بسیار خونگرم و مهمان نواز هستند و اگر کسی به خانه آنها وارد شود از هیچ چیز برای میزبانی کردن از مهمان دریغ نمیکنند. مردم تونس آداب و رسوم جالب و متفاوتی دارند و نسبت به آنها بسیار پایبند هستند؛ به عنوان مثال یکی از آداب مهم آنها در سلام و احوالپرسی کردن با دیگران، فشردن محکم دست طرف مقابل است؛ این امر نشان از احترامی است که شخص برای طرف مقابلش قائل است.

کشور تونس در صنعت گردشگری با جاذبههای طبیعی و تاریخی بیشماری که دارد، امروزه توجه بیشتری را در جهان به خود جلب کرده است و سالانه گردشگران بسیاری برای بازدید از این کشور علاقه و اشتیاق نشان میدهند.
کارتاژ «Carthage»
شهر باستانی کارتاژ که در حال حاضر تنها ویرانههایی از آن باقی مانده است متعلق به ۸۰۰ سال قبل از میلاد مسیح میباشد. شهر کارتاژ سرگذشت پرماجرایی را از سر گذرانده است؛ بر اساس دست نوشتههای تاریخی و داستانهایی که در مورد شهر کارتاژ وجود دارد، این شهر در ابتدا به دستور دختر پادشاه «صور» و پدرش احداث شد و با سیستم ساخت محکم و مقاومی که داشت به خوبی میتوانست از مردم شهر در برابر دشمن محافظت کند.

قدمت اصلی شهر کارتاژ به دوران فنیقی ها برمیگردد؛ بعد از به حکومت رسیدن خاندان «هانیبال» شهر کارتاژ به مرور زمان پیشرفت کرد و بزرگتر شد تا اینکه جنگهایی بین مردم کارتاژ و امپراتوری روم درگرفت. این حملات که به جنگهای «پونی» شهرت داشت شهر کارتاژ را تبدیل به ویرانهای عظیم کرد؛ رومیها تمام شهر را نابود کرده و چیزی برای زندگی و زراعت باقی نگذاشتند.
هدف رومی ها از جنگ؛ به استعمار درآوردن شهر کارتاژ بود و به این هدف خود نیز رسیدند. با حکومت رومیان بر شهر، کارتاژ مجددا به شکوه و عظمت سابق خود بازگشت و تبدیل به شهری بزرگ شد؛ اما دوران شکوه و خوشی کوتاه بود و کارتاژ برای بار دوم مورد هجوم دشمن «قبایل عرب» قرار گرفت و ویران شد. شهر کارتاژ تا مدتهای طولانی یک ویرانه باقی ماند تا اینکه تحت سلطه فرانسه قرار گرفت.

شهر باستانی کارتاژ جاذبههای دیدنی بسیاری دارد و علاقه مندان به تاریخ کهن هر ساله از این مجموعه دیدن میکنند. یکی از جاذبههای بی نظیر شهر کارتاژ آمفی تئاتر آن است که قدمت آن به قرن دوم میلادی برمیگردد؛ این نکته درست است که از این آمفی تئاتر چیز زیادی باقی نمانده است اما همان چند ستون و آثار باقیمانده نمایانگر عظمت و زیبایی آن است.
گردشگران برای آشنایی بیشتر با دوران ابتدایی پیدایش مسیحیت می توانند از موزه کارتاژ دیدن کنند؛ در این موزه اشیاء و آثار باارزشی از آن دوران به نمایش گذاشته شده است و همچنین ماکتی از شکل اولیه شهر کارتاژ وجود دارد که بازدید از آن خالی از لطف نیست.
در این مجموعه شما می توانید از بقایای حمام ها و آب انبارهای رومی دیدن کنید؛ همچنین پارکی باستانشناسی در کارتاژ وجود دارد که طراحی و آثار موجود در آن بسیار قابل توجه و دیدنی هستند.

اولین مکانی که درواقع باعث شکل گیری شهر کارتاژ محسوب می شود «توفه» نام دارد که «الیسا» دختر پادشاه صور آن را احداث کرد که مردم در این مکان به پرستش خدای خورشید مشغول بودهاند. برای دیدن کل شهر گردشگران میتوانند با رفتن به بالای تپه «بیرسا» چشم انداز شگفت انگیزی از شهر کارتاژ داشته باشند؛ بر روی این تپه کلیسایی نیز وجود دارد؛ کلیسای «سن لویی» که متعلق به سال ۱۸۹۰ میلادی است.
در گوشه گوشهی این شهر باستانی جاذبههای بی نظیری وجود دارد که با وجود ویرانه بودن عظمت خود را از دست ندادهاند و امروزه تبدیل به یکی از پربازدیدترین مکانها در کشور تونس شده است که به ثبت جهانی یونسکو نیز رسیده است.
کایروان «Kairouan»
کایروان یکی از مهمترین شهرهای تونس است و در فهرست جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده است. شهر کایروان یا کاروان به دلیل ارتباط نزدیکی که با جهان اسلام داشته شهرت فراوانی دارد و از قرن هفتم میلادی یکی از مراکز آموزش معارف دینی اهل سنت بوده است؛ درواقع شهر کایروان اولین شهر در تونس بوده که توسط مسلمانان در این کشور شکل گرفته است و قدمت آن به سال ۶۷۰ میلادی برمیگردد.

مسجد جامع کایروان یکی از مهمترین جاذبههای آن محسوب می شود که تا به امروز مسلمانان بسیاری در این مسجد به نیایش و برگزاری مراسمهای مذهبی پرداختهاند. یکی از سوغات معروف این شهر شیرینیهای مخصوص آن است که تجربه طعم آن به گردشگران توسط محلی ها توصیه می شود.
سیدی بو سعید «Sidi Bou Said»
شهر زیبای سیدی بو سعید با خانهها و بناهایی به رنگ سفید و آبی همانند شهر سانتورینی، یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری کشور تونس محسوب می شود. این شهر رنگی و رؤیایی بر روی صخرهای بر فراز دریای مدیترانه واقع شده است.

شهرت این شهر علاوه بر طراحی و رنگ آمیزی بناهای آن؛ به مناظر زیبا و فوق العاده و آرامشی که در آن موج میزند، برمیگردد؛ بسیاری از هنرمندان فرانسوی از این شهر و جذابیتهایش برای خلق آثار خود تأثیر گرفتهاند. نصف بیشتر مردم این شهر به زبان فرانسه صحبت میکنند و دلیل این موضوع به گذشته برمیگردد که تونس مدت زمانی را تحت سلطه فرانسویان بوده است.

موزه «قصر نجمه الزهرا» یکی از مکانهای دیدنی در شهر سیدی بو سعید است که در گذشته نقاش فرانسوی «رودلف درلانژه» در آن سکونت داشته است؛ همچنین موزه دیگری نیز به نام «دار النبی» وجود دارد که در قرن هجدهم میلادی خانهای عربی بوده و در حال حاضر به موزه تبدیل شده است.
شهر زیبا و آرام سیدی بو سعید فاصله چندانی با پایتخت ندارد و گردشگران به آسانی میتوانند از تونس به این شهر رفته و اوقاتی شگفت انگیز در آن داشته باشند.
ال جم «El Djem»
قدمت شهر ال جم به سه قرن قبل از میلاد مسیح و دوران حکومت فنیقی ها برمیگردد؛ مهمترین و اصلیترین جاذبه این شهر آمفی تئاتر ال جم است که یکی از بزرگترین آمفی تئاترهای امپراتوری روم باستان محسوب میشود.

در گذشته همانند دیگر آمفی تئاترهای رومیان از این مکان برای مبارزات گلادیاتورها استفاده می شده و در حال حاضر کنسرتها و فستیوالهای موسیقی در تونس در این مکان برگزار می شود. این مکان زیبا و خارق العاده در سه طبقه و تماما از سنگ ساخته شده است؛ ارتفاع سکوهای آن به بیش از ۲۰ متر می رسد.
در قرن دوم میلادی که شهر ال جم از ثروت، امکانات طبیعی و رفاهی مناسبی برخوردار بود؛ دولتمردان شهر به فکر ساخت این آمفی تئاتر افتادند و ساخت آن از همان تاریخ آغاز شد. در طول دوره تکمیل این سازه مشکلات بسیاری مانند کسری بودجه بر سر راه ساخت آن قرار داشت که ادامه پروژه را به تعویق انداخت.

همچنین در سال ۶۹۹ میلادی آمفی تئاتر به عنوان حفاظی مستحکم در برابر حملات دشمن «عرب ها» مورد استفاده قرار گرفت که پس از پایان جنگ و پیروزی سازه به حال خود رها شد و سرانجام با سرکار آمدن فرانسویان، ال جم دوباره شکوه و عظمت خود را به دست آورد؛ این زیبایی و تاریخچه طولانی سبب شده تا ال جم در فهرست جهانی یونسکو نیز به ثبت برسد.
بولا رجیا «Bulla Regia»
یکی از شگفت انگیزترین جاذبههای گردشگری و باستانی کشور تونس شهر کوچک بولا رجیاست. رومیان باستان با هوش و ذکاوتی که داشتهاند خانههایی زیر زمین ساخته بودند تا از گرمای هوا در تابستان در امان بمانند و امروزه این خانهها و آثار باستانی تبدیل به جاذبهای دیدنی شده است.

این شهر باستانی در سال ۱۸۷۹ کشف شد؛ تا قبل از آن هیچکس از وجود بولا رجیا اطلاعی نداشت. قدمت شهر بولا رجیا به قرن اول میلادی برمیگردد که امپراتوری روم در آن سکونت داشتند. معماری و طراحی بناها و قسمتهای مختلف شهر بسیار جذاب و دیدنی است؛ خانههایی کوچک زیر زمین، به گونهای ساخته و طراحی شده بودند که نور و هوا به راحتی به ساکنین خانهها میرسیده است.
در قسمتهای مرتفع تر خانههایی متعلق به اقشار ثروتمند جامعه قرار داشت؛ همچنین حمامهای شهر نیز در بخشهای مرتفع احداث شده بودند.

دو خانه مشهور و دیدنی از شهر توجه گردشگران بسیاری را به خود جلب کرده است؛ خانه ماهیگیر و خانه شکارچی که طراحی و معماری آنها بی نظیر است. بسیاری از خانههای بزرگ و مهم این شهر از بین رفتهاند که نسبت به دیگر خانههای زیرزمینی بزرگ تر و زیباتر بوده اند.
پاسخ دهید